28.06.2010, 12:30

Održana konferencija za testere softvera ViaQA 10

Prva hrvatska konferencija o testiranju softvera održana je u petak 4.6.2010. u Osijeku okupivši ugledne predavače i četrdesetak gostiju iz cijele Hrvatske

Oko četrdeset sudionika, testera softvera, programera i zaljubljenika u softver okupilo se u petak u prostorijama Tehnologijsko-razvojnog centra u Osijeku na prvoj hrvatskoj konferenciji o testrianju softvera ViaQA 10 u organizaciji tvrtke Pet minuta uz potporu spomenutog centra i Europske poduzetničke mreže.
Tri predavanja, dvije radionice i izložba karikatura Andyja Glovera činili su program ove jednodnevne konferencije. Stanislav Strešnjak, test menadžer iz Siemensa govorio je o trendovima u informacijskim i telekomunikacijskim tehnologijama koji itegracijsko testiranje softvera dovode pred nove izazove. Marko Dugonjić iz Creative Nights, poznati stručnjak za uporabljivost softvera, predstavio je okupljenima brze i učinkovite metode testiranja korisničkog sučelja web aplikacija za bolju uporabljivost.
Predavanje Tihomira Kita iz udruge Linux korisnika Osijek o otvorenim alatima za testiranje softvera bilo je svojevrstan uvod u poslijepodnevnu radionicu na kojoj su sudionici mogli raditi sa robusnim alatom otvorenog koda Watir za brzo i učinkovito testiranje web aplikacija kojeg je predstavio community manager Watira Željko Filipin. Drugu radionicu vodio je Tomislav Tipurić, produkt menadžer iz Microsofta predstavivšti nove testerske alate u najnovijoj inačici popularnog Visual Studija - VS 2010.
Okupljeni testeri softvera iz cijele Hrvatske iskoristili su pauze u programu za međusobno druženje i upoznavanje. Mnogi su izrazili želju i dalje se okupljati na ovoj testerskoj konferenciji u Osijeku što je dalo dodatni podstrek organizatorima. Više o ovoj konferenciji potražite na stranicama konferencije http://viaqa.mobi/ .