26.11.2014, 13:40

Pokrenuto prvo istraživanje poduzetništva

Nakon pokretanja aplikacije za savjetovanje s javnošću u procesu donošenja novih propisa, Ministarstvo poduzetništva i obrta danas je po prvi puta počelo i s korištenjem aplikacije za istraživanje mišljenja poduzetnika.

Aplikacija omogućuje izravan kontakt Ministarstva s poduzetnicima putem kratkih upitnika. Prvo istraživanje je pokrenuto na temu uvođenja „Testa malog i srednjeg poduzetništva (Test MSP-a)" u proces donošenja novih propisa. U istraživanje su uključeni svi poduzetnici koji su se do sada registrirali u aplikaciju, a svrha upitnika je ustanoviti opseg postojećih administrativnih prepreka te mišljenje poduzetnika o mogućnosti njihovog uklanjanja uvođenjem „Testa MSP-a".

Test MSP je način procjene troškova koje bi novi propisi mogli imati za subjekte malog gospodarstva. Uvođenje testa MSP-a moglo bi dovesti do stvaranja "lakših" propisa za MSP-e ili njihovog potpunog izuzimanja iz odredbi propisa.

Ukoliko ste i Vi zainteresirani za sudjelovanje u budućim upitnicima, molimo Vas, slijedite poveznicu https://esavjetovanja.minpo.hr/Account/Register i kreirajte Vaš korisnički račun.

Vaše sudjelovanje u istraživanjima Ministarstvu će pružiti vrijedne podatke koji će pomoći u stvaranju boljih zakona prilagođenih poduzetnicima, a samim time poboljšanju poduzetničke klime te rastu sektora malog gospodarstva.