21.02.2011, 10:17

Nagrade za inovacije u turizmu uskoro brend i zemalja Europske unije


U Zagrebu, 21.02.2011. - Od danas pa sve do 15.09. otvoren je drugi po redu natječaj za dodjelu godišnje nagrade "CBTour - Inovacije u poslovnom turizmu" koji, pod pokroviteljstvom Banco Popolare Croatia, zajednički organiziraju Društvo inovatora Sigma i Hrvatska gospodarska komora - Europska poduzetnička mreža Hrvatske. Cjelovita dokumentacija može se pronaći na novom portalu www.CBTour.eu.

Povodom ovogodišnjeg obilježavanja Svjetskog dana turizma na temu "Turizam povezuje kulture", 27.09. dodijelit će se nagrade u ukupno 15 kategorija. Pravni i fizički subjekti mogu se prijaviti za najbolji ukupni program, program odgovornog turizma, team building program, program kreativnog turizma, marketinški program, uslugu, proizvod, tehnologiju i menadžera.

Od ove godine moguće su prijave studenata i to za najbolji poslovni plan, program kreativnog turizma i marketinški program a uz to i prijave za fotografske radove - na temu Svjetskog dana turizma "Turizam povezuje kulture" i Međunarodne godine šuma "Europa šuma".

CBTour zaštitni je brend Croatian Business Tourism i Creative Business Tourism kojeg su osmislili članovi Društva inovatora Sigma. Program je usmjeren razvoju kreativnosti i inventivnosti hrvatskog poslovnog turizma te općenito turizma s naglaskom na održivi razvoj.

Ovogodišnja dodjela nagrada biti će popraćena međunarodnom konferencijom "Inovacije u turizmu" a 36 nominiranih programa besplatno će sudjelovati na najvećem Hrvatskom salonu inovacija s međunarodnim sudjelovanjem INOVA kojeg organizira Hrvatski savez inovatora i Savez inovatora Zagreba. Poseban se naglasak stavlja na domaću i međunarodnu promociju nagrađenih, poput časopisa BANCO&NOI u izdanju Grupe Banco Popolare.

"Aktivna promocija C(reative)BTour nagrade na međunarodnoj razini rezultirala je iznimnim interesom zemalja Europske unije o uvođenju i koordinaciji programa za interese razvoja inovacija u turizmu. Ovogodišnja dodjela nagrada biti će spektakularna večer jedinstvenih ideja za razvoj poslovno-turističkog tržišta" - izjavio je Tomislav Marjanović, predsjednik Društva inovatora Sigma.