NaslovnaVijesti

Projekt CERIecon - Mreža regionalnih inovativnih ekosustava Središnje Europe

objavljeno 07. ožujka 2017

StepRi jedan je od projektnih partnera u projektu “CERIecon – Mreža regionalnih inovativnih ekosustava Središnje Europe”, koji se bavi izazovom kako učiniti Središnju Europu konkurentnijom kroz unaprjeđenje vještina i poduzetničkih kompetencija na području ekonomskih i socijalnih inovacija.

Kroz projekt je planirana uspostava 7 umreženih regionalnih inovativnih ekosustava odnosno centara izvrsnosti (Playpark-ova), po jedan u svakoj regiji projektnih partnera.

U sklopu projekta planira se osnovati riječki centar izvrsnosti - Playpark za start-upove, kao jedan od 7 playparkova u Središnjoj Europi (Playpark će se osim u Rijeci osnovati i u Austriji, Njemačkoj, Poljskoj, Češkoj, Slovačkoj i Italiji).

Za trajanja projekta će najmanje 30 start-upova imati priliku sudjelovati u opsežnom i besplatnom programu osposobljavanja.

Posebno je zanimljivo to što će riječki Playpark biti umrežen s drugim Playparkovima u Središnjoj Europi, što znači da će start-upovi moći koristiti resurse i mentore drugih Playparkova, a najuspješniji među njima dobit će i priliku posjetiti Playpark-ove u drugim regijama Europe te sudjelovati na međunarodnim finalnim natjecanjima u Stuttgartu (Njemačka), Venetu (Italija) i Beču (Austrija), na kojima će predstaviti svoje poslovne ideje.

Rezultat implementacije projektnih aktivnosti bit će razvoj i promicanje poduzetničke kulture, stvaranje poticajnog okruženja za samozapošljavanje mladih, unaprjeđenje vještina i poduzetničkih kompetencija start-upova i mladih poduzetnika te značajan napredak na području ekonomskih i socijalnih inovacija, čime će se izravno utjecati na poboljšanje uvjeta života i rada u regijama i gradovima Središnje Europe.

Više informacija o projektu: http://www.interreg-central.eu/Content.Node/CERIec...

Kontakt za sve dodatne informacije:

Andrea Oštrić
STEP RI znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci d.o.o.
andrea.ostric@uniri.hr
T: 051 265-964Ostale vijesti...

Želite započeti s izvozom? Tražite nove dobavljače? Tražite partnere za EU projekte?

16. ožujka 2017

STEP RI znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci Vas poziva na prezentaciju Enterprise Europe Network – EEN (Europske poduzetničke mreže) koja će se održati dana 24.03.2017. godine u 10h, u Step Ri znanstveno-tehnologijskom parku – učionica na p...


INFO WEBINAR - EUREKA

03. ožujka 2017

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) objavila je drugi zajednički poziv za međunarodne suradničke projekte iz dunavske regije u 2017. godini iz programa EUREKA . Detalji poziva su OVDJE . Ovim putem vas pozivamo na...


Informirajte se o prijavi projekata na program Life

02. ožujka 2017

Program LIFE je financijski instrument Europske unije namijenjen financiranju projektnih aktivnosti na području zaštite okoliša i klime, za koje je u razdoblju 2014. - 2020. osigurano 3,46 milijarde eura.


OSJEČKI I POŽEŠKI STUDENTI U BORBI ZA 100.000,00 € U SKLOPU EUROPSKOG POSLOVNOG AKCELERATORA KATANA

28. veljače 2017

Na tržištu rada mladi su najtraženija radna snaga. Njihove karakteristike su marljivost, poduzetnost, originalnost, kreativnost i iskrenost, što se sve više uspoređuje s novom generacijom mladih osoba, tzv. Generacijom Y. Ovaj naraštaj se razlikuje od pro...


POTICANJE CIRKULARNE EKONOMIJE KROZ PROJEKT MOVECO

28. veljače 2017

Sve veći ekološki problemi današnjice leže u neodrživom iscrpljivanju prirodnih resursa te principu „uzmi-koristi-baci“. Velika količina iskorištenih resursa završava kao otpad na odlagalištima koji zagađuju okoliš toksičnim sastojcima koji se nalaze u pr...


Kalendar događanja

Uspješne priče

Vijesti iz mreže

Prikaži sve vijesti
RSS

Prijava na newsletter

Ukoliko želite primati obavijesti iz mreže izravno na e-mail, molimo unesite svoje podatke:
Arhivi newslettera možete pristupiti ovdje.

enterpreneurSHEp croatia
 
HAMAG BICRO TERA TEHNOPOLIS d.o.o. Tehnološki park Varaždin Ured za transfer tehnologije Znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci d.o.o. (STeP Ri)

Hrvatska gospodarska komora
Europska poduzetnička mreža Hrvatske
Rooseveltov trg 2, 10000 Zagreb, Hrvatska
e-mail: een@hgk.hr

European Commission This project has been funded with support from the European Commission.
This publication [communication] reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.