DRAGI PODUZETNICI,

Pregršt novih informacija, poslovnih ponuda i otvorenih natječaja možete naći u newsletteru za ožujak!!! 


NADOLAZEĆA DOGAĐANJA U MREŽI OTVORENI EU NATJEČAJI I VIJESTI IZ MREŽE PONUDE & POTRAŽNJE POSLOVNE I TEHNOLOŠKE SURADNJE

Eurosportello, Posebna Agencija Napuljske komore će, povodom BMT 2014 (Mediteranska burza turizma) u sklopu aktivnosti „Enterprise Europe Network-BRIDG€conomies“ konzorcija, organizirati transnacionalne poslovne susrete na području turizma.

Događanje će biti organizirano u suradnji sa Sektorskom grupom za turizam i kulturno nasljeđe. Događaj će ugostiti tvrtke iz cijele EU i kupce izabrane uz potporu ENIT (Talijanska nacionalna institucija za turizam ) i partnera iz Europske poduzetničke mreže.


                                    

Trenutno OTVORENI NATJEČAJI za bespovratna sredstva iz EU: 

 

• FET proaktivnost: prema Exascale computingu visokih performansi

Natječaj se odnosi na razvoj computing tehnologija visokih performansi (HPC), odnosno razvoj održivog europskog HPC ekosistema i HPC jezgrene tehnologije, programske okoline i algoritama za "Extreme Parallelism". Svrha projek...

Ponuda ističe za 238 dana, 18 sati, 54 minuta


• Objavljeni natječaji iz programa Horizon2020

U prosincu 2013. godine objavljeni su prvi natječaji iz programa HORIZON 2020 i to za naredne dvije godine (2014. - 2015.)  u iznosu od više od 15 milijuna €.   Detalji prvih otvorenih natječaja dostupni su...

Ponuda ističe za 198 dana, 19 sati, 42 minuta


• Izazov za Web poduzetnike

Cilj natječaja je stvoriti okruženje u Europi koje potiče poslovanje više web poduzetnika u određenom razmjeru. Fokus su poduzetnici koji koriste web i mobilne tehnologije kao glavne komponente u svojoj inovativnosti s pozi...

Ponuda ističe za 22 dana, 21 sati, 56 minuta• Otvoren natječaj pod nazivom: "FP7 - Kapaciteti"

Kratak opis natječaja:  Cilj istraživačke infrastrukture za program "Kapaciteti" je optimizirati korištenje i razvoj najboljih istraživačkih infrastruktura koje postoje u Europi, kako bi se u svim područjima znan...

Ponuda ističe za 14 dana, 20 sati,19 minuta

VIJESTI IZ MREŽE


Primjena informacijske i komunikacijske tehnologije za poboljšanje poslovnih procesa

31. ožujka 2014

Na stranicama Ministarstva poduzetništva i obrta http://www.minpo.hr/default.aspx?id=711 objavljen je javni poziv na dostavu projektnih prijedloga „ Primjena informacijske i komunikacijske tehnologije za poboljšanje poslovnih procesa “. Sredstva iz ovog javnog poziva osmišljena su da pru...


Proizvođači tradicionalnih hrvatskih delicija na poslovnim susretima u Belgiji

31. ožujka 2014

Dana  24.03.2014. s početkom u 10,00 sati , je održana konferencija za medije nakon poslovnih susreta održanih unutar sajma delikatesne hrane i pića Tavola u Kortrijku (Belgija). Konferenciji je nazočila hrvatska zastupnica pri EU parlamentu, gospođa Biljana Borzan, kao i predstavnici Sveučiliš...


Poziv za prijavu na natječaj za EEPA

17. ožujka 2014

EEPA - European Enterprise Promotion Awards („Najbolje politike i prakse u natječaju za Europsko priznanje za promicanje poduzetništva“) su priznanja koje Europska Komisija dodjeljuje institucijama koje posebnim mjerama potiču razvoj poduzetništva i to u 6 različitih kategorija: ...


Otvoren poziv na poslovne razgovore, Sevilla

13. ožujka 2014

Želite li proširiti svoje poslovanje ili pronaći novog poslovnog partnera u Europi? Nakon uspješnih poslovnih razgovora u Belgiji, Grčkoj i Italiji, Europska komisija i Europska poduzetnička mreža organiziraju novu „Misiju za rast“ u Španjolskoj.


 

 

Ponude poslovne suradnje

Uputite Vaš upit na jravlic@hgk.hr

 

BRUK20140207002   Dobavljači ručnika/posteljine za upotrebu u hotelima/restoranima

Tvrtka sa sjeveroistoka Engleske traži dobavljača ručnika, posteljine i stolnjaka za komercijalnu upotrebu u restoranima i hotelima. Tvrtka traži partnera za dugoročnu suradnju u obliku dobavljača ili distributera traženih proizvoda.

Potražnje tehnologije

Uputite Vaš upit na lada.benzon@bicro.hr

Naslov: Nisko-energetska napajanja s primjenom u području rasvjete

POD Referenca: TRES20130729001

Sažetak: Baskijska tvrtka koja se bavi tehničkim razvojem u području rasvjete je u potrazi za nisko-energetskim napajanjima za integraciju u svoje proizvode. Rješenje treba imati univerzalni ulaz (AC/DC) sa PFC i 12V DC izlaz (snage 6W i 15W), dugi vijek trajanja na 60ºC i biti primjenjivo u području rasvjete. Traženo napajanje treba povećati učinkovitost potrošnje energije pri radu rasvjetnih tijela i drugih globalnih rasvjetnih rješenja. Tvrtka je zainteresirana za nabavni ugovor ili ugovor o proizvodnji te ugovor o tehničkoj suradnji.

BRUK20130924002  Dobavljači farmaceutskih proizvoda

Britanska tvrtka, s rastućim globalnim izvozom u preko 70 zemalja, s dugogodišnjim iskustvom i suvremenom tehnologijom koja posluje na međunarodnom farmaceutskom tržištu, traži dobavljača novih farmaceutskih proizvoda za distribuciju diljem svijeta.

Naslov: Inovacije u području elektro-optičke, infra-crvene i radio-frekvencijske tehnologije s primjenom u sektoru obrane

POD Referenca: 13 GB 403U 3S1V

Sažetak: Visoko inovativna tvrtka sa jugoistoka Velike Britanije specijalizirana za područje elektronike u ratovanju traži najnovija rješenja (u ranoj fazi razvoja ili spremna za primjenu) u području infracrvenih difuzija srednjih valnih duljina (3-5 um), tehnologije Liquid Crystal on Silicon (LCoS) i Digital Mirror Device (DMD) te pakiranja kvantnih kaskadnih lasera. Tvrtka je zainteresirana za zajedničke razvojne projekte u kojima će koristiti postojeću i potencijalnu opremu za ispitivanje proizvoda (elektro-optičke, infra-crvene i radio-frekvencijske tehnologije). 

BRRU20140214003 Dobavljači tkanina

Ruska tvrtka specijalizirana za trgovinu na veliko tkanina i tekstila nudi trgovačko - posredničke usluge. Tvrtka se uspješno razvija na ruskom tržištu i dobro se iskazala u segmentu lake industrije. Tvrtka traži nove dobavljače, tako da nudi suradnju inozemnim proizvođačima tkanina.

Naslov: Stomatološka 3D kamera visoke rezolucije za oralnu primjenu

POD Referenca: TRPL20131108002

Sažetak: Mala i srednja tvrtka sa jugozapada Poljske koja nudi CEREC stomatološki postupak (Chairside Economical Restoration of Esthetic Ceramics) traži specijalnu 3D kameru sa mogućnošću prikupljanja slika zubi pacijenata, s ciljem daljnje obrade i proizvodnje zubnih proteza.

BRSE20140217001 Traži se proizvođač slušalica

Švedska tvrtka traži proizvođača prilagođenih slušalica. Njihov koncept slušalica ima dodatnu karakteristiku koja ima potencijal patenta. Tvrtka trenutno radi na tome da osigura ovaj izum, te traže proizvođača slušalica koji su spremni ne samo proizvoditi standardne slušalice, već i slušalice sa inovativnim dodatkom švedske tvrtke.

Naslov: Automatski stroj za sortiranje metala prema težini

POD Referenca: TRUK20131016001

Sažetak: Tvrtka iz Velike Britanije specijalizirana za precizne perforirane proizvode je u potrazi za automatskim strojem za sortiranje s obzirom na težinu metala, s ciljem optimizacije proizvodnog procesa metalnih nastavaka (raspon težine u prosjeku od 200g do 400g). Svi nastavci su oblika četverokutne, čelične, oštro-bridne pločice sa jednom ili dvije rupe. Tvrtka je u potrazi za partnerima koji proizvode navedene strojeve za sortiranje i zainteresirana je za komercijalni ugovor s tehničkom podrškom. 

20121214004 BR Distribucija zamrznute hrane

Belgijska uvozno-izvozna tvrtka,  specijalizirana za zamrznutu hranu i opskrbu sušenim sastojcima, nudi svoje usluge kao distributer. Tvrtka traži nove zamrznute prehrambene proizvode kako bi proširili svoju paletu proizvoda.

Naslov: Novi plastični materijali i materijali na biološkoj bazi s primjenom u industrijskom dizajnu

POD Referenca: 13 NL 60AH 3SSA

Sažetak: Nizozemska tvrtka specijalizirana je za razvoj i primjenu reciklirajuće i održive plastike te ekološki prihvatljivih materijala na biološkoj bazi. Cilj tvrtke je optimizirati korištenje novih materijala za razne inovativne procese i dizajnerske projekte. Tvrtka je u potrazi za novim materijalima (npr. nova plastika, polimeri i materijali s biološkom bazom), kao i tehnikama obrade. Zainteresirana je za tehničku suradnju s tvrtkama aktivnim u razvoju i proizvodnji novih materijala.

BRPL20140113001 Usluge pronalaženja poslovnih partnera na poljskom tržištu

Poljska tvrtka je zainteresirana za distribuciju proizvoda / usluga ili da bude podizvođač. Tvrtka nudi inovativna ICT rješenja u područjima: „Big Data“, „Cloud Computing“, semantičkih tehnologija i upravljanja znanjem. Tvrtka raspolaže iskusnim informatičkim stručnjacima koji su realizirali projekte za širok raspon tvrtki i marketinških i prodajnih stručnjaka. Tvrtka nudi uslugu pronalaženja mjesta za proizvode/usluge potencijalnog partnera na domaćem tržištu, kao i baze podataka o potencijalnim klijentima.

Naslov: Novi dizajn i materijali za izradu kuhinjskog i kupaonskog namještaja

POD Referenca: TRUK20130927001

Sažetak: Proizvođač kuhinjskog i kupaonskog namještaja iz Velike Britanije je u potrazi za tehnologijama koje će uključivati prednosti za korisnike, poput estetike, održavanja čistoće i očuvanja energije. Također, tražene su i nove tehnologije koje poboljšavaju proizvodne procese. Tvrtka ima resurse za daljnji razvoj i izlazak na međunarodno tržište, a očekivana vrsta suradnje ovisi o stupnju razvoja proizvoda ili procesa.

 

20101109014 Prodaja strojeva za proizvodnju prehrambenih proizvoda

Belgijska inženjerska tvrtka koja uglavnom djeluju u sektoru hrane želi proširiti svoje aktivnosti s prodajom strojeva za prehrambeni sektor. Tvrtka nudi svoje usluge kao distributer te  prodaju strojeva za proizvodnju čokolade / bombona / pekarske proizvode.

Naslov: Ekspertiza za razvoj baterija i senzora baziranih na gorivim ćelijama sa glukozom

POD Referenca: 13 NL 60AH 3SQ3

Sažetak: Mala i srednja tvrtka iz Nizozemske je u potrazi za ekspertizom za razvoj baterija i/ili senzora na temelju gorivih ćelija s glukozom. Tražene baterije ili senzori sastoje se od odjeljka gorivih ćelija i anodno-katodnog odjeljka. Ekspertiza je potrebna za stvaranje maksimalnog električnog toka u anodno-katodnom odjeljku. Višegodišnji projekt ima za cilj stvaranje poboljšanih prototipova i zatim daljnje primjene u baterijama ili senzorima.

BRNL20140213001 Dobavljači svježeg voća

Tvrtka iz Nizozemske, proizvođač zdravih hranjivih proizvoda, uglavnom sokova, ali i „shakeova“, „smoothies-a“, bezalkoholnih koktela i drugih voćnih proizvoda, traži dobavljača svježeg voća, kako bi proširili mrežu dobavljača. 

Naslov: Modularna elektrana na biomasu: keramički izmjenjivači topline

POD Referenca: TRIT20131211001

Sažetak: U potrazi za korisnim iskorištavanjem gnojiva, usitnjenog drva, ostataka od obrezivanja šuma i voćaka u manjim selima, farmama ili tvornicama, talijanska tvrtka je razvila novu tehnologiju. Mala turbina (100kWe) i povezana spalionica (500kWt) čine Plug&Play sustav. Sustav se može implementirati u kogeneracijski sustav, čime se postiže maksimalni energetski rezultat. Tvrtka traži tehnološkog partnera za proizvodnju keramičkih izmjenjivača topline.

 

BRFR20140204001 Proizvođači sigurnosne i radne odjeće

Francuska tvrtka traži proizvođača profesionalne radne i sigurnosne odjeće za muškarce i žene. Proizvodi bi trebali biti namijenjeni za korištenje u sektoru graditeljstva i sigurnosti/zaštitarstvu. Tvrtka nudi trgovačko posredništvo ili distribuciju na francuskom tržištu. 

Naslov: Mikrokapsulacija aktivnih spojeva

POD Referenca: TRUK20131002001

Sažetak: Londonski proizvođač sredstava za čišćenje i dezinfekciju s visokom razinom biocida razvija enkapsulacijsku tehnologiju za svoje spojeve. Tvrtka je u potrazi za partnerima zainteresiranima za zajednički razvoj proizvoda primjenjivih u sektorima zdravstva, poljoprivrede i prehrambene industrije.

BRRO20140217002 Metalne konstrukcije

Rumunjska tvrtka, specijalizirana za proizvodnju metalnih konstrukcija i dijelova konstrukcija, odgovorna za projektiranje, proizvodnju, montažu i servisiranje industrijskih ispušnih instalacija,  nudi usluge trgovačkog posredništva stranim proizvođačima.

Naslov: Novi bio-senzori za primjenu u vinarstvu, prehrambenoj industriji i praćenju u okolišu

POD Referenca: 13 ES 29G7 3SM2

Sažetak: Španjolska tvrtka bavi se komercijalizacijom online i offline senzora te bio-senzora u Španjolskoj i Latinskoj Americi. Tvrtka je u potrazi za novim bio-senzorima visoke dodane vrijednosti za kontrolu industrijskih procesa u vinskom sektoru, prehrambenoj industriji i za praćenje stanja okoliša (voda, emisije u zraku). Tvrtka je zainteresirana za potpisivanje ugovora o licenciji i ugovora o zajedničkom razvoju novih bio-senzora.

 

Povratak na vrh