23.02.2016, 14:58

Voogle konferencija 2016 donosi poduzetnička iskustva iz Chicaga

U utorak, 15. ožujka 2016. godine u Hrvatskom narodnom kazalištu u Varaždinu održat će se Voogle konferencija 2016 na kojoj će gostovati renomirani predstavnici poduzetničkog ekosustava grada Chicaga. U sklopu teme konferencije „First sale to global scale“ održat će se predavanja, panel diskusije, natjecanje za najbolju poduzetničku ideju i poslovni sastanci namijenjeni poduzetničkoj, startup i akademskoj zajednici.

Publika će imati prilike saznati koje mogućnosti i izazove pruža poslovanje u jednom od 10 najkonkurentnijih gradova svijeta, gradu u kojem se nalazi najbolji poduzetnički inkubator u SAD-u.

O svojim iskustvima u konzultantskom radu sa startup tvrtkama i korporacijama pričat će Terra Winston, dugogodišnja menadžerica u tvrtkama PepsiCo i Delloite, a sada vlasnica konzultantske tvrtke inTerractions. Svoja razmišljanja i inicijative potrebne za poticanje međusektorske suradnje podijelit će Peggy Parfenoff. Peggy je predsjednica WorldChicaga, neprofitne organizacije koja direktno povezuje međunarodne lidere s tvrtkama i organizacijama u Chicagu u obliku studijskih posjeta i stipendija.

Marina Christos, čija tvrtka djeluje u inkubatoru „1871“, najboljem poduzetničkom inkubatoru u SAD-u u 2015., pričat će o globalnoj snazi marketinga putem društvenih medija. Jedna od „35 najutjecajnih osoba ispod 35 u Chicagu“, Nicole Vasquez, svoje će stavove i ideje o infrastrukturnoj podršci poduzetništvu iznijeti temeljem iskustva u pokretanju vlastitog inkubatora „The Shift Chicago“.

Osim predavača iz Chicaga, Pal Rikter iz Danske u svom će predavanju, prožetom vlastitim iskustvima rada u tvrtkama Dell i Satair, pričati o važnosti strateškog i pametnog rasta poslovanja. Julian Oehrlein iz Njemačke, suosnivač tvrtke Oradian, najboljeg financijsko-tehnološkog startupa u srednjoj Europi, otkrit će zašto je jedna od ključnih tajni uspjeha njegove tvrtke dobro poznavanje korisnika i njihovih problema.

Od domaćih predavača tu će biti Davorin Štetner, predsjednik Hrvatske udruge poslovnih anđela, Matija Tomašković, vlasnik i direktor tvrtke Evolva te Josip Bišćan, upravljački partner u tvrtki Infinum.

Na „Dev“ pozornici održat će se treći ovogodišnji Devzmeetup na kojem će IT stručnjaci i oni koji to žele postati razmijeniti iskustva i znanja iz područja web programiranja, mobilne zabave i sistem integracije.

U sklopu konferencije održat će se i natjecanje za najbolju poduzetničku ideju gdje će 7 odabranih finalista prezentirati svoju poduzetničku ideju pred stručnim odborom, a jedan od njih ponijet će laskavu titulu „Voogle startup godine“. Svi sudionici imat će prilike sudjelovati na pripremnoj radionici koju će voditi stručnjaci iz tvrtki Repsly, Degordian, Oradian i Hopwood communications. Vrijedne nagrade za pobjednika osigurali su Algebra, Tehnološki park Varaždin, Geek Design, Startup Slovenia i Voogle Idea Accelerator.

Međunarodni poslovni sastanci (B2B) održavat će se u kazališnim ložama po „speed dating“ i „blind dating“ principu. Svi zainteresirani mogu se registrirati putem web servisa, pronaći ranije registrirane tvrtke i sudionike te dogovoriti sastanke.

Konferenciju organizira Tehnološki park Varaždin pod pokroviteljstvom Europske poduzetničke mreže i Europske komisije. Suorganizatori konferencije su FOI-jev Centar za podršku studentima i razvoj karijera, KREDA studio, Devzmeetup i Expertiva. Partneri konferencije su WorldChicago, US Department of State i US Embassy u Zagrebu.

Za kupovinu ulaznica te prijave na startup natjecanje i poslovne sastanke posjetite službene web stranice konferencije: conf.voogle.com.hr Ulaznice su besplatne za studente.


Kontakt osoba:

Službeni profili konferencije na društvenim mrežama:

http://www.youtube.com/user/VoogleStartupKutak