Veličina slovaAAA

NaslovnaUsluge

RAZVOJ INOVATIVNIH POTENCIJALA


USLUGE POTPORE INOVACIJAMA

Inovacija podrazumijeva razvojni proces u organizaciji kojim se uvode novi proizvodi, procesi ili usluge. To je odgovor na konkretne tržišne potrebe, nošenje s konkurencijom, zadovoljavanje potražnje, iskorištavanje poslovnih prilika.

Inovacije su često rezultat ulaganja u aktivnosti istraživanja i razvoja, no postoje i drugi izvori inovacija. Inovacijski proces ima mnogo koraka, od generiranja ideja, donošenja odluke o odabiru ideje koja će se realizirati, pronalaženja izvora i nanciranja do implementacije. To je proces koji mobilizira sve odjele u poduzeću. Upravo marketing igra ključnu ulogu u plasmanu inovativnog proizvoda na neko tržište. 

Usluge potpore inovacijama koje pruža Europska poduzetnička mreža pomažu poduzećima u započinjanju procesa inoviranja, u poboljšanju njihova upravljanja inovacijama te nadasve u procesu internacionalizacije poslovanja.


Upravljanje inovacijama
 

Inovacija je u osnovi proces upravljanja tako da se često govori o upravljanju inovacijama kao o menadžerskoj disciplini, budući da se primjenjuje na organizacijsku strukturu koja omogućava inoviranje, na način rada, na procese te na proizvode i usluge koje se nude kupcima. Kreativnost i poduzetništvo su ključni elementi za uspjeh inovacije, pogotovo kada je u pitanju istraživački projekt koji se može iz akademsko-znanstvene institucije prenijeti na gospodarstvo.

Procjena inovacijskih potencijala prema IMP3rove metodologiji


Upravljanje intelektualnim vlasništvom 

Intelektualno vlasništvo važno je za svaku tržišno usmjerenu aktivnost. Kada su u pitanju inovacije, posebno kada se radi o tehničko-tehnološkoj dimenziji inovacije, intelektualno vlasništvo presudno je za generiranje izravnih prihoda te predstavlja stvarnu vrijednost imovine poduzeća.

Više informacija o savjetodavnim uslugama po pitanju intelektualnog vlasništva


Izvori financiranja

Put od ideje do tržišta zahtijeva dodatna i nancijska ulaganja.  Financiranje je potrebno za pokrivanjetroškova istraživanja, tehnološkog razvoja, istraživanja tržišta, promocije, te drugih poslovnih troškova komercijalizacije inovacije. 

Otvoreni EU natječaji

Kalendar događanja

Uspješne priče

Vijesti iz mreže

Prikaži sve vijesti
RSS

Prijava na newsletter

Ukoliko želite primati obavijesti iz mreže izravno na e-mail, molimo unesite svoje podatke:
Arhivi newslettera možete pristupiti ovdje.

enterpreneurSHEp croatia
 
HAMAG BICRO TERA TEHNOPOLIS d.o.o. Tehnološki park Varaždin Ured za transfer tehnologije Znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci d.o.o. (STeP Ri)

Hrvatska gospodarska komora
Europska poduzetnička mreža Hrvatske
Rooseveltov trg 2, 10000 Zagreb, Hrvatska
e-mail: een@hgk.hr

European Commission This project has been funded with support from the European Commission.
This publication [communication] reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.