20.11.2009, 15:00

Održani poslovni razgovori u okviru sajma ÖKOINDUSTRIA

U razdoblju od 18.-20. studenog 2009. u Syma Event centru u Budimpešti održavao se sajam iz područja zaštite okoliša pod nazivom ÖKOINDUSTRIA, u okviru kojega je Europska poduzetnička mreža Hrvatske u suradnji sa EEN Mađarska organizirala poslovne razgovore tvrtki iz sektora zaštite okoliša.

ÖKOINDUSTRIA je međunarodna izložba u području zaštite okoliša, sajam koji služi za razmjenu najnovijih dostignuća na području zaštite okoliša, razmjene informacija, transfera tehnologija i profesionalne suradnje, te kao međunarodno priznata platforma za istaknute stručnjake diljem Europe iz sektora energetske učinkovitosti.  

Drugog dana sajma, 19. studenog 2009., suradnjom Udruženja tvrtki iz područja zaštite okoliša, Handwerk International, ITD Hungary Zrt. i Hrvatske gospodarske komore - Europske poduzetničke mreže Hrvatske bio je organiziran brokerage event - međunarodni bilateralni susreti stručnjaka iz područja zaštite okoliša, koji su bili zamišljeni kao mjesto susreta svih zainteresiranih tvrtki koje djeluju u tom području da se susretnu i pregovaraju o modalitetu zajedničke suradnje te ostalim poslovnim mogućnostima. Hrvatske tvrtke imale su priliku putem on-line alata b2fair prijaviti se za sudjelovanje u poslovnim razgovorima te odabrati tvrtku koja im je od interesa za individualne razgovore.

Cijeli događaj bio je podijeljen na dva dana, tako da se u prvom danu išlo u posjet tvrtki ORGANICA čija je glavna djelatnost iskorištavanje otpadnih voda, a drugi dan bio je rezerviran sa predstavljanje sudionika i prezentacije u plenarnom dijelu, te nakon toga individualne poslovne razgovore između tvrtki.

Tako su u plenarnom dijelu osim tvrtke Kemis Termoclean, prezentacije održali predstavnici Agencije za promicanje izvoza i ulaganja na temu mogućnosti ulaganja u Hrvatsku, te predstavnici Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost koja je predstavila trenutne aktivnosti Fonda za zaštitu okoliša.

Ovo je bio jedan vrlo dobro zamišljen brokerage event, koji je nudio hrvatskim tvrtkama priliku da se susretnu i pregovaraju o poslovnim mogućnostima sa stručnjacima iz Europe koji djeluju u različitim područjima sektora zaštite okoliša, te identificiraju mogućnosti zajedničke suradnje.