28.02.2013, 14:35

Održan prijem delegacije Saveza za energetiku Zagreba

Zagreb, 26. veljače 2013. - Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović, jučer je primio delegaciju Saveza za energetiku Zagreba sastavljenu od 22 osobe – vodstva i predstavnika pravnih osoba članica Saveza, a na kojem je sudjelovala i Vesna Torbarina, voditeljica Europske poduzetničke mreže u Hrvatskoj pri Hrvatskoj gospodarskoj komori.

 Na sastanku je predstavljena politika rada i djelovanja Saveza te je predsjedništvo Saveza uputilo zamolbu za pokroviteljstvo nad 'GREENVEST: HOME EDITION'. Također, predsjednik Josipović u pratnji direktorice HEP-Opskrbe, gospođe Tine Jakaše, isprobao je vožnju u Peugeot-ovom 100% električnom automobilu iOn.

 Predsjednik Ivo Josipović tom je prigodom naglasio i dao punu podršku radu i djelovanju Saveza za energetiku Zagreba te posebno njegovim članovima, ali je otvorio i raspravu oko intenzivnijeg razvoja projekata e-mobilnosti na nacionalnoj razini.

 Tom prigodom, predsjednik Saveza za energetiku Zagreba, Tomislav Marjanović, naglasio je kako Savez za energetiku Zagreba okuplja više od 150 partnerskih i članskih institucija, tvrtki, obrta i udruga s kojima surađuje i koje su članice Saveza.

 "Politika Saveza za energetiku Zagreba već dvije godine snažno podržava razvoj hrvatskog zelenog gospodarstva. Savez, kroz Odjel za pitanja Europske unije u području energetike i zaštite okoliša, Odjel za financiranje projekata privatnog sektora, Odjel za investicijska ulaganja u energetiku i zaštitu okoliša te Odjel za poticanje i razvoj investicijskog tržišta (Invest in Green Croatia), provodi aktivne politike i mjere razvoja zelenog gospodarstva i investicija u području zelenog gospodarstva. Osim izrazitih aktivnosti izvještavanja o srodnom nacionalnom i europskom zakonodavstvu te nacionalnim i europskim izvorima financiranja, Savez za energetiku Zagreba aktivan je i na području razvoja cjelovitih "zelenih" financijskih instrumenata", naglasio je Marjanović.

 Nazočnima se obratila i gospođa Tina Jakaša, direktorica HEP-Opskrbe d.o.o. te gospodin Steffen Drausnigg, generalni direktor ABB d.o.o.