31.05.2013, 11:01

Održana najveća regionalna startup konferencija - SHIFT

Krajem svibnja u Splitu, Europska poduzetnička mreža sudjelovala je u organizaciji startup konferencije „SHIFT Split“ koja je u tri dana događanja okupila preko 500 informatičkih entuzijasta iz raznih krajeva svijeta.

Konferenciju su organizirale tri splitske tvrtke, Procedo, Profico i Locastic, uz podršku Ureda za transfer tehnologije Sveučilišta u Splitu (UTT), Poslovno-inovacijske agencije Republike Hrvatske (BICRO), TZ Splitsko-dalmatinske županije, Hrvatske gospodarske komore, CISEx-a, Grada Splita, VIPneta, Splitske banke i Microsofta.

U okviru natjecateljskog dijela „Shift Challenge“ odabrana 32 projekta imala su priliku pitchati svoje inovativne ideje i konkurirati za nagradu od 10.000 dolara. Međunarodni mentorski tim, među kojima i Nikola Balić iz UTT-a, savjetovao je startup timove svojim stručnim znanjem i iskustvom. Pobjedu i glavnu nagradu osvojio je hrvatsko-slovenski startup BabyWatch sa svojim projektom koji omogućava trudnicama da u svakom trenutku prate otkucaje srca svog djeteta.

Prezentacijski dio konferencije o novim trendovima i startup investicijama održali su govornici koji pripadaju u sam svjetski vrh iz svojih područja, bilo da su poduzetnici, investitori ili IT novinari.

S obzirom na zadovoljstvo posjetitelja ovogodišnje Shift konferencije, veselimo se novim pothvatima Shift tima.

 

Link na UTT web stranicu:

http://www.utt.unist.hr/hr/novosti-i-dogadanja/aktualno/219-shift-najveca-regionalna-startup-konferencija