Nacionalni info dan "Cip Eko-inovacije"


Pozivamo Vas na Nacionalni info dan „CIP Eko-inovacije“ u organizaciji Europske poduzetničke mreže HGK i Ministarstva poduzetništva i obrta, koji će se 15. svibnja 2013. u 9:30 sati održati u Vijećnici Hrvatske gospodarske komore u Zagrebu, Rooseveltov trg 2.

Nazočnima će se obratiti Vesna Torbarina, savjetnica za EU fondove , Dražen Pros, zamjenik Ministra poduzetništva i obrta te voditeljica Uprave za EU projekte pri Ministarstvu poduzetništva i obrta, gospođa Snježana Ivić Pavlovski.

Osim spomenutih, predstavit će se vodeći predstavnici uspješnih hrvatskih projekata koji su povukli sredstva iz ovog europskog programa u proteklim godinama.

Dr. sc. Ivana Banjad Pečur, dipl. ing. građevinarstva, predstavit će projekt „ECO Sandwich“, nagrađen na natječaju CIP Eko inovacije 2011. ECO-sandwich je ventilirana montažna zidna ploča napravljena od recikliranog građevinskog otpada (CDW) i mineralne vune proizvedene korištenjem inovativnih i održivih ECOSE ® tehnologija za smanjenje potrošnje primarne energije u zgradama. Ovaj će se revolucionarni proizvod prvi put primijeniti na sveučilišnom kampusu u Koprivnici.

Drugi je gost predavač Marko Mendica, mag. ing. strojarstva, koji će predstaviti „GREENBLAST“ – projekt također nagrađen na natječaju CIP Eko inovacije 2011.Projekt se sastoji od dvije faze recikliranja otpada stakla; prva faza  kao početak procesa za pjeskarenje  u pripremi površine metala u brodograđevnoj industriji   i druga faza, u  kojoj se dobiveni otpad koristi kao sirovina za industriju teške gline.

Ove smo godine pripremili posebnu panelnu raspravu na temu svladavanja prepreka  pred kojima se nalaze projekti u svim fazama provedbe i o završnim postignućima u njihovoj primjeni. Očekujemo zanimljivu raspravu panelista koji će prezentirati svoja iskustva i ukazati na teškoće na koje su nailazili, kako bi potencijalnim dobitnicima nagrade pomogli  u traženju puta za dobivanje izglednih prilika u procesu daljnjeg razvoja njihovih proizvoda.

Info dan je i ove godine besplatan i dostupan svim hrvatskim poduzetnicima.

* Europska komisija početkom svibnja raspisat će natječaj za financiranje projektnih prijedloga iz programa CIP Eko-inovacije. Hrvatska gospodarska komora pobrinut će se kao i svake godine da sve informacije o natječaju, mogućnostima, uvjetima i kriterijima pravovremeno dopru do hrvatskih poslovnih subjekata. 

Lokacija
Priloženi dokumenti:

doc
 eko-inovacije prijavnica-2013.doc (1,76 mb)

doc
 eko-inovacije program2013.doc (1,76 mb)

Kalendar događanja

Uspješne priče

Vijesti iz mreže

Prikaži sve vijesti
RSS

Prijava na newsletter

Ukoliko želite primati obavijesti iz mreže izravno na e-mail, molimo unesite svoje podatke:
Arhivi newslettera možete pristupiti ovdje.

enterpreneurSHEp croatia
 
HAMAG BICRO TERA TEHNOPOLIS d.o.o. Tehnološki park Varaždin Ured za transfer tehnologije Znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci d.o.o. (STeP Ri)

Hrvatska gospodarska komora
Europska poduzetnička mreža Hrvatske
Rooseveltov trg 2, 10000 Zagreb, Hrvatska
e-mail: een@hgk.hr

European Commission This project has been funded with support from the European Commission.
This publication [communication] reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.