12.10.2010, 10:30

FP7 područje Hrana, poljoprivreda, ribarstvo i biotehnologija

Za istraživanja u sklopu teme “Hrana, poljoprivreda, ribarstvo i biotehnologija”  (“Food, Agriculture, and Fisheries and Biotechnology” - KBBE = Knowledge-Based Bio-Economy) Sedmog okvirnog programa EU (Seventh Framework Programme - FP7) je predviđen budžet u iznosu od 1,9 milijardi eura za razdoblje 2007-2103. Posljednji natječaj u KBBE temi je objavljen krajem srpnja 2010., s rokom prijave projekata 25. siječnja 2011. Glavna okosnica FP7 programa i KBBE teme je, naravno, međunarodna suradnja, ali s izrazitim naglaskom na suradnji između akademske i gospodarske zajednice, prvenstveno malim i srednjim poduzećima (SMEs - Small and Medium Size Enterprises).

Kako bismo potaknuli suradnju i omogućili potencijalnim partnerima u budućim FP7 projektima da stupe u kontakt i oforme konzorcij, u sklopu FP7 projekta BIO-NET (mreže nacionalnih kontakt osoba u području Hrane, poljoprivrede, ribarstva i biotehnologije) organiziramo tzv. “VIRTUAL BROKERAGE EVENT”, čiji cilj je povezati sve relevantne aktere u području Hrane, poljoprivrede, ribarstva i biotehnologije te im direktno omogućiti suradnju. “VIRTUAL BROKERAGE EVENT” će trajati od 13. do 15. listopada, s namjerom da sudionici upoznaju potencijalne međunarodne partnere s kojima će ući u konzorcij i pripremiti te prijaviti projektni prijedlog za aktualni FP7-KBBE-2011-5 natječaj.  Sam događaj će biti organiziran pomoću tzv. “match-making” alata razvijenog u sklopu projekta BIO-NET, u suradnji s nacionalnim kontakt osobama za područje Hrane, poljoprivrede, ribarstva i biotehnologije u zemljama članicama EU te pridruženim zemljama (u koje se ubraja i Hrvatska).

Zbog toga Vas pozivamo i podsjećamo da se, ukoliko već niste, prijavite na web stranici FP7 projekta BIO-NET (http://www.ncp-bio.net/), te ispunite svoj partnerski profil (Expression of Interest) ili šprancu za traženje partnera (Partner Search) za prijavu FP7 projekata. Svakako Vas molim da odaberete jednu ili više ponuđenih tema (tzv. „topics“) dostupnih u trenutno objavljenom natječaju (FP7-KBBE-2011-5) koje su od Vašeg interesa te da ih označite, kako bi Vas potencijalni zainteresirani partneri iz inozemstva koji traže suradnike za prijavu projekata lakše pronašli, prema dostupnim temama natječaja. Molimo Vas da poštujete limit od maksimalno 5 odabranih tema (topics).

S lijeve strane ćete pronaći tzv. „Partner Search Facility“, gdje se možete registrirati, ispuniti formular koji odgovara Vašim potrebama, ili pretraživati bazu podataka drugih registriranih korisnika. Partner Search Facility vam nudi 3 opcije:

- Enter your Expression of Interest - ukoliko želite sebe predstaviti kao potencijalnog partnera (i zainteresirani ste za određenu temu)

- Enter your partner search - ukoliko imate projektnu ideju (želite biti koordinator) i tražite odgovarajuće partnere

- Find your project partners -  pretražujete bazu i tražite partnere koji Vam odgovaraju

Za sve one koji su već ispunili svoje profile, molimo Vas da ih po potrebi ažurirate, te svakako odaberete teme aktualnog natječaja koje su od Vašeg interesa.

Za dodatne informacije molimo obratite se na niže navedene kontakte:

Lana Žutelija
nacionalna kontakt osoba, hrvatski BIO-NET partner
Hrvatski institut za tehnologiju / Croatian Institute of Technology
Planinska 1, 10 000 Zagreb, CROATIA
phone:  +385 (0)1 5494 031
mobile: +385 (0)99 313 4151
fax:    +385 (0)1 5494 720
mail:    lana.zutelija@hit.hr
web:    www.hit.hr