INFO DAN O FP7 PEOPLE PROGRAMU S NAGLASKOM NA Industry Academia Partnerships & Pathways (IAPP) I Int


 

Hrvatski institut za tehnologiju organizira info dan o FP7 specifičnom programu People koji kroz različite Marie Curie Actions financira usavršavanje istraživača na svim stupnjevima karijere kroz mobilnost unutar Europe i cijelog svijeta.


                                             

 

Financiraju se projekti odnosno niz aktivnosti koje provode istraživači i host institucije: usavršavanje doktoranata, zapošljavanje istraživača, projekti postdoc istraživača, stvaranje istraživačkih timova (networking) u Europi i cijelom svijetu, izmjena know-how između istraživačkih institucije i poslovnog sektora, organizacije konferencija i radionica i sl.  (više o programu i aktivnostima na web stranici:  http://ec.europa.eu/research/mariecurieactions/ )  

KADA I GDJE će se održati INFO DAN?
28. travnja 2009. u prostorijama Fakulteta za elektrotehniku i računarstvo
.  

ZA KOJE SUBJEKTE JE PEOPLE PROGRAM NAMIJENJEN?
Specifični program People nudi niz mogućnosti kako za znanstvene insntitucije, mala i srednja poduzeća(SMEs) i kompanije s istraživačkom komponentom, tako i za individualne istraživače na svim stupnjevima karijere.  

KOJA PODRUČJA ZNANOSTI FINANCIRA PEOPLE PROGRAM?
Projekte iz svih područja koja pokriva FP7. ( tzv. "bottom up approach")  

FINANCIJSKA POTPORA EUROPSKE KOMISIJE I ZA KOJE AKTIVNOSTI: Projekti se financiraju u 100%-tnom iznosu: općenito People financira usavršavanje doktoranata, zapošljavanje istraživača, projekte postdoc istraživača, stvaranje istraživačkih timova (networking) u Europi i cijelom svijetu, izmjena know-how između istraživačkih institucije i poslovnog sektora, organizacije konferencija i radionica i sl. Financijski model je relativno jednostavan - točno su definirane svote za određene aktivnosti i plaće istraživača. Vrijednosti projekata kreću se otprilike od nekoliko stotina tisuća  eura do nekoliko milijuna eura.    

CILJANA PUBLIKA ZA INFO DAN:
istraživačke institucije: doktoranti, postdoktoranti, profesori poslovni sektor koji ima istraživačku komponentu: mala i srednja poduzeća (SMEs) i kompanije

EURAXESS-EU SERVIS ZA ISTRAŽIVAČE: Također će biti prezentirane mogućnosti za istraživače kroz EURAXESS - program Europske komisije koji je dio People programa i koji pomaže istraživačima diljem Europe pri realizaciji istraživačkog rada u inozemstvu, međunarodne suradnje i financijskih pomoći /stipendija.  (više o programu na web stranici:  http://ec.europa.eu/euraxess/index_en.cfm?CFID=6297485&CFTOKEN=ec796a2c813d0ff2-82237786-D5F2-13D5-54DED45DC33A5574 )

U Hrvatskoj ovaj program vodi Agencija za mobilnost.  

PRIJAVA: Ukoliko se želite prijaviti, molimo Vas da ispunite prijavnicu u privitku i popunjenu pošaljete na e-mail adresu: suzana.karabaic@hit.hr najkasnije do petka 24.4.2009. (Broj mjesta je ograničen.). Također, preliminarni program info dana nalazi se u dokumentima .

Lokacija
Priloženi dokumenti:

doc
 PRIJAVNICA-INFO DAN PEOPLE ZG.28.4.2009.doc (38,00 kb)

doc
 PROGRAM-INFO DAN PEOPLE ZG28.4.2009.doc (42,00 kb)

Kalendar događanja

Uspješne priče

Vijesti iz mreže

Prikaži sve vijesti
RSS

Prijava na newsletter

Ukoliko želite primati obavijesti iz mreže izravno na e-mail, molimo unesite svoje podatke:
Arhivi newslettera možete pristupiti ovdje.

enterpreneurSHEp croatia
 
HAMAG BICRO TERA TEHNOPOLIS d.o.o. Tehnološki park Varaždin Ured za transfer tehnologije Znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci d.o.o. (STeP Ri)

Hrvatska gospodarska komora
Europska poduzetnička mreža Hrvatske
Rooseveltov trg 2, 10000 Zagreb, Hrvatska
e-mail: een@hgk.hr

European Commission This project has been funded with support from the European Commission.
This publication [communication] reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.