03.01.2014, 15:37

„Povećanje gospodarske aktivnosti i konkurentnosti malog i srednjeg poduzetništva“

Ministarstvo poduzetništva i obrta objavilo je javni poziv na dostavu projektnih prijedloga „Povećanje gospodarske aktivnosti i konkurentnosti malih i srednjih poduzeća“. Ovaj javni poziv objavljen je u sklopu Operativnog programa za regionalnu konkurentnost 2007-2013. Potpore ovog javnog poziva u vrijednosti od preko 30 milijuna eura pružit će se za dvije vrste projekata koji predstavljaju različite sektore hrvatskog gospodarstva te će shodno tome biti podijeljene u dvije grupe i to: 

1. Konkurentnost malih i srednjih poduzeća (MSP) – Taj dio javnog poziva odnosi se na konkurentnost MSP ima za cilj povećanje ekonomske aktivnosti primjenom sveobuhvatnog pristupa strateškim potrebama MSP-a kroz projekte projekte čiji je cilj poboljšati tehnološku strukturu poduzeća, olakšati pristup financiranju za proizvodna ulaganja te ojačati održivost i konkurentnost poduzeća

2. Konkurentnost turizma – Taj dio se odnosi na konkurentnost u turizmu te ima za cilj doprinijeti održivom razvoju turizma povećanjem konkurentnosti turističkog sektora. Financijska podrška će biti pružena malim i srednjim poduzećima koji ulažu u izgradnju, preuređenje i poboljšanje kvalitete smještaja malih i srednjih hotela kao i u razvoj dodatne turističke ponude te jačanje komercijalne vrijednosti prirodnih i kulturnih resursa, a u skladu s održivošću i ekološkim standardima.

 Ukupan iznos sredstava za obje grupe je 255.7 mil. kn pri čemu je minimalan iznos sufinanciranja bespovratnih sredstava prema prihvatljivim troškovima u pojedinom projektu 3.8 mil. kn a maksimalan iznos 26.0 mil. kn. To je prvi natječaj kojim će se poduzetnički projekti sufinancirati iz Europskog fonda za regionalni razvoj (EFRR)

Ministarstvo poduzetništva i obrta u suradnji s HGK organizirati će od sredine siječnja nekoliko radionica na temu ovog natječaja, od čega su tri radionice u županijskim komorama HGK (Osijek 16.01., Rijeka 21.01., Split 23.01.). Više informacija, kao i potpunu projektnu dokumentaciju možete pronaći putem poveznica: http://www.minpo.hr/default.aspx?id=515 ili http://www.strukturnifondovi.hr/contest/open/povecanje-gospodarske-aktivnosti-i-konkurentnosti-malih-i-srednjih-poduzeca.

 Za sve dodatne informacije i pitanja, Centar za EU pri HGK Vam stoji na raspolaganju. 

Izvor:  http://www.minpo.hr/default.aspx?id=515