01.06.2010, 11:00

U Šibeniku održana radionica iz upravljanja inovacijama

Kao dio "Europskog tjedna malog i srednjeg poduzetništva" u prostorijama Poduzetničkog inkubatora - PIN Šibenik u organizaciji Ureda za transfer tehnologije (UTT), Sveučilišta u Splitu, 27. svibnja 2010. održana je radionica iz upravljanja inovacijama.

Poduzetnici i inovatori s područja Šibensko-kninske županije pobliže su upoznati s uslugama koje UTT, kao dio Europske poduzetničke mreže (EEN), pruža bez naknade s ciljem jačanja konkurentnosti malih i srednjih poduzeća. 


Radionicu je otvorila voditeljica ureda Leandra Vranješ Markić s predavanjem "Inovacije kao put ka povećanoj konkurentnosti, prepreke i putokazi za njihovo prevladavanje" u kojem se raspravljalo o procesima inoviranja i transferu tehnologije kao načinu iznalaženja novih partnera, tržišta i poticaju razvoja i rasta kroz dodanu vrijednost. Zatim je Nikola Balić predstavio EEN mrežu s naglaskom na uslugama u području transfera tehnologija. Također kroz završno predavanje raspravljalo se o ulozi industrijskog dizajna i žiga u zaštititi identiteta proizvoda i usluge, te načinima zaštitite.