">
31.05.2013, 14:19

"Žigovi" - Vodič za pretraživanje žigova

 Objavljena je online verzija Vodiča za pretraživanje žigova koju smo izradili u sklopu EEN-a i EU IPR Helpdeska.

Zaštita žiga osobito je bitna u današnje vrijeme jer Republika Hrvatska uskoro postaje dijelom jedinstvenog europskog tržišta, na kojem će hrvatski poduzetnici morati pronaći svoje mjesto među jakom konkurencijom i osigurati prepoznatljivost svojih proizvoda i usluga.

Vodič za pretraživanje žigova izrađen je od strane Europskog IPR Helpdeska kojeg su uredili i prilagodili Goran Zeković i Vedran Đidara, ambasadori Europskog IPR Helpdeska ispred Poslovno-inovacijske agencije Republike Hrvatske – BICRO.

Vodič - foto

Registrirani žig daje svom nositelju učinkovito sredstvo zaštite njegovog tržišnog identiteta i sredstava uloženih u izgradnju ugleda na tržištu. U trenutku pristupa Hrvatske Europskoj uniji, učinci svih prijavljenih i registriranih žigova Zajednice koji sada vrijede na području čitave Europske unije proširit će se automatski i na područje Republike Hrvatske. Iz tog je razloga izrađen je ovaj vodič kako bi isti pomogao hrvatskim poduzetnicima da pravodobno zaštite svoje intelektualno vlasništvo i spremni dočekaju izazove koje donosi europsko tržište.

Žigovi " - Vodič za pretraživanje žigova možete preuzeti ovdje.