18.01.2010, 12:45

Natječaj za Europsku mrežu ambasadorica ženskog poduzetništva

Program za poduzetništvo i inovacije (Entrepreneurship and Innovation Programme - EIP) čini prvu komponentu Okvirnog programa za konkurentnost i inovacije (Competitiveness and Innovation Framework Programme - CIP). U okviru ovog programa objavljen je poziv na dostavu projektnih prijedloga za Europsku mrežu ambasadorica ženskog poduzetništva.

Ovaj poziv na natječaj je nastavak poziva ENT/CIP/09/E/N08S00 te mu je cilj proširenje Europske mreže ambasadorica ženskog poduzetništva na preostale zemlje uključene u CIP program a koje ne sudjeluju u spomenutoj mreži.

Cilj objavljenog natječaja je promovirati žensko poduzetništvo. Namijenjen je isključivo organizacijama koje djeluju u području poticanja, promicanja i/ili podupiranja poduzetništva, sa ciljem uspostavljanja Mreže koja bi okupljala uspješne poduzetnice širom Europe da djeluju na lokalnoj i nacionalnoj razini potičući žene da prepoznaju poduzetništvo kao jednu od poželjnih karijera.

Prijavitelji na ovaj poziv, između ostalog, trebaju: identificirati ambasadorice; odrediti ciljne skupine (potencijalne buduće poduzetnice) svake zemlje sudionice; odrediti vrste promotivnih aktivnosti u kojima bi ambasadorice sudjelovale.

Indikativni iznos na raspolaganju za ovaj poziv na natječaj je 545.000,00 EUR.

Postotak sufinanciranja iz proračuna Programa za poduzetništvo i inovacije je do 50 % ukupnih prihvatljivih troškova projekta.

Prosječan iznos EU financiranja je oko 50.000,00 EUR po projektu.

Procijenjeni indikativni broj nacionalnih projekata koji će se financirati je 10, sa prosječno 10 ambasadorica ženskog poduzetništva po Mreži.

Rok za prijavu: 12. ožujka 2010. godine

Tekst natječaja dostupan je na: ENT/CIP/09/E/N08S003 - European Network of Female Entrepreneurship Ambassadors

Institucija nadležna za Program za poduzetništvo i inovacije EIP u Republici Hrvatskoj:

Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva
kontakt osoba: Snježana Ivić Pavlovski
e-mail: snjezana.ivic-pavlovski@mingorp.hr