Edukativni seminar: CIP - Program za inovacije i konkurentnost Europske unije


Edukativni seminar pod nazivom „CIP - EU program za konkurentnost i inovacije" održan je 02. ožujka 2009. u Središnjici Hrvatske gospodarske komore u Zagrebu.

Hrvatska gospodarska komora, u okviru aktivnosti Europske poduzetničke mreže Hrvatske, organizirala je besplatan edukativni seminar o Programu Europske Zajednice za konkurentnost i inovacije - CIP. Seminar je bio namijenjen u prvom redu malim i srednjim poduzetnicima koji se bave specifičnim gospodarskim djelatnostima kao što su inovacije i ekoinovacije, energija, te informacijska i komunikacijska tehnologija.

Koliko je ova tematika zanimljiva hrvatskim poduzetnicima, svjedoči i brojka od preko 120 sudionika koji su se odazvali seminaru. Predstavnici malih i srednjih tvrtki te brojnih institucija i tijela potpore poduzetništvu, imali su prilike dobiti opsežne informacije o samom programu, njegovim ciljevima, namjenama i financijskim razmjerima. Glavnina seminara odnosila se na pružanje vrlo konkretnih i preciznih informacija i naputaka o načinima sudjelovanja hrvatskih tvrtki u natječajima koji se financiraju iz CIP programa. To je primjerice aktualni natječaj za dio CIP-a koji se naziva Program podrške politikama za primjenu informacijskih i komunikacijskih tehnologija (ICT PSP) koji je otvoren od 29. siječnja 2009. do 2. lipnja 2009. Osim navedenog aktualnog natječaja, na temelju prošlogodišnjih natječaja obrađeni su i predstojeći natječaji u okviru CIP-a: za projekte Inteligentne energije (najavljen za kraj ožujka) te za Eko-inovacije (najavljen za 20. travnja ove godine).

Seminar je održao vrlo iskusan i stručan predavač iz londonske konzultantske kuće „Europe for business", gospodin Leonardo Piccinetti, stručnjak za europske projekte i fondove koji podupiru razvoj malog i srednjeg poduzetništva u Europi. Odgovorivši na brojna pitanja sudionika, seminar je otvorio brojne nove mogućnosti suradnje, partnerstva i razmjene znanja.

Seminar, u potpunosti financiran iz proračuna Europske poduzetničke mreže  Hrvatske, samo je jedna u nizu aktivnosti koje Mreža nudi s ciljem što sustavnije potpore poduzetnicima, bilo u vidu informiranja, pomoći pri ulasku na EU tržište, kompletnoj potpori pri ostvarivanju transfera tehnologije, komercijalizacije inovacija te provedbe istraživačkih projekata.
 
Sve materijale možete vidjeti u Dokumentima.


Lokacija
Priloženi dokumenti:

pdf
 CIP GENERAL ZAGREB LP.pdf (677,59 kb)

pdf
 Microsoft PowerPoint - CIP eco innovation PROJECT WRITING.pdf (1,78 mb)

pdf
 CIP IEE ZAGREB LP.pdf (1.010,12 kb)

pdf
 Microsoft PowerPoint - CIP ECO INNOVATION ZAGREB LP.pdf (1,97 mb)

pdf
 Microsoft PowerPoint - How to Find the Best Partners LP.pdf (309,57 kb)

pdf
 Microsoft PowerPoint - How to Streamline Proposal Writing.pdf (380,24 kb)

pdf
 Microsoft PowerPoint - Understanding the CIPs Calls for Proposal Procedure.pdf (1,12 mb)

ppt
 CIP ICT PSP HGKZgb 20090417.ppt (809,00 kb)

Kalendar događanja

Uspješne priče

Vijesti iz mreže

Prikaži sve vijesti
RSS

Prijava na newsletter

Ukoliko želite primati obavijesti iz mreže izravno na e-mail, molimo unesite svoje podatke:
Arhivi newslettera možete pristupiti ovdje.

enterpreneurSHEp croatia
 
HAMAG BICRO TERA TEHNOPOLIS d.o.o. Tehnološki park Varaždin Ured za transfer tehnologije Znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci d.o.o. (STeP Ri)

Hrvatska gospodarska komora
Europska poduzetnička mreža Hrvatske
Rooseveltov trg 2, 10000 Zagreb, Hrvatska
e-mail: een@hgk.hr

European Commission This project has been funded with support from the European Commission.
This publication [communication] reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.