Trening za pisanje projektnih prijava za individualne Marie Curie stipendije


Agencija za mobilnost i programe EU u suradnji s BICROm u okviru Europske poduzetničke mreže Hrvatske (Enterprise Europe Network-EEN) organiziraju trening za pisanje projektnih prijava za individualne Marie Curie stipendije.

Ukoliko se odlučite predati svoj projektni prijedlog na jednom od otvorenih natječaja za individualne Marie Curie stipendije imate mogućnost sudjelovati na treningu za pisanje projektnih prijava za individualne Marie Curie akcije. 

Trening će se održati 1. lipnja 2012. godine u Zagrebu a voditi će ga Alie Kwint, konzultantica iz Francuske s dugogodišnjim iskustvom u savjetovanju korisnika za natječaje unutar europskih okvirnih programa za znanost: 
- Savjetnik za europske okvirne programe za znanost od 1999. g. (od FP5) 
- 6 godina NCP za PEOPLE u Nizozemskoj
- Trenutno „free lance” konzultant za (MCA)
- Sudjelovala u pisanju 15 projektnih prijedloga za MCA –75% uspješnost (3 projekta su trenutno u pregovorima) 
- 13 odrađenih treninga za pisanje projektnih prijava za MCA

Trening će se održati na engleskom jeziku te će broj sudionika biti ograničen. Sudjelovanje je besplatno, a preduvjet za sudjelovanje je prijava na adresu peopleprogram@mobilnost.hr uz slanje sažetka projektnog prijedloga sljedećeg sadržaja:
- Kratak pregled S&T (Science & Technology) dijela
- Ponešto informacija o gostujućoj organizaciji
- Ciljevi usavršavanja
- Koristi od projekta (mogućnosti za razvoj karijere, nove vještine i kompetencije, sticanje novih iskustava itd.)

Rok za predaju projektnih sažetaka je 13.svibnja 2012. U slučaju većeg broja zainteresiranih prihvaćati će se prijave prvih 20 istraživača s uredno predanim projektnim sažetkom koji sadrži gore navedene elemente. 

Budući da je u PEOPLE programu dozvoljeno ponovno predavanje projektnih prijedloga (tzv. Resubmission) trening će biti od iznimnog značaja posebno onima koji su predavali prijavu u 2011. godini jer će im trening pomoći da poboljšaju prijavu i postignu bolji rezultat u 2012. godini.

Više informacija o PEOPLE programu i Marie Curie akcijama možete pronaći i na stranicamaEURAXESS portala posvećenim PEOPLE programu te na stranicama Europske komisije . Podatke o pojedinim natječajima možete pronaći na Research Participant Portal-u na kojem se možete i prijaviti.

Radionica će se održavati u sobi 006 u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta, Donje Svetice 38, Zagreb.

Lokacija

Kalendar događanja

Uspješne priče

Vijesti iz mreže

Prikaži sve vijesti
RSS

Prijava na newsletter

Ukoliko želite primati obavijesti iz mreže izravno na e-mail, molimo unesite svoje podatke:
Arhivi newslettera možete pristupiti ovdje.

enterpreneurSHEp croatia
 
HAMAG BICRO TERA TEHNOPOLIS d.o.o. Tehnološki park Varaždin Ured za transfer tehnologije Znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci d.o.o. (STeP Ri)

Hrvatska gospodarska komora
Europska poduzetnička mreža Hrvatske
Rooseveltov trg 2, 10000 Zagreb, Hrvatska
e-mail: een@hgk.hr

European Commission This project has been funded with support from the European Commission.
This publication [communication] reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.