24.09.2010, 15:30

Održani poslovni razgovori na sajmu u Celju

Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Rijeka, Europska poduzetnička mreža Hrvatske, organizirala je za tvrtke s područja Primorsko – goranske županije sudjelovanje na multilateralnim poslovnim sastancima održanim dana 09. rujna 2010. godine tijekom 42. Međunarodnog sajma MOS u Celju.

Događanje je organizirano u okviru mreže komora Nova Alpe Adria, a u suradnji Obrtničke komore Slovenije i Gospodarskih komora Trst, Udine, Koruška, Slovenija, Rijeka i Pula te Centra za vanjsku trgovinu regije Veneto.

U poslovnim razgovorima sudjelovale su tvrtke iz Slovenije, regije Friuli Venezia Giulia, Veneto, Koruške, Istarske i Primorsko-goranske županije, kao i tvrtke iz Slovačke, Njemačke, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Srbije i Kosova, a fokus njihovih interesa stavljen je na korištenje obnovljivih izvora energije u relevantnim sektorima, poput graditeljstva (solarne ploče, arhitektura, ekološki prihvatljivi građevinski materijali, biomasa), metaloprerađivačke industrije, proizvodnje i prerade drva i plastike, elektrotehničkog i elektroničkog sektora (sustavi za grijanje i hlađenje, izolaciju, rasvjetu).

Razgovore su vodili predstavnici  preko 200 prijavljenih tvrtki. Iz Hrvatske pozivu su se odazvale 32 tvrtke (s područja Istre, PGŽ i okolice Zagreba). Većina predstavnika tvrtki bila je osobno nazočna, a za one koji su bili spriječeni informativne razgovore s potencijalnim partnerima obavili su predstavnici ŽK Rijeka - EEN Hrvatska i ŽK Pula.

Tvrtke koje su svoj interes za sudjelovanje prijavile Županijskoj komori Rijeka su:  Gec, Plešce; Ekip, Opatija; Azekija Kupa, Brod na Kupi; Zekić, Viškovo; Sakpak, Šibenik; Elektrokovina, Teh-prijekt energetika, Ind – eko i Odvjetnički ured Anita Prelec, Rijeka.

Poslovni razgovori održani su u okviru 42. Međunarodnog sajma obrtništva (MOS) u Celju, koji je jedan od najvećih u ovom dijelu Europe. Ove godine na njemu se je predstavilo 1700 tvrtki iz 43 države. Sajam je obišlo 150 000 posjetitelja. Sudionici razgovora su stoga imali priliku sudjelovati u popratnim manifestacijama Sajma, informirati se o poslovnom okruženju i investicijskim prilikama u Sloveniji, obići sajam i direktno uspostaviti kontakte s izlagačima.