DRAGI PODUZETNICI,

Prije ljetne stanke, pogledajte najnoviji broj EEN newslettera! 

NADOLAZEĆA DOGAĐANJA U MREŽI OTVORENI EU NATJEČAJI I VIJESTI IZ MREŽE PONUDE & POTRAŽNJE POSLOVNE I TEHNOLOŠKE SURADNJE


Europska poduzetnička mreža u Nizozemskoj i ove godine organizira B2B razgovore u sklopu sajma Modefabriek od 13-14 srpnja 2014., a za vrijeme Mercedes-Benz FashionWeek u Amsterdamu.Nakon uspješno održane prve dvije radionice, Tera Tehnopolis, kao nacionalni nositelj projekta IMAGEEN, organizira radionicu u Osijeku, u prostorijama Tera Tehnopolis, Trg Ljudevita Gaja 6, 03.07.2014. s početkom u 09,00 h.
Prijavite se na radionicu u kojoj ćemo utvrditi Vaše potrebe, a najkvalitetnijim projektima ponuditi razvoj ambalaže za njihove proizvode. Sudjelovanje na radionici je besplatno

gamesmatch @ gamescom 2014

Njemačka će 13. -15. kolovoza 2014. postati centar svijeta kompjuterskih igara kroz organizaciju
The Gamescom fair-a. U sklopu istog bit će organizirani b2b gospodarski susreti na kojima će za poduzetnike ICT sektora biti organizirani sastanci s potencijalnim internacionalnim partnerimaMSV visual

Razgovori će se održati u okviru Međunarodnog sajma strojarstva „MSV 2014 (International Engineering Fair), vodećeg industrijskog sajma u Središnjoj Europi  sa više od 1.500 izlagača i 75.000 posjetitelja iz 59 zemalja svijeta.

Gospodarska komora iz Brna, kao organizator i član EEN-a, poziva sve zainteresirane da se prijave za B2B razgovore s međunarodnim tvrtkama. Više informacija o prijavi na mail: jravlic@hgk.hr


Trenutno OTVORENI NATJEČAJI za bespovratna sredstva


Natječaj: Primjena informacijske i komunikacijske tehnologije za poboljšanje poslovnih procesa

Ministarstvo poduzetništva i obrta objavilo je 19. ožujka 2014. Poziv na dostavu projektnih prijava „Primjena informacijske i komunikacijske tehnologije za poboljšanje poslovnih procesa“ namijenjen mikro, malim i srednjim poduzetnicima, kojima će se, u sklopu provedbe Operativnog programa „Regionalna konkurentnost 2007 - 2013“, dodijeliti bespovratna sredstva.

Zbog velikog broja zaprimljenih projektnih prijava na Poziv, Ministarstvo od 06. lipnja 2014. godine pa do 1. rujna 2014. godine, privremeno obustavlja zaprimanje prijava.


 

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost je objavio Javni poziv za neposredno sufinanciranje energetskih pregleda zgrada i građevina te uvođenja sustava gospodarenja (upravljanja) energijom u skladu sa standardom HRN EN ISO50001 za sektor industrije i komercijalni uslužni sektor.
Ponude poslovne suradnje

Uputite Vaš upit na jravlic@hgk.hr

Potražnje tehnologije

Uputite Vaš upit na lada.benzon@bicro.hr

20090710025 BR  Distribucija strojeva na bugarskom tržištu


Mađarska tvrtka koja se bavi veleprodajom strojeva za rezanje u metalnoj industriji traži proizvođače u Bugarskoj, Hrvatskoj, Rumunjskoj te u Srbiji. Mađarska tvrtka nudi usluge distribucije i zastupstvo spomenutih strojeva potencijalnim partnerima na mađarskom tržištu.

Elektronika, IT i telekomunikacije

Naslov: Potraga za senzorima koji će se ugrađivati u dječju odjeću i softver  za analizu glasa
POD Referenca: 13 BE 0427 3SON


Sažetak
: Flamanska organizacija razvija dječju odjeću sa senzorima za praćenje aktivnosti i ponašanja djeteta. U potrazi su za senzorima i softverom koji može analizirati bebin glas. Zainteresirani su za licenciranje ili komercijalni ugovor s tehničkom podrškom

BOCY20140521001 Odjeća za žene


Ciparska tvrtka, osnovana 2004, specijalizirana u proizvodnji opreme za osobnu zaštitu, svih vrsta hotelskih tekstila i promotivnih materijala za hotele i fast food industriju, traži distributera za novoosmišljeni inovativni proizvod. Radi se o popularnom ljetnom odjevnom predmetu za mlade  žene. Proizvod je opsežno testiran tijekom protekle dvije godine, što je rezultiralo vrlo obećavajućim rezultatima. Misija ciparske tvrtke je ponuditi kvalitetne proizvode po povoljnim cijenama. 

Elektronika, IT i telekomunikacije


Naslov
: Tehnologija za obradu teksta u medijskim alatima za upravljanje imovinom
POD Referenca: TRSE20140325001


Sažetak: Švedska sveučilišna spin-off tvrtka aktivna u razvoju softvera za svjetsko tržište, specijalizirana u upravljanju medijskom imovinom (MAM), rješenjima otvorenog koda i interaktivnim dizajnom, je u potrazi za tehnologijama za analizu teksta koje bi mogli uključiti u svoje MAM alate unutar postojećih rješenja za vađenje metapodataka. Traži se tehnički ili komercijalni ugovor sa subjektima iz akademske zajednice ili tvrtkom iz ICT (informatičke i komunikacijske tehnologije) sektora.

20101220076 Zdravi i dijetetski proizvodi


Poljski proizvođač zdravih i dijetetskih proizvoda traži trgovačke posrednike u europskim zemljama. Većina proizvoda tvrtke uklapa se u piramidu zdrave prehrane i koristi se za dijetetičare. Kao promicatelj ideje o zdravoj hrani, tvrtka radi sve kako bi se osiguralo da njeni proizvodi sadrže prirodne elemente i zadovoljavaju najviše standarde kvalitete, s posebnim naglaskom na njihovu zdravstvenu ispravnost.

Elektronika, IT i telekomunikacije

Naslov: Dizajn kontrolnih sustava i inženjerske usluge
POD Referenca: TRNL20140319001


Sažetak: Nizuzemska tvrtka razvija 3D printer za veliku brzinu i visok volumen proizvodnje industrijskih mehaničkih komponenti kao ekonomsku i tehničku alternativu klasičnim tehnologijama obrade. Tvrtka traži teoretičare s polja nelinearnih kontrolnih sustava, kontrolnih sustava sa zatvorenom petljom za ugovor o suradnji ili ugovor o istraživačkim uslugama.

BRCY20130830001 Distribucija građevinskih materijala na ciparskom tržištu


Ciparska tvrtka osnovana 1990, specijalizirana za veleprodaju i maloprodaju građevinskih materijala, a posebno  materijala za toplinsku i zvučnu izolaciju, nudi usluge distribucije proizvođačima građevinskih materijala. Cilj tvrtke je pružiti visoko kvalitetne proizvode po konkurentnim cijenama. 

Ostale industrijske tehnologije


Naslov: Uklanjanje oksida iz magnetskih ploča
POD Referenca: TRDE20140130001


Sažetak: Njemački multinacioni dobavljač vrhunskih automobila, s istraživačko-razvojnim lokacijama diljem Europe, Sjeverne Amerike i Azije, traži tehnologiju za uklanjanje magnezij-oksida iz magnezijskih ploča kako bi optimizirali proces ljepljenja. Ponuđena tehnologija bi trebala biti na visokom stupnju razvoja ili spremna za stavljanje u masovnu proizvodnju.  Pozivaju se industrijski subjekti, istraživačke organizacije i akademska zajednica sa prihvatljivim rješenjima na sklapanje partnerstva.

BRUK20140605001 Prodajne i marketinške usluge


Britanska tvrtka nudi stručne prodajne i marketinške usluge u 6 industrijskih sektora - energetika, maloprodaja i veleprodaja, profesionalne usluge, transport i logistika, proizvodnja i izgradnja.Tvrtka nudi zastupstvo  te pruža  prodajne i marketinške usluge potencijalnim klijentima koji žele pristupiti tržištu ili pojačati svoje prodajne i marketinške napore unutar bilo koje od navedenih industrijskih grana u Europi.

Mjere i standardi

Naslov: Brzo mjerenje spojnih točaka za ljepljenje metalnih ploča
POD Referenca: TRDE20140130002

Sažetak: Njemački multinacionalni dobavljač vrhunskih automobila, s istraživačko-razvojnim lokacijama diljem Europe, Sjeverne Amerike i Azije, traži tehnologiju za mjerenje spojnih točaka između preklapajućih metalnih ploča. Cilj je detektirati i identificirati stupanj defekta u ljepljenim spojevima i, ako je moguće, utvrditi debljinu sloja ljepila. Pozivaju se industrijski subjekti, istraživačke organizacije i akademska zajednica sa prihvatljivim rješenjima na sklapanje partnerstva.

BRPL20140522001 Distribucija proizvoda od metala na poljskom tržištu


Poljska tvrtka specijalizirana za proizvodnju brava, šarki(zglobova) i ostalih proizvoda od metala za električnu industriju,  telekomunikacijsku i proizvodnju namještaja,  nudi distribuciju proizvođačima  sličnih proizvoda.

Prehrambena industrija

Naslov: Smanjenje broja bacila – nova tehnologija za unaprijeđenje mikrobilogije povrća (mrkve, krumpir, luk, itd.)
POD Referenca: TRDE20140508004


Sažetak: Njemačka prehrambena tvrtka, sa sjedištem u Donjoj Saskoj je u potrazi  za inovativnim tehnologijama za smanjenje izloženosti bakterijama i poboljšanje mikrobiologije povrća. Tvrtka je specijalizirana u proizvodnji svježih i smrznutih poljoprivrednih proizvoda. Mogući oblici suradnje uključuju komercijalni ugovor s tehničkom pomoći, tehničku suradnju ili ugovor o licenci.

 BRGR20140520001 Proizvodnja namještaja

Grčka tvrtka specijalizirana za proizvodnju namještaja za razne namjene (uredski, kuhinjski, kućni), kao i dodataka i prateće opreme, traži partnera u EU koji bi pružao usluge transporta i logistike.

Prehrambena industrija

Naslov: Traži se automatizirana linija za pakiranje metalnih ploča
POD Referenca: TRAT20140428001


Sažetak: Austrijska tvrtka želi investirati u automatiziranu liniju za pakiranje metalnih ploča. Imaju patent na posebnu metodu pakiranja koja se mora prebaciti sa ručnog na potpuno automatizirani tijek rada. Ova metoda omogućuje zaštitno zatvaranje metalnih ploča te otvaranje i ponovno pečačenje bez dodatnih napora. Traže se partneri sa stručnim znanjem na području automatiziranog procesa pakiranja. Razvijanje i nacrt ove linije je prvi zadatak. Drugi zadatak je instalacija linije.

BORU20140519003 Projekti u području vodoopskrbe


Ruska tvrtka specijalizirana za projekte u području vodoopskrbe, sustava odvodnje, itd. i provedbu znanstveno-istraživačkih radova, traži istraživačke organizacije i tvrtke zainteresirane za takve usluge ili uključene u razvoj postrojenja za pročišćavanje otpadnih voda. Tvrtka nudi joint venture te traži tvrtke zainteresirane za suradnju na projektima.

Poljoprivreda i pomorski resursi

Naslov: Biorazgradivi materijali za more
POD Referenca: TRDE20140129001

Sažetak: Njemačko sveučilište ima za cilj ponovno uspostavljanje prirodnih livada morske trave sadnjom umjetne koja će stvoriti pogodne hidrodinamičke uvjete za rast morske trave. Umjetna morska trava bi se trebala razgraditi nakon određenog vremena kako bi prepustila mjesto prirodnoj livadi morske trave. To će biti zajednički projekt ekologa, hidrodinamičkih i materijalnih stručnjaka. Traženi partner bi trebao biti zainteresiran za razvoj željenog materijala i/ili novih poslovnih prilika.

BOES20140411001 Sigurnosna obuća


Španjolska tvrtka, specijalizirana za proizvodnju sigurnosne obuće u skladu s europskim sigurnosnim standardima (EN 159090, EN 20345, EN 20347 i EN 17249), za vatrogasce, tijela sigurnosti / policiju, vojsku  i za potrebe drugih industrijskih grana, traži distributere i zastupnike u europskim zemljama, Africi, Bliskom istoku, Južnoj Americi i Aziji.

Energija

Naslov: Traži se tehnologija za energetsku optimizaciju tijekom procesa rafiniranja povrća i za korištenje niskih temperatura.
POD Referenca: TRDE20140430002

Sažetak: Njemačka tvrtka, specijalizirana za procesuiranje svježih i zamrznutih poljoprivrednih proizvoda, traži inovativne tehnologije za unaprijeđenje energetske efikasnosti tijekom procesa rafiniranja i procesa zamrzavanja povrća, npr. tehnologije koje se koriste na niskim temperaturama hladnih dijelova trgovine.  Poduzeće koristi nekoliko strojeva za obradu, zamrzavanje i skladištenje povrća. Mogući tipovi suradnje su tehnička suradnja ili komercijalna suradnja uz tehničku podršku.

BOBG20140528001 Savjetodavne usluge


Bugarska tvrtka specijalizirana za savjetovanje i dizajn, organizaciju proizvodnje i trgovine nudi savjetodavne usluge. Neke od usluga koje tvrtka pruža su: izrada tehnoloških projekata, savjetovanje u vezi tehnološke modernizacije tvrtki za proizvodnju prehrambenih proizvoda, uvođenje novih proizvoda, izrada poslovnih planova i upravljanje projektima.

Energija

Naslov: Turski konglomerat traži inovativne tehnologije u području pretvaranja otpada u energiju, koje će se koristiti u Turskoj
POD Referenca: TRTR20140418002

Sažetak: Turski konglomerat traži nove tehnologije u gospodarenju otpadom i u području pretvaranja otpada u energiju za primjenu u Turskoj. Traži se tehnologija koja se već nalazi na tržištu. Tehnologija će biti nova na Turskom tržištu i treba biti praktična za prilagodbu Turskim standardima. Tvrtka traži zajedničko ulaganje i ugovor o licenci kao i ugovor o tehničkoj suradnji.

BOCZ20140430002 Strojevi i oprema za prehrambenu industriju


Češka tvrtka proizvodi strojeve i opremu za prehrambenu industriju, npr. linije za punjenje u bačvice, boce, pojedinačne strojeve za punjenje, ispiranje, strojeve za pakiranje, utovar i istovar. Strojevi za pakiranje u kartonske kutije i folije se mogu, naravno, koristiti u različitim proizvodnim granama. Tvrtka traži distributere strojeva za prehrambenu industriju.