NaslovnaVijesti

Pokrenuta prva Nacionalna kampanja STOP ozljedama na radu"

objavljeno 24. veljače 2017

Zavod za unapređivanje zaštite na radu, kao središnja javna ustanova nadležna za područje zaštite na radu, pokrenuo je prvu Nacionalnu kampanju „STOP ozljedama na radu“ 2016.-2018. s ciljem podizanja svijesti o značenju prevencije potencijalnih rizika na radu, mjerama za očuvanje radne sposobnosti radnika, načinu sprječavanja ozljeda na radu, profesionalnih bolesti i bolesti u vezi s radom te pozitivnim učincima za pojedince, poslodavce i društvo smanjenja izostanaka s rada zbog bolovanja i preranog napuštanja svijeta rada.

Primjenom praktičnih alata i provedbom Nacionalne kampanje „STOP ozljedama na radu“ u svakoj radnoj sredini namjera je razvijati kulturu zaštite na radu, informirati, educirati i motivirati sve ključne dionike za učinkovitiju provedbu mjera zaštite na radu uz razvoj dijaloga i socijalnog partnerstva.

Uz poruku „Zaštita na radu je i moja odgovornost!“ u kampanji se očekuje aktivno sudjelovanje poslodavaca, sindikata, radnika, povjerenika radnika za zaštitu na radu, ovlaštenika poslodavca za zaštitu na radu, stručnjaka zaštite na radu, specijalista medicine rada i sporta, rukovoditelja upravljanja ljudskim resursima, radničkih vijeća i drugih dionika.

U cilju promocije kampanje, šireg upoznavanja svih ključnih dionika i zaposlenih s ciljevima i načinom provedbe ove aktivnosti slobodni smo predložiti da na svojim web stranicama objavite vizualni znak kampanje s poveznicom na web stranicu http://zuznr.hr/nacionalna-kampanja-stop-ozljedama-na-radu-2/ na kojoj se nalaze sve potrebne informacije, upute i vodiči za aktivno sudjelovanje u kampanji.

Info dani vezani uz navedenu kampanju, održavati će se tijekom veljače i ožujka 2017. Cilj info dana je prezentirati aktivnosti i ciljeve nacionalne kampanje "STOP ozljedama na radu“. Raspored održavanja info dana je slijedeći:

Županijska Komora

Raspored po datumima

Bjelovar

27.2.

Šibenik

1.3.

Zadar

1.3.

Slavonski Brod

6.3.

Požega

6.3.

Čakovec

7.3.

Varaždin

7.3.

Osijek

8.3.

Vukovar

8.3.

Sisak

9.3.

Komora Zagreb

13.3.

Koprivnica

14.3.

Karlovac

29.3.

Ostale vijesti...

Želite započeti s izvozom? Tražite nove dobavljače? Tražite partnere za EU projekte?

16. ožujka 2017

STEP RI znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci Vas poziva na prezentaciju Enterprise Europe Network – EEN (Europske poduzetničke mreže) koja će se održati dana 24.03.2017. godine u 10h, u Step Ri znanstveno-tehnologijskom parku – učionica na p...


Projekt CERIecon - Mreža regionalnih inovativnih ekosustava Središnje Europe

07. ožujka 2017

StepRi jedan je od projektnih partnera u projektu “CERIecon – Mreža regionalnih inovativnih ekosustava Središnje Europe” , koji se bavi izazovom kako učiniti Središnju Europu konkurentnijom kroz unaprjeđenje vještina i poduzetničkih kompetencija na područ...


INFO WEBINAR - EUREKA

03. ožujka 2017

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) objavila je drugi zajednički poziv za međunarodne suradničke projekte iz dunavske regije u 2017. godini iz programa EUREKA . Detalji poziva su OVDJE . Ovim putem vas pozivamo na...


Informirajte se o prijavi projekata na program Life

02. ožujka 2017

Program LIFE je financijski instrument Europske unije namijenjen financiranju projektnih aktivnosti na području zaštite okoliša i klime, za koje je u razdoblju 2014. - 2020. osigurano 3,46 milijarde eura.


OSJEČKI I POŽEŠKI STUDENTI U BORBI ZA 100.000,00 € U SKLOPU EUROPSKOG POSLOVNOG AKCELERATORA KATANA

28. veljače 2017

Na tržištu rada mladi su najtraženija radna snaga. Njihove karakteristike su marljivost, poduzetnost, originalnost, kreativnost i iskrenost, što se sve više uspoređuje s novom generacijom mladih osoba, tzv. Generacijom Y. Ovaj naraštaj se razlikuje od pro...


Kalendar događanja

Uspješne priče

Vijesti iz mreže

Prikaži sve vijesti
RSS

Prijava na newsletter

Ukoliko želite primati obavijesti iz mreže izravno na e-mail, molimo unesite svoje podatke:
Arhivi newslettera možete pristupiti ovdje.

enterpreneurSHEp croatia
 
HAMAG BICRO TERA TEHNOPOLIS d.o.o. Tehnološki park Varaždin Ured za transfer tehnologije Znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci d.o.o. (STeP Ri)

Hrvatska gospodarska komora
Europska poduzetnička mreža Hrvatske
Rooseveltov trg 2, 10000 Zagreb, Hrvatska
e-mail: een@hgk.hr

European Commission This project has been funded with support from the European Commission.
This publication [communication] reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.