DRAGI PODUZETNICI,

Nove informacije, poslovne ponude i zanimljive vijesti možete naći u newsletteru za srpanj, posljednjem broju prije kratke ljetne stanke!

NADOLAZEĆA DOGAĐANJA U MREŽI
VIJESTI IZ MREŽE I OTVORENI NATJEČAJI
PONUDE & POTRAŽNJE POSLOVNE I TEHNOLOŠKE SURADNJE


Nadolazeća događanja u mreži

23. kolovoza 2016. - Poslovni susreti MEET4BUSINESS Agra 2016, Gornja Radgona, Slovenija

Mariborska razvojna agencija i Europska poduzetnička mreža organiziraju poslovne susrete pod nazivom"MEET4BUSINESS " Agra 2016 u Gornjoj Radgoni, Slovenija, u okviru 54. Međunarodnog poljoprivrednog sajma i Sajma hrane AGRA 2016. Poslovni susreti imaju za cilj pokretanje poslovne i tehnološke suradnje nudeći prijavljenim tvrtkama mogućnost održavanja unaprijed dogovorenih 20-minutnih sastanaka. Prijaviti se možete na sljedećoj poveznici http://meet4businessagra2016.talkb2b.net/


19. - 20. rujna 2016. - 4. Poslovni susreti za klastere, Varšava, Poljska

Europska poduzetnička mreža poziva Vas na konferenciju i poslovne razgovore namijenjene klasterima. Prošlogodišnja konferencija u Kopenhagenu privukla više od 150 klastera iz 32 zemlje što je rezultiralo sa 544 C2C (cluster-to-cluster) poslovna susreta. Ovo događanje predstavlja odličnu priliku za održavanje poslovnih razgovora s vodećim europskim klasterima. Više informacija o događanju možete dobiti na sljedećoj poveznici https://www.b2match.eu/cluster-matchmaking-2016. Prijave su moguće do 11. rujna.20. rujna 2016. - Poslovni susreti Open 4 Business, Pečuh, Mađarska

Europska poduzetnička mreža organizira međunarodne poslovne susrete pod nazivom Open4Business koji će se održati od 20. rujna 2016. u Pečuhu, u Mađarskoj. Ovo događanje biti će izvrsna prilika za sve zainteresirane za internacionalizaciju poslovanja, pronalazak prekograničnih partnera, klastere te pronalazak partnera za istraživačke projekte. Glavne teme ovih poslovnih susreta su: strojarska industrija, nabava, poljoprivredna, ICT industrija, itd. Više informacija na sljedećoj poveznici http://open4business.talkb2b.net/ .


Vijesti iz mreže

Inovativno3 poduzetništvo predstavljeno u sklopu Osječkog ljeta mladih

U sklopu Osječkog ljeta mladih, prof.dr.sc. Ivan Štefanić, direktor tvrtke TERA Tehnopolis, je zajedno sa svojim suradnicima održao predavanje na kojem je predstavljeno poduzetništvo iz dva različita ugla. Neovisno o motivu za poduzetničku karijeru, dobra ideja o inovativnom proizvodu ili usluzi često nije dovoljna za uspjeh na tržištu. Prije ulaska u poduzetničke vode, kvalitetno izrađen poslovni plan je ključ za uspješan nastavak vlastite poduzetničke karijere. Projekt Promo BUDI UZOR pruža priliku svim zainteresiranima sudjelovanje na natjecanju za najbolji poslovni plan uz poticanje razvoja poduzetništva kod studenata i netom diplomiranih uz pomoć studentskog poduzetničkog inkubatora StudOS.Objavljen Javni poziv za nacionalno sufinanciranje LIFE projekata za 2016. godinu

Ministarstvo zaštite okoliša i prirode u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objavilo je Javni poziv za dostavu zahtjeva za iskazivanje načelne financijske podrške „tradicionalnim“ projektima iz Programa LIFE 2014. – 2020. koji se prijavljuju na natječaj za 2016. godinu. Na Program se mogu prijaviti javna tijela, privatne tvrtke i nevladine organizacije. Mogućnost dodatnog sufinanciranja ostvarit će oni projekti koji zadovolje uvjete iz Javnog poziva.
Više informacija mogu se pronaći na sljedećem linku: http://www.mzoip.hr/hr/ministarstvo/javni-pozivi-i-natjecaji.html


Paneuropska kampanja za zdrava radna mjesta

Europska komisija i Europska agencija za sigurnost i zdravlje na radu (EU-OSHA) pokrenule su dvogodišnju paneuropsku kampanju: Zdrava radna mjesta za radnike svih dobi, što je najveća svjetska kampanja u tom području. Kampanja je usmjerena na održivi rad te sigurnost i zdravlje na radnom mjestu u kontekstu sve starije radne snage. Sigurni i zdravi radni uvjeti tijekom cijelog radnog vijeka dobri su kako za radnike i tvrtke, tako i za društvo u cjelini. To je glavna poruka kampanje za zdrava radna mjesta 2016./2017.


U Zagrebu uspješno održani susreti kreativnih poduzetnika iz 17 zemalja

U sklopu Mjeseca kreativnih i kulturnih industrija, 2. lipnja 2016. godine u zagrebačkom Muzeju suvremenih umjetnosti održali su se gospodarski susreti Designed for Business koji su okupili preko sto međunarodnih poduzetnika iz područja kreativnih industrija s ciljem pronalaska potencijalnih poslovnih partnera i predstavljanja svojih proizvoda na novim tržištima. Poduzetnici iz 17 zemalja diljem svijeta održali su 158 međunarodnih sastanaka na temu kulturnih i kreativnih industrija koje sve više i više postaju ključna komponenta razvoja svih svjetskih ekonomija. Očekuje se kako će uspjeh ovogodišnjih susreta potvrditi brojne ostvarene poslovne suradnje, novi poduzetnički projekti, ali i partnerstva u prijavama EU projekata.
Ponude & potražnje poslovne i tehnološke suradnje


Ponude / Potražnje poslovne suradnje
Upit uputite na
jravlic@hgk.hr
Ponude / Potražnje tehnologije
Upit uputite na
renato.vrebac@hamagbicro.hr
Poljska tvrtka nudi distribuciju prehrambenih proizvoda

Poljska tvrtka, specijalizirana za veleprodaju renomiranih brendova iz prehrambene industrije, traži proizvođače pića, slatkiša i drugih prehrambenih proizvoda, kojima bi ponudila usluge distribucije na poljskom tržištu. Tvrtka je osnovana ove godine i djeluje u „FMCG“ (fast-moving consumer goods) sektoru te posjeduje licencu za prodaju alkoholnih napitaka koji sadrže do 18% alkohola. Među poslovnim partnerima ove tvrtke nalaze se neke od najpoznatijih proizvođača, distributera, dobavljača i kupaca iz prehrambene industrije. Tvrtka nudi usluge distribucije tvrtkama koje bi htjele pristup poljskom tržištu te je zainteresirana za kupnju „brendiranih“ proizvoda.

TRAT20150415001 Traži se lagani, električni pokretač za primjenu u automobilskoj industriji

Austrijska tvrtka, veliki dobavljač u automobilskoj industriji, traži inovativna tehnološka rješenja u području prijenosa. Specifični zahtjev uključuje tehnološka rješenja za lagani, električni pokretač za primjenu u auto industriji. Rješenja bi trebalo imati jasno demonstrirane prednosti nad postojećim tehnologijama (posebice vezano za potrošnju energije i sigurnost). U obzir dolaze svi tipovi partnera i suradnje, bez geografskih ograničenja.

BRSE20160303001 Švedski veletrgovac traži proizvođače valjaka za tijesto

Švedski veletrgovac kuhinjskih aparata, koji isporučuje proizvode putem nacionalne mreže distributera, traži proizvođače valjaka za tijesto izrađene od bukve ili breze. Tvrtka je zainteresirana za obične valjke, ali i one sa teksturom te različitih promjera i širina koje bi distribuirala na švedskom tržištu. Potencijalni partner su proizvođači kuhinjskih pomagala i pribora te dobavljači istih proizvoda.

TRTR20160613001 Turska tehnološka tvrtka traži partnera u “Smart Cities” području

Turska IKT tvrtka, s velikim iskustvom u području infrastrukture elektronskih gradova i sigurnosnih sustava kao npr. GIS, eID i biometrijska rješenja, integrirani mrežni sigurnosni sustavi, pohrana podataka i sl. traži potencijalne partnere, koji mogu ponuditi jedinstvena rješenja u području “pametnih gradova”. Tvrtka je otvorena za sve modele suradnje. Potencijalni partner bi trebao biti u mogućnosti sudjelovati u velikim projektima koje provodi turska tvrtka.
BRBG20160407001 Bugarski proizvođač traži dobavljača materijala za izradu namještaja

Bugarska tvrtka, proizvođač kućnog i uredskog namještaja, namještaja za kafiće, barove, trgovine, hotele itd., traži dobavljače materijala za svoje krajnje proizvode. Tvrtka traži proizvođača ili dobavljača materijala za namještaj kako bi sklopili sporazum o proizvodnji. Potencijalni partneri mogu biti proizvođači i dobavljači drveta, metala, stakla, plastike, tkanine, ispuna, kože, itd, svih materijala koji se koriste u proizvodnji namještaja. Proizvodi i materijali potencijalnog partnera moraju biti certificirani u skladu sa EU standardima.

TRFR20160601001 H2020 EE-20-2017- energetski učinkovitiji i integriraniji podatkovni centri: softver developer open source rješenja za centre podataka traže partnere za ugovore o suradnji u istraživanju

Francuski developer (MSP) nudi open source softverska rješenja za privatne mreže i centre podataka. Tvrtka želi oformiti europski konzorcij za prijavu na EE-20-2017 natječaj: energetski učinkovitiji i integriraniji podatkovni centri. Tvrtka radi na softverskim komponentama koje omogućuju velike uštede energije za mreže od 10 do 1000 jedinica i trebaju MSP/industrijske/R&D partnere specijalizirane za cloud/mreže/servere, kao i proizvođače hardvera za suradnju u istraživanju I inovacijama.
BRUK20160426001 Britanska tvrtka nudi zastupstvo proizvođačima građevinskih proizvoda od aluminija i čelika

Britanski zastupnik, specijaliziran za sektor graditeljstva, traži proizvođače građevinskih proizvoda od čelika i aluminija, kojima nudi zastupstvo u Velikoj Britaniji. Tvrtka nudi svoje usluge proizvođačima čeličnih okvira za zgrade, skela, aluminijskih fasada i prozora izrađenih od drva/aluminija. Tvrtka traži građevinske proizvode koje proizvode ili dobavljaju: proizvođači čeličnih okvira i građevinske firme, prerađivači aluminija i tvrtke koje se bave ugradnjom aluminijskih fasada te vrata i prozora, skela, itd.

TRBE20160526001 Proizvodi, tehnologije ili sastojci za poboljšanje općeg zdravlja i izgleda desni

Belgijska multinacionalna kompanija, aktivna u području potrošnih dobara traži proizvode, tehnologije i sastojke koji zaustavljaju povlačenje desnih i/ili liječe tkivo desnih, te ne zahtijevaju recept. Traže se partneri iz akademije i industrije za ugovore o licenciranju ili tehnološkoj suradnji.

BRUK20160603001 Britanska tvrtka nudi zastupstvo proizvođačima specifičnih prehrambenih proizvoda

Britanska agencija za marketing i trgovinu, traži partnere za dugoročnu suradnju. Potencijalni partneri su proizvođači specifičnih visoko kvalitetnih prehrambenih proizvoda poput začina, egzotičnog voća, žitarica, koji su zainteresirani za izvoz u Irsku i/ili Veliku Britaniju kroz ugovore o zastupanju. Osim prodaje i zastupstva, tvrtka nudi i usluge istraživanje tržišta i marketinšku podršku.

TRPL20160509001 Specijalni stroj za etiketiranje

Poljska tvrtka specijalizirana za proizvodnju različitih tipova etiketa za kozmetičku i prehrambenu industriju traži stroj za etiketiranje s posebnim karakteristikama. Stroj treba biti mal i prijenosan, te raditi na različitim dijametrima i supstratima. Poljska je tvrtka zainteresirana za komercijalni ugovor s tehnološkom suradnjom.

BRNL20160530001 Nizozemska tvrtka traži partnera za proizvodnju odjeće

Nizozemska tvrtka traži partnera koji je zainteresiran za proizvodnju odjeće od specijalizirane tkanine koja sprječava neugodne mirise. Oblici suradnje koje nizozemska tvrtka nudi su podugovaranje i sporazum o proizvodnji. Potencijalni poslovni partner bi trebao biti u mogućnosti ponuditi cjelovitu uslugu, tj rezanje, šivanje i proizvodnju proizvoda prema zadanim uputama. Potencijalni partner bi trebao imati neku vrstu organskog certifikata za svoje tkanine.TRUK20150708001 Britansko sveučilište traži industrijske partnere za suradnju u istraživanju u području 3D modeliranja

Britansko sveučilište, istraživački centar za kompjutorske animacije, traži partnere iz industrije za ugovore o suradnji u istraživanju za projekte 3D modeliranja u područjima:

1) kreiranja i animacije virtualnih osoba korištenjem geometrijskog modeliranja baziranog na PDEu

2) učinkovitog modeliranju likova

3) animacijskih tehnika virtualnih likova

BOSE20141210001 Švedska tvrtka traži distributera za inovativan reflektirajući sprej

Švedski proizvođač novog inovativnog proizvoda u segmentu reflektirajućih proizvoda, traži distributera. Proizvod je sprej sa reflektirajućim efektom koji objekte čini vidljivima u uvjetima slabog osvjetljenja, kao što su sumrak i mrak. Sprej se lako nanosi i savršen je za korištenje prilikom večernjih šetnji, za sportske aktivnosti, jahanje i lov. Lako je periv, tako da ne ostavlja trajne tragove na tkaninama.

TRUK20160513001 Škotska proizvođač inovativnih, organskih čokoladica traži partnera

Škotska tvrtka je razvila inovativni i zdrav čokoladni proizvod te traži partnera za proizvodnju kako bi proširili posao. Traži se mali ili srednji industrijski partner koji nudi fleksibilnost i ima iskustvo u proizvodnji čokolade. Suradnja bi išla preko ugovora o proizvodnji.