Poziv na seminar: "Metode i politike određivanja cijena"


Metode i politike određivanja cijena

koji će se održati u četvrtak, 12. travnja 2012. godine u prostorima

Znanstveno-tehnologijskog parka Sveučilišta u Rijeci d.o.o. pod pokroviteljstvom Europske poduzetničke mreže (European Enterprise Network-EEN http://www.een.hr/

 U današnjem okruženju ekonomska kretanja koja utječu na profitabilnost se mijenjaju kod svake promjene tehnologije, zakonodavstva, tržišta, relativnih troškova proizvodnje, potrošačevih potreba i konkurencije. Samim time dolazi do potrebe za promjenama cijena. Znate li da promjena cijene od samo 1% može povećati dobiti za čak 10%. Dobro formiranom cjenovnom politikom možete zahvatiti veće tržište, imati zadovoljnije kupce i više zarađivati.

Odluka o razini cijene je vrlo kompleksna i uvelike ovisi o potražnji, troškovima, konkurenciji i percepciji vrijednosti proizvoda.

Kako onda odrediti „pravu cijenu“, „optimalnu cijenu“? Kako se nositi s prigovorima na cijenu? Kako reagirati na zahtjeve za „odstupanjem od cijene“? Kako komunicirati vrijednost i cijenu proizvoda ili usluge?

Cilj seminara je pružiti polaznicima uvid u metode i politike određivanja cijena sa svrhom postizanja dugoročne profitabilnosti poduzeća.

Edukacija je namijenjena poduzetnicima početnicima ali i vlasnicima i članovima uprava postojećih malih i srednjih poduzeća.

SADRŽAJ

Što je cijena?

Cijena i ostali elementi marketinškog miksa

Pitanja koja se pojavljuju prilikom odlučivanja o cijeni:


Metode određivanja cijena

Određivanje cijene temeljeno na percepciji vrijednosti

Interakcija prodavač kupac

Razvoj politike cijena

Politika cijena kao odgovor na prigovor o cijeni

Politike cijena u doba recesije

Komunikacija vrijednosti

Komunikacija cijene


Trajanje i način prijave

Mjesto održavanja: Znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci d.o.o., Slavka Krautzeka 83/a, Rijeka (učionica na prvom katu)

Trajanje: 9:00-15:30 sati
Cijena: NE PLAĆA SE (seminari su plaćeni od strane Europske poduzetničke mreže)

Prijavite se tako što ćete poslati ispunjenu prijavnicu mailom na jbmarcelja@uniri.hr najkasnije do utorka, 10. travnja 2012 do 16h.

Eventualnu spriječenost molimo javiti na 051 265 962 ili 099 241 48 49.

Broj sudionika je ograničen, a prijave se prihvaćaju prema redoslijedu zaprimanja. Prijava druge osobe iz iste tvrtke prihvaća se u slučaju preostalih slobodnih mjesta. Dodatne informacije o seminaru možete dobiti putem telefona pozivom na broj: +385 (0)51 265 962 ili 051 265 961.

Predavačica

 Jana Blažević Marčelja imenovana je voditeljicom ureda Znanstveno-tehnologijskog parka Sveučilišta u Rijeci u ožujku 2009. godine. na kojoj poziciji i danas radi kao osoba odgovorna za administrativno i financijsko poslovanje. Tijekom svog rada se kontinuirano educira te postaje certificirani Pricing Professional pri Professional Pricing Society. Diplomirala je na ekonomskom fakultetu u Rijeci te se stručno usavršavala u Beču nakon čega je vodila niz razvojnih projekta. Ima devet godina iskustva na području edukacije, razvoja novih proizvoda, unapređenja poslovnih procesa te razvoja novih tehnoloških rješenja. 

Lokacija

Kalendar događanja

Uspješne priče

Vijesti iz mreže

Prikaži sve vijesti
RSS

Prijava na newsletter

Ukoliko želite primati obavijesti iz mreže izravno na e-mail, molimo unesite svoje podatke:
Arhivi newslettera možete pristupiti ovdje.

enterpreneurSHEp croatia
 
HAMAG BICRO TERA TEHNOPOLIS d.o.o. Tehnološki park Varaždin Ured za transfer tehnologije Znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci d.o.o. (STeP Ri)

Hrvatska gospodarska komora
Europska poduzetnička mreža Hrvatske
Rooseveltov trg 2, 10000 Zagreb, Hrvatska
e-mail: een@hgk.hr

European Commission This project has been funded with support from the European Commission.
This publication [communication] reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.