03.04.2013, 14:43

ODRŽAN SEMINAR „OSNOVE INTELEKTUALNOG VLASNIŠTVA ZA PODUZETNIKE I ZNANSTVENIKE“

U organizaciji TERA TEHNOPOLIS d.o.o. Osijek, tehnologijsko-razvojnog centra i Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo, dana 03.04.2013., održan je cjelodnevni seminar pod nazivom „OSNOVE INTELEKTUALNOG VLASNIŠTVA ZA PODUZETNIKE I ZNANSTVENIKE“. Seminar je organiziran u okviru Europske poduzetničke mreže te uz potporu projekta ip4inno.

Uvodno predavanje je održao gospodin dr.sc. Bojan Benko iz Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo nakon čega je sudionike upoznao sa svim bitnim sastavnicama o zaštiti izuma patentom. Također, naglasio je važnost pohađanja poduzetnika ovakvih edukativnih seminara da bi stekli potrebna znanja o zaštiti intelektualnog vlasništva i svojih poduzetničkih ideja koja bi im osigurala neometano poslovanje i donijela uspješnost na sve konkurentnijem europskom i svjetskom tržištu.

U drugom dijelu seminara prof. Višnja Kuzmanović održala je predavanje o ostalom industrijskom vlasništvu (žig, dizajn, nazivi domena, oznake zemljopisnog podrijetla) te postupcima zaštite industrijskog vlasništva.

Na kraju ovog zanimljivog i korisnog seminara, prof.dr.sc. Ivan Štefanić, direktor Tera Tehnopolis d.o.o., vodio je Okrugli stol gdje su prezentirani uspješni i neuspješni primjeri iz prakse uz komentare i sugestije nazočnih.

Seminar je financiran iz sredstava Europske komisije kroz Okvirni program za konkurentnost i inovacije (Competitiveness and Innovation Framework Programme – CIP) koji je za polaznike bio besplatan. Sljedeći seminar najavljen je za jesen sa zanimljivim temama iz područja intelektualnog vlasništva u Hrvatskoj, tada već punopravnoj članici Europske unije.

Za sve informacije vezane uz zaštitu intelektualnog vlasništva možete kontaktirati Tera Tehnopolis d.o.o., registriranog zastupnika pri Državnom zavodu za intelektualno vlasništvo, na e-mail ured@tera.hr ili broj telefona 031/251-000.