03.12.2013, 13:55

Američki inovacijski stručnjak na BICRO konferenciji

Povodom BICRO konferencije „Internacionalizacija inovacija i poduzetništva“ koja će se održati 11. prosinca 2013. godine, u Zagreb dolazi Dr. Charles Wessnerjedan od najvećih svjetskih stručnjaka u području inovacija, tehnologije i poduzetništva.

Dr. Charles Wessner je osnivač i direktor Programa za tehnologiju, inovacije i poduzetništvo pri Nacionalnoj akademiji za znanost. Na nacionalnoj i međunarodnoj razini prepoznat je stručnjak iz područja inovacijske politike, poduzetništva, financiranja ranih faza za nove tvrtke te potreba i koristi visoko-tehnološke industrije, uključujući i javno-privatno partnerstva. Wessner je djelovao u američkom Kongresu i glavnim nacionalnim komisijama, zalagao se za politike unapređenja međunarodne suradnje u znanosti i tehnologiji te aktivno sudjelovao u postavljanju smjernica za povećanje konkurentnosti SAD-a. Odigrao je ključnu ulogu u pregovorima oko međunarodnog znanstvenog i tehnološkog Sporazuma SAD-a. Blisko je surađivao s Bijelom kućom u uredu za znanost na razvoju nove međunarodne inicijative kao što su tehnologije i radne skupine za inovacije u OECD-u. U rujnu 2012. godine, dr. Wessner je dobio Order of Merit, priznanje za  istaknuto djelovanje u radu na inovacijskoj politici s jačanjem transatlantske suradnje.

 Dr. Charles Wessner: sites.nationalacademies.org ,  linkedIn, www.us-czic.org/cv/wessner.pdf,

http://www.youtube.com/watch?v=phiLETNaepA, http://www.youtube.com/watch?v=SYwnHORFyOM

U sklopu konferencije dodijelit će se 15 milijuna kuna vrijedne ponude za sufinaciranje 50 projekata koji su zadovoljili uvjete petog kruga natječaja BICRO program provjere inovativnog koncepta (PoC).

Više informacija o konferenciji: www.bicro.hr