Veličina slovaAAA

NaslovnaUsluge

ORGANIZACIJA GOSPODARSKIH SUSRETA


Europska pouzetnička mreža organizira međunarodne gospodarske susrete diljem Europe, gdje se poduzetnicima otvara mogućnost osobno upoznati potencijalne poslovne partnere. Naš je posao za Vas izraditi raspored poslovnih sastanaka i pomoći Vam pripremiti se za njih. Ovakva se događaja često odvijaju na međunarodnim sajmovima, što smanjuje troškove putovanja i smještaja.

Bilo da ste pronašli nove poslovne partnere putem naše baze podataka ili na nekom od događaja, savjetovati ćemo Vas i pomoći Vam od početnih kontakata do postizanja poslovnih ugovora.

Neki od uspješno organiziranih gospodarskih susreta:

Pula Boat Fair kao mjesto poslovnih susreta

U sklopu 7. međunarodnog sajma brodske opreme Pula Boat Fair već tradicionalno, održani su međunarodni poslovni susreti u organizaciji HGK Županijske komore Pula i Europske poduzetničke mreže.

Ove godine, poslovni razgovori okupili su pedesetak sudionika, poslovnih subjekata iz čitave Hrvatske, iz Italije, Srbije, Slovenije i Turske. Upravo zbog toga poslovni razgovori u sklopu Pula Boat Faira pružaju iznimnu priliku za kvalitetno sektorsko umrežavanje i kreiranje novih poslovnih prilika i mogućnosti.


B2B susreti poduzetnika u Dubrovniku

U Dubrovniku, 12. svibnja 2016. u organizaciji Hrvatske gospodarske komore - Europske poduzetničke mreže održani su poslovni susreti pod nazivom B2B@EUSAIR Forum 2016.

Cilj B2B susreta bio je na jednom mjestu okupiti sudionike iz svih 8 zemalja potpisnica EUSAIR strategije te putem unaprijed dogovorenih poslovnih sastanaka na temu pomorske industrije, pomorske biotehnologije, akvakulture, turizma, inovacija u turizmu te produženja turističke sezone otvoriti mogućnost proširenja poslovnih vidika i pronalaska prekograničnih partnera za nove poslovne izazove. Izuzetan interes i atraktivnost događanja potvrdilo je sudjelovanje preko 130 prijavljenih tvrtki, sveučilišta, komora, i institucija iz jadranske i jonske regije koji su održali više od 160 razgovora čime je još jednom Europska poduzetnička mreža pokazala svoju snagu umrežavanja s inozemnim partnerima u organizaciji ovako velikog događanja. Prema izjavama sudionika, ostvareni su prvi kontakti, a konkretni rezultati se tek očekuju.


Održan 7.multilateralni gospodarski susret u okviru sajma GAST 2013.

Hrvatska gospodarska komora Županijska komora Split, kao dio Europske poduzetničke mreže, organizirala je u okviru sajma GAST, 08. ožujka 2013. godine, 7. multilateralne gospodarske susrete.

Susreti su, kao nastavak prošlogodišnjih, među partnerima u Europskoj poduzetničkoj mreži okupili predstavnike Privredne komore Srbije, Gospodarske i industrijske komore Pećsa, Baranye iz Mađarske te Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine. S obzirom da su bile prisutne i strane tvrtke koje nisu nužno povezane uz partnere u EEN mreži, multilateralnim gospodarskim susretima su u konačnici prisustvovali poduzetnici iz: Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Mađarske, Slovačke, Egipta i Francuske.


Održan 5.multilateralni gospodarski susret u okviru sajma GAST 2012.

Hrvatska gospodarska komora Županijska komora Split, kao dio Europske poduzetničke mreže, organizirala je u okviru sajma GAST, 23. ožujka 2012. godine, 5. multilateralne gospodarske susrete.

Susreti su, kao nastavak prošlogodišnjih, među partnerima u Europskoj poduzetničkoj mreži okupili predstavnike Privredne komore Srbije te Gospodarske i industrijske komore Pećsa, Baranye iz Mađarske. Bili su prisutni i, već dugogodišnji, sudionici ovih susreta - Razvojna agencija Srednje Bosne s tvrtkama iz njihove regije, Regionalna komora Užice iz Srbije sa svojim tvrtkama, kao i brojni hrvatski poduzetnici.
Cilj organizacije ovakvih susreta je jačanje prekogranične suradnje, a najviše u cilju prosperiteta malog i srednjeg poduzetništva Splitsko-dalmatinske županije. Nadamo se da će naše tvrtke i dalje nastaviti prepoznavati ovaj tip poslovnih susreta kao alat namijenjen rastu i razvoju njihovih gospodarskih djelatnosti.


TAVOLA Xpo – Sajam za proizvođače ukusne hrane

U belgijskom gradu Kortrijku od 11. – 13. ožujka održan je sajam TAVOLA 2012

TAVOLA Xpo najbolja je trgovačka izložba s naglaskom na sektor hrane i pića u Belgiji. Sajam predstavlja široku paletu gotovih proizvoda kao što su meso, voće, organska hrana, konditorski proizvodi i slastice, sirevi te brojne druge delicije. Proizvođači hrane, ugostitelji, hoteljeri, pružatelji usluga cateringa, distributeri, veliki i mali, pod jednim krovom poslovno se povezuju i umrežavaju, u poticajnom okruženu gdje se svaki gurman osjeća kao u raju, za oko i nepce.

Sajam se održava svake dvije godine, a TAVOLA 2012 bila je 16. izdanje ove manifestacije. Po prvi puta sajam je ugostio delegaciju hrvatskih tvrtki. U organizaciji Hrvatske gospodarske komore dvoje proizvođača maslinovog ulja, Uljara Bilaja iz Marine kraj Trogira i Farmpino iz Baderne kraj Poreča te Arbacommerce d.o.o. iz Zadra s ponudom slanih imariniranih filetiranih inćuna, predstavili su Hrvatsku kao zemlju s itekakvim potencijalom kada je riječ o gastronomiji i proizvodnji ukusne hrane.

Drugog dana sajma u organizaciji Europske poduzetničke mreže (EEN) te zahvaljujući povezanosti partnerskih konzorcija iz Belgije i Hrvatske, organizirani su poslovni sastanci, unaprijed dogovoreni prema odabiru samih tvrtki, koje ukupno su održale 35 poslovnih sastanaka, a kroz kontakte sa sudionicima sajma i mnogo više.


GRAZ-mjesto za poslovne susrete i kontakte, ne samo za shopping

Graz je u četvrtak, 2.veljače 2012, bio poprište susreta tvrtki iz Austrije, Hrvatske, Slovenije, Italije i Bosne.

Ne, nije se radilo o skupnom shoppingu već o organiziranim poslovnim susretima u sklopu sajma Häuslbauermesse, pod naslovom EEC 2012. Tema poslovnih susreta bila je energetski učinkovita gradnja, a sajam Häuslbauermesse, kao najveći sajam graditeljstva i energetike u južnom dijelu Austrije, bio je prava prilika za organizaciju međunarodnih poslovnih susreta.

Glavni organizatori događanja, SFG - Steirische Wirtschaftsförderungsgesellschaft mbH , ICS – Internationaliesierungscenter Steiermark GmbH, Hrvatsko – Austrijska trgovinska komora te Hrvatska gospodarska komora - Europska poduzetnička mreža (EEN), uspjeli su privući 81 tvrtku te dobrom organizacijom ispuniti očekivanja sudionika . Bitno za naglasiti je da su organizatori pokrili sve troškove organizacije, a sudjelovanje za tvrtke bilo je besplatno.

Zahvaljujući Europskoj poduzetničkoj mreži Hrvatska (EEN) pri HGK i Sektoru za industriju iz HGK, hrvatske tvrtke su došle u iznenađujuće velikom broju. Naime, 20 tvrtki iz Hrvatske održale su više od 80 sastanaka sa stranim tvrtkama. Time su osigurali dobre i kvalitetne poslovne kontakte za eventualna sadašnja i buduća poslovna partnerstva.

Sveukupno su održana 154 poslovna susreta, a uz sudjelovanje na istima, svim sudionicima bio je omogućen i posjet sajmu.


Brokerage event i TechnoInCon konferencija u Tehnološkom parku Varaždin

Varaždin, 17. studeni 2011

Treći po redu Brokerage event i TechnoInCon konferencija pod okriljem Europske poduzetničke mreže održani su 16.11.2011. u konferencijskoj dvorani Tehnološkog parka Varaždin. Suorganizatori događaja su Tehnološki park Varaždin, Poslovno inovacijski centar Hrvatske, Znanstveno- tehnologijski park Rijeka, Znanstveno-istraživački centar Sveučilišta u Kopru i Microsoft Innovation Centar Varaždin.

Ovogodišnji događaj dio je globalne inicijative – Globalni tjedan poduzetništva koji je posvećen potpornim programima i uslugama malom i srednjem poduzetništvu, a okupio je institucije i stručnjak s ekspertizom u 3 teme:

- Business enablement

- Računalstvo u oblaku

- Agilna poduzeća

Na susretu su sudjelovale 23 tvrtke iz 3 zemlje s preko 60 sudionika. Na događaju je unaprijed dogovoreno 10-ak službenih susreta tvrtki dok za ostale neregistrirane sastanke ne postoji podatak. Događaju su prisustvovali i sudionici projekta YICT (Mladi lovci na karijeru) kojima su predstavljene projektne ideje nekoliko tvrtki iz okruženja te je dogovorena suradnja koja će započeti njihovim prvim radnim iskustvom, a time im se otvara i mogućnost stalnog zaposlenja.


Međunarodni poslovni susreti "Greening business through the Enterprise Europe Network", Zagreb, 10. studeni 2011.

Europska poduzetnička mreža je tijekom izložbe BUDI UZOR / INOVA 2011. okupila je predstavnike tvrtki iz Hrvatske, Mađarske, Slovenije, Taiwana i Irana zainteresirane za poslovnu suradnju i unapređivanje zaštite okoliša u građevinskoj i prehrambenoj industriji, sektoru obnovljivih izvora energije i inforamtičkom sektoru. Bilateralne poslovne susrete su organizirali hrvatski partneri TERA TEHNOPOLIS Osijek, Hrvatska gospodarska komora i Tehnološki park Varaždin.

Europska poduzetnička mreža – EEN koju financira Europska Komisija u okviru Programa CIP (Konkurentnost i inovacije) okuplja 600 partnerskih organizacija u 50 zemalja s više od 3000 eksperata u području poduzetništva, inovacija i transfera tehnologije s ciljem promicanja poslovanja na međunarodnom tržištu.


Međunarodni poslovni razgovori s područja agro-inovacija, Višnjica, 5. svibnja 2011.


Na imanju „Pustara Višnjica“ kraj Slatine, održan je „Europski dan agro i eko inovacija“, konferencija međunarodnog karaktera kao i poslovni razgovori koji su povezali tvrtke iz Hrvatske, Mađarske i Srbije.

Ukupno 27 tvrtki iz triju zemalja održalo je preko 50 sastanaka. Gospodarstvenicima je omogućeno međusobno se upoznati, predstaviti svoje proizvode te uspostaviti prve poslovne kontakte. Mala obiteljska poljoprivredna gospodarstva, poduzeća, klasteri, inovatori i sveučilišni istraživači, na jednom su mjestu imali priliku razmijeniti sve ono što traže i nude, svoje proizvode, usluge, poduzetničke ideje te promicati svoje ciljeve.SASO sajam, Split, listopad 2010.

Domaće i inozemne tvrtke predstavile su se jedne drugima s ciljem ostvarenja novih poslovnih kontakata i suradnji u zemlji i regiji na Međunarodnim gospodarskim susretima tijekom sajma SASO u Splitu.Na gospodarskim susretima sudjelovala su 122 sudionika (BiH, DE, ES, HR, IT, RS) iz 92 tvrtke koji su održali ukupno 126 bilateralnih sastanaka.

"B2B međunarodni skup, u sklopu međunarodnog sajma SASO u Splitu, je za našu tvrtku bio pun pogodak. Naime, uspjeli smo ostvariti nekoliko obećavajućih inozemnih i domaćih kontakata, s velikom vjerojatnošću realizacije." Josip Bužančić, direktor (P. B. Poslovni mediji d.o.o.)

"Susreti su organizirani na europskom nivou. Od velikog značaja je povezivanje firmi u regiji i dogovorena suradnja na budućim projektima, prvenstveno zbog poznavanja tehnologija pojedinih grana industrije, te zbog konkurentnosti u regiji. Nadam se da će ovakvih događanja biti više." Mirko Čotić direktor proizvodnje (DALSTROJ d.d.)

"Besprijekorna organizacija i iskustvo, a sudjelovao sam na mnogim skupovima i s predsjedničkim delegacijama. Uspješno sam uspostavio poslovne kontakte s firmama vrlo interesantnih proizvodnih programa. Očekujem vrlo konkretnu suradnju s vašim tvrtkama AD Plastik, Dalstroj i Končar električni uređaji." Vlastimir Nešić, generalni direktor (GOŠA holding-korporacija)


Kalendar događanja

Uspješne priče

Vijesti iz mreže

Prikaži sve vijesti
RSS

Prijava na newsletter

Ukoliko želite primati obavijesti iz mreže izravno na e-mail, molimo unesite svoje podatke:
Arhivi newslettera možete pristupiti ovdje.

enterpreneurSHEp croatia
 
HAMAG BICRO TERA TEHNOPOLIS d.o.o. Tehnološki park Varaždin Ured za transfer tehnologije Znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci d.o.o. (STeP Ri)

Hrvatska gospodarska komora
Europska poduzetnička mreža Hrvatske
Rooseveltov trg 2, 10000 Zagreb, Hrvatska
e-mail: een@hgk.hr

European Commission This project has been funded with support from the European Commission.
This publication [communication] reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.