DRAGI PODUZETNICI,

Nove informacije, poslovne ponude i zanimljive vijesti možete naći u newsletteru za srpanj, posljednjem prije kratke ljetne stanke!

NADOLAZEĆA DOGAĐANJA U MREŽI

VIJESTI IZ MREŽE I OTVORENI NATJEČAJI

PONUDE & POTRAŽNJE POSLOVNE I TEHNOLOŠKE SURADNJE


Nadolazeća događanja u mreži

10. - 11.srpnja - Internacionalizacija MSP na izložbi EXPO Milano 2015 (Dani EU – Japan)


Od 1. svibnja 2015 do 31. listopada 2015. Milano će ugostiti izložbu, čija je središnja tema “Feeding the Planet, Energy for Life“, a koja je jedno od najočekivanijih događanja ove godine, na kojem će sudjelovati više od 145 zemalja, sa očekivanim brojem sudionika i posjetitelja od 20 milijuna.

Europska komisija - Opća uprava za unutarnje tržište, industriju , poduzetništvo i MSP koristi ovu važnu prigodu za organizaciju niza značajnih događanja, gdje će tvrtke EU imati priliku susreta sa tvrtkama iz Trećih zemalja i regija te razgovarati s njima o poslovanju.


12. - 13.srpnja - Poslovni razgovori EU FashionMatch 4.0 @ Modefabriek

Europska poduzetnička mreža organizira poslovne razgovore pod nazivom EU FashionMatch 4.0 @ Modefabriek koji će se održati 12.-13. srpnja 2015. tijekom Mercedes-Benz FashionWeek u Amsterdamu.
Ovi poslovni razgovori odlična su prilika za tvrtke iz tekstilne i modne industrije koje traže potencijalne poslovne partnere u Nizozemskoj i drugim zemljama, te kako biistražili posljednje trendove i najnovije tehnologije na ovome području.


14. - 15.srpnja - Poslovni razgovori Innovation for Fashion 2015Europska poduzetnička mreža organizira poslovne razgovore pod nazivom Innovation for Fashion 2015, međunarodni događaj na kojem tvrtke iz područja tekstilne industrije mogu susresti inovativne i visokotehnološke partnere koji će unaprijediti razvoj njihovog poslovanja.


22.rujna - Poslovni susreti u sklopui sajma POLAGRA FOOD Fair

Europska poduzetnička mreža i Poljska agencija za razvoj poduzetništva organizirat će Međunarodne poslovne susrete u sklopu sajma „POLAGRA FOOD Fair“, jednom od najvećih sajmova prehrambene industrije u Srednjoj i Istočnoj Europi. Poslovni susreti će se održati 22.rujna u Poznanu.

Događanje je organizirano u okviru ekonomskog programa sudjelovanja Poljske na Svjetskoj izložbi EXPO 2015 u Milanu. Registracija za poslovne susrete se vrši online putem linka https://www.b2match.eu/b2b-food2015.Vijesti iz mreže

Poziv za sudjelovanje u ljetnoj školi SenZations

SenZations je najstarija ljetna škola koja spaja IoT i Business u Europi. 30.kolovoza će se u Beogradu u hotelu 88 rooms 4* održati 10. jubilarno izdanje ljetne škole „SenZations“, koja kombinira predavanja o primijenjenim oblicima IoT s praktičnim primjerima i eksperimentima.
Otvoren Natječaj za program EUROSTARS 2


Eurostars je program za istraživanje i razvoj nastao kao zajednička inicijativa EUREKA-e i Europske komisije. Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) objavljuje zajednički poziv za međunarodne suradničke projekte u program Eurostars.
Više informacija o natječaju, kriteriji i dokumentacija nalaze se ovdje.


Korisne informacije i poslovni razgovori za tvrtke koje žele poslovati s Japanom

U dokumentu dostupnom na sljedećem linku možete pronaći informacije o japanskom tržištu, EU-japanskom centru, kako poslovati sa Japanom i ostale praktične informacije za tvrtke koje žele izaći na japansko tržište. Osim toga, ukoliko Vam je potrebna logistička pomoć u Japanu, saznajte sve o „HOT DESKU“ u Tokyu, te o oglašavanju proizvoda ili usluga na tom tržištu.Ponude & potražnje poslovne i tehnološke suradnjePonude poslovne suradnje
Uputite Vaš upit na
jravlic@hgk.hr
Potražnje tehnologije
Uputite Vaš upit na
lada.benzon@hamagbicro.hr

BRDE20141230002 Njemački proizvođač namještaja traži dobavljače vinskih bačvi

Njemački stolar traži proizvođače vina u južnoj Europi koji nude iskorištene bačve vina stranim kupcima. Naime, njemačka tvrtka proizvodi drveni namještaj izrađen od vinskih bačvi te stoga traži dobavljače istih. Tvrtka bačve prerađuje i izrađuje namještaj poput polica, stolova i stolica.


Elektronika, IT i telekomunikacije

Naziv: Traži se tehnička suradnja za razvoj aplikacije za velike podatke za hitnu skrb sljedeće generacije

Referentni broj: TRFR20150202001
Sažetak: Francuska start-up tvrtka specijalizirana za informacijsko-komunikacijska (ICT) rješenja razvila je softver namijenjen jedinicama hitne pomoći, ali i djeci od 8 do 10 godina za učenje mjera prve pomoći. Tvrtka sada želi unaprijediti navedeni softver u proizvod većih razmjera da bi odgovorila na potrebe službi hitne pomoći sljedeće generacije. Tvrtka traži partnere za istraživanje/tehničku suradnju za daljnji razvoj koncepta koji će omogućiti bolju interoperabilnost u hitnim slučajevima, ali i naučiti djecu kako da se ponašaju u hitnim slučajevima.


BRUK20150522001 Britanska tvrtka nudi distribuciju

Britanska tvrtka specijalizirana za distribuciju raznih proizvoda široke potrošnje za £ 1 traži dobavljače u sljedećim sektorima - dom i vrt, hrana i piće, zdravlje i ljepota, tulumi i proslave. Tvrtka nudi usluge distribucije na prostoru Velike Britanije dobavljačima iz cijele Europe. Ovaj lanac trgovina (diskont) ima oko 500 prodajnih mjesta diljem Velike Britanije sa preko 3000 proizvoda raspoređenih u 16 različitih kategorija iz gore navedenih sektora.


Elektronika, IT i telekomunikacije

Naziv: Potrebna 3D (trodimenzionalna) zubna kamera visoke razlučivosti koja snima unutrašnjost usne šupljine

Referentni broj: TRPL20131108002
Sažetak: Srednje poduzeće smješteno na jugozapadu Poljske, koje nudi stomatološki postupak CEREC (Chairside Economical Restoration of Esthetic Ceramics) za proizvodnju keramičkih restauracija u jednom posjetu, traži posebnu 3D kameru kojom se mogu snimiti fotografije pacijentovih zubi radi daljnje obrade / postupka proizvodnje zubne proteze.


BRFR20150325002 Francuska tvrtka traži dobavljača drvenog namještaja

Francuska tvrtka specijalizirana za adaptaciju namještaja, traži dobavljača drvenog namještaja koji bi sama adaptirala (ofarbala, ukrasila), dajući mu tako jedan „personalizirani“ štih kojeg su njeni kupci već prepoznali. Tvrtka je inače zainteresirana za različite dijelove namještaja – velike i male, stolice, stolove, noćne ormariće, komode, itd, no trenutno ima najveću potrebu za drvenim i slamnatim stolicama namijenjenih djeci, i to u velikim količinama. Tvrtka je zainteresirana za podugovaranje.


Elektronika, IT i telekomunikacije

Naziv: Daljnji zajednički razvoj platforme za praćenje i poboljšanje fermentacije tijekom procesa proizvodnje vina.

Referentni broj: TRSI20150218001
Sažetak:
Slovensko srednje poduzeće razvilo je interaktivnu platformu koja donosi nov pristup u vrlo tradicionalnu industriju proizvodnje vina. Platforma povezana s internetom za kontrolu proizvodnje vina usredotočena je na proces fermentacije vina. Jezgra platforme sastoji se od senzora za mjerenje šećera koji je razvila ova tvrtka. Tvrtka je zainteresirana za pronalazak partnera za suradnju na daljnjem zajedničkom razvoju platforme na temelju ugovora o tehničkoj suradnji.


BRPL20150326001 Poljska tvrtka nudi distribuciju poljoprivrednih strojeva

Poljska tvrtka koja se bavi prodajom poljoprivrednih strojeva vodećih svjetskih proizvođača, kao i rezervnih dijelova i potrošnog materijala, traži proizvođače poljoprivrednih strojeva, koji su zainteresirani za ulazak na poljsko tržište. Tvrtka je specijalizirana za prodaju i održavanje kultivatora, sijačica, prskalica, kosilica, omota.


Poljoprivreda i pomorski resursi

Naziv: Potrebni sustavi za smanjivanje emisije amonijaka

Referentni broj: TRIT20141210001
Sažetak: Talijanska mreža koji čine nacionalna udruga poljoprivrednika, istraživački tim i poduzetnička udruga procjenjuje inovativne i troškovno pristupačne sustave za smanjivanje emisije amonijaka u zrak i vodu i/ili digestat i njegovu ponovnu uporabu. Traži se istraživačka suradnja u ovom području s tvrtkama ili istraživačkim centrima.


BRBG20150605001 Bugarska tvrtka nudi zastupstvo

Bugarska tvrtka sa sjedištem u sjeverozapadnoj Bugarskoj specijalizirana za uvoz, distribuciju i trgovinu elektro materijala i rasvjetnih tijela, kao i pružanje konzultantskih usluga, integraciju LED rasvjetnog sustava i održavanje uredskih zgrada, nudi zastupstvo prvenstveno proizvođačima električnih materijala i svjetiljki.


Industrijska proizvodnja, materijali i transportne tehnologije


Naziv:
Tehnologija za proizvodnju naljepnica namijenjenih okruženjima na visokim nadmorskim visinama

Referentni broj: TRPL20150217001
Sažetak: Poljska tvrtka specijalizirana za proizvodnju raznih vrsta naljepnica za kozmetičke i prehrambene proizvode traži tehnologiju koja omogućuje proizvodnju naljepnica za prehrambene proizvode namijenjene konzumaciji prilikom planinarenja na visokim nadmorskim visinama. Poljska tvrtka zainteresirana za ugovor o tehničkoj suradnji.


BONL20150527002 Nizozemska tvrtka traži distributera za inovativan proizvod

Nizozemska tvrtka je razvila i patentirala autentično i „user friendly“ rješenje za pakiranje hrane, kao što su orašasti plodovi, slatkiši, bobičasto voće, juhe, pića, gotova jela i drugo. Pakiranje je jako lijepo dizajnirano, privlačnog izgleda te ga je lako otvoriti. Pakiranje je vrlo praktično za starije osobe koje općenito imaju problema sa otvaranjem hrane u konzervama ili u raznim folijama. Ovo pakiranje nudi brojne prednosti – duži rok trajanja hrane, pri čemu se zadržava hranjiva vrijednost sastojaka (gotova jela), lako se ponovo zatvara, higijenski je prihvatljivije od drugih načina pakiranja. Tvrtka traži distributera i/ili posrednika za svoj proizvod.

Prehrambena industrija

Naziv: Hitno – održiva ambalaža za dostavu hrane

Referentni broj: TRBE20150225001
Sažetak: Belgijska start-up tvrtka sa sjedištem u Bruxellesu specijalizirana za ugostiteljske usluge traži održivo ambalažno rješenje koje uzima u obzir utjecaj ambalaže na okoliš tijekom cijelog životnog vijeka. Tvrtka je otvorena za različita tehnička rješenja razvijena s pomoću materijala na bazi biljaka, papira, kartona itd. Aluminij i PVC nisu prihvatljivi. Tvrtka želi sklopiti ugovor o tehničkoj suradnji ili komercijalni ugovor uz tehničku pomoć s proizvođačima ili dobavljačima održive prehrambene ambalaže.


BORO20141222007 Rumunjski proizvođač vina traži distributera

Rumunjski proizvođač visoko kvalitetnih vina različitih sorti, zainteresiran je za promicanje i prodaju svojih proizvode na tržištu EU putem agenata i distributera. Tvrtka koristi najbolju opremu u proizvodnji vina i ima kapacitet proizvodnje od 20.000 boca dnevno.


Prehrambena industrija

Naziv: Tehnologija za poboljšanje kvalitete i pročišćavanje voćnih rakija

Referentni broj: TRRS20141229001
Sažetak:
Srpska tvrtka traži tehnologiju prečišćavanja za pročišćavanje voćnih rakija, sa svrhom postizanja maksimalne organoleptičke kvalitete pića. Tvrtka traži poslovne partnere radi sklapanja ugovora o proizvodnji.


BOPT20141218001 Portugalska tvrtka ribljih proizvoda traži distributera

Portugalski proizvođač specijaliteta od ribljih pašteta i konzervirane ribe, traži distributera. Tvrtka ima dugogodišnje iskustvo u preradi i konzerviranju ribe te prerađuje više od 1.000 kilograma svježe ribe svaki dan. Među njenim međunarodno priznatim specijalitetima nalaze se proizvodi kao što su pašteta od srdela, konzervirana jaja srdela i konzervirani fileti skuše.


Energija

Naziv: Tehnika upravljanja podnim grijanjem

Referentni broj: TRCZ20140429001
Sažetak:
Češki proizvođač sustava podnog grijanja traži upravljački uređaj za regulaciju grijanja u kućama + vanjskim prostorima (olucima, pristupu garaži radi sprečavanja zamrzavanja). Tvrtka traži provjerenu tehnologiju koja se može upotrebljavati za sustave podnog grijanja (grijaći kabeli) + ugovor o tehničkoj suradnji.


BOES20140715003 Španjolski proizvođač sportske odjeće traži distributera i nudi podugovaranje

Španjolski proizvođač sportske odjeće (uključujući i onu za sportove na vodi) traži distributere i nudi podugovaranje. Tvrtka ima vlastiti proizvodni pogon u Barceloni i može odgovoriti na velike proizvodne zahtjeve. Tvrtka je također u mogućnosti proizvoditi kao podugovaratelj za druge brendove/tvrtke. Tvrtka može prilagoditi svoje proizvode prema potrebi svojih klijenata. Potencijalni trgovački posrednici (distributeri) trebali bi imati iskustva u distribuciji odjeće/opreme za plivanje, triatlon i biciklizam. Kada je riječ o distribuciji, tvrtka traži partnera koji želi proširiti svoj asortiman odjeće za plivanje, kojem bi ponudila svoje proizvode. Proizvodne usluge u vidu podugovaranja tvrtka nudi drugim proizvođačima za koje bi proizvodila kupaće kostime i kape te odijela za triatlon i biciklizam.


Energija


Naziv:
Poljskoj tvrtki potrebna je oprema za bušenje za postavljanje toplinskih crpki.

Referentni broj: TRPL20141229002
Sažetak: Poljska tvrtka specijalizirana je za izgradnju svih vrsta sanitarnih instalacija. Također buši otvore za toplinske crpke i bušotine. U svrhu razvoja poslovanja traži novu tehnologiju – okomitu opremu za bušenje za bušenje do dubine od 100 m. Moguća suradnja putem ugovora o uslugama.