27.03.2013, 11:37

ISKORISTITE POMOĆ U PRIPREMI NATJEČAJNE DOKUMENTACIJE ZA PODUZETNIČKI IMPULS

Program poticanja poduzetništva i obrta – Poduzetnički impuls za 2013. godinu provodi se temeljem Programa Vlade RH za razdoblje od 2011. – 2015. godine u kojemu su mjere poticanja konkurentnosti poduzetništva i obrta definirane kroz tri glavna područja: gospodarski oporavak i razvoj poduzetništva, tehnološki razvoj i jačanje konkurentnosti te regionalni razvoj i korištenje fondova EU.

Za razvijanje konkurentnosti poslovanja, novo zapošljavanje te poticanje izvoza i gospodarskog rasta, u odnosu na prošlu godinu, Ministarstvo je udvostručilo nepovratna sredstva namijenjena sufinanciranju poduzetnika, tako da sredstva ove godine iznose 730,5 milijuna kuna. Poduzetnički impuls predstavljen je u tri ciklusa kroz koje su prezentirane četiri poticajne mjere namijenjene mikro, malim i srednjim poduzetnicima i obrtnicima.

S ciljem učinkovitog ostvarenja aktivnosti programa, svoj doprinos pružanju stručne i konzultantske potpore poduzetnicima provodi i Tera Tehnopolis d.o.o., regionalni tehnologijsko-razvojni centar i članica Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, čija je osnovna zadaća razvitak na znanju utemeljenog gospodarstva i pružanje stručne podrške inovativnim poduzetnicima kreirajući proizvode sa novom dodanom vrijednošću. Kako bi jednostavno i slikovito predstavili objavljene poticajne mjere Poduzetničkog impulsa za 2013. godinu mikro, malim i srednjim poduzetnicima i obrtnicima, tim Tera Tehnopolis d.o.o. izradio je mentalnu mapu koja slikovito prikazuje četiri poticajne mjere sa svim potrebnim uvjetima uz prikaz najpotpunijih potpora i usluga koje pruža Tera Tehnopolis d.o.o.

S ciljem što većeg broja uspješnih i inovativnih prijava na Poduzetnički impuls iz Istočne regije, Tera Tehnopolis d.o.o. nudi poduzetnicima sveobuhvatnu i stručnu pomoć pri izradi prijava za dodjelu bespovratnih sredstava. Kvalitetna izrada poslovnih planova i investicijskih studija, brza izrada prototipova, poslovno savjetovanje i pomoć pri izradi EU projekata, zaštita i upravljanje intelektualnim vlasništvom, promicanje zaštite okoliša te tehnologijska i poslovna reorganizacija predstavljaju usluge koje čine neizostavan dio uspješnosti i unaprjeđivanja poslovanja, a koje pruža Tera Tehnopolis d.o.o.

U svrhu povećanja konkurentnosti regije Slavonije i Baranje, poticanje investicija i stvaranja inovativne poduzetničke klime izradom Mentalne mape – Poduzetnički impuls, želja nam je skrenuti pozornost na važnost kvalitetne projektne ideje pri podnošenju zahtjeva za dodjelu sredstava te na povećanje sposobnosti  gospodarskih subjekata za tehnološke i organizacijske inovacije.

Za više informacija možete nas kontaktirati na broj telefona 031/251-000, e-mail ured@tera.hr, posjetom web stranice www.tera.hr ili osobno na adresu Trg Ljudevita Gaja 6, 31 000 Osijek.