DRAGI PODUZETNICI,

Nove informacije, poslovne ponude i zanimljive vijesti možete naći u newsletteru za siječanj!


NADOLAZEĆA DOGAĐANJA U MREŽI

OTVORENI EU NATJEČAJI I VIJESTI IZ MREŽE

PONUDE & POTRAŽNJE POSLOVNE I TEHNOLOŠKE SURADNJE


Nadolazeća događanja u mreži


20.veljače - Poslovni razgovori na sajmu "Legno & Edilizia", Verona
Europska poduzetnička mreža organizira poslovne razgovore THINKWOOD u okviru sajma "Legno & Edilizia", međunarodne izložbe na temu korištenja drva u građevinarstvu i vodećeg događaja za sve koji su zainteresirani otkriti više o potencijalima drva u građevinarstvu. Poslovni razgovori tvrtki koji se bave drvenim konstrukcijama, imaju za cilj povezivanje tvrtki koje djeluju na ovome području. Održati će se 20. veljače 2015, u Veroni, Italija.


25.-27.veljače - Poslovni razgovori na Sajmu R+T u Stuttgartu

Europska poduzetnička mreža po treći put organizira međunarodne poslovne razgovore u okviru Sajma R + T Stuttgartu, vodećeg svjetskog sajma za rolete, vrata i sustave za zaštitu od sunca.

Sudjelovanje je besplatno, uz obaveznu registraciju na http://rundt2015.converve.com/p_index.php2. - 4.ožujka 2015 - Poslovni razgovori na najvećem sajmu mobilne tehnologije Mobile World Congress 2015

Europska poduzetnička mreža organizira međunarodne poslovne razgovore u okviru najvećeg sajma mobilne tehnologije Mobile World Congress 2015, na kojem svake godine vodeće tvrtke u tom području kao i inovatori istražuju trendove koji će vladati mobilnom industrijom u narednim godinama. Start-up tvrtke, MSP i grupe istraživača koji žele poboljšati svoje poslovne prilike na desetom godišnjemMobile World Congress brokerage eventu mogu se registriratihttp://www.mwcbrokerageevent2015.talkb2b.net/


4. - 6.ožujka - Poslovni razgovori na najvećem sajmu turizma u Europi

Europska poduzetnička mreža Berlin-Brandenburg organizira poslovne susreta na ITB sajmu, najvećem sajmu turizma u Europi na kojem svake godine sudjeluje više od 10000 izlagača iz 180 zemalja. Ciljana skupina su široki spektar start-up tvrtki, poduzeća, sveučilišta, istraživači i klasteri iz cijele Europe koji su zainteresirani za proširenje svog poslovanja i razmjenu novih projektnih ideja u sektoru turizma


10.-11. ožujka - Radionica: Umrežavanje klastera Dunavske regije

Ministarstvo poduzetništva i obrta RH zajedno sa Ministarstvom financija i gospodarstva Baden Württenberga organizira „Treću radionicu za umrežavanje klastera i razvoj u Dunavskoj regiji" u okviru provedbe prioritetnog područja 8. Strategije za Dunavsku regiju EU-a" koja će se održati u Vukovaru od 10 - 11. ožujka 2015. godine u hotelu Lav Vukovar.


27. ožujka - Poslovni razgovori na Međunarodnom sajmu održivih tehnologija i zelenog životnog stila GREEN

Europska poduzetnička mreža Hrvatske, Komora Zagreb i Mariborska razvojna agencija organiziraju poslovne susrete u okviru 2. Međunarodnog sajma održivih tehnologija i zelenog životnog stila te Proljetnog sajma građevine, energetike, komunalnih usluga i obrta koji će se održati 27. ožujka 2015. u Gornjoj Radgoni u Sloveniji.
Vijesti iz mreže


HBOR uveo nove program kreditiranja EU projekata privatnog i javnog sektora

Uprava HBOR-a uvela nove programe kreditiranja namijenjene olakšanju i poticanju apsorpcije sredstava EU fondova. Ovim programima kreditirat će se projekti javnog i privatnog sektora te ruralnog razvoja, ribarstva i vinske omotnice koji se sufinanciraju sredstvima EU fondova.


Nagradni natječaj: "Ideje za promjenu: inovacije za ciljeve održivog razvoja"

21. siječnja 2015. Gospodarska komisija Ujedinjenih naroda za Europu (UNECE) objavila je nagradni natječaj „Ideje za promjenu: Inovacije za ciljeve održivog razvoja" . Ako imate inovativne ideje i nova rješenja za ciljeve održivog razvoja u širokom spektru područja koji su izravno povezani s radom UNECE-a i ako želite sudjelovati na ovom natječaju,prijavite svoju ideju do 28. veljače 2015. Sve informacije o natječaju nalaze se na stranicihttp://www.unece.org/ideas4change/ na kojoj možete izvršiti i prijavu.
Ponude poslovne suradnje
Uputite Vaš upit na jravlic@hgk.hr

Potražnje tehnologije
Uputite Vaš upit na lada.benzon@hamagbicro.hr
BRPL20141215001 Veleprodaja elektrotehničkih proizvoda

Poljska tvrtka, specijalizirana za veleprodaju elektrotehničkih proizvoda, nudi zastupstvo na poljskom tržištu tvrtkama koje se bave proizvodnjom elektroničkih uređaja. Tvrtka ima odgovarajuće znanje i iskustvo te logistiku i infrastrukturu. Trenutno tvrtka distribuira sljedeće proizvode: modularnu opremu, frekvencijske pretvarače, sklopne uređaje, omote, transformatore, pribor za instalacije u stambenim prostorima, pribor za instalacije u industrijskim prostorima, itd
Naslov: Proizvođač električnih vozila traži tehnološka rješenja za nadzor otkucaja srca

POD referenca: TTRLV20141127002
Mali proizvođač električnih vozila iz Latvije traži pokretni i lagani uređaj za nadzor otkucaja srca srčanih bolesnika i pacijenata nakon operacije. Tehnologija mora biti pogodna za korištenje na otvorenom i mora biti kompatibilna s električnim automobilima. Poduzeće traži komercijalnu suradnju s tehničkom podrškom ili zajednički razvoj novog proizvoda.
BOFR20141013004 Prirodna kozmetika

Francuski proizvođač specijaliziran za prirodnu kozmetiku, sapune izrađene po narudžbi, prilagodljive zahtjevima kupaca, traži partnere za distribuciju svojih proizvoda. Proizvodnja se obavlja u cijelosti od strane francuske tvrtke, od dizajna do pakiranja i marketinga. Tvrtka također nudi svoje proizvodne usluge stranim tvrtkama.
Naslov: Poduzeće iz Francuske traži partnere za razvoj serije grijane odjeće

POD referenca: TRFR20141128002

Poduzeće iz jugozapadne Francuske specijalizirano u proizvodnji grijane odjeće i druge opreme je razvilo proizvode kao što su grijane rukavice i grijane hlače za korištenje u vanjskim uvjetima i u medicinske svrhe. Poduzeće traži partnere specijalizirane u novim tehnologijama (elektronika, senzori, baterije, mobilne aplikacije) kao bi zajednički razvili novu generaciju pametne odjeće. Poduzeće nudi ugovor o tehničkoj suradnji.
BOPL20141205006 Ekološki proizvodi za čišćenje

Poljska tvrtka, proizvođač ekološki prihvatljivih proizvoda za čišćenje, traži distributera. Tvrtka proizvodi mikrobiološke proizvode koji su sigurni za ljude, životinje i okoliš. Klijenti su vrlo zainteresirani za korištenje ovih proizvoda već 5 godina, koliko su na tržištu. Tvrtka traži iskusnog partnera koji ima iskustva sa ekološki prihvatljivim proizvodima.
Naslov: Traže se stručnjaci u razvoju mobilnih i web aplikacija za razvoj proizvoda iz područja zdravstva

POD Reference: TRUK20140602003
Poduzeće iz Velike Britanije razvija metodologiju za upravljanje stresom koja će biti komercijalizirana putem interneta i mobilne aplikacije. Za potrebe daljnjeg razvoja projekta traži se partner specijaliziran u online prodaji/razvoju web aplikacija koji bi kreirao ulazno sučelje kroz ugovor o zajedničkoj suradnji.
BOSI20150108001 Obrada metala

Slovenska tvrtka za proizvodnju, aktivna na području obrade metala i kvalitetnih usluga zavarivanja, projektiranja i proizvodnje specijalnih metalnih konstrukcija, prijenosnih transportera, raznih metalnih proizvoda (spremnici, silosi, okviri, kućišta ..), prilagođene opreme za otprašivanje za cement, drvo , asfalt, nudi podugovaranje i usluge proizvodnje zainteresiranim partnerima.
Naslov: Traže se partneri za unapređenje kemijskog pripravka i proizvodnju eko certificiranih proizvoda

POD Reference: TRCY20141114001
Poduzeće iz Cipra koje proizvodi kemikalije traži partnera za unapređenje svog kemijskog pripravka, pripremu proizvoda za eko certificiranje i uvođenje metode za unapređenje nadzora potrošnje sirovina s ciljem smanjenja troškova i ostvarivanja konkurentnijih cijena. Poduzeće želi sklopiti ugovor o pružanju usluge.
BOIT20141209002 Tehnološka rješenja za tretmane ljepote i zdravlja

Talijanska tvrtka specijalizirana za tehnološka rješenja u području tretmana za zdravlje i ljepotu, traži trgovačke posrednike u Europi. Tvrtka je specijalizirana za visoko kvalitetne električne uređaje za estetsku ljepotu i osobnu njegu, ona dizajnira, proizvodi i distribuira modularnu opremu integrirajući različite komplementarne tehnologije za tretmane, kao što su tretmani: bora, celulita, masnoća, podočnjaka, neželjenih dlaka, itd. Kombinacija nekoliko tehnologija povećava pozitivne učinke vezane uz liječenje nesavršenosti
Naslov: Materijal otporan na visoke temperature trenja kočnice u slučaju nužde

POD Reference: TRFI20141203001

Multinacionalna korporacija iz Finske specijalizirana za razvoj i proizvodnju prijevoznih sredstava traži tehnologiju za razvoj materijala otpornih na visoke temperature trenja. Vrsta suradnje ovisi o zrelosti i komercijalnoj spremnosti tražene tehnologije.
BOIT20141105003 Suradnja na području tirizma

Talijanski turoperator organizira različite vrste putovanja za promicanje ljepote talijanske regije Kampanija. Tvrtka traži agente i / ili distributere zainteresirane za prodaju svojih paket aranžmana u njihovoj zemlji i na njihovom tržištu. Tvrtka također traži agencije i turoperatore koji planiraju putovanja u Kampaniju i druge talijanske regije, s kojima bi onda surađivala .
Naslov: Poduzeće iz Bugarske traži tehnologiju za proizvodnju čipsa od jabuke

POD Referenca: TRBG20141125001

Bugarsko poduzeće, specijalizirano za uzgoj i sušenje šljiva i jabuka, traži partnera koji je razvio tehnologiju za proizvodnju čipsa od jabuka.
20121205021 Medicinski proizvod za liječenje uboda insekata i herpesa

Njemačka tvrtka, specijalizirana za marketing medicinskih proizvoda za liječenje uboda insekata, kao i za prevenciju herpesa, traži partnere za distribuciju. Jedan uređaj je razvijen za vanjsko tretiranje ugriza i uboda insekata , komaraca, osa, pčela, stršljena, kao i za opekotine nakon kontakta s meduzama i koprivama. Uređaj se može koristiti odmah i u bilo koje vrijeme, zbog svog malog i praktičnog oblika. Drugi uređaj radi na isti način, a koristi se u prevenciji izbijanja herpesa, kao u liječenju herpesa.
Naslov: Tehnologija za obradu sapropela

POD Referenca: TRLV20141201001
Poduzeće iz Latvije, vlasnik jezera sapropela, traži tehnologiju za njegovu preradu. Cilj je proizvesti aditive za hranu za ribe i za stočni uzgoj. Poduzeće je u potrazi za novim idejama i tehnologijama za preradu sapropela. Traže se partneri iz industrije i znanstvenih institucija.
BOIT20141219015 Talijanski likeri i slastice

Talijanska tvrtka, specijalizirana za proizvodnju i distribuciju velikog asortimana likera i slastica, zainteresirana je za pronalazak distributera ili zastupnika u EU zemljama Asortiman uključuje: likere („Sorrento" limun, jagoda, zelena jabuka, „limoncello" krema, lješnjak krema) i razne kekse i slastičarske proizvode, napravljene od prirodnih sastojaka (tijesto od badema, nugat s bademima, kesten u sirup, krema od džema od kestena).
Naslov: Tehnologija za sprječavanje odvajanja ulja iz paste od sezama

POD Referenca:
TRTR20141118001
Poduzeće iz Turske traži tehnologiju kojom se može spriječiti odvajanje ulja iz paste od sezama. Poželjno je da se tehnologija već koristi na tržištu. Poduzeće nudi licenčni ugovor ili ugovor o tehničkoj suradnji..
BRCY20140806001 Prodaja i distribucija donjeg rublja i trenirki na ciparskom tržištu

Ciparska tvrtka, specijalizirana za maloprodaju odjeće, traži proizvođače donjeg rublja i trenirki za kupnju i prodaju njihovih proizvoda na tržištu Cipra i/ili da djeluje kao predstavnik tih tvrtki na Cipru. Tvrtka vodi butik donjim rubljem u Nikoziji, Cipar, koji nudi proizvode za sve uzraste s velikim izborom donjeg rublja, kupaćih kostima, pidžama te modnih dodataka odjeći.Tvrtka nudi ekskluzivne poznate marke donjeg rublja i kupaćih kostima iz Francuske, Španjolske, Grčke i Italije.
Naslov: Razvoj sustava za upravljanje protokom energije kod sistema za konverziju obnovljivih izvora energije

POD Referenca:
TRIT20140708002
Talijansko poduzeće traži osobe za razvoj sustava za upravljanje protokom energije kod sistema za konverziju obnovljivih izvora energije. Cilj poduzeća je pronaći partnera s kojim može zajednički razviti tehnologiju i istražiti područja u kojima je ona primjenjiva. Poduzeće je zainteresirano za tehničku, istraživačku ili financijsku suradnju.
BOUK20140724004 Proizvodnja inovativnih proizvoda za britansko tržište

Britanska tvrtka surađuje s raznim proizvođačima kako bi stvorili inovativne nove proizvode. Tvrtka nudi svoje usluge kao podizvođač proizvodnim partnerima u Europi koji žele prodavati nove proizvode i brendove, potičući rast na tržištu u maloprodaji, distribuciji i izravno potrošačima.
Naslov: Traženje sustava za smanjivanje emisije amonijaka

POD Referenca: TRIT20141210001
Talijanska mreža koja se sastoji od nacionalne udruge stočara, istraživačkog tima i poduzetničkog udruženja traži inovativni i cjenovno prihvatljivi sustav koji omogućava smanjenu emisiju amonijaka u zraku i vodi i/ili njegovu preradu i ponovno korištenje. Traži se istraživačka suradnja na ovom području s poduzećima ili istraživačkim centrima.