DRAGI PODUZETNICI,


Nove informacije, poslovne ponude i zanimljive vijesti možete naći u newsletteru za prosinac, posljednjem izdanju za ovu godinu!

Stoga koristimo priliku da Vam zaželimo sretnu i uspješnu 2015. godinu!

NADOLAZEĆA DOGAĐANJA U MREŽI

OTVORENI EU NATJEČAJI I VIJESTI IZ MREŽE

PONUDE & POTRAŽNJE POSLOVNE I TEHNOLOŠKE SURADNJE


Nadolazeća događanja u mreži


15.siječanj 2015 - Poslovni susreti "Energy Days 2015", Graz, Austrija

Hrvatska gospodarska komora - Europska poduzetnička mreža Hrvatske i Komora Zagreb kao suorganizatori u suradnji sa ICS Internationalisierungscenter Steiermark i Europskom poduzetničkom mrežom Austrije pozivaju Vas na b2b poslovne razgovore "Energy Days 2015" koji će se održati 15.1.2015. od 14 do 18 h, Stadthalle Graz, Messeplatz 1, 8010 Graz, Austria,u okviru 31. sajma „Häuslbauermesse 2015" koji se održava od 15. do 18. siječnja 2015. u Grazu, Austrija.


19.-20. siječnja 2015 - Poslovni razgovori na Međunarodnom zelenom tjednu 2015

Europska poduzetnička mreža organizira poslovne razgovore u okviru Međunarodnog zelenog tjedna 2015. B2B razgovori pod nazivom GREEN WEEK BUSINESS DAYS održati će se od 19-20. siječnja 2015 i otvoreni su za izlagače i posjetitelje iz slijedećih sektora: Prehrambeni proizvodi & luksuzna hrana, poljoprivreda, šumarstvo, turizam.


25. i 26. siječanj 2015 - Poslovni razgovori - Amsterdam, Fashion Week


Europska poduzetnička mreža u Nizozemskoj i ove godine organizira B2B razgovore u sklopu sajma Modefabriek od 25-26 siječnja 2015., a za vrijeme Mercedes-Benz FashionWeek u Amsterdamu.

Modefabriek je vodeći inovativni i karakterističan B2B sajam mode u Benelux regiji. Sajam posjeti preko 19.000 profesionalnih posjetioca iz Nizozemske, Europe i prekomorskih zemalja, gdje se izlaže preko 600 brendova. FashionWeek je izvrsna prilika za umrežavanje i upoznavanje nizozemske modne scene te istraživanje poslovnih prilika.


25.-27. veljače 2015 - Poslovni razgovori na Sajmu R+T u Stuttgartu

Europska poduzetnička mreža po treći put organizira međunarodne poslovne razgovore u okviru Sajma R + T u Stuttgartu, vodećeg svjetskog sajma za rolete, vrata i sustave za zaštitu od sunca. Sudjelovanje je besplatno, uz obaveznu registraciju na http://rundt2015.converve.com/p_index.php
2. - 4.ožujka 2015 - Poslovni razgovori na najvećem sajmu mobilne tehnologije Mobile World Congress 2015

Europska poduzetnička mreža organizira međunarodne poslovne razgovore u okviru najvećeg sajma mobilne tehnologije Mobile World Congress 2015, na kojem svake godine vodeće tvrtke u tom području kao i inovatori istražuju trendove koji će vladati mobilnom industrijom u narednim godinama. Start-up tvrtke, MSP i grupe istraživača koji žele poboljšati svoje poslovne prilike na desetom godišnjem Mobile World Congress brokerage eventu mogu se registrirati http://www.mwcbrokerageevent2015.talkb2b.net/.


4. - 6.ožujka 2015 - Poslovni razgovori na najvećem sajmu turizma u Europi

Europska poduzetnička mreža Berlin-Brandenburg organizira poslovne susreta na ITB sajmu, najvećem sajmu turizma u Europi na kojem svake godine sudjeluje više od 10000 izlagača iz 180 zemalja. Ciljana skupina su široki spektar start-up tvrtki, poduzeća, sveučilišta, istraživači i klasteri iz cijele Europe koji su zainteresirani za proširenje svog poslovanja i razmjenu novih projektnih ideja u sektoru turizma.


5. ožujka 2015 - Poslovni razgovori na sajmu Resource

U okviru sajma Resource, najvećeg europskog događanja posvećenog kružnom gospodarstvu, Europska poduzetnička mreža Hrvatske u suradnji sa partnerima iz Grčke, Slovenije i Velike Britanije organizira poslovne susrete koji će se održati 05. ožujka 2015. u izložbenom centru ExCeL u Londonu. Resource je najveći svjetski sajam ove vrste, koji omogućava tvrtkama da se upoznaju sa poslovnim modelima kružne ekonomije, od recikliranja do novih poslovnih modela, redizajna proizvoda i privlačenja kupaca. Više na http://www.resource-event.com/Vijesti iz mreže


Prihvaćen Operativni program "Konkurentnost i kohezija 2014-2020"

Vlada Republike Hrvatske održala je 12. prosinca 2014. godine telefonsku sjednicu na kojoj je prihvatila prijedlog Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija" za financijsko razdoblje 2014.-2020. Isti je dan učinila to i Europska komisija (EK) donošenjem Odluke o odobrenju ovog OP-a. Ovdje možete preuzeti Operativni program „Konkurentnost i kohezija" 2014.-2020.


Centar unutarnjeg tržišta - kontakt točke za ostvarenje Vaših EU prava i mogućnosti

Kako bi građanima olakšali snalaženje u odabiru prave kontakt točke vezano za rješavanje određenog problema, Ministarstvo gospodarstva na jednom je mjestu objedinilo sve EU kontaktne točke i alate koji građanima omogućavaju brz i besplatan pristup ključnim informacijama o pravima i mogućnostima na unutarnjem tržištu EU.


Your Europe - pomoć i savjeti povezani s Vašim pravima u EU

Želite li živjeti, raditi, studirati, putovati ili poslovati u drugoj državi članici EU? Želite li saznati više o svojim pravima u EU? Trebate li besplatan, neovisan i brz stručni savjet? Portal Vaša Europa pruža Vam brzo i efikasno rješavanje Vaših upita. Želite li saznati više o području koje Vas najviše zanima, posjetite web stranice Vaša Europa - poslovanje.


SOLVIT –usluga za rješavanje problema tvrtki koje uzrokuju tijela javne vlasti u drugim članicama EU

Mreža SOLVIT usluga je koju pružaju tijela državne uprave u svim državama članicama EU-a te na Islandu, u Lihtenštajnu i u Norveškoj. Putem on-line alata, na neformalan se način besplatno, nepristrano i brzo rješavaju problemi tvrtki koje uzrokuju tijela javne vlasti u drugim državama članicama EU pogrešnom primjenom zakonodavstva EU. Hrvatski Solvit centar je preko on-line baze podataka umrežen sa 31 centrom u EU. Više informacija na http://ec.europa.eu/solvit/index_hr.htm


EK prihvatila konačnu verziju Operativnog programa "Učinkoviti ljudski resursi"

Nakon prihvaćanja Operativnog programa "Konkurentnost i kohezija" za financijsko razdoblje 2014-2020, Europska komisija prihvatila je i drugi Operativni program "Učinkoviti ljudski potencijali". Ovim Operativnim programom definiraju se područja u koja će Republika Hrvatska, do 2020. godine, moći investirati sredstva iz Europskog socijalnog fonda i Inicijative za zapošljavanje mladih. Osnovni cilj ovog Operativnog programa je pridonijeti rastu zapošljavanja i jačanju socijalne kohezije u Hrvatskoj.


Tera Tehnopolis organizirala radionicu na temu FRACTALS projekta

Fractals projekt nudi bespovrtna sredstva za 50 do 60 malih i srednjih ICT poduzeća u svrhu razvoja "Future Internet" aplikacije za poljoprivredni sektor. Ovaj projekt jedan je od 16 projekata izabranih za financiranje u okviru treće faze programa „Future Internet – Public-Private Partnership", a obzirom na visoki potencijal i razvijen IT sektor na osječkom području te poljoprivrede kao jedne od glavne djelatnosti u ovom dijelu Hrvatske, Tera Tehnopolis je organizirala radionicu na temu FRACTALS projekta u suradnji sa partnerima na projektu iz Srbije i Grčke.


Održana radionica na temu Primjene eko-dizajna u organizaciji Tera Tehnopolis

Kako bi se pobliže upoznalo sa pojmom eko-dizajna te istaknule njegove koristi, Tera Tehnopolis, nacionalni nositelj projekta IMAGEEN, je organizirala radionicu na temu Primjena eko-dizajna u poljoprivredi gdje se poseban naglasak stavio na optimiziranje ambalaže poljoprivrednih proizvoda. Radionica se održala u sklopu projekta IMAGEEN koji ima u cilju predstaviti i promovirati optimizaciju ambalaže u sektoru prehrambene industrije i proizvodnje pića.Ponude & potražnje poslovne i tehnološke suradnje


Ponude poslovne suradnje
Uputite Vaš upit na jravlic@hgk.hr

Potražnje tehnologije
Uputite Vaš upit na lada.benzon@hamagbicro.hr
BRPL20141126001 Distribucija odjeće za žene

Poljska tvrtka, čija je glavna djelatnost dizajniranje i proizvodnja ženske odjeće, traži distributera za svoje proizvode. Tvrtka ima „high-tech" liniju proizvoda koja se temelji na inovativnom dizajnu koji se može prilagoditi. Tvrtka može ponuditi paletu proizvoda koji savršeno kombiniraju funkcionalnost i prenosivost s dizajnom i kvalitetom. Ovisno o potrebama klijenta tvrtka nudi kvalitetne proizvode temeljene na najnovijim modnim trendovima.
Naslov: E-platforma za procjenu zdravlja i kvalitete života

POD referenca: TRGR20141107001

Sažetak: Grčki MSP je razvio novi alat za procjenu zdravlja i kvalitete života u skladu sa standardima koje je postavila Svjetska zdravstvena organizacija i koji se temelje na četiri elementa: mentalno i fizičko zdravlje, obitelj i društveni život. Grčki MSP je u potrazi za istraživačima i poduzetnicima u ICT sektoru koji bi utvrdili stanje tehnike za elektroničku platformu koja će upravljati prijenosom i procjenom pruženih usluga. Tvrtka je zainteresirana za sklapanje ugovora o tehničkoj suradnji.
BORS20141126003 Voćni džemovi i kompoti

Srpska tvrtka nudi marmelade, džemove i kompote od sljedećih plodova - trešnja, šljiva, divlja kupina, divlje borovnice, breskve, i drugih divljih šumskih plodova. Svi proizvodi su niskokalorični, sastoje se od najmanje 70% voća, zaslađeni prirodnim koncentratom, bez dodataka šećera i konzervansa, što predstavlja visokokvalitetne bio organske proizvode, koje mogu konzumirati i osobe oboljele od dijabetesa.
Naslov: Suradnja na ispitivanju analize prediktivnog genetskog testiranja

POD referenca: TRSI20140425001

Sažetak: Slovenski biotehnološki MSP aktivan je u području rada na genetskim analizama povezanima sa osobnim zdravljem i kvalitetom života. Tvrtka je specijalizirana za prodaju i distribuciju tehnološki poboljšanih bio-molekularnih analiza (genetski i imunološki testovi). Zainteresirana je za tehničku ili istraživačku suradnju s partnerima (laboratoriji, klinike, instituti koji se bave istraživanjima u genetici ) i sklapanje komercijalnog ugovora s tehničkom podrškom.
BOLT20140213001 Pomoć pri poslovanju u Litvi

Litvanska tvrtka koja radi kao „one-stop-shop" za formiranje poduzeća i pružanje usluga podrške dizajniranih kako bi se pomoglo tvrtkama, institucijama i strancima koji žele poslovati u Litvi i Baltiku, nudi svoje usluge (računovodstvo, pravni savjet) i traži trgovačke posrednike (agenti, predstavnici).
Tvrtka nudi učinkovita i profesionalna rješenja poduzetnicima i malim i srednjim poduzećima koja započinju i/ili proširuju svoje poslovanje u Litvi.
Naslov: Spojevi za vruće brtvljenje s primjenom u plinskim ili vodnim cjevovodima

POD Referenca: TRIT20141104001

Sažetak: Talijanski proizvođač vruće taline za brtvljenje te ljepila je u potrazi za tehnološkim partnerom koji ima odgovarajuću opremu za laminaciju za spoj vrućeg disperziranog sustava za brtvljenje na skupljajući termoplastični film. Tvrtka je u potrazi za partnerom s odgovarajućim znanjima koji je upoznat s industrijskom tehnologijom spajanja putem prianjanja na plastične materijale. Krajnji proizvod je u obliku lista zamotanog u rolu.
BRPL20141124002 Uređaji za pročišćavanje vode

Poljska tvrtka s dugogodišnjim iskustvom u pročišćavanju vode i obradi otpadnih voda nudi usluge distribucije.Tvrtka je programer, proizvođač i distributer specijaliziranih uređaja. Tvrtka ima iskustva na poljskom tržištu i može ponuditi marketinške i usluge distribucije
Naslov: Skaliranje mogućnosti za ekstrakciju prirodnog tekućeg koncentrata iz lisnatog povrća

POD Referenca:
TRUK20141118001
Sažetak: Proizvođač iz Velike Britanije ima za cilj utvrditi smjerove za skaliranje botaničkog ekstrakta. Traži se partner – tvrtka koja se bavi ekstrakcijom ili drugom srodnom tehnologijom, koja ima znanje i sposobnost, kao i kapacitet za skaliranje do 125 litara ekstrakta iz lisnatog povrća. Tvrtka je zainteresirana za tehničku suradnju s mogućnošću da partner postane budući dobavljač.
BRPL20140409001 Distribucija inovativnih rješenja na području obnovljivih iozvora energije

Poljska tvrtka, broker na području obnovljivih izvora energije, traži proizvođače/dobavljače inovativnih rješenja na području obnovljivih izvora energije zainteresirane za poljsko tržište, posebno u smislu implementacije svojih proizvoda/tehnologija. Do sada je poljska tvrtka bila specijalizirana za energiju vjetra i solarnu energiju te traži partnera za dugoročnu suradnju, kojem bi ponudili usluge distribucije.
Naslov: Belgijska tvrtka u potrazi za izolacijskim panelima s unutrašnjom primjenom i v isokom toplinskom učinkovitosti

POD Referenca: TRBE20141104001

Sažetak: Belgijska tvrtka, specijalizirana za modularnu gradnju i prostore male kvadrature , traži partnera za potrebe korištenja unutarnjih izolacijskih panela s visokom toplinskom učinkovitosti. Tvrtka je zainteresirana za komercijalni ugovor s pripadajućom tehničkom podrškom i prilagodbom za specifične potrebe.
BOUK20140808005 Distribucija i konzultantske usluge na britanskom tržištu

Britanska tvrtka specijalizirana za poslovno savjetovanje i razvoj prodaje, traži proizvođače lijekova, medicinskih uređaja, testova plodnosti i dodataka, vitamina, minerala, dodataka, proizvoda za njegu beba i osobnu njegu, koji traže distribuciju na britanskom i globalnom tržištu.Tvrtka nudi konzultantske usluge i ekspertizu u ovom sektoru u europskim tvrtkama koje žele razvijati poslovanje u Velikoj Britaniji i na globalnoj razini.
Naslov: Inovativno pakiranje u specifičnim uvjetima za riblje proizvode

POD Referenca: TRIT20130730001

Sažetak: Talijanski MSP koji djeluje u prehrambenoj industriji u potrazi je za inovativnim rješenjima, u području MAP tehnologije (eng. Modified Atmosphere Packaging), kojima bi se produžio vijek trajanja pakiranih ribljih proizvoda. Tehnologija bi trebala omogućiti održavanje svježine proizvoda u razdoblju ne manjem od 15 dana. Tvrtka je u potrazi za partnerom (u industriji, ili istraživački centar) za ugovor o tehničkoj suradnji.
BOHU20130913001 Sustav za dezinfekciju vode

Mađarska tvrtka specijalizirana za proizvodnju sustava za dezinfekciju vode, traži trgovačko – posredničke usluge za promoviranje svog proizvoda. Tvrtka traži i nudi high-tech tehnologiju za recipročnu proizvodnju i nudi svoje tehničke usluge, proizvodne, instalacijske usluge, kao i usluge održavanja u obliku podugovoranja. Zbog dugogodišnje prisutnosti na tržištu i visokog znanja njihovog osoblja, tvrtka je u mogućnosti riješiti sve vrste zadataka koji se mogu pojaviti u vezi pitke vode i otpadnih voda.
Naslov: Upravljanje, kontrola i osiguranje kvalitete u poljoprivrednoj bio proizvodnji. Potraga za partnerom s ciljem transfera tehnologije za certificiranje i akreditaciju poljoprivredne bio proizvodnje.

POD Referenca: TRBG20131029001
Sažetak: Bugarska organizacija, specijalizirana za poljoprivrednu bio proizvodnju je zainteresirana za partnerstvo i suradnju kroz transfer tehnologije sa inovativnim sadržajem i znanjima (eng. know-how), metodama rada i oblicima razvoja i implementacije sustava upravljanja kvalitetom te osiguranja kvalitete u proizvodnji bio humusa sa crvenim kalifornijskim crvima te općenito bio proizvodima u poljoprivredi.
BOPL20140725001 Organska i prirodna kozmetika

Poljska tvrtka, proizvođač 100% organske i prirodne kozmetike, je zainteresirana za pronalaženje distributera u EU. Njihova kozmetika je izrađena od prirodnih sirovina i sastojaka biljnog podrijetla. Svaka aktivna tvar prisutna u krajnjem proizvodu ima „ECOCERT" certifikat i pažljivo je odabrana. Asortiman visoko-kvalitetne organske, prirodne kozmetike uključuje organske proizvode za njegu kože za žene - hranjive kreme, umirujuće ulje za čišćenje, intenzivno hidratantni serum, itd.
Naslov: Razvoj i proizvodnja višenamjenskog vodomjera Potraga za partnerom iz elektroničke industrije

POD Referenca:
TRDE20141117001 Sažetak: Mala njemačka tvrtka aktivna u području analize i upravljanja vodama u zgradama i industriji traži partnera iz elektroničke industrije koji je zainteresiran za razvoj i proizvodnju prijenosnog vodomjera koji može mjeriti električnu vodljivost, temperaturu vode i trenutni protok. Tvrtka je zainteresirana za sklapanje tehničkog/proizvodnog ugovora o suradnji.
BOFR20130703011 Preparat za dekontaminaciju tla i vode

Francuska tvrtka specijalizirana za dekontaminaciju vode i tla traži trgovačke posrednike i ekskluzivnog uvoznika za svoj preparat/pripravak koji apsorbira ulje. Preparat koji upija ulja je prirodan proizvod, brzo djelotvoran, jednostavan za korištenje i ima odličan omjer kvalitete i performanse: 1 kg pripravka apsorbira oko 8 kg mineralnih ulja, biljnih ulja, hidrauličkih ili „PCB-a". Tvrtka nudi distribucijska prava tvrtkama koje su u stanju izgraditi učinkovitu distribucijsku mrežu.
Naslov: Solarna punionica za baterije električnih bicikla

POD Referenca:
TRDE20141105001 Sažetak: Njemačka tvrtka specijalizirana za proizvodnju održivih smještajnih jedinica je u potrazi za rješenjem - punionicom na solarnu energiju, koja bi služila za baterije električnih bicikla. Drvene jedinice su namijenjene biciklistima turistima i opremljene su solarnim panelima. Međutim, do sada se nije pronašlo rješenje kako solarnu energiju prenijeti u stanicu za punjenje koja bi se nalazila u jedinici. Tvrtka je u potrazi za pojedinačnim i najvažnije bežičnim rješenjem.
BRRU20140214003 Dobavljači tkanina

Ruska tvrtka specijalizirana za trgovinu na veliko tkanina i tekstila nudi trgovačko - posredničke usluge. Tvrtka se uspješno razvija na ruskom tržištu i dobro se iskazala u segmentu lake industrije. Tvrtka traži nove dobavljače, tako da nudi suradnju inozemnim proizvođačima tkanina
Naslov: Razvoj kontrole protoka energije u sustavima za pretvorbu obnovljivih izvora energije koristeći saturabilnu osnovnu tehnologiju

POD Referenca: TRIT20140708002
Sažetak: Talijanska tvrtka je zainteresirana za suradnju s partnerima aktivnima u području kontrole toka snage u sustavima za pretvorbu obnovljivih izvora energije. Cilj tvrtke je pronaći partnera za zajednički razvoj tehnologije i povećanje broja primjena ove tehnologije. Tvrtka je zainteresirana za tehničku i istraživačku suradnju ili financijski ugovor o suradnji.