SPLIT - Radionica iz upravljanja inovacijama


Pozivamo Vas na RADIONICU IZ UPRAVLJANJA INOVACIJAMA
Radionica će se održati 11. veljače 2010 (četvrtak) u prostorijama Tehnološkog centra Split, Kopilica 5

Dnevni red

12:00 dr. sc. L. Vranješ Markić: Inovacije kao put ka povećanoj konkurentnosti. Prepreke i putokazi za njihovo prevladavanje
12:45 N. Balić, dipl. ing.: Europska poduzetnička mreža - usluge u području transfera tehnologija
13:30 S. Jakopović, dipl. oec.: Mreža tehnoloških parkova

Male i srednje tvrtke pod sve su većim pritiskom kako bi povećale i održale svoju kompetitivnost, pogotovo kad počnu poslovati na međunarodnom tržištu. Inovacije, bilo da je riječ o novim proizvodima, procesima ili uslugama, povećavaju konkurentnost tvrtki. Međutim, male i srednje tvrtke, bez obzira na sektor, susreću mnoge zajedničke prepreke u procesu pretvaranja inovativne ideje u poslovni uspjeh. U ovoj ćemo se radionici osvrnuti na najčešće prepreke u tom procesu i ponuditi rješenja koja mogu pomoći u njihovom svladavanju. Poseban će naglasak biti na uslugama, koje bez naknade pruža Europska poduzetnička mreža u području inovacija i transfera tehnologija.

Radionicu organiziraju Ured za transfer tehnologije koji je partner u Europskoj poduzetničkoj mreži Hrvatske te Tehnološki centar Split.

Europska poduzetnička mreža (EEN) sastavljena je od gotovo 600 partnerskih organizacija i institucija (komore, agencije, instituti..), pruža odlične kontakte i poveznice u više od 40 zemalja i 83 konzorcija te povezuje preko 4.000 eksperata s područja poduzetništva, inovacija i transfera tehnologije s ciljem promidžbe konkurentnosti i inovacija na lokalnoj i europskoj razini pa i šire. Ured za transfer tehnologije djeluje pri Prirodoslovno‐matematičkom fakultetu u Splitu i u EEN mreži zadužen je za komponentu inovacija i transfera tehnologija u Dalmaciji.

Lokacija

Kalendar događanja

Uspješne priče

Vijesti iz mreže

Prikaži sve vijesti
RSS

Prijava na newsletter

Ukoliko želite primati obavijesti iz mreže izravno na e-mail, molimo unesite svoje podatke:
Arhivi newslettera možete pristupiti ovdje.

enterpreneurSHEp croatia
 
HAMAG BICRO TERA TEHNOPOLIS d.o.o. Tehnološki park Varaždin Ured za transfer tehnologije Znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci d.o.o. (STeP Ri)

Hrvatska gospodarska komora
Europska poduzetnička mreža Hrvatske
Rooseveltov trg 2, 10000 Zagreb, Hrvatska
e-mail: een@hgk.hr

European Commission This project has been funded with support from the European Commission.
This publication [communication] reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.