„Mogućnosti za poduzetnike iz EU programa“


Poslovno-inovacijska agencija Republike Hrvatske – BICRO u suradnji s Ministarstvom poduzetništva i obrta, Hrvatskom gospodarskom komorom, uz potporu Europske poduzetničke mreže poziva sve zainteresirane na Info dane pod nazivom „Mogućnosti za poduzetnike iz EU programa“, koji će se održati u Rijeci u prostoriji županijske komore HGK, prema sljedećem rasporedu:  

Rijeka

4. srpanj 2013. u 11.00 sati

Bulevar oslobođenja 23

PROGRAM

PRIJAVNICA

 

 Na Info danima predstavit će se sljedeći EU programi i inicijative namjenjeni poduzetnicima:

Program za konkurentnost i inovacije (CIP-EIP) / Eko – inovacije; CIP je program Europske unije kojemu je cilj potaknuti konkurentnost europskih poduzeća, a provodi se od 2007. do 2013. godine i raspolaže s ukupno 3,6 milijardi eura. Eko-inovacije su inicijativa koja se prvenstveno odnosi na organizacije koje su razvile ekološki proizvod, uslugu ili proces, ali koji još uvijek nisu stavljeni na tržište zbog preostalog rizika.Program EUREKA - Međunarodna suradnja na razvoju novih proizvoda ili usluga – program se temelji na razvoju globalno konkurentnih novih proizvoda, usluga ili procesa, potiču tvrtke na ulaganje u aktivnosti istraživanja i razvoja i na taj način jačaju njihov inovacijski kapacitete, osnažuju europsku tehnološku konkurentnost, potiču suradnju i ujedinjavanje resursa poduzetnika i znanstveno-istraživačkih organizacija te stvaraju temelje za međunarodni tržišni plasman (izvoz).Program Eurostars - Program za istraživanje i razvoj nastao kao zajednička inicijativa EUREKA-e i Europske komisije. Obzirom da dugogodišnje uspješno postojanje EUREKA-e, Europska komisija odlučila je dati doprinos razvojnim aktivnostima malih i srednjih poduzeća na način da sudjeluje s do 25% u ukupnom javnom dijelu sufinanciranja. Glavni sudionik u projektu mora biti malo ili srednje poduzeća koja se bavi istraživanjem i razvojem (R&D performig SMEs) iz države članice Eurostars.Program Horizon2020- Kako Sedmi okvirni program za istraživanje, tehnološki razvoj i demonstracijske aktivnosti završava krajem ove godine, a od 2014. godine kreće program  pod nazivom Horizon2020, kojim će se između ostalog, nastaviti financirati istraživačke i razvojne aktivnosti koje su se financirale kroz FP7. Novi program Horizon2020 raspolagat će s proračunom od preko 70 milijardi eura u razdoblju od 2014. do 2020. godine.Europska poduzetnička mreža (EEN) - glavni je instrument Europske strategije za povećanje gospodarskog rasta i zaposlenosti. Sastoji se od blizu 600 organizacija iz preko 50 zemalja, koje se bave podrškom poduzetništvu. EEN putem svojih preko 3.000 stručnjaka pomaže malim poduzećima u ostvarivanju maksimuma od poslovnih prilika na jedinstvenom Europskom tržištu.EU IPR Helpdesk- shema je suradnje koja nudi besplatnu potporu prve razine upravljanja pravima intelektualnog vlasništva (IPR) za korisnike  EU istraživačkih projekta i europska mala i srednja poduzeća uključena u transnacionalne partnerske ugovore, posebno unutar Europske poduzetničke mreže (EEN).

 

Sudjelovanje na Info danima je za sve sudionike besplatno.

 

Na Info danima prisutne će s programima i mogućnostima za poduzetnike iz EU programa upoznati Snježana Ivić Pavlovski, nacionalni koordinator CIP-EIP programa ispred Ministarstva poduzetništva i obrta te Goran Zeković, voditelj projekta Europska poduzetnička mreža u BICRO i EU IPR Helpdesk ambasador i Ana Tomašek, nacionalna koordinatorica programa EUREKA i Eurostars ispred Poslovno-inovacijske agencija Republike Hrvatske(BICRO).

 

Ispred Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu praktični primjer prijave i provođenja projekta ECO-SANDWICH u Splitu i Osijeku će predstaviti prof.dr.sc. Ivana Banjad Pečur, dok će Bojan Milanović predstaviti isti projekt u Varaždinu. Praktični primjer prijave projekta GREENBLAST u Rijeci i Puli predstavit će Marko Mendica iz brodogradilišta Uljanik.

 

Lokacija

Kalendar događanja

Uspješne priče

Vijesti iz mreže

Prikaži sve vijesti
RSS

Prijava na newsletter

Ukoliko želite primati obavijesti iz mreže izravno na e-mail, molimo unesite svoje podatke:
Arhivi newslettera možete pristupiti ovdje.

enterpreneurSHEp croatia
 
HAMAG BICRO TERA TEHNOPOLIS d.o.o. Tehnološki park Varaždin Ured za transfer tehnologije Znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci d.o.o. (STeP Ri)

Hrvatska gospodarska komora
Europska poduzetnička mreža Hrvatske
Rooseveltov trg 2, 10000 Zagreb, Hrvatska
e-mail: een@hgk.hr

European Commission This project has been funded with support from the European Commission.
This publication [communication] reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.