16.06.2010, 13:30

Poslovni razgovori za predstavnike drvne industrije i industrije namještaja

EEN mreža organizirala je 9. lipnja 2010. godine u Zalaegerszegu (Mađarska) individualne poslovne razgovore za predstavnike drvne industrije i industrije namještaja iz Hrvatske, Mađarske i Slovenije. Uz mađarske i slovenske partnere suorganizator je bila ŽK Varaždin.
Na početku se gospodarstvenicima obratio zamjenik gradonačelnika Zalaegerszega, g. Tombi Lajos te im zaželio da što prije konkretiziraju poslovne kontakte koje će ostvariti ovom prigodom. Nakon njega okupljene je pozdravila i gđa. Darja Bavdaž Kuret, veleposlanica Slovenije u Mađarskoj koja je naglasila da uz postojeću poslovnu suradnju u regiji postoji puno potencijala koje valja čim prije realizirati.
Mađarski drvni klaster (Pannon Wood and Furniture Cluster) predstavio je kratkom prezentacijom klaster menadžer g. Zoltan Wilhelm, a nakon njega je Drvni klaster SZ Hrvatske te aktivnosti i projekte koje provodi predstavila klaster menadžerica gđa. Sandra Hižak.
U pojedinačnim poslovnim razgovorima sudjelovalo je tridesetak gospodarstvenika.
Predstavnici tvrtki iz drvne industrije ovom su prigodom ostvarili vrijedne kontakte te otvorili vrata za nove poslovne priolike i buduću suradnju na tržištima koja uz veliki broj proizvodnih tvrtki u ovoj branši imaju i mnogo tvrtki koje posluju u komplementarnim djelatnostima.