17.03.2014, 10:15

Poziv za prijavu na natječaj za EEPA

EEPA - European Enterprise Promotion Awards („Najbolje politike i prakse u natječaju za Europsko priznanje za promicanje poduzetništva“) su priznanja koje Europska Komisija dodjeljuje institucijama koje posebnim mjerama potiču razvoj poduzetništva i to u 6 različitih kategorija: Poticanje poduzetničkog duha; Ulaganje u poduzetničke vještine; Poboljšanje poslovnog okruženja; Poticanje internacionalizacije poslovanja; Potpora razvoju „zelenog“ tržišta i učinkovito korištenje resursa; Odgovorno i „uključujuće“ poduzetništvo.

Natječaj je namijenjen svim javnim tijelima zaduženim za kreiranje politika poduzetništva. Prihvatljivi potencijalni predlagatelji projekata su nacionalne organizacije, općine, gradovi, regije i županije, obrazovni programi, agencije, komore, centri.

Glavni cilj i svrha EPPA-e jest prepoznati i dati priznanje uspješnim inicijativama za poticanje poduzetništva i predstaviti primjere dobrih politika i praksi, a kako bi se što više podigla svijest o ključnoj ulozi poduzetništva u razvoju europskog gospodarstva.  

Izbor najboljeg projekta EEPA provodi se u dvije razine, nacionalnoj i europskoj. Za provedbu na nacionalnoj razini zaduženo je Ministarstvo poduzetništva i obrta koje će odabrati dva najbolja hrvatska projekta koja će zatim kandidirati za dodjelu nagrada na europskoj razini.

Natječaj na nacionalnoj razini otvoren je do 12. travnja 2014.

Dodjela priznanja EEPA za 2014. godinu održat će se u listopadu 2014. Godine u Napulju i gdje će se proglasiti pobjednici. Sudjelovanje na natječaju ima i promotivni karakter za institucije koje se prijave, jer će Informacije o svim nominiranim kandidatima bit će dostupne najširoj publici preko web stranice EEPA-e, a objavljivanjem nominiranih putem medijske kampanje kandidati će biti u samom središtu pozornosti.

Detaljne informacije, uputstva i obrazac za prijavu (sve na hrvatskom jeziku) možete naći na:

http://www.minpo.hr/default.aspx?id=542