Informativni dan za FP7 specifični program Ideje


Ministarstvo znanosti , obrazovanja i športa organizira informativni dan za FP7 specifični program Ideje koji će se održati 10. prosinca 2010. na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu, s početkom u 9 sati (registracija je od 8.30-9.00). 

Kroz specifični program Ideje bespovratno se financiraju temeljna pionirska istraživanja (eng. frontier research) iz 3 područja:

  • Fizike i inženjerstva
  • Znanosti o životu
  • Društveno-humanističkih znanosti

Za provođenje natječaja Europska komisije osnovala je Europsko istraživačko vijeće (ERC- European Research Council), a ukupni budžet za razdoblje od 2007.-2013 iznosi 7,5 mrd €. ERC grantovi dodjeljuju se putem otvorenih natječaja projektima predvođenim istraživačima koji su zaposleni u Europi, bez obzira na njihovo podrijetlo. Postoje početni (ERC Starting Grants) i napredni grantovi (ERC Advanced Grants), ovisno o trajanju znanstvene karijere, a u oba slučaja odlučujući kriterij odabira je izvrsnost.

S obzirom na sve veći interes koji hrvatski znanstvenici iskazuju za ovaj specifični program, zamišljeno je da ovo događanje bude prije svega informativnog karaktera i nije usmjereno na pojedini grant, iako su trenutno otvoreni natječaji samo za Advanced Grant, što će i biti predstavljeno u jednoj od prezentacija.

Na informativnom danu sudjelovat će predstavnica Europskog istraživačkog vijeća, gđa Mirjam Witschke, svoja iskustva pripreme projektnog prijedloga za Starting grant podijelit će prof.dr.sc. Niels Paar, dok će prof.dr.sc. Ivan Đikić predstaviti Advanced Grant projekt LineUb na kojem je vodeći istraživač i koji se trenutno provodi. Prof.dr.sc. Milena Žic-Fuchs koja je članica panela SH4 "The Human Mind and Its Complexity“ za Advanced Grant također će nazočiti informativnom danu.

Ljubazno Vas molim da ovu obavijest proslijedite svima za koje smatrate da bi ih mogla zanimati, a isto tako da ju objavite na web-stranici ustanove, ukoliko je to moguće. Registracija putem slanja ispunjenih prijavnica obvezna je, a rok za prijavu je 7. prosinca 2010.

Program događanja i prijavnica nalaze se u prilogu.

Lokacija
Priloženi dokumenti:

Kalendar događanja

Uspješne priče

Vijesti iz mreže

Prikaži sve vijesti
RSS

Prijava na newsletter

Ukoliko želite primati obavijesti iz mreže izravno na e-mail, molimo unesite svoje podatke:
Arhivi newslettera možete pristupiti ovdje.

enterpreneurSHEp croatia
 
HAMAG BICRO TERA TEHNOPOLIS d.o.o. Tehnološki park Varaždin Ured za transfer tehnologije Znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci d.o.o. (STeP Ri)

Hrvatska gospodarska komora
Europska poduzetnička mreža Hrvatske
Rooseveltov trg 2, 10000 Zagreb, Hrvatska
e-mail: een@hgk.hr

European Commission This project has been funded with support from the European Commission.
This publication [communication] reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.