04.11.2009, 07:45

Dan hrvatske industrije

Prezentacija hrvatskoga gospodarstva pod nazivom „Dan hrvatske industrije" (Croatian Industry Day) održana je 28. listopada u sjedištu NAMSA-e (agencije NATO-a za nabavu) u Luxembourgu u organizaciji Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva RH, Hrvatske gospodarske komore i Misije RH pri NATO-u.

Voditelj delegacije bio je Miljenko Pavlaković, državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva, a u sastavu su hrvatskog izaslanstva bili veleposlanik Boris Grigić, veleposlanik RH u Kraljevini Belgiji, brigadni general Milan Knežević, hrvatski predstavnik u NAMSO-u i Vesna Trnokop Tanta, potpredsjednica HGK.

Čelnim ljudima NAMSA-e predstavilo se 28 hrvatskih tvrtki iz područja namjenske proizvodnje i zaštitnih sredstava, tekstila, obuće, hrane, namještaja, građevinskog sektora, IT sektora itd. Ostvaren je pozitivan efekt u percepciji NAMSA-inih čelnika o hrvatskim tvrtkama i proizvodima, a hrvatske tvrtke su dobile detaljne upute o načinu rada i konkretne savjete.

Iz NAMSA-e je tvrtkama poručeno da se u što većem broju upišu u NAMSA-inu bazu podataka i redovno prate obavijesti i natječaje.

Hrvatska gospodarska komora ima obvezu informiranja poduzetnika o svim poslovnim mogućnostima koje mu pruža članstvo u NATO savezu i to putem internetskog portala, oglašavanja, pisanim putem i sl., pa je stoga izradila internetsku stranicu www.natonatjecaji.hr, gdje će poduzetnici na jednom mjestu pronaći sve potrebne informacije i kontakte koji će hrvatskim tvrtkama pomoći u njihovim nastojanjima da se uključe u projekte NATO saveza i postavljati sva eventualna pitanja.