DRAGI PODUZETNICI,

Nove informacije, poslovne ponude i zanimljive vijesti možete naći u newsletteru za svibanj!

NADOLAZEĆA DOGAĐANJA U MREŽI
VIJESTI IZ MREŽE I OTVORENI NATJEČAJI
PONUDE & POTRAŽNJE POSLOVNE I TEHNOLOŠKE SURADNJE


Na
dolazeća događanja u mreži


10. - 11. svibnja 2016. - Poslovni susreti u sklopu konferencije ICT SPRING EUROPE 2016, Luksemburg

Europska poduzetnička mreža organizira međunarodne poslovne susrete pod nazivom ICT Spring Europe 2016 koji će se održati od 10 i 11. svibnja 2016. u Luksemburgu.

ICT Spring Europe je jedan od najvećih međunarodnih europskih konferencija za informacijsko-komunikacijske tehnologije. Događaj će predstaviti najnovije trendove i inovacije na ovome području. Više informacija o događanju možete pronaći na: www.een-matchmaking.com/icteurope2016


12. svibnja 2016. - Poslovni susreti u sklopu EUSAIR foruma, Dubrovnik

Vlada Republike Hrvatske zajednički s Europskom komisijom organizira 1. godišnji forum Strategije EU za Jadransko jonsku regiju (EUSAIR), koji će se održati u Dubrovniku 12.-13. svibnja 2016. godine. Forum će okupiti ministre svih 8 država sudionica Strategije, povjerenike i predstavnike EK, nadležna ministarstava, jedinica lokalne i regionalne samouprave, obrazovne i znanstveno-istraživačke institucije, privatni sektor i druge.

Više informacija i program samog događanja možete pronaći ovdje. U okviru foruma Hrvatska gospodarska komora - Europska poduzetnička mreža organizira B2B poslovne susrete zakoje se možete prijaviti putem linka B2B@EUSAIR Forum 2016.


12. svibnja 2016. - Poslovni susreti na temu ključnih razvojnih tehnologija unutar programa Obzor 2020,Mainz, Njemačka

Ovo događanje posvećeno je ključnim razvojnim tehnologijama (eng. Key Enabling Technologies - KET) te će biti usmjeren na nadolazeće pozive za dostavu projektnih prijedloga u sljedećim tematskim područjima: nano tehnologije i napredni materijali, biotehnologije, energetska učinkovitost u zgradarstvu, itd. Na poslovnim susretima prezentirati će se teme NMBP (eng. Nanotechnologies, Advanced Materials, Biotechnology and Advanced Manufacturing and Processing) programa Europske unije za razdoblje 2016 - 2017 od okvirnog programa za istraživanje i inovacije "Obzor 2020", u svrhu pripreme budućih oblika suradnje između sudionika.


16. svibnja 2016. - Poslovni susreti AgroB2B@NSFair u sklopu Poljoprivrednog sajma, Novi Sad, Srbija

Europska poduzetnička mreža Srbije - Privredna komora Srbije i Poslovni inkubator Novi Sad, u suradnji sa Novosadskim sajmom i Talijanskom trgovinskom agencijom, organiziraju poslovne susrete pod nazivom „B2B@NSFair“, koji će se održati 16. svibnja 2016 u sklopu Međunarodnog sajma poljoprivrede u Novom Sadu. Sudjelovanje na poslovnim susretima je besplatno, a registrirati se možete putem sljedećg linka http://agrob2b.talkb2b.net/


18. svibnja 2016. - Poslovni susreti Technology Forum 2016, Thessaloniki, Grčka

Europska poduzetnička mreža organizira međunarodne poslovne susrete pod nazivom Technology Forum 2016 koji će se održati od 18. svibnja 2016.
Ovaj jednodnevni događaj izvrsna je prilika za poduzetnike, istraživače i ostale zainteresirane za razmjenu ideja te pronalazak poslovnih i istraživačkih partnera. Sudjelovanje na poslovnim razgovorima je besplatno, a zainteresirane tvrtke svoje sudjelovanje mogu prijaviti na https://www.b2match.eu/technologyforum2016


25. svibnja 2016. - Poslovni susreti Rendez - vous Ostrava 2016, Ostrava, Češka

Europska poduzetnička mreža poziva Vas na poslovne razgovore iz područja inženjeringa, metalurgije, ICT-a, elektronike, rudarstva i građevinarstva. Cilj poslovnih susreta je umrežiti široki raspon tvrtki i istraživača zainteresiranih za razmjenu novih projektnih ideja i pronalaženje poslovnih partnera. Sudjelovanje na poslovnim razgovorima je besplatno, a zainteresirane tvrtke svoje sudjelovanje mogu prijaviti na www.b2bharmo.com/RV2016


30. - 31. svibnja 2016. - Poslovni susreti Biomedica 2016, Aachen, Njemačka

Europska poduzetnička mreža (EEN) poziva Vas na sudjelovanje na poslovnim susretima u okviru sajma Biomedica 2016 - vodećeg sastanka na vrhu europske znanosti o kvaliteti života, koji će se održati 30. i 31. svibnja 2016. Poslovni susreti ciljati će široki spektar tvrtki, istraživačkih centara, sveučilišta i maloprodajnih lanaca u svrhu identificiranja potencijalnih međunarodnih poslovnih i istraživačkih partnerstava. Sudjelovanje na poslovnim susretima je besplatno, ali je ograničeno na sudionike Biomedica-e. Više informacija o poslovnim susretima, kao i informacije o prijavi sudjelovanja možete saznati putem poveznice.


2. lipnja 2016. - Poslovni "speed - dating" Designed for business, Zagreb

Ukoliko se bavite umjetnošću, dizajnom, kulturom, medijima ili arhitekturom ili trebate stručnjake za brending, dizajn ili nove medije, prijavite se za poslovne susrete Designed for Business 2016, 2. lipnja u Zagrebu.
Posjetite stranicu Designed for Business
Registrirajte se i napravite kratki profil svoje tvrtke OVDJE, te napišite što nudite, odnosno što tražite. Prijava je moguća do 31. svibnja.


2. lipnja 2016. - Poslovni susreti u sklopu Sajma franšiza, financijskih i konzultantskih usluga FEC, Opatija

Hrvatska gospodarska komora - Županijska komora Rijeka i Europska poduzetnička mreža Hrvatske sa zadovoljstvom Vas pozivaju da sudjelujete na poslovnim susretima koji će se održati u sklopu Sajma franšiza, financijskih i konzultantskih usluga FEC 2016 u Kongresnoj dvorani Hotela Royal u Opatiji, 02. lipnja 2016. Prijave su moguće do 24. svibnja putem linka http://fec2016.talkb2b.net/hr.


8. - 9. lipnja 2016. - Poslovni susreti Mari Match 2016 at Posidonia 2016

Europska poduzetnička mreža organizira međunarodne poslovne susrete pod nazivom MariMatch at Posidonia 2016 koji će se održati od 8 i 9. lipnja 2016. u Ateni u okviru Međunarodnog sajma brodarstva, brodogradnje i prateće industrije Posidonia. Posidonia je posljednjih 40 godina najveći događaj u sektoru brodogradnje koji pruža jedinstvenu mogućnost susreta grčkih i međunarodnih vlasnika i kupaca brodova. Sudjelovanje na poslovnim susretima se ne naplaćuje, a više informacija o događanju možete pronaći na: https://www.b2match.eu/posidonia2016Vijesti iz mreže


Prijavite se za BioJapan 2016 - jedno od najvećih biotehnoloških događanja u Aziji

EU-japanski centar za industrijsku suradnju, u suradnji s Europskom komisijom i Europskom poduzetničkom mrežom (EEN), organizira petodnevnu misiju klastera i tvrtki u Japan u trajanju od 10. do 14. listopada 2016. Misija traje 5 dana, a sastoji se od tržišno-specifičnih poslovnih seminara, posjeta tvrtkama, B2B sastanaka, predstavljanja proizvoda te umrežavanja.


Otvoren natječaj "European Network for Early warning and for Support to Enterprises and Second start"

U okviru COSME programa otvoren je natječaj "European Network for Early Warning and for Support to Enterprises and Second Starters" koji ima za cilj stvaranje mreže koja će razvijati usluge podrške za poduzeća u poteškoćama i ona koja su bankrotirala, a kako bi im se olakšao tzv „second start“ odnosno drugi početak. Natječaj je otvoren do 31. svibnja 2016. Više informacija o natječaju možete pronaći ovdje.


Drugi poziv za sufinanciranje usluge 3D štampanja i zaštite intelektualnog vlasništva

Hrvatska udruga inovatora – poduzetnika (HUIP) nudi sufinanciranje usluge 3D štampanja i zaštite intelektualnog vlasništva svim inovatorima i poduzetnicima iz Osječko-baranjske županije. Sufinanciranje se vrši u sklopu projekta ˝3D štampanje i zaštita intelektualnog vlasništva˝ koji za cilj ima razvoj i stvaranje inovativnih proizvoda i usluga. Pozivaju se svi zainteresirani inovatori koji žele sufinanciranje za izradu prototipova i/ili zaštitu intelektualnog vlasništva za svoje inovacije, da se jave na telefon 031/251-000, e-poštu udruga_huip@net.hr ili dođu osobno na adresu Trg Ljudevita Gaja 6, Osijek. Rok za prikupljanje iskaza interesa je 13.5.2016.


Zapošljavanje iskusnih istraživača unutar MSP-a - SME Innovation Associate

Izvršna agencija za malo i srednje poduzetništvo (EASME) Europske unije pokrenula je novu inicijativu SME Innovation Associate kako bi se olakšalo povezivanje talentiranih istraživača s europskim malim i srednjim poduzetništvom te start-up poduzećima, a u cilju jačanja inovativnih ideja u istraživačkim ili inovacijskim projektima.Ponude & potražnje poslovne i tehnološke suradnje


Ponude poslovne suradnje
Upit uputite na
jravlic@hgk.hr
Potražnje tehnologije
Upit uputite na
renato.vrebac@hamagbicro.hr

BOUK20160401001 Traži se distributer bezglutenskog piva

Britanski pivar, koji proizvodi posebnu vrstu bezglutenskog piva i jabukovače, traži distributera koji je povezan sa lancima pubova i barova. Distributer mora imati iskustva sa posebnim vrstama piva i dobru povezanost sa hotelima, restoranima, pubovima i barovima.

TRFR20160321001 Traži se partner iz sektora poljoprivrede i civilne sigurnosti za integraciju postojećih senzora u dronove

Francuski MSP koji proizvodi plug-and-play daljinski zrakoplovni sustav (RPAS) traži partnere iz sektora poljoprivrede i civilne sigurnosti za zajednički razvoj rješenja integriranih u dronove koja odgovaraju stvarnim potrebama s terena. Idealna suradnja bi bila ugovor o zajedničkom ulaganju.

BORO20151208002 Rumunjski proizvođač nusi podugovaranje

Rumunjski proizvođač željeznih i čeličnih proizvoda nudi podugovaranje. Tvrtka je osnovana 1992. godine i nudi veliki izbor proizvoda i usluga, kao što su: lijevanje čelika, izrada kovanih i prešanih metalnih proizvoda, mehanički radovi i metalne konstrukcije, vulkanizacija itd. Rumunjsku tvrtku karakterizira sposobnost i fleksibilnost za obavljanje širokog spektra usluga i proizvodnje proizvoda od željeza i čelika.

TRDE20160304001 Traži se tehnologija ili oprema za serijsku proizvodnju kompaktnih tableta od netkanog materijala

Multinacionalna tvrtka sa sjedištem u Njemačkoj traži rješenje za serijsku proizvodnju kompaktnih tableta od netkanog materijala u listu s koluta. Tablete bi trebale biti dostupne kao rasuti materijal. Traže se partneri iz industrije ili istraživačkih institucija sa kojima bi se sklopio ugovor o tehničkoj suradnji ili ugovor o proizvodnji.

BRNL20160413001 Nizozemska tvrtka nudi distribuciju proizvođačima zdravih „snack“ proizvoda

Nizozemski proizvođač / distributer prehrambenih proizvoda traži (biološke ) zdrave grickalice koje se mogu posluživati kao „finger – food“ na raznim događanjima te nudi distribuciju proizvođačima istih. Nizozemska tvrtka je aktivna u sektoru visokokvalitetne hrane i zainteresirana je za kontakte s potencijalnim partnerima koji proizvode (biološke) zdrave proizvode (svježe / smrznute) koji služe kao „snack“. Nizozemska tvrtka je otvorena za pregovore o različitim vrstama sporazuma o distribuciji.

TOUK20160310002 Cigle izrađene od 90% recikliranog materijala građevinskog otpadaBritanski spin-out MSP vodećeg Škotskog sveučilišta razvio je i patentirao nepečenu građevinsku ciglu. 90% sadržaja cigle napravljeno je iz građevinskog otpada, što ga čini proizvodom s najviše recikliranog sadržaja na tržištu. Cigla ne sadrži cement, može se proizvesti jeftinije nego tradicionalna pečena cigla, te se može uskladiti boja. Tvrtka traži demonstracijske lokacije diljem Europe za tehničku suradnju i proizvođača opeke za licencu.

BOIT20160323004 Talijanski proizvođač bezalkoholnih pića traži distributera


Talijanski proizvođač bezalkoholnih premium pića traži distributere i partnere za prodaju kako bi proširili svoje poslovanje u inozemstvu. Tvrtka je razvila novu metodu proizvodnje bezalkoholnih pića, kako bi zadovoljili rastuće potrebe tržišta na društvenim događanjima, gdje osobe koje ne piju alkohol imaju malo izbora kao što su zaslađena gazirana pića, tonik s okusima, mineralne vode i čajevi. Tvrtka želi ponuditi alternativu za ljude koji ne mogu piti alkohol, iz određenih razloga (zbog zdravlja, religije, trudnoće, itd). Njihovi proizvodi su 100% bez alkohola, ne sadrže masti, natrij, niskokalorični su i ne sadrže šećere. Pića su pogodna za vegetarijance i vegane te su usklađena sa „Halal“ certifikatom.

TOUK20160212001 Škotska tvrtka razvila je inovativni sustav za pročišćavanje otpadnih voda

Škotski MSP s iskustvom u gospodarenju otpadnim vodama proizvodi ekološke sustave koji koriste crve za tretiranje otpadnih voda iz niza industrija. Ovakvi sustavi su održiviji i imaju niže kapitalne i tekuće troškove u usporedbi s konvencionalnim sustavima za preradu otpadnih voda. MSP traži suradnju s partnerima iz industrije kroz sporazum o tehničkoj suradnji ili komercijalni sporazumi s tehničkom pomoći kako bi se istražila nova industrijska i zemljopisna područja.

03052016 Mađarska tvrtka traži distributera za zračni kolektor

Mađarska tvrtka koja se bavi proizvodnjom i ugradnjom solarnih kolektora traži distributere za zračne kolektore.Tehnologija se uglavnom preporuča građevinskim i inženjerskim tvrtkama te tvrtkama koje se bave ugradnjom i održavanjem sustava za grijanje, a koje bi tehnologiju koristile za grijanje obiteljskih kuća, stambenih zgrada, dvorana i vikendica u zimskom periodu. Tehnologija je također prikladan za sušenje ljekovitog bilja, začina i voća. Suradnja je moguća u obliku komercijalnog agencijskog ugovora i ugovora o distribuciji usluga..

TOIL20150830001 Napredni robustni routing switch za korištenje u teškim okolišnim uvjetimaIzraelski MSP razvio inovativni switch , koji podržava rad u teškim uvjetima okoliša. Prednosti u odnosu na one koji su na tržištu su: manji, ali visoke pouzdanosti u teškim uvjetima rada ( kao što su ekstremne temperature, vlaga, prašina, vibracije, EMC, eksplozivna atmosfera). MSP nudi komercijalni ugovor s tehničkom pomoći.

BRRU20160126001 Ruska tvrtka nudi distribuciju slastica i prehrambenih namirnica

Ruska tvrtka koja se bavi distribucijom hrane (uglavnom slastica i osnovnih namirnica), traži proizvođače hrane/ prehrambenih proizvoda, kojima bi ponudili usluge distribucije. Od 2004. godine tvrtka nudi cijeli niz namirnica i konditorskih proizvoda za više od 2500 prodajnih mjesta i 250 hipermarketa. Asortiman koji tvrtka nudi stalno se povećava, kako bi slijedio zahtjeve tržišta. Misija tvrtke je da svojim klijentima redovito pruža proizvode visoke kvalitete po povoljnim cijenama

TOIT20160227001 Vanjska karakterizacija fotonaponskih modula koji predviđaju snagu solarnog zračenjaTalijanski istraživački tim koji radi u sektoru inteligentne energije, stručnjak u predviđanju sunčevog zračenja i fotonaponske (PV) snage, razvio je inovativan pristup u vanjskoj karakterizaciji fotonaponskih modula. Tim ima know-how u predviđanju fotonaponske energije pomoću umjetnih neuronskih mreža. Traženi partneri su istraživački centri, sveučilišta i mala i srednja poduzeća za istraživanje i suradnju na razmjenu podataka i testiranja u različitim laboratorijima.