DRAGI PODUZETNICI,

Nove informacije, poslovne ponude i zanimljive vijesti možete naći u newsletteru za travanj!

NADOLAZEĆA DOGAĐANJA U MREŽI

VIJESTI IZ MREŽE I OTVORENI NATJEČAJI

PONUDE & POTRAŽNJE POSLOVNE I TEHNOLOŠKE SURADNJE

Nadolazeća događanja u mreži

14. - 17. travnja - Poslovni razgovori na gospodarskom Sajmu u Hannoveru

Europska poduzetnička mreža organizira međunarodne poslovne susrete na Sajmu u Hannoveru, vodećem gospodarskom sajmu koji će se održati od 14.-17. travnja 2015. Ovi 11. po redu poslovni susreti, održavaju se još od 2005. g., a od tada je 2500 tvrtki održalo više od 19500 poslovnih sastanaka.


17. travnja - Poslovni razgovori Baltic Fashion & Textile Riga 2015

Europska poduzetnička mreža organizira poslovne razgovore pod nazivom Baltic Fashion & Textile Riga 2015 koji će se održati 17. travnja 2015. u Rigi, Latvija.Ovi poslovni razgovori odlična su prilika za tvrtke iz tekstilne i modne industrije koje traže potencijalne poslovne partnere u Latviji i drugim zemljama, te kako bi istražili posljednje trendove i najnovije tehnologije na ovome području.


21. - 23. travnja - Poslovni razgovori na Sajmu Seafood u Bruxellesu

Europska poduzetnička mreža Škotske organizira poslovne razgovore na najvećem svjetskom sajmu morskih prehrambenih proizvoda Seafood Expo Global & Seafood Processing Global koji privlači više od 25 800 kupaca i snabdjevača svježih, zamrznutih, pakiranih i delikatesnih morskih proizvoda, opreme i usluga, a uključuje sudionike iz 140 zemalja.22. travnja - Poslovni razgovori na Sajmu Infopol

Europska poduzetnička mreža Flandrije, Bruxellesa i Wallonije tijekom održavanja Sajma Infopol organizira poslovne razgovore pod nazivom International matchmaking Security and Emergency Response Days.Poslovni razgovori će se održati 22. travnja 2015 u gradu Kortrijk, u Belgiji. Više o sajmu Infopol možete pronaći na slijedećim Internet stranicama: http://www.infopol.be/en/home/.


1.svibnja - Expo Milano 2015 Izložba i poslovni susreti "Feeding the Planet, Energy for Life"

Od 1. svibnja 2015 do 31. listopada 2015. Milano će ugostiti izložbu, čija je središnja tema “Feeding the Planet, Energy for Life” https://www.b2match.eu/expo2015

Europska poduzetnička mreža organizira poslovne susrete nudeći priliku za planiranje sastanaka između posjetitelja Expo Milanu 2015, registriranih talijanskih i europskih tvrtki, klastera i sljedećih izaslanstava: zemlje „EuroMEd“ regije i Turska, zemlje pripadnice Zajednice Južnoameričkih i Karipskih zemalja (CELAC), Jugo-istočna Azija te SAD i Kanada.


10.svibnja - Poslovni susreti u sklopu konferencije "Bio - sensing 2015"Europska poduzetnička mreža regije Jugoistočna Engleska u suradnji s Europskom poduzetničkom mrežom Portugala - Državnom inovacijskom agencijom Portugala (ANI) i Portugalskom agencijom za konkurentnost i inovacije (IAPMEI) - organiziraju poslovne susrete koji će se održati u sklopu 4. Međunarodne konferencije na temu Bio-Sensing tehnologije u Lisabonu.


29. svibnja - Sajam franšiza, financijskih i konzultantskih usluga – FEC

HGK – Županijska komora Rijeka i Europska poduzetnička mreža Hrvatske organiziraju poslovne susrete koji će se održati u petak, 29. svibnja 2015. u sklopu međunarodnog Sajma franšiza, financijskih i konzultantskih usluga – FEC u Opatiji. Prijava na poslovne susrete biti će moguća putem linka: http://fec2015.talkb2b.net/.Vijesti iz mreže i otvoreni natječaji

TERA TEHNOPOLIS – NOVI PARTNER U ERASMUS PROGRAMU ZA PODUZETNIKE

Erasmus za mlade poduzetnike pogranični je program razmjene koji pruža priliku mladim i ambicioznim poduzetnicima da uče od iskusnih poduzetnika koji upravljaju manjim tvrtkama u drugim zemljama sudionicama. TERA TEHNOPOLIS je uključena u sedmi ciklus programa ERASMUS ZA MLADE PODUZETNIKE kroz konzorcij YOU ENTER EUROPE 2 koji vodi Provincia de Pesaro e Urbino iz Italije.Ponude & potražnje poslovne i tehnološke suradnje

Ponude poslovne suradnje
Uputite Vaš upit na
jravlic@hgk.hr
Potražnje tehnologije
Uputite Vaš upit na
lada.benzon@hamagbicro.hr

BRPL20131210001 Poljska tvrtka traži dobavljača repičinog ulja
Poljska tvrtka koja se bavi prodajom hrane traži dobavljača repičinog ulja.Tvrtka ima rasprostranjene prodajne kanale u Poljskoj te opskrbljuje restorane i prodavaonice hrane sa svim vrstama prehrambenih proizvoda. Tvrtka traži dobavljača repičinog ulja namijenjenog za kuhanje za dugoročnu suradnju.

Elektronika, IT i telekomunikacije
Naslov: Traže se partneri koji se bave sustavima specijaliziranih senzora za inovativno i integrirano upravljanje teretnim vagonima
POD Reference: TRIT20141128001
Sažetak: Talijanski MSP traži partnere specijalizirane za senzore za sektor željeznice kao što su: kamere za eksternu kontrolu, senzori za detektiranje prepreka, pozicioniranje rasvjete. Senzori bi trebali biti integrirani u inovativni sustav upravljanja mrežom vlakova. Tvrtka je zainteresirana za ugovor o zajedničkom ulaganju.


BRUK20150130001 Distribucija energetski učinkovitih proizvoda na britanskom tržištu
Britanska tvrtka sa više od deset godina iskustva u sektoru obnovljivih izvora energije, koja opskrbljuje organizacije s energetski učinkovitim i obnovljivim proizvodima, nudi svoje usluge kao distributer za nove i inovativne proizvode inozemnih proizvođača koji žele proširiti svoju distribucijsku mrežu na utvrđenom i značajnom novom tržištu. Tvrtka je također otvorena za zajedničko ulaganje („joint venture") za razvoj novih proizvoda.

Elektronika, IT i telekomunikacije
Naslov: Grčki MSP traži tehnološkog partnera za razvoj testera za prenamjenu digitalnih sadržaja kroz govornu aplikaciju
POD Reference: TRGR20141216001
Sažetak: Grčki MSP traži tehnološkog partnera koji ima ekspertizu u razvoju web aplikacija za kreiranje male testne platforme koja omogućuje miksanje dokumentiranih i javno dostupnih materijala iz različitih izvora. Sadržaj će biti korišten za kreiranje fleksibilnih obrazovnih materijala koji odgovaraju obrazovnim ciljevima i programima srednjoškolskog obrazovanja. Predviđeno je sklapanje ugovora o tehničkoj suradnji ili komercijalnog ugovora sa tehničkom suradnjom.


BOIT20150112001 Usluge projektiranja namještaja
Talijanska tvrtka specijalizirana za projektiranje kućnog, uredskog i namještaja za hotele i marketinške aktivnosti vezane za namještaj, nudi svoje usluge kao podizvođač. Tvrtka nudi arhitektonske konzalting usluge koje idu od projekta do realizacije, slijedeći nekoliko koraka s ciljem da se zadovolje potrebe kupca s estetske, funkcionalne i ekonomske točke gledišta.Tvrtka traži partnere (arhitekti, građevinari, agencije za nekretnine), kako bi ponudili svoje usluge kao podizvođač.

Elektronika, IT i telekomunikacije
Naslov: Traži se partner sa ekspertizom u razvoju novih web aplikacija za mobilne komunikacije
POD Reference: TRUK20140602002
Sažetak: MSP sa Sjeverozapada Velike Britanije razvija nove glasovne i podatkovne roaming servise i traži partnera po mogućnosti iz Španjolske, sa ekspertizom u razvoju mobilnih aplikacija koji bi omogućio pristupni portal. Predviđeno je da se posao odradi u okviru aranžmana zajedničkog ulaganja.

BOBE20130909001 Čokolada sa tekućim punjenjem od piva ili likera
Belgijska tvrtka, specijalizirana za proizvodnju čokolade s tekućim punjenjem od piva ili likera, traži distributera za svoje proizvode. Razvili su međunarodno priznatu raznolikost okusa te su također otvoreni za suradnju sa pivovarama koje žele da njihov vlastiti proizvod bude obrađen u jedinstvenu čokoladu. U suradnji s drugim proizvođačima čokolade, mogla bi se razviti vlastita čokolada od likera ili piva pod privatnim brendom.

Industrijska proizvodnja, materijali i transportne tehnologije
Naslov: Uklanjanje prašine unutar elektromehaničkog uređaja
POD Reference: TRUK20140610002
Sažetak: Britanski ogranak europskog proizvođača traži inovatibnu tehnologiju za prevenciju naseljavanja čestica plastične prašine na optičke komponente. Alternativno se traži i način kako tretirati ili obući komponente kako bi ih se učinilo otpornim na prašinu kroz dulji vremenski period. Nema posebnog naputka što se tiće korištene tehnike, ali mora postojatim dokaz koncepta. Priroda ugovora ovisiti će o stupnju razvoja tehnologije a može uključivati licencu i dljnji zajednički razvoj.


BOES20150212001 Distribucija španjolskih prehrambenih proizvod a
Španjolska tvrtka posvećena izvozu prehrambenih proizvoda: ulja, vina, šampanjca, konzervirane ribe, džema, španjolskog nugata i čokolade, unaprijed pripremljenih jela, nudi distribuciju tih proizvoda u Španjolskoj i traži trgovačke posrednike za distribuciju svojih proizvoda na drugim tržištima.

Industrijska proizvodnja, materijali i transportne tehnologije
Naslov: Traži se partner sa znanjem okluzijske tehnologije za zajednički razvoj prenosivog sustava za zaštitu od požara
POD Reference: TRNL20141209001
Sažetak: Nizozemski MSP želi surađivati u razvoju specifičnog prijenosnog zida za zaštitu od požara, plinova, vode i topline. Potrebno je razviti zaštitnu plombu za zaštitu od vatre. Ta zaštitna plomba bi trebala štiti od vatre, biti nepropusna za plin i vodu i otporna na temperature. Predviđeno partnerstvo uključuje komercijalni ugovor s tehničkom pomoći ili ugovor o tehničkoj suradnji.


BOBE20150223001 Haljina sa patentnim zatvaračima
Belgijska tvrtka izrađuje jedinstvene haljine napravljene s modularnim dijelovima pričvršćenim različitim patentnim zatvaračima. Haljina se sastoji od 6 patentnih zatvarača. To omogućuje korisnicima da nose haljinu po svom ukusu, raspoloženju i ovisno o sezoni. Transformacija je jednostavna i brza. Zatvarači su posebno dizajnirani da budu ugodni i da se izbjegnu bilo kakve neugodnosti. Osim toga, materijal korišten za izradu je visoko otporan i održiv te su svi materijali europskog porijekla. Koncept haljine je vrlo moderan, jer ovo je haljina koja se može mijenjati u druge vrste haljina prema transformaciji koju kupac želi.

Energija

Naslov: Traži se tehnologija čišćenja za izmjenjivač topline koji koristi otpadne plinove
POD Reference: TRBE20150128002 Sažetak: Belgijska tvrtka specijalizirana za dizajn i proizvodnju nove generacije izmjenjivača topline koji za dobivanje topline koristi otpadni plin traži automatiziranu tehniku čišćenja kako bi unaprijedio svoju tehnologiju. Traže se rješenja koja su već na tržištu ili rješenja koja se trebaju razviti u okviru ugovora o tehničkoj suradnji, komercijalnog ugovora sa tehničkom suradnjom ili suradnja u istraživanju i razvoju.


BRES20140331001 Pomoć tvrtkama pri ulasku na španjolsko tržište
Španjolska tvrtka, specijalizirana za poslovno savjetovanje i konzultantske usluge, kao što su: prodaja, marketing, oporezivanja ili pravni savjet, nudi komercijalnu pomoć tvrtkama koje su zainteresirane za ulazak na španjolsko tržište u vidu zajedničkog ulaganja („joint venture") ili komercijalnog zastupanja

Energija
Naslov: Traži se rješenje za separator kontaminacije sirovine sa početnom fragmentacijom i usitnjavanjem biomase za novu energanu
POD Reference: TRPL20140624001 Sažetak: Poljska tvrtka planira implementirati patentiranu aplikaciju za proizvodnu liniju pulveriziranog organskog goriva iz biomase, pokretanjem postrojenja zaproizvodnju biogoriva od mikronizirane prašine. Traže partnera koji nudi rješenje za separator kontaminacije sirovine sa početnom fragmentacijom i usitnjavanjem biomase. Tvrtka traži komercijalni ugovor sa tehničkom pomoći.


BOUK20150209003 Proizvodi za oralnu higijenu i dentalni proizvodi
Britanski proizvođač dentalnih i proizvoda za oralnu higijenu, razvio je niz pasti za zube i proizvoda ispiranje usta, čiji su aktivni sastojci potpuno prirodni. Tvrtka potencijalnim novim partnerima nudi prvoklasni trening za upoznavanje proizvoda, konstantnu tehničku podršku i nove proizvode koji su trenutno u razvoju. Tvrtka traži partnere za distribuciju svojih proizvoda, a koji imaju pristup tržištu stomatoloških proizvoda i onih namijenjenih očuvanju oralnog zdravlja.


Prehrambena industrija
Naslov: Traži se automatizirana linija za pakiranje limova
POD Reference: TRAT20140428001 Sažetak: Austrijski MSP želi investirati u automatiziranu liniju za pakiranje limenih ploča. Posjeduju patent za specifičnu metodu pakiranja koja treba biti unaprijeđena s manuelnog na automazirani proces. Ta metoda omogućuje zaštitno zatvaranje metalnih ploča, otvaranje i ponovno zatvaranje pakiranja bez dodatnih napora. Oni traže partnera s ekspertnim znanjem automatiziranog procesa pakiranja. Prvi zadatak je razvoj i izrada ovakve linije pakiranja. Drugi zadatak je instalacija.


BOES20150210002 Distribucija i komercijalizacija medicinskih i ortopedskih pomagala
Španjolska tvrtka posvećena prodaji, distribuciji i komercijalizaciji medicinskih i ortopedskih pomagala, točnije, proizvoda kao što su medicinski materijali/oprema i zdravstveni proizvodi u specijaliziranim prodavaonicama, traži partnere koji bi pružili trgovačko posredničke usluge (distribuciju).

Ostale industrijske tehnologije
Naslov: Traži se riješenje za potpunu zamjenu antibiotika u životinjskom sjemenu za umjetno osjemenjivanje.
POD Reference: TRFR20140130001
Sažetak: Inovativna francuska tvrtka specijalizirana za umjetno osjemenjivanje životinja, ima cilj zamijeniti upotrebu antibiotika u životinjskom sjemenu. Ova istraživačko-razvojna tvrka traži aktivne molekule ili rješenje s mehaničkim efektom koje bi imalo citotoksičnu ulogu ili bi moglo spriječiti razvoj bakterija ili njihov metabolizam. Francuska tvrtka traži partnera koji ima know-how, iskustvo ili metodu kako bi se razvilo prikladno rješenje. Traži se tehnička suradnja, zajedničko ulaganje ili ugovot o licenci.


20121214035 Distribucija i zastupstvo građevinskih proizvoda na rumunjskom tržištu
Rumunjska tvrtka, specijalizirana za veleprodaju i trgovinu na malo građevinskog materijala i građevinskih proizvoda, nudi trgovačko posredništvo (zastupstvo, distribuciju). Proizvodi koje tvrtka prodaje su: keramičke pločice, beton, armirani beton, boje, cement, itd

Ostale industrijske tehnologije
Naslov: Tehnologija za proizvodnju dušične kiseline (HN03)
POD Reference: TRMK20130911001 Sažetak: Makedonsko MSP, proizvođač mineralnih gnojiva traži efikasnu tehnologiju za proizvodnju dušične kiseline. Tehnologija treba biti u potpunosti razvijena i spremna za implementaciju. Tvrtka je zainteresirana za komercijalnu suradnju s tehničkom pomoći.