DRAGI PODUZETNICI,

Pregršt novih informacija, poslovnih ponuda i otvorenih natječaja možete naći u newsletteru za kolovoz!!! 

NADOLAZEĆA DOGAĐANJA U MREŽI OTVORENI EU NATJEČAJI I VIJESTI IZ MREŽE PONUDE & POTRAŽNJE POSLOVNE I TEHNOLOŠKE SURADNJE


4.rujna - Poslovni susreti u sklopu Sajma drvne industrije u Klagenfurtu

Gospodarska komora Koruške i Gospodarska komora Austrije u suradnji s Novom mrežom komora regije Alpe – Adria i Europskom poduzetničkom mrežom, pozivaju Vas na poslovne susrete iz sektora drvne industrije i šumarstva, koji će biti održani 4.rujna u Klagenfurtu
 


11.-13.rujna - CeBIT Bilişim Eurasia, poslovni razgovori u Istanbulu

U sklopu sajma CeBIT Bilişim Eurasia u Istanbulu, od 11-13. rujna 2014. partneri iz EEN Istanbul  organizirat će poslovne razgovore za IT tvrtke iz 40 tak zemalja (B2B). Grane koje sajam pokriva: tekstil, logistika, strojevi, turizam, obrazovanje i zdravstvo.11.rujna - Poslovni susreti u sklopu 47.Međunarodnog sajma u celju MOS

Slovenska komora za obrt i malo gospodarstvo u suradnji s Europskom poduzetničkom mrežom, Novom mrežom komora regije Alpe – Adria i projektom ICON, organizira poslovne susrete koji će se održati 11.rujna u Celju. Prijave su moguće do 3.rujna putem linka https://www.b2match.eu/slovenia2014 


26.rujna - Poslovni susreti B2B@AdriaFair, Jadranski sajam Budva

Europska poduzetnička mreža u Crnoj Gori – Direkcija za razvoj malih i srednjih poduzeća u suradnji s Jadranskim sajmom Budva pozivaju Vas da sudjelujete u međunarodnim poslovnim susretima –B2B@AdriaFair, koji će se organizirati u okviru 16. Sajma Biznisa u Budvi, 26. rujna 2014.godine na Jadranskom sajmu.30.rujna-1.listopada - Poslovni razgovori za strojare "Contact-Contract"

Razgovori će se održati u okviru Međunarodnog sajma strojarstva „MSV 2014“ (International Engineering Fair), vodećeg industrijskog sajma u Središnjoj Europi. Glavni organizatori događanja su gospodarska komora iz Brna, kao član EEN-a, drugi partneri-članice Europske poduzetničke mreže (EEN-a) i sajam Brno. Europska poduzetnička mreža Hrvatske također podržava ovo događanje. 


16.listopada - Poslovni susreti u sklopu sajma Pula Boat Fair 2014., Marina Veruda

Hrvatska gospodarska komora i Europska poduzetnička mreža Hrvatske sa zadovoljstvom Vas pozivaju da sudjelujete na poslovnim susretima koji će se održati 16. listopada 2014 u sklopu Pula Boat Fair-a u Marini Veruda Pula. Pula Boat Fair je najbrže rastući sajam nautičkog sektora na jadranskom području i predstavlja vrlo atraktivnu međunarodnu ponudu tvrtkama koje žele promovirati svoje proizvode i pronaći nove poslovne mogućnosti. Više informacija na http://www.pulaboat.com/, a prijave za poslovne susrete su moguće putem linka http://pulaboat.talkb2b.net/hr.   


Trenutno OTVORENI NATJEČAJI za bespovratna sredstva

Poziv za financijske posrednike za MSP instrument

Europski Investicijski fond raspisao je javni poziv za odabir financijskih institucija koje će postati financijska posrednička tijela za izdavanja jamstava za financiranje malih i srednjih poduzetnika.

Cilj ovog javnog poziva za iskazivanje interesa je odabir financijskih institucija koje će postati financijska posrednička tijela za izdavanja jamstava za financiranje malih i srednjih poduzetnika.


FET proaktivnost: prema Exascale computingu visokih performansi

Natječaj se odnosi na razvoj computing tehnologija visokih performansi (HPC), odnosno razvoj održivog europskog HPC ekosistema i HPC jezgrene tehnologije, programske okoline i algoritama za "Extreme Parallelism". Svrha projekta je razviti do 2020. godine široki spektar tehnologija za široku uporabu HPC sistema ekstremnih razina. 


Objavljeni natječaji iz programa Horizon2020

U prosincu 2013. godine objavljeni su prvi natječaji iz programa HORIZON 2020 i to za naredne dvije godine (2014. - 2015.)  u iznosu od više od 15 milijuna €.

Detalji prvih otvorenih natječaja dostupni su na posebnim mrežnim stranicama Europske komisije posvećene programu Horizon2020 koja nudi detaljne informacije o tematskim područjima kao i pristup posebnom interaktivnom portalu za prijavitelje 


 Ponovno otvoren natječaj MINPO-a za Primjenu ICT tehnologija

Ministarstvo poduzetništva i obrta  ponovno je otvorilo Pozivu na dostavu projektnih prijava “Primjena informacijske i komunikacijske tehnologije za poboljšanje poslovnih procesa” počevši od 01. rujna 2014. godine., nakon privremene obustave. 

Obavijest o ponovnom otvaranju Poziva na dostavu projektnih prijava možete pronaći putem poveznicePonude i potražnje poslovne i tehnološke suradnje


Ponude poslovne suradnje

Uputite Vaš upit na jravlic@hgk.hr

Potražnje tehnologije

Uputite Vaš upit na lada.benzon@bicro.hr

BRUK20140730002 Proizvodnja zastava za britansko tržište

Britanska tvrtka, koja se bavi proizvodnjom tekstilnih zastava, traži proizvođača i isporučitelja tradicionalnih ručno šivanih zastava. Tvrtka želi uspostaviti dugoročan partnerski odnos sa dobavljačima zastava na temelju ugovora o podugovaranju, proizvodnji ili zajedničkog ulaganja. Važno je da potencijalni partner ima mogućnost tiskanja i obrade dizajna upotrebom novog softvera i hardvera. Pretpostavlja se da će vrijednost proizvodnje biti 200 000 € godišnje, a od partnerske tvrtke se očekuje da ima iskustva u ovom području te da je uspostavljena prije 5 godina i/ili više.

Naslov: Nisko-energetska napajanja s primjenom u području rasvjete

POD Referenca: TRES20130729001

Sažetak: Baskijska tvrtka koja se bavi tehničkim razvojem u području rasvjete je u potrazi za nisko-energetskim napajanjima za integraciju u svoje proizvode. Rješenje treba imati univerzalni ulaz (AC/DC) sa PFC i 12V DC izlaz (snage 6W i 15W), dugi vijek trajanja na 60ºC i biti primjenjivo u području rasvjete. Traženo napajanje treba povećati učinkovitost potrošnje energije pri radu rasvjetnih tijela i drugih globalnih rasvjetnih rješenja. Tvrtka je zainteresirana za nabavni ugovor ili ugovor o proizvodnji te ugovor o tehničkoj suradnji.

BRDE20140722001 Njemačka tvrtka traži dobavljača posebne vrste tkanine

Njemačka tvrtka je traži veletrgovce tkaninama ili proizvođače tkanina koji mogu isporučiti tzv. „Nicky tkaninu“. "Nicky tkanina" je vrsta velura: to je platno s površinom nalik baršunu. Ova tkanina se obično koristi za djecu i dječju odjeću i pribor. Tvrtka traži ovu specifičnu tkaninu kako bi kreirali svoju novu modnu liniju. Tvrtka traži partnere koji bi mogli biti zainteresirani za dugoročnu suradnju.

Naslov: Tehnologija za obradu teksta u medijskim alatima za upravljanje imovinom

POD Referenca: TRSE20140325001


Sažetak: Švedska sveučilišna spin-off tvrtka aktivna u razvoju softvera za svjetsko tržište, specijalizirana u upravljanju medijskom imovinom (MAM), rješenjima otvorenog koda i interaktivnim dizajnom, je u potrazi za tehnologijama za analizu teksta koje bi mogli uključiti u svoje MAM alate unutar postojećih rješenja za vađenje metapodataka. Traži se tehnički ili komercijalni ugovor sa subjektima iz akademske zajednice ili tvrtkom iz ICT (informatičke i komunikacijske tehnologije) sektora.

BRCY20140806001 Prodaja i distribucija donjeg rublja i trenirki na ciparskom tržištu

Ciparska tvrtka, specijalizirana za maloprodaju odjeće, traži proizvođače donjeg rublja i trenirki za kupnju i prodaju njihovih proizvoda na tržištu Cipra i/ili da djeluje kao predstavnik tih tvrtki  na Cipru. Tvrtka vodi butik donjim rubljem u Nikoziji, Cipar, koji nudi proizvode za sve uzraste s velikim izborom donjeg rublja, kupaćih kostima, pidžama te modnih dodataka odjeći.Tvrtka nudi ekskluzivne poznate marke donjeg rublja i kupaćih kostima iz Francuske, Španjolske, Grčke i Italije. 

Naslov: Automatski stroj za sortiranje metala prema težini

POD Referenca: TRUK20131016001

Sažetak: Tvrtka iz Velike Britanije specijalizirana za precizne perforirane proizvode je u potrazi za automatskim strojem za sortiranje s obzirom na težinu metala, s ciljem optimizacije proizvodnog procesa metalnih nastavaka (raspon težine u prosjeku od 200g do 400g). Svi nastavci su oblika četverokutne, čelične, oštro-bridne pločice sa jednom ili dvije rupe. Tvrtka je u potrazi za partnerima koji proizvode navedene strojeve za sortiranje i zainteresirana je za komercijalni ugovor s tehničkom podrškom. 

BRUK20140417001  Distribucija proizvoda za čišćenje kućanstva u Velikoj Britaniji

Londonska tvrtka za proizvodnju i distribuciju jedinstvenih proizvode za čišćenje kućanstva (uglavnom uređaja, a ne kemikalija) u svim većim britanskim lancima prehrambenom robom, traži dodatne linije proizvoda za čišćenje koji se koriste u kućanstvu, a koji bi se inače prodavali u supermarketima. To mogu biti već postojeći proizvodi ili proizvodi koji zahtijevaju daljnja istraživanja i razvoj i / ili popravak. 

Naslov: Uklanjanje oksida iz magnetskih ploča

POD Referenca: TRDE20140130001


Sažetak: Njemački multinacioni dobavljač vrhunskih automobila, s istraživačko-razvojnim lokacijama diljem Europe, Sjeverne Amerike i Azije, traži tehnologiju za uklanjanje magnezij-oksida iz magnezijskih ploča kako bi optimizirali proces ljepljenja. Ponuđena tehnologija bi trebala biti na visokom stupnju razvoja ili spremna za stavljanje u masovnu proizvodnju.  Pozivaju se industrijski subjekti, istraživačke organizacije i akademska zajednica sa prihvatljivim rješenjima na sklapanje partnerstva.

BRPL20140807001 Distribucija građevinskog materijala na poljskom tržištu

Poljska tvrtka sa sjedištem u Lublinu, specijalizirana za uvoz i izvoz šperploča i iverica, koje se koriste u proizvodnji namještaja i u građevinskom sektoru, traži proizvođače šperploča i iverica u inozemstvu kako bi te proizvode distribuirali na poljskom tržištu.

Naslov: Novi dizajn i materijali za izradu kuhinjskog i kupaonskog namještaja

POD Referenca: TRUK20130927001

Sažetak: Proizvođač kuhinjskog i kupaonskog namještaja iz Velike Britanije je u potrazi za tehnologijama koje će uključivati prednosti za korisnike, poput estetike, održavanja čistoće i očuvanja energije. Također, tražene su i nove tehnologije koje poboljšavaju proizvodne procese. Tvrtka ima resurse za daljnji razvoj i izlazak na međunarodno tržište, a očekivana vrsta suradnje ovisi o stupnju razvoja proizvoda ili procesa.

BOPL20140725001 Organska i prirodna kozmetika

Poljska tvrtka, proizvođač 100% organske i prirodne kozmetike, je zainteresirana za pronalaženje distributera u EU. Njihova kozmetika je izrađena od prirodnih sirovina i sastojaka biljnog podrijetla. Svaka aktivna tvar prisutna u krajnjem proizvodu ima „ECOCERT“ certifikat i pažljivo je odabrana. Asortiman visoko-kvalitetne organske, prirodne kozmetike uključuje organske proizvode za njegu kože za žene - hranjive kreme, umirujuće ulje za čišćenje, intenzivno hidratantni serum, itd.

Naslov: Novi bio-senzori za primjenu u vinarstvu, prehrambenoj industriji i praćenju u okolišu

POD Referenca: 13 ES 29G7 3SM2

Sažetak: Španjolska tvrtka bavi se komercijalizacijom online i offline senzora te bio-senzora u Španjolskoj i Latinskoj Americi. Tvrtka je u potrazi za novim bio-senzorima visoke dodane vrijednosti za kontrolu industrijskih procesa u vinskom sektoru, prehrambenoj industriji i za praćenje stanja okoliša (voda, emisije u zraku). Tvrtka je zainteresirana za potpisivanje ugovora o licenciji i ugovora o zajedničkom razvoju novih bio-senzora.

BOUK20140724004 Proizvodnja inovativnih proizvoda za britansko tržište 

Britanska tvrtka surađuje s raznim proizvođačima kako bi stvorili inovativne nove proizvode. Tvrtka nudi svoje usluge kao podizvođač proizvodnim partnerima u Europi koji žele prodavati nove proizvode i brendove, potičući rast na tržištu u maloprodaji, distribuciji i izravno potrošačima.

Naslov: Traži se automatizirana linija za pakiranje metalnih ploča

POD Referenca: TRAT20140428001


Sažetak: Austrijska tvrtka želi investirati u automatiziranu liniju za pakiranje metalnih ploča. Imaju patent na posebnu metodu pakiranja koja se mora prebaciti sa ručnog na potpuno automatizirani tijek rada. Ova metoda omogućuje zaštitno zatvaranje metalnih ploča te otvaranje i ponovno pečačenje bez dodatnih napora. Traže se partneri sa stručnim znanjem na području automatiziranog procesa pakiranja. Razvijanje i nacrt ove linije je prvi zadatak. Drugi zadatak je instalacija linije.

20101228084 BO  Proizvodi za pekare i slastičarnice

Španjolska tvrtka specijalizirana za proizvodnju i distribuciju proizvoda za pekare i slastičarnice traži  partnere u Europskoj uniji, Siriji i Izraelu za zajedničko ulaganje u tim zemljama kako bi predstavila svoje proizvode u tim zemljama. Tvrtka nudi svoje proizvode partnerima koji mogu pridonijeti zajedničkom ulaganju sa svojim znanjem, distribucijskim kanalima i sl.

Naslov: Biorazgradivi materijali za more

POD Referenca: TRDE20140129001

Sažetak: Njemačko sveučilište ima za cilj ponovno uspostavljanje prirodnih livada morske trave sadnjom umjetne koja će stvoriti pogodne hidrodinamičke uvjete za rast morske trave. Umjetna morska trava bi se trebala razgraditi nakon određenog vremena kako bi prepustila mjesto prirodnoj livadi morske trave. To će biti zajednički projekt ekologa, hidrodinamičkih i materijalnih stručnjaka. Traženi partner bi trebao biti zainteresiran za razvoj željenog materijala i/ili novih poslovnih prilika.

BRRU20140214003 Dobavljači tkanina

Ruska tvrtka specijalizirana za trgovinu na veliko tkanina i tekstila nudi trgovačko - posredničke usluge. Tvrtka se uspješno razvija na ruskom tržištu i dobro se iskazala u segmentu lake industrije. Tvrtka traži nove dobavljače, tako da nudi suradnju inozemnim proizvođačima tkanina.

Naslov: Traži se tehnologija za energetsku optimizaciju tijekom procesa rafiniranja povrća i za korištenje niskih temperatura.

POD Referenca: TRDE20140430002

Sažetak: Njemačka tvrtka, specijalizirana za procesuiranje svježih i zamrznutih poljoprivrednih proizvoda, traži inovativne tehnologije za unaprijeđenje energetske efikasnosti tijekom procesa rafiniranja i procesa zamrzavanja povrća, npr. tehnologije koje se koriste na niskim temperaturama hladnih dijelova trgovine.  Poduzeće koristi nekoliko strojeva za obradu, zamrzavanje i skladištenje povrća. Mogući tipovi suradnje su tehnička suradnja ili komercijalna suradnja uz tehničku podršku.

BRPL20131212001 Drveni namještaj

Poljski proizvođač drvenog namještaja traži poslovne partnere u inozemstvu. Potencijalni partner bi trebao imati iskustva u proizvodnji drvenog namještaja. Poljska tvrtka proizvodi vrtni namještaj, ograde za terase, itd., te traži partnera za dugoročnu suradnju.

Naslov: Novi plastični materijali i materijali na biološkoj bazi s primjenom u industrijskom dizajnu

POD Referenca: 13 NL 60AH 3SSA

Sažetak: Nizozemska tvrtka specijalizirana je za razvoj i primjenu reciklirajuće i održive plastike te ekološki prihvatljivih materijala na biološkoj bazi. Cilj tvrtke je optimizirati korištenje novih materijala za razne inovativne procese i dizajnerske projekte. Tvrtka je u potrazi za novim materijalima (npr. nova plastika, polimeri i materijali s biološkom bazom), kao i tehnikama obrade. Zainteresirana je za tehničku suradnju s tvrtkama aktivnim u razvoju i proizvodnji novih materijala.