DRAGI PODUZETNICI,

Nove informacije, poslovne ponude i zanimljive vijesti možete naći u newsletteru za studeni!!!

NADOLAZEĆA DOGAĐANJA U MREŽI

OTVORENI EU NATJEČAJI I VIJESTI IZ MREŽE

PONUDE & POTRAŽNJE POSLOVNE I TEHNOLOŠKE SURADNJE


Nadolazeća događanja u mreži

4. prosinac 2014 - Info dan EU projekta FRACTALS

Razvojni fond Vojvodine, Univerzitet u Novom Sadu i Vojvođanski ICT klaster, u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom, organiziraju FRACTALS info dan i radionicu (Workshop) u četvrtak, 4.12.2014. u Zagrebu.


15.siječanj 2015 - Poslovni susreti "Energy Days 2015", Graz, Austrija

Hrvatska gospodarska komora - Europska poduzetnička mreža Hrvatske i Komora Zagreb kao suorganizatori u suradnji sa ICS Internationalisierungscenter Steiermark i Europskom poduzetničkom mrežom Austrije pozivaju Vas na b2b poslovne razgovore "Energy Days 2015" koji će se održati 15.1.2015. od 14 do 18 h, Stadthalle Graz, Messeplatz 1, 8010 Graz, Austria,u okviru 31. sajma „Häuslbauermesse 2015" koji se održava od 15. do 18. siječnja 2015. u Grazu, Austrija.


19.-20. siječnja 2015 - Poslovni razgovori na Međunarodnom zelenom tjednu 2015

Europska poduzetnička mreža organizira poslovne razgovore u okviru Međunarodnog zelenog tjedna 2015. B2B razgovori pod nazivom GREEN WEEK BUSINESS DAYS održati će se od 19-20. siječnja 2015 i otvoreni su za izlagače i posjetitelje iz slijedećih sektora: Prehrambeni proizvodi & luksuzna hrana, poljoprivreda, šumarstvo, turizam.


25. i 26. siječanj 2015 - Poslovni razgovori - Amsterdam, Fashion Week


Europska poduzetnička mreža u Nizozemskoj i ove godine organizira B2B razgovore u sklopu sajma Modefabriek od 25-26 siječnja 2015., a za vrijeme Mercedes-Benz FashionWeek u Amsterdamu.
Modefabriek je vodeći inovativni i karakterističan B2B sajam mode u Benelux regiji. Sajam posjeti preko 19.000 profesionalnih posjetioca iz Nizozemske, Europe i prekomorskih zemalja, gdje se izlaže preko 600 brendova. FashionWeek je izvrsna prilika za umrežavanje i upoznavanje nizozemske modne scene te istraživanje poslovnih prilika.Vijesti iz mreže

Nastavlja se rad EU Centra za pomoć tvrtkama u izlasku na tržište Kine

Potpredsjednik Vlade i ministar regionalnoga razvoja i fondova EU Branko Grčić potvrdio je 30. listopada 2014. u Banskim dvorima da je Europska komisija potvrdila Sporazum o partnerstvu, krovni strateški dokument za korištenje 10,676 milijardi eura iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova, a koji bi trebali poslužiti kao temelj održivog gospodarskog rasta i zapošljavanja u idućih 7 godina.


CONNECT - Prilika za Europske poduzetnike

U sklopu europskog programa CONNECT, kojeg koordinira IBN Innovation Network i sufinancira Europska komisija iz programa CIP, otvoren je natječaj za razmjenu iskustava i znanja između Brazila i zemalja sudionica CIP projekta u području malogf i srednjeg poduzetništva. Ovim programom omogućeno je europskim poduzetnicima početnicima da provedu 1-6 mjeseci u uspješnoj brazilskoj tvrtki ili poslovnom inkubatoru, gdje će ih ugostiti uspješni poduzetnici.


Pokrenuto prvo istraživanje poduzetništva

Nakon pokretanja aplikacije za savjetovanje s javnošću u procesu donošenja novih propisa, Ministarstvo poduzetništva i obrta je po prvi puta počelo i s korištenjem aplikacije za istraživanje mišljenja poduzetnika. Aplikacija omogućuje izravan kontakt Ministarstva s poduzetnicima putem kratkih upitnika. Ukoliko ste i Vi zainteresirani za sudjelovanje u budućim upitnicima, molimo Vas, slijedite poveznicu https://esavjetovanja.minpo.hr/Account/Register i kreirajte Vaš korisnički račun.Predstavljene najave natječaja za sufinanciranje poduzetničkih projekata

Dana 2.12.2014. održana je XVIII.Nacionalna konferencija o gospodarstvu i poduzetništvu na kojoj su sudjelovali predstavnici Vlade, resornih ministarstava, predstavnici potpornih poduzetničkih institucija, interesnih udruženja te mali is rednji poduzetnici. U sklopu panel diskusije "Pitaj Vladu" potpredsjednik Vlade Branko Grčić, ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras te ministar turizma Darko Lorencin odgovarali su na pitanja poduzetnika te najavili potpore i projekte za poduzetnike koje možemo očekivati u narednom razdoblju.


Ponude & potražnje poslovne i tehnološke suradnje


Ponude poslovne suradnje

Uputite Vaš upit na jravlic@hgk.hr

Potražnje tehnologije

Uputite Vaš upit na lada.benzon@bicro.hr

BRPL20141103001 Tvrtka traži dobavljača kože i metalnih dijelova za izradu torbi

Poljska tvrtka, proizvođač unikatnih ručno rađenih torbi, traži dobavljača kože u različitim bojama i teksturama, kao i metalnih dijelova koji se mogu koristiti u proizvodnom procesu. Tvrtka u svom proizvodnom asortimanu ima kožne torbe, ručne torbice, ruksake, putne torbe kao i ostale proizvode izrađene od visokokvalitetne prirodne kože. Svi proizvodi su ručni rad.

Pametan sustav za prepoznavanje kvalitete drva.

POD Referenca: TRIT20140716001

Sažetak: Tvrtka iz italije koja se bavi proizvodnjom mehanizacije za obradu drveta nastoji automatizirati postupak prepoznavanja kvalitete drva optičkom analizom u trenutku rezanja i radnog procesa, time povećavajući preciznost i izbjegavajući potrebu ljudskog operatora u toj fazi. Tehnologija bi trebala biti u fazi razvoja koji omogućuje implementaciju u kratkom roku.Tvrtka traži partnere za potpisivanje ugovora o tehničkoj suradnji.

BRES20141023001 Komercijalizacija zdravstvenih i medicinskih tehnologija

Španjolska tvrtka specijalizirana za procjenu i komercijalizaciju zdravstvenih i medicinskih tehnologija i patenata nudi usluge komercijalizaciju međunarodnim tvrtkama koje žele predstaviti svoje vrhunske zdravstvene ili medicinske proizvode u Španjolskoj.Tvrtka je već procijenila i komercijalizirala široku paletu inovativnih tehnologija i patenata u različitim zdravstvenim područjima, kao što su kirurgija, mikrokirurgija, medicinska simulacija, lijekovi, kao i metode učenja i usavršavanja.

Traži se ekspertiza za razvoj novih mobilnih i web aplikacija u području zdravstva

POD Referenca:TRUK20140602003

Sažetak: Tvrtka iz sjeverozapadnog dijela Velike Britanije razvija novu metodologiju za kontroliranje stresa koja će se biti dostupna putem interneta i mobilnih uređaja. Projektni tim traži partnera s iskustvom u on-line prodaji i razvoju web aplikacija (App) za kreiranje ulaznog portala, kroz zajedničko ulaganje kao oblik suradnje.

BRRO20130926001Distribucija celuloze, papira i ljepila na rumunjskom tržištu

Rumunjska tvrtka, specijalizirana za distribuciju celuloze, papira i različitih vrsta ljepila nudi usluge distribucije dobavljačima ove vrste proizvoda. Tvrtka ima 12 godina iskustva u distribuciji proizvoda za kućanstvo te nudi usluge distribucije proizvođačima celuloze, papira (papir za zamatanje i A4 papir za pisanje) i ljepila.

Traži se računalno upravljani sustav za kontrolu proizvodnje i kvalitete proizvoda namijenjen za petoslojne polietilenske folije.

POD Referenca:TRPL20140915001

Sažetak: Poljska tvrtka inače specijalizirana za proizvodnju jednoslojne polietilenske folije traži računalno kontrolirani sustav za kontrolu proizvodnje i kvalitete petoslojne polietilenske folije.Tvrtka je zainteresirana za sklapanje licenčnog ugovora.

BRUK20141106001 Proizvodnja odjeće za biciklističku industriju

Britanska tvrtka, koja prodaje biciklističku odjeću i ostale dodatke za bicikliste, traži proizvođača s kojim bi razvili novu liniju odjeće za biciklističku industriju. Važno je da potencijalni partner već ima iskustva u proizvodnji biciklističke odjeće. Tvrtka dizajnira i proizvodi raznoliku paletu odjeće za bicikliste – majice kratkih rukava, majice s kapuljačom, dresove, kratke hlače i kape.

Traži se napredna tehnologija za emanaciju a pare, plina, mirisa u atmosferi po konstantnoj stopi tijekom cijelog vijeka trajanja proizvoda

POD Referenca: TRUK20140924001

Sažetak: UK tvrtka traži uređaj za pasivnu (bez napajanja) difuziju/emanaciju organskih para, mirisa, hlapivih materijala sa podloga (gelovi, plastike, Wick) ili kroz membrane. Sustav bi trebao omogućiti difuziju (emanaciju) koja je konzistentna u intenzitetu i sastavu tijekom dugog vremenskog razdoblja (mjesec do dva). Za partera traže tvrtku ili fakultet za sklapanje licenčnog ugovora ili ugovora o tehničkoj suradnji ili proizvodnji.

BRPL20141006001 Distribucija računalnih uređaja na poljskom tržištu

Poljski distributer računalnih komponenti i perifernih uređaja, zainteresiran je za pronalaženje novih računalnih uređaja (hardvera) za daljnju distribuciju na poljskom tržištu.Tvrtka nudi usluge trgovačkog posredništva (na regionalnoj ili nacionalnoj razini) stranom proizvođaču hardvera.

Bioaktivne prirodne tvari iz biljnih ekstrakata protiv metaboličkog sindroma i za bolje mentalno zdravlje

POD Referenca:TRDE20140917001

Sažetak: Njemački biotehnološka tvrtka je u potrazi za novim bioaktivnim spojevima biljnog podrijetla kako bi zajedno razvili i/ili licencirali bioaktivne dodatke prehrani za poboljšanje metaboličkog i mentalnog zdravlja. Tvrtka je u potrazi za partnerima iz znanstveno istraživačkog sektora te biotehnološkim i farmaceutskim tvrtkama s kojima bi zajednički razvijali proizvod.

BRUK20141007003 Traže se proizvođači kemikalija

Britanska tvrtka razvila je revolucionarni sustav za dezinfekciju površina. Tvrtka traži tvrtke koje proizvode kemikalije i imaju sposobnost miješanja praha i pakiranja njihovih proizvoda. Proizvod je pakiran u pojedinačnim vrećicama koje se zajedno sa proizvodom rastope kada se stave u toplu vodu.

Traži se djelomično ili potpuno automatizirana tehnologija obrade hrane za proizvodnju punjenih mesnih rola.

POD Referenca: TRLV20140708001

Sažetak: Tvrtka iz Latvije s djelatnošću u prehrambenom sektoru je u potrazi za polu ili potpuno automatskom tehnologijom za preradu mesa u proizvodnji punjenih mesnih rola. Tehnologija bi trebala već biti testirana te u mogućnosti isključiti manualni rad u svim fazama. Tvrtka je u potrazi za partnerima za sklapanje komercijalnog ugovora s tehničkom pomoći, ili u slučaju da tehnologija nije u potpunosti razvijena, za ugovor o tehničkoj suradnji.

BOIT20141113002 Prirodna kozmetika

Tvrtka sa sjedištem u Umbriji, osnovana 2013. godine, proizvođač prirodne kozmetike, parfema i kozmetike izrađene od ekstra djevičanskog maslinovog ulja, nedavno je pokrenula svoju liniju proizvoda. Tvrtka traži distributere i partnere za pozicioniranje i promociju kvaliteteu svoje kozmetičke linije.

Razvoj bioloških organizama za kontrolu gljiva (Biological Control Organisms – BCOs)

POD Referenca: TRES20140707001

Sažetak:Španjolska tvrtka usmjerena prema razvoju i primjeni alternativnih pesticida je u potrazi za ekspertima u industrijskoj proizvodnji mikroorganizama i organizama u bioreaktorima. Mikroorganizmi će se primijeniti za razvoj bioloških i mikrobioloških aplikacija kao alternativa kemijskim.Tvrtka je u potrazi za velikim dobavljačem s kojim bi potpisali ugovor o proizvodnji.

BORO20141112002 Pekarski proizvodi i slastice

Rumunjski proizvođač prehrambenih proizvoda traži distributere za svoje proizvode na europskim tržištima. Glavna djelatnost tvrtke je proizvodnja pekarskih proizvoda i slastica, kao što su kroasani, štrudle, grickalice, itd. Nakon posljednje tehnološke nadogradnje, tvrtka je u mogućnosti proizvesti 5 000 000 kroasana mjesečno.

Solarno termalni sustav grijanja

POD Referenca: TRIL20131007001

Sažetak: Izraelska tvrtka traži tehnologiju za izvedbu solarnog termalno sustava za grijanje velikih razmjera. U idealnom slučaju, tehnologija bi trebala biti odmah spremna za finalnu implementaciju po sistemu „ključ u ruke".

BRPL20140807001 Distribucija građevinskog materijala na poljskom
tržištu

Poljska tvrtka sa sjedištem u Lublinu, specijalizirana za uvoz i izvoz šperploča i iverica, koje se koriste u proizvodnji namještaja i u građevinskom sektoru, traži proizvođače šperploča i iverica u inozemstvu kako bi te proizvode distribuirali na poljskom tržištu.

Solarni pogon za crpljenje podzemnih voda i rješavanje javne rasvjete za poljoprivredne i gradske sredine.

POD Referenca: TRUK20140912002

Sažetak: Tvrtka iz Velike Britanije, koja se bavi strateškim i tehničkim savjetovanje malih i srednjih poduzeća, ima niz projekata u Indiji i drugim tržištima u razvoju, koji zahtijevaju solarni pogon za crpljenje podzemnih voda kao i rješavanje javne rasvjete, a sve sa konačnim ciljem poboljšanja uvjeta života i proizvodnje (kao proizvodnja hrane, sigurnost građana). Traže se potencijalni partneri s tehnologijom za rješavanje tih zahtjeva kako bi sklopili ugovor o tehničkoj suradnji ili ugovor o zajedničkom ulaganju.

BRSI20140611001 Dobavljač metalnih/čeličnih materijala za slovensku tvrtku

Slovenska tvrtka, poznata po proizvodnji čeličnih dijelova/ konstrukcija i montiranju istih, traži dobavljača metalnih materijala koji je u mogućnosti dostaviti otprilike 50-100 tona mjesečno čeličnih materijala s kojima žele uspostaviti proizvodni ugovor i / ili partnerstvo u obliku distribucije. Tvrtka bi željela pronaći pouzdanog dobavljača za veće, kao i manje količine metala, budući da žele optimizirati svoje troškove materijala. Uloge potencijalnog partnera bi bile: dobavjanje metala za slovensku tvrtku i distribucija metala u Sloveniju.

Naslov: Tehnologija za pretvaranje energije valova u električnu energiju

POD Referenca:TRIE20140618001

Sažetak: Irska tvrtka traži tehnologiju koja će omogućiti pretvorbu energije valova u električnu energiju za napajanje navigacijskih plutača ili plutača sa senzorima za skupljanje različitih podataka u promjeru oko 2-4m.