22.02.2011, 10:42

INTELEKTIV - KONFERENCIJA O INTELEKTUALNOM VLASNIŠTVU

U Zagrebu 17. veljače 2011. u organizaciji Američke gospodarske komore (Odbor za intelektualno vlasništvo) i konzultantske tvrtke Vernexo održan je Intelektiv - konferencija o intelektualnom vlasništvu u hotelu Sheraton.

Tema konferencije bila je komercijalizacija, upravljanje i zaštita intelektualnog vlasništva. Cilj konferencije je dati pregled prednosti i dobrih praksi upravljanja nematerijalnom imovinom unutar tvrtke, kao i komercijalizacije i zaštite intelektualnog vlasništva. 

Program konferencije sadržavao je kratka izlaganja stručnjaka, menadžera i poduzetnika koji su sudionicima predstavili svoja iskustva u upravljanju intelektualnim kapitalom. 
Poslijepodnevni program Intelektiva bio je podijeljen na dvije tematske cjeline: o upravljanju imovinom industrijskog vlasništva (žigovi, patenti i industrijski dizajn) i o specifičnostima autorskih prava u digitalnom dobu, koje su se usporedo odvijale u susjednim dvoranama. 
Sudionici su mogli čuti koji su lokalni praktični pozitivni primjeri i izazovi komercijalizacije intelektualnog kapitala, naučiti kako poboljšati upravljanje i procjenu nematerijalne imovine tvrtke, primijeniti iskustva u svojoj kompaniji i upoznati relevantne stručnjake i poduzetnike.

Na Intelektivu su održane dvije vrlo zanimljive panel rasprave pod naslovom "Intelektualni kapital organizacije, ekonomija znanja i konkurentnost" i "Kako unovčiti znanje i inovacije? Koja je budućnost autora i izumitelja?" Direktor BICRO-a gospodin Daliobor Marijanović bio je jedan od panelista u okviru druge panel rasprave.

Poslovno – inovacijski centar Hrvatske – BICRO d.o.o., glavni partner u Europskoj poduzetničkoj mreži (Enterprise Europe Network) bio je jedan od pokrovitelja Konferencije uz Institut Ruđer Bošković; Veleposlanstvo Sjedinjenih Američkih Država, Državni zavod za intelektualno vlasništvo; Hrvatsku gospodarsku komoru, Europsku poduzetničku mrežu i Hrvatsko društvo za autorsko pravo. 

Program

http://www.intelektiv.com/index.php?option=com_content&view=article&id=16&Itemid=18