02.04.2013, 13:53

Europska nagrada za promicanje poduzetništva

EEPA - European Enterprise Promotion Awards („Najbolje politike i prakse u natječaju za Europske nagrade za promicanje poduzetništva“), priznanje je koje Europska Komisija dodjeljuje od 2005. g. institucijama lokalne i regionalne uprave koje posebnim mjerama potiču razvoj poduzetništva.

Natjecanje je namijenjeno svim tijelima javne vlasti zaduženima za kreiranje politika, s posebnim naglaskom na tijela na lokalnoj/regionalnoj razini. Prihvatljivi potencijalni predlagatelji projekata su općine, gradovi, regije i županije, javno-privatna partnerstva između tijela državne uprave i poduzetnika, obrazovni programi i poslovne organizacije. Hrvatska će nominirati dva najbolja projekta na nacionalnoj razini i kandidirati ih za dodjelu nagrada na europskoj razini. Natječaj na nacionalnoj razini otvoren je do 7. lipnja 2013.

Dodjela priznanja EEPA za 2013. godinu održat će se u studenom 2013. godine u Litvi u 6 različitih kategorija koje uspješno prepoznaju poduzetničke inicijative: Poticanje poduzetničkog duha; Ulaganje u poduzetničke vještine; Poboljšanje poslovnog okruženja; Poticanje internacionalizacije poslovanja; Potpora razvoju „zelenog“tržišta i učinkovito korištenje resursa; Odgovorno i „uključujuće“ poduzetništvo.

http://ec.europa.eu/enterprise/policies/sme/best-practices/european-enterprise-awards/ 

Obrazac za prijavu

Priručnik za prijavitelje

Natječaj