CIP EKO - INOVACIJE Info dan i projektni caffé


U petak, 29. svibnja 2009., je u Vijećnici Hrvatske gospodarske komore održan info dan i projektni caffe pod nazivom „CIP-Eko inovacije", organiziran u suradnji s Izvršnom agencijom za konkurentnost i inovacije (EACI), Delegacijom Regije Valencija u Bruxellesu, te tvrtkom Europe for Business.

Svrha ovog događanja je bila:
• informirati hrvatske poduzetnike o natječaju Eko-inovacije, objavljenog u travnju ove godine
• objasniti mogućnosti financiranja projekata iz programa CIP Eko-inovacije u 4 prioritetna područja - recikliranje, graditeljstvo, industrija hrane i pića i „pametna" nabava
• prenošenje iskustava u predlaganju projekata iz programa CIP Eko-inovacije
• davanje savjeta za uspješno sudjelovanje u projektima predmetnog natječaja
• pronalaženje partnera za zajedničke projekte (tzv., projektni caffe)

Glavni cilj ovog info dana je bio povećanje mogućnosti hrvatskog gospodarstva za sudjelovanje u EU programu CIP Eko-inovacije, te prikazivanje njegovog potencijala zainteresiranim europskim partnerima kako bi se poticala suradnja te stvarali konzorciji.

Sastanak je pozdravnim govorom otvorila gđa. Vesna Trnokop-Tanta, potpredsjednica HGK. Zatim je sve prisutne ukratko pozdravila gđa Dragica Karaić, Načelnica Odjela za međunarodnu suradnju u malom gospodarstvu iz Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva, koje je nadležno tijelo za program CIP Eko-inovacije u RH.

Nakon govora dobrodošlice uslijedila je prezentacija o „Natječaju za eko-inovacije", koju je održao gdin. Theodoros Staikos iz Europske komisije, Izvršna agencija za konkurentnost i inovacije (EACI), Odjel za tržišnu replikaciju.
U nastavku seminara održane su još dvije prezentacije:
„Iskustva regije Valencija u projektima CIP Eko-inovacije", koju je održao gospodin Manuel Irύn Molina, voditelj odjela za konkurentnost i inovacije iz Delegacije regije Valencija u Bruxellesu.
„Planiranje projektnog prijedloga - najvažniji koraci za pripremu prijave za CIP Eko-inovacije", u kojoj je gospodin Leonardo Piccinetti, konzultant i vlasnik tvrtke Europe for Business, objasnio najvažnije dijelove u pripremi prijave projekata.

Nakon kratke prezentacije gdina Piccinettija o metodologiji Projektnog Caffe-a, nastavilo se sa popodnevnim dijelom događanja, tzv. „projektnim caffe-om", koji se sastojao od dvije paralelne radionice: Recikliranje - Građevinarstvo i Industrija hrane i pića - Zeleno poslovanje i zelena nabava.

Za sam kraj ostavljena je panel-diskusija na kojoj su izneseni sažeci projektnih ideja i zaključci radionica, te je zaključen info dan.Lokacija
Priloženi dokumenti:

Kalendar događanja

Uspješne priče

Vijesti iz mreže

Prikaži sve vijesti
RSS

Prijava na newsletter

Ukoliko želite primati obavijesti iz mreže izravno na e-mail, molimo unesite svoje podatke:
Arhivi newslettera možete pristupiti ovdje.

enterpreneurSHEp croatia
 
HAMAG BICRO TERA TEHNOPOLIS d.o.o. Tehnološki park Varaždin Ured za transfer tehnologije Znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci d.o.o. (STeP Ri)

Hrvatska gospodarska komora
Europska poduzetnička mreža Hrvatske
Rooseveltov trg 2, 10000 Zagreb, Hrvatska
e-mail: een@hgk.hr

European Commission This project has been funded with support from the European Commission.
This publication [communication] reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.