06.12.2013, 09:31

Besplatne HPC usluge i rješenja

Suradnja na području sofisticiranih programskih rješenja(HPC)

Nudi se besplatna pomoć do 250.000 eura

u okviru projekta Fortissimo (rok 15.12.2013)

 

Slovenska tvrtka Arctur (http://www.arctur.si/eng/) nudi HPC usluge i rješenja, a ujedno i usluge programiranja pa je postao jedan od najvažnijih dobavljača HPC usluga na području malog i srednjeg poduzetništva u Europi.

Implementacijom naprednih računalnih simulacija, matematičkih modela i drugih HPC usluga dokazano je da se povećava količina integriranog znanja, a isto tako i dodana vrijednost proizvoda. Takav rad priznat je od strane davatelja usluga na području razvoja čime su poduprijeli  razvojne grupe pod inicijativom I4MS projekta. Neki od ovih projekata će izdavati dodatne pozive za financiranje drugih partnera u razvoju visoke tehnologije malog i srednjeg poduzetništva.

 Project Fortissimo (FP7 ugovor 609029) sufinancira skupinu pokusa (podprojekata)  korištenjem simualcijskih alata i HPC Cloud infrastrukture. Ukupna vrijednost projekta  je 5 mil €, a sufinanciranje pojedinih projekata ne smije prelaziti 250.000 €

 Glavna svrha projekta je omogućiti europskim proizvodnim tvrtkama, osobito malim i srednjim poduzećima da iskoriste učinkovitosti i konkurentske prednosti računalnih simulacija.

Moraju se ispuniti tri uvjeta za sudjelovanje u projektu:

Potvrda statusa malog i srednjeg poduzetništva što se može provjeriti ovdjeRegistrirani PIC broj (http://cordis.europa.eu/fp7/pp-pic_en.html)Iskaz interesa za suradnju do 15. prosinca 2013. Na mail:ist@arctur.si, nejc.bat@arctur.si

Cilj je uspostaviti dugoročno partnerstvo s tvrtkama kako bi se olakšala provedba prvih koraka HPC-a i zato bi svi zainteresirani trebali ispuniti mali upitnik(http://goo.gl/EQnBAP) kako bi ocjenili sposobnost tvrtke za sudjelovanje.

Kontakt: ist@arctur.si , nejc.bat@arctur.si ili na telefon +386 5 30 29 070 ( Nejc Bat ) .