26.10.2016, 10:37

Max Kelly, direktor Techstars London dolazi u Zagreb na ZIP-ov Master Class

Nakon prvog ovosezonskog Master Classa početkom listopada, na kojem smo imali prilike učiti od zanimljivih serijskih poduzetnika, Mirene Bagur, osnivačice CONTeXO grupe i Winfrieda Burkea, suosnivača iGetBettera, ujedno i člana MIT Mentor Smart programa, u studenom će Zagreb posjetiti Max Kelly, direktor Techstars London, jednog od najprestižnijih startup akceleratora na svijetu.

Treba li što više reći o iskustvu direktora ogranka jednog od najprestižnijih startup akceleratora u svijetu, čovjeka koji je karijeru započeo vodeći jedan od najvećih brandova za njegu kose u L’orealu te je nakon toga čak 12 godina svoje karijere proveo uz Richarda Bransona u Virginu, gdje je bio odgovoran za strategiju cijele grupacije, kao i za pokretanje novih Virgin kompanija (Virgin Insight, Virgin Mobile USA, Virgin Mobile Canada i Virgin Healthbank), koje su s vremenom sveukupno prodane za više od 500 milijuna dolara?

Kako to inače biva s Master Class predavanjima u organizaciji Zagrebačkog inkubatora poduzetništva, predavači kojima je put sponzoriran od strane partnera projekta, barem jedan dan provedu u druženju i mentoriranju članova ZIP-a, dok se jedan dan odvoji za predavanje/radionicu koja je otvorena za širu javnost.

Max će u svom predavanju proći kroz ključne trendove i pokretače iza najnovije generacije svjetske klase startupa, iz perspektive jednog od vodećih svjetskih akceleratora, TechStarsa. Koja područja i teme najviše uzbuđuju mentore i investitore? Kako i tvrtke izvan SAD-a i Velike Britanije - uključujući i hrvatske timove MadBarz i Memgraph - uspijevaju upasti u jedan od najatraktivnijih i najselektivnijih startup programa na planeti? Prijavljuje li se u Techstars program sve više startupa, viđa li se sve više uspješnih projekata koji dolaze sa sveučilišta i iz ozbiljnih high-tech istraživačkih projekata?

Max će s našim sudionicima Master Classa podijeliti svoje bogato iskustvo, navesti mnoge preporuke, ali i pokušati prenijeti svoju strast za tehnologiju i poduzetništvo. Nakon službenog dijela, uslijedit će druženje sa sudionicima u neformalnom okružju ZIP inkubatora.

Predavanje će se održati u srijedu, 2.11. od 17:30 u prostorima Zagrebačkog inkubatora poduzetništva, a karte se mogu rezervirati putem sustava Entrio.

U ovoj sezoni Master Classa partner je HAMAG-BICRO - Hrvatska agencija za malo gospodarstvo i investicije, koja je finacirala put i smještaj gostiju predavača kroz EEN (European Enterprise Network).

I ovo, kao i ZIP-ova prethodna događanja, ima za cilj pomoći ambicioznim i inovativnim malim i srednjim poduzećima da ostvare rast i internacionaliziraju poslovanja.