Business intelligence konferencija 2009


BI u transferu tehnologija

Hrvatski institut za tehnologiju treću godinu zaredom organizira konferenciju posvećenu menadžmentu poslovnih informacija (termini business intelligence i njegove izvedenice), pokušavajući ukazati na utjecaj za poslovanje i široke mogućnosti primjene te discipline. Prva business intelligence konferencija koju smo organizirali 2007. u Zagrebu bila je posvećena pitanju inovacija i bavila se evolucijom od ideje do uspješnice. U Dugopolju 2008. organizirali smo konferenciju na temu upravljanja i zaštite intelektualnog vlasništva. Ove godine okosnicu konferencije obilježava globalna ekonomska kriza. Posebice nam je zanimljivo sagledati business intelligence kao poslovnu funkciju i proces u uvjetima krize. Kako se kriza uobičajeno asocira sa smanjenjem troškova, pitamo se treba li štedjeti na tim aktivnostima?

O globalnoj ekonomskoj krizi čitamo, slušamo, i razmišljamo već više od godinu dana, a većina nas je, kako u gospodarstvu tako i u znanstvenom te javnom sektoru, osjetila utjecaj spomenute krize na svojim aktivnostima, rezultatima, ciljevima, planovima i budžetima. Aktivnosti istraživanja i razvoja zahtijevaju značajnije budžete a imaju i relativno dugo razdoblje povrata investicije. Stoga su i ulaganja u istraživanje i razvoj pod povećalom kako u privatnom tako i u javnom sektoru. No, informacije na pravom mjestu, u pravom trenutku i u pravom kontekstu su oduvijek donosiocima odluka bile konkurentska prednost. U sadašnjim uvjetima potreba za takvim informacijama i podrškom je tim važnija jer vanjsko okruženje na razini države, kompanije ili projekta postaje sve nepredvidljivije. Poznavanje trendova u području koje istražujemo, komercijalnog potencijala, aktivnosti konkurentskih kompanija i instituta postaju nam jako važni da bi mogli dokazati kako idemo u pravom smjeru kako smo se odlučili za najbolje projekte koje smo na vrijeme ubrzali te optimizirali ulaganja. Business intelligence donosiocima odluka pruža pravodobne i kvalitetne informacije kako bi presudne odluke donesene u uvjetima krize bile što kvalitetnije. Svjesni važnosti poznavanja vanjskog i unutarnjeg poslovnog okruženja želimo znanstvenicima i gospodarstvenicima približiti ovu disciplinu i definirati ulogu business intelligencea u suvremenoj industriji, istraživanju, razvoju i znanosti.

Ove godine organiziramo treću business intelligence konferenciju, na kojoj ćemo zajedno s predavačima iz tog područja i sa sudionicima konferencije pokušati odgovoriti na pitanja:

  • Kakva je uloga business intelligencea u okvirima crisis mangementa?
  • Isplati li se ulagati u BI u uvjetima krize?
  • Kako inovatori i istraživači mogu profitirati upotrebom BI?
  • Kakva je sinergija transfera tehnologije i BI-a?

Tema okruglog stola je: Uloga business intelligencea u tehnologijskim projektima i transferu tehnologije

Konferencija je namijenjena

  • Sudionicima istraživačko razvojnih programa;
  • Ulagačima, poduzetnicima i menadžerima;
  • Istraživačima koji žele sudjelovati u tehnologijskim projektima;
  • Inovatorima koji razvijaju nove i usavršavaju postojeće proizvode i postupke;
  • Predstavnicima industrijskih klastera, centara za transfer tehnologije, tehnoloških parkova i gospodarskih komora te drugim predstavnicima lokalne i državne vlasti koji nastoje povećati konkurentnost našeg gospodarstva.
  • Svima ostalima koje ova tema zanima.

Program

Konačan program konferencije bit će dostupan uoči konferencije.

Mjesto i vrijeme

Petak, 20.studenog 2009., 9:00 sati, velika dvorana Zavoda za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar", Zagreb, Mirogojska cesta 16.

Kotizacija i prijava

Kotizacija se ne naplaćuje, ali broj mjesta je ograničen. Prijaviti se možete na www.hit.hr

Lokacija

Kalendar događanja

Uspješne priče

Vijesti iz mreže

Prikaži sve vijesti
RSS

Prijava na newsletter

Ukoliko želite primati obavijesti iz mreže izravno na e-mail, molimo unesite svoje podatke:
Arhivi newslettera možete pristupiti ovdje.

enterpreneurSHEp croatia
 
HAMAG BICRO TERA TEHNOPOLIS d.o.o. Tehnološki park Varaždin Ured za transfer tehnologije Znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci d.o.o. (STeP Ri)

Hrvatska gospodarska komora
Europska poduzetnička mreža Hrvatske
Rooseveltov trg 2, 10000 Zagreb, Hrvatska
e-mail: een@hgk.hr

European Commission This project has been funded with support from the European Commission.
This publication [communication] reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.