DRAGI PODUZETNICI,

Nove informacije, poslovne ponude i zanimljive vijesti možete naći u newsletteru za lipanj!

NADOLAZEĆA DOGAĐANJA U MREŽI

VIJESTI IZ MREŽE I OTVORENI NATJEČAJI

PONUDE & POTRAŽNJE POSLOVNE I TEHNOLOŠKE SURADNJE

Nadolazeća događanja u mreži

9. - 10.lipnja - Internacionalizacija MSP na izložbi EXPO Milano 2015 (Dani EU - Kina)


Od 1. svibnja 2015 do 31. listopada 2015. Milano će ugostiti izložbu, čija je središnja tema “Feeding the Planet, Energy for Life“, a koja je jedno od najočekivanijih događanja ove godine, na kojem će sudjelovati više od 145 zemalja, sa očekivanim brojem sudionika i posjetitelja od 20 milijuna.

Europska komisija - Opća uprava za unutarnje tržište, industriju , poduzetništvo i MSP koristi ovu važnu prigodu za organizaciju niza značajnih događanja, gdje će tvrtke EU imati priliku susreta sa tvrtkama iz Trećih zemalja i regija te razgovarati s njima o poslovanju.


10. - 11. lipnja - Konferencija i poslovni susreti na temu "Building smart for smarter cities", Beč

Austrijska gospodarska komora i Austrijska agencija za promicanje istraživanja u suradnji sa Europskom poduzetničkom mrežom EEN iz Beča, organiziraju konferenciju, obilazak projekata i B2B razgovore na temu „Building smart for smarter cities“ 10. i 11.lipnja 2015. u Austrijskoj gospodarskoj komori u Beču.


11. lipnja - Poslovni razgovori HORIZON 2020 – Research, Development and Innovation

Europska poduzetnička mreža organizira poslovne razgovore pod nazivomHORIZON 2020 – Research, Development and Innovation koji će se održati 11. lipnja 2015, u Ostravi, Češka Republika.

Glavno događanje biti će unaprijed dogovoreni poslovni razgovori između poduzetnika, osoba sa sveučilišta i istraživačkih organizacija. Cilj događanja je povezati ljude, razmijeniti poslovne ideje i sastaviti nove konzorije za istraživačke projekte posebice u okviru programa HORIZON 2020, Erasmus+ i Eurostars.


16. - 17. lipnja - Poslovni razgovori na Sajmu Vinexpo 2015.

Europska poduzetnička mreža organizira poslovne razgovore na međunarodnom sajmu vina i jakih alkoholnih pića VINEXPO koji će se održati u Bordeauxu u Francuskoj od 16. do 17. lipnja 2015. godine.

Međunarodni sajam vina i jakih alkoholnih pića Vinexpo, vodeći je svjetski vinski sajam s više od 2.400 izlagača iz 44 zemalja, a održava svake druge godine.


17. lipnja - Radionica o Programu LIFE

Ministarstvo zaštite okoliša i prirodepoziva Vas na Radionicu o Programu LIFE koja će se održati 17. lipnja 2015. Prijave je potrebno poslati na life@mzoip.hr najkasnije do 16. lipnja 2015.
Radionica ima za cilj potencijalnim prijaviteljima projekata dati detaljnije i praktične informacije o Programu LIFE, prioritetnim područjima i temama projekata te načinu prijave.


17. lipnja - Pronađite partnera na poslovnim susretima u Luksemburgu

Četvrto izdanje međunarodnih poslovnih susreta, pod nazivom "Greater Region Business Days", organizirana od strane Gospodarske komore Velikog Vojvodstva Luksemburga, održat će se od 17.-18. lipnja 2015. u Luksemburgu. Clij ovih poslovnih razgovora je povezivanje tvrtki iz Luksemburga, ali i makroregije "Greater Region" koja obuhvaća Luksemburg te pogranične regije iz Njemačke, Francuske i Belgije.


18. lipnja - Poslovni susreti E2 Tech4Cities

Enterprise Europe Brussels i Enterprise Europe Northern Ireland vas pozivaju na poslovne susrete koji će se održati u Bruxellesu 18.06.2015. Poslovni susreti održati će se za vrijeme trajanja Europskog tjedna održive energije (eng. EU Sustainable Energy Week). Poslovni razgovori namijenjeni su tvrtkama (MSP-ima i velikim tvrtkama), javnim tijelima i općinama, industrijskim udruženjima, sveučilištima te istraživačkim centrima.


Vijesti iz mreže

Održani poslovni susreti u sklopu prvog Sajma franšiza, financijskih i konzultantskih usluga

U petak, 29.svibnja 2015., u hotelu Royal u Opatiji održani su poslovni susreti u sklopu prvog Sajma franšiza, financijskih i konzultantskih usluga – FEC. Glavni organizator sajma Hrvatska gospodarska komora ŽK Rijeka i Europska poduzetnička mreža Hrvatske kao organizator poslovnih susreta, uspjeli su privući 24 tvrtke sudionice na poslovnim susretima.


Održana SME Instrument radionica: Naučili smo kako formulirati ideju, implementirati je i komercijalizirati

U organizaciji Hrvatske agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO), Ministarstva poduzetništva i obrta, STEP RI- znanstveno-tehnologijskog parka Sveučilišta u Rijeci te Europske poduzetničke mreže (EEN) održana je radionica pripreme projektnih prijedloga za natječaje u okviru Instrumenta za male i srednje velike poduzetnike (SME Instrument). Tijekom dvodnevne radionice, poduzetnicima je pružena pomoć oko definiranja ključnih elemenata potrebnih za izradu uspješne projektne prijave za SME Instrument iz perspektive rješavanja problema kupaca, ciljanog tržišta i poslovnog modela, odnosno načina zarade.


Ponude & potražnje poslovne i tehnološke suradnje


Ponude poslovne suradnje
Uputite Vaš upit na
jravlic@hgk.hr
Potražnje tehnologije
Uputite Vaš upit na
lada.benzon@hamagbicro.hr


BRHU20150410001 Traže se dobavljači trupaca bukve


Mađarska tvrtka, specijalizirana za proizvodnju furnira i šperploča od bukovine, oblikovanih dijelova iz šperploča bukovine i drugih proizvoda (nasloni za stolice, kutije za zvučnike, itd.), traži dobavljača trupaca bukve uglavnom iz Hrvatske, Slovenije, Srbije i Bosne i Hercegovine .


Elektronika, IT i telekomunikacije
Naslov: Francuska tvrtka potražuje PCB (tiskane pločice) za električni proizvod
POD Referenca: TRFR20141222001
Sažetak: Francusko MSP specijalizirano za dizajn proizvoda trenutno radi na projektu razvoja elektroničkog proizvoda. Tvrtka traži partnera za opskrbu tiskanim pločicama (PCB) koje će koristiti u sustavu kojeg razvijaju. Potražuje partnere za ugovor o tehničkoj suradnji.


BRDE20150504001 Traži se tvrtka za obradu čelika, aluminija i plastike

Njemačka tvrtka specijalizirana za projektiranje i integriranje automatiziranih sustava za automobilsku industriju nudi suradnju u obliku ugovora o proizvodnji partnerima u istočnoj Europi. Potencijalni partneri trebali bi biti specijalizirani za aktivnosti poput mehaničkih radova, tokarenja, glodanja i zavarivanja, kako bi mogli proizvoditi dijelove tražene od strane njemačke tvrtke. Tvrtka traži partnere u istočnoj Europi koji su u mogućnosti proizvoditi posebne dijelove kroz tokarenje, glodanje i zavarivanje čelika, aluminija i plastike. Tvrtka bi naručivala male količine odjednom: 1, 5 ili 10 istih dijelova u jednoj narudžbi.


Elektronika, IT i telekomunikacije

Naslov: Traže se pod-ugovaratelji za proizvodnju mehaničkih dijelova satelitskih antenskih sustava
POD Referenca: TRSE20141205001
Sažetak: MSP sa sjevera Švedske koje proizvodi prijenosne motorizirane antenske sustave za automatsko praćenje te manualne antenske sustave tanjura veličine od 1,0 do 2,4 m, traži pod-ugovaratelje za proizvodnju srednje-velikih serija mehaničkih naprava za podupiranje uređaja za zadržavanje i dodataka za antene. Tip traženog partnerstva je ugovor o proizvodnji.


BRSE20150409001 Traže se proizvođači funkcionalnih proizvoda za aktivnosti na otvorenom

Švedska tvrtka koja prodaje funkcionalne proizvode za aktivnosti na otvorenom, a koji su pametni i inovativni, traži proizvođača ove vrste proizvoda. Potencijalni partner bi trebao pomoći švedskoj tvrtci da razvije svoj vlastiti brand funkcionalnih proizvoda za maloprodaju na skandinavskom tržištu. Tvrtka traži partnere za dugoročno partnerstvo bazirano na proizvodnji, pri čemu bi švedska tvrtka na kraju prodavala proizvode (npr. alate za uređenje vrta, proizvodi za uređenje plaža, oprema za brodove i kampove, itd.) pod svojim brandom.


Elektronika, IT i telekomunikacije
Naslov: Proizvođač lakih električnih vozila traži rješenja za praćenje brzine otkucaja srca

POD Referenca: TRLV20141127002
Sažetak:
Mala tvrtka iz Latvije uključena u proizvodnju lakih električnih vozila, traži lagana prijenosna rješenja za praćenje brzine otkucaja srca kod operiranih pacijenata i srčanih bolesnika. Tehnologija mora biti prikladna za vanjske aktivnosti i kompatibilna s lakim električnim vozilima. Tvrtka traži komercijalni ugovor uz tehničku pomoć ili je zainteresirana za zajednički razvoj novog proizvoda.


BOLT20140213001 Pomoć pri poslovanju u Litvi

Litvanska tvrtka koja radi kao „one-stop-shop“ za formiranje poduzeća i pružanje usluga podrške dizajniranih kako bi se pomoglo tvrtkama, institucijama i strancima koji žele poslovati u Litvi i Baltiku, nudi svoje usluge (računovodstvo, pravni savjet) i traži trgovačke posrednike (agenti, predstavnici). Tvrtka nudi učinkovita i profesionalna rješenja poduzetnicima i malim i srednjim poduzećima koja započinju i/ili proširuju svoje poslovanje u Litvi..


Poljoprivreda i pomorski resursi
Naslov: Traže se nova cjepiva i tehnologije cijepljenja stoke za kinesko tržište

POD Reference: TRUK20150226001
Sažetak:
Tvrtka iz Ujedinjenog Kraljevstva usmjerena uglavnom na razvoj i isporuku postojećih i novih cjepiva za stoku iz svjetskih zemalja u Kinu koja je najbrže rastuće tržište za životinjska cjepiva, traži nova cjepiva i tehnologije cijepljenja stoke za daljnji razvoj i registraciju u Kini. Buduća suradnja je zamišljena u vidu komercijalnog ugovora uz tehničku pomoć, zajedničkog ulaganja, ugovora o licenciji te sporazuma o suradnji u istraživanju.


BRPL20141006001 Distribucija računalnih uređaja na poljskom tržištu

Poljski distributer računalnih komponenti i perifernih uređaja, zainteresiran je za pronalaženje novih računalnih uređaja (hardvera) za daljnju distribuciju na poljskom tržištu.Tvrtka nudi usluge trgovačkog posredništva (na regionalnoj ili nacionalnoj razini) stranom proizvođaču hardvera.


Industrijska proizvodnja, materijali i transportne tehnologije
Naslov: Pjenasti umetak za sustav stezanja koji se koristi u plastenicima za krastavce i rajčice

POD Reference: TRNL20140930001
Sažetak:
Nizozemsko MSP je razvilo metodu koja smanjuje radno opterećenje i povezan mehanički potporni sustav za krastavce i rajčice u plastenicima. Proizvod se sastoji od čeličnog štapa i posebno oblikovanih stezaljki od nehrđajućeg čelika s pjenastim umecima koji štite stabljiku biljke i drže je na mjestu. Tvrtka je u potrazi za industrijskim dobavljačem pjenastih uložaka, a suradnja bi se ostvarila kroz ugovor o proizvodnji.


BRSI20140611001 Dobavljač metalnih/čeličnih materijala za slovensku tvrtku

Slovenska tvrtka, poznata po proizvodnji čeličnih dijelova/ konstrukcija i montiranju istih, traži dobavljača metalnih materijala koji je u mogućnosti dostaviti otprilike 50-100 tona mjesečno čeličnih materijala s kojima žele uspostaviti proizvodni ugovor i / ili partnerstvo u obliku distribucije. Tvrtka bi željela pronaći pouzdanog dobavljača za veće, kao i manje količine metala, budući da žele optimizirati svoje troškove materijala. Uloge potencijalnog partnera bi bile: dobavjanje metala za slovensku tvrtku i distribucija metala u Sloveniju.


Industrijska proizvodnja, materijali i transportne tehnologije
Naslov: Nizozemska tvrtka koja razvija inovativnu protezu za dojku potražuje specifičan materijal

POD Referenca: TRNL20150409001
Sažetak: Zajednički pothvat (Joint venture) triju iskusnih nizozemskih tvrtki razvija 3D printanu protezu za dojku. Koristeći tehniku skeniranja tijela koja je ugrađena u aplikaciju, proteza je u cijelosti prilagođena osobi kojoj je namijenjena. Za daljnji razvoj proizvoda i plasiranje na tržište potreban je poseban materijal koji treba biti pogodan za 3D printanje i imati svojstva slična silikonu. Suradnja bi se ostvarila u okviru ugovora o licenciji ili ugovora o tehničkoj suradnji.


BRBG20140920001 Traže se proizvođači industrijskih kemikalija

Bugarska tvrtka, vrlo dobro pozicionirana na domaćem i svjetskom tržištu industrijskih kemikalija traži dobavljače raznih kemikalija za različite industrije - rudarstvo, proizvodnju polimera, gnojiva, deterdženata, pesticide, farmaceutsku industriju, itd. Tvrtka je također zainteresirana za kupnju sirovine za proizvodnju industrijskih kemikalija, kao i različitih kemijskih tvari. Tvrtka je zainteresirana za partnerstvo s proizvođačima i veletrgovcima kemikalija.

Energija

Naslov: Inovativne komponente sustava za proizvodnju energije iz obnovljivih izvora
POD Referenca: TRIT20150131001
Sažetak:
Talijanska tvrtka je patentirala inovativni sistem koji prikuplja energiju iz riječnih i plimnih struja kombinirajući visoke performanse i ekonomičnost. Sistem se sastoji od kinetičke turbine uronjene unutar vodenih struja. Turbinu u ravnoteži drži centralni deflektor i usidrena je za obalu kabelom. Tvrtka traži partnere za opskrbu komponentama sustava za zajednički daljnji razvoj tehnologije u okviru ugovora o proizvodnji i tehničkoj suradnji.


BOMK20140911002 Traži se partner za proizvodnju odjeće

Posrednička tvrtka iz Makedonije specijalizirana za proizvodnju muških košulja traži partnere za uspostavu suradnje u obliku podugovaranja. Potencijalna suradnja će se temeljiti na proizvodnji odjeće po mjeri, u skladu s partnerovim potrebama i preferencijama.


Energija
Naslov: Traži se terasa/nadstrešnica za automobile s promjenjivom i podesivom fotonaponskom lamelom

POD Referenca: TRAT20150202001
Sažetak: Uspješna austrijska elektrotehnička tvrtka traži proizvođača ili partnera s iskustvom rada na području foto-naponskih ćelija ili nadstrešnica. Tražena tehnologija je terasa i/ili nadstrešnica za automobile s pomičnom foto-naponskom lamelom koja bi uz standardnu zaštitnu funkciju imala mogućnost stvaranja energije. U obzir se moraju uzeti i lokalni snježni i vjetroviti uvjeti koji će činiti dio sigurnosnih značajki. Modularni dizajn i ploče za praćenje optimizirane prema suncu su neophodni.


BRPL20140904001 Distribucija gnojiva i pesticida na poljskom tržištu

Poljska tvrtka s iskustvom u području proizvodnje gnojiva i poljoprivrednih kemikalija, uključujući tvari koje podržavaju uzgoj, traži inovativne proizvođače gnojiva, pesticida i kemikalija koji posluju u EU kako bi distribuirali njihove proizvode na poljskom tržištu.


Prehrambena industrija

Naslov: Bioaktivni prirodni spojevi iz biljnih ekstrakata za korištenje protiv metaboličkog sindroma i za bolje mentalne performanse

POD Referenca: TRDE20140917001
Sažetak: Njemačka biotehnološka tvrtka potražuje nove bio-aktivne spojeve biljnog porijekla kako bi u suradnji i/ili uz ugovor o licenciji razvila bio-aktivne dodatke hrani za metaboličke i mentalne performanse. Tvrtka želi surađivati s farmaceutskim i biotehnološkim tvrtkama te razvojno-istraživačkim institutima u vidu zajedničkog razvoja i ugovora o licenciji (in-licensing).