05.09.2012, 14:16

Poziv na natječaj za Program za cjeloživotno učenje za 2013. godinu

Europska komisija i Agencija za mobilnost i programe EU objavile su Poziv na natječaj  "Program za cjeloživotno učenje" za 2013. godinu. Program omogućuje osobama bilo koje dobi - učenicima, studentima, nastavnicima, nenastavnom osoblju, stručnjacima u strukovnom obrazovanju, kao i svim zaposlenim i nezaposlenim osobama koje žele usavršavati svoja znanja i sposobnosti -  sudjelovanje u poticajnim iskustvima učenja. Program također potpomože razvoj sustava obrazovanja i osposobljavanja u Europi kroz aktivnosti koje uključuju međunarodnu suradnju u vidu razmjena, studijskih posjeta te umrežavanja. Natječaj je otvoren za sudjelovanje svim institucijama iz Republike Hrvatske, u suradnji s međunarodnim partnerima.

Za Republiku Hrvatsku za projekte međunarodne suradnje u okviru Programa za cjeloživotno učenje u 2013.g. okvirno je planirano oko 63.8 mil. kuna.

Program se dijeli na četiri potprograma, u okviru kojih se financiraju projekti na različitim razinama obrazovanja i osposobljavanja:

Comenius je namijenjen vrtićima, osnovnim i srednjim školama, Leonardo da Vinci institucijama koje se bave strukovnim obrazovanjem i osposobljavanjem, kao i gospodarskom sektoru; Erasmus je namijenjen visokim učilištima, a Grundtvig institucijama za obrazovanje odraslih (u segmentu općeg obrazovanja odraslih). Tu je još i Transverzalni program, koji nudi mogućnosti studijskih posjeta za donositelje odluka u obrazovanju.

Poziv na natječaj i pripadajuća dokumentacija dostupni su na mrežnim stranicama Agencije za mobilnost i programe EU: www.mobilnost.hr. U tijeku je priprema nacionalnog Poziva na natječaj (konačna objava ovisi o finalizaciji dokumenata od strane Europske komisije) te prijevod natječajne dokumentacije, a informacije su dostupne na http://www.mobilnost.hr/index.php?id=634

Agencija će kao i svake godine organizirati seminare za potencijalne prijavitelje čiji je cilj pružanje stručne potpore prilikom prijave na natječaj. Podrobnije obavijesti o mjestu održavanja, dnevnom redu i načinu prijave na seminar bit će dostupne naknadno na internetskim stranicama Agencije pod: http://www.mobilnost.hr/index.php?id=415

Nadalje, Agencija planira organizirati tzv. webinare (interaktivne prezentacije putem interneta) kako bi sigurala odgovarajuće infomiranje potencijalnih prijavitelja koji nisu u mogućnosti sudjelovati na seminarima. O datumima održavanja webinara i načinu prijave obavijestit ćemo Vas naknadno.

Više detalja o Programu za cjeloživotno učenje možete saznati na mrežnoj stranici www.mobilnost.hr

Za sve upite obratite nam se na neku od niže navedenih adresa elektroničke pošte, ovisno o potprogramu Vašeg interesa:

comenius@mobilnost.hr;

erasmus@mobilnost;

leonardo@mobilnost.hr;

grundtvig@mobilnost.hr;

studijski.posjeti@mobilnost.hr