DRAGI PODUZETNICI,

Nove informacije, poslovne ponude i zanimljive vijesti možete naći u newsletteru za svibanj!

NADOLAZEĆA DOGAĐANJA U MREŽI

VIJESTI IZ MREŽE I OTVORENI NATJEČAJI

PONUDE & POTRAŽNJE POSLOVNE I TEHNOLOŠKE SURADNJE


Nadolazeća događanja u mreži

6. - 7. svibnja - Poslovni susreti "Agrofood - Poljoprivredno - prehrambena industrija"na izložbi EXPO , Milano

„Agrofood“ poslovni susreti nude poslovne kontakte predstavnicima industrijskog, znanstvenog i poljoprivredno - prehrambenog sektora, koji traže potencijalne poslovne partnere u Italiji i zemljama članicama EU, kako bi se osigurao održivi rast i razvoj poslovanja. Poslovni susreti će se održati u sklopu izložbe EXPO koja će trajati od 1.svibnja do 31.listopada u Milanu, Italija, a glavni organizator je Eurosportello – Unioncamere del Veneto, kao članica Europske poduzetničke mreže.


7. svibnja - Bilateralni sastanci i posjet tvrtki iz Sjeverne Irske

U okviru programa Accesing Croatia koji ima za cilj pružiti pomoć lokalnim tvrtkama izvoznicima da istraže mogućnosti za svoje proizvode i usluge na tržištu Hrvatske, najavljana je delegcija od 10 tvrtki iz Sjeverne Irske, sa sjedištem na području Lisburna ili North Down Vijeća, koje su zainteresirane za upoznavanje potencijalnih mogućnosti izvoza u Hrvatsku.


10.svibnja - Poslovni susreti u sklopu konferencije "Bio - sensing 2015"

Europska poduzetnička mreža regije Jugoistočna Engleska u suradnji s Europskom poduzetničkom mrežom Portugala - Državnom inovacijskom agencijom Portugala (ANI) i Portugalskom agencijom za konkurentnost i inovacije (IAPMEI) - organiziraju poslovne susrete koji će se održati u sklopu 4. Međunarodne konferencije na temu Bio-Sensing tehnologije u Lisabonu.


11. svibnja - Poziv na međunarodne poslovne susrete Agro B2B@NSFair 2015, Novi Sad

Novosadski sajam i Europska poduzetnička mreža Srbije - Sveučilište u Novom Sadu i Privredna komora Srbije organiziraju međunarodne poslovne susrete Agro B2B@NSFair koji će se održati u sklopu Međunarodnog poljoprivrednog sajma u Novom Sadu, 11. svibnja 2015.
Međunarodni poslovni susreti pružaju dodatnu potporu tvrtkama kako bi pronašle međunarodne partnere na sajmu.


20. - 22. svibnja - Poslovni razgovori na Sajmu Autopromotec 2015

Europska poduzetnička mreža organizira poslovne razgovore u okviru Sajma AUTOPROMOTEC 2015, međunarodne izložbe automobilske opreme koji se održava u Bologni, u Italiji, 20.-24. svibnja 2015., dok će se sami poslovni razgovori održati u razdoblju 20.-22. svibnja 2015.


29. svibnja - Poslovni susreti u sklopu Sajma franšiza, financijskih i konzultantskih usluga – FEC

HGK-Županijska komora Rijeka po prvi puta organizira međunarodni Sajam franšiza, financijskih i konzultantskih usluga – FEC (Franchising Exhibition Croatia) koji će se održati 29. i 30. svibnja 2015. godine u Milenij hotelima d.o.o. u Opatiji. Osim sajma, svim sudionicima i zainteresiranim tvrtkama biti će pružena mogućnost sudjelovanja naposlovnim siusretima koji će se održati u sklopu sajma, 29.svibnja 2015.
HGK – Županijska komora Rijeka i Europska poduzetnička mreža Hrvatske sa zadovoljstvom Vas pozivaju da se prijavite za sudjelovanje na poslovnim susretima pputem linka http://fec2015.talkb2b.net/hr.


4. - 5. lipnja - Misija za rast i poslovni razgovori na Sajmu COMPUTEX

U organizaciji Europske komisije od 3 - 5. lipnja 2015. organizira se odlazak Misije za rast (Mission for growth) u Taipeiu Taiwanu. Glavni cilj ove misije je intenzivirati poslovnu suradnju između Europe i Taiwana. Više informacija o Misiji za rast možete pronaći na službenim stranicama EK http://ec.europa.eu/growth/industry/international-aspects/missions-for-growth/additional/index_en.htm.
U istom razdoblju održava se najveći sajam informacijskih tehnologija COMPUTEX, a kao dodana vrijednost ovome sajmu biti će organizirani poslovni razgovori u organizaciji Europske poduzetničke mreže, koji će omogućiti tvrtkama da unaprijed dogovore sastanke sa potencijalnim poslovnim partnerima.


Vijesti iz mreže i otvoreni natječaji

UKLJUČITE SE U ERASMUS PROGRAM ZA PODUZETNIKE I STEKNITE POSLOVNO ISKUSTVO U INOZEMSTVU

U sklopu IX. Strojarskog izazova, strojarskog događaja u Slavonskom Brodu koji povezuje lokalnu obrazovnu zajednicu, studente, učenike i gospodarstvo, pozivaju se svi iskusni poduzetnici, kao i oni koji to žele postati, na predstavljanje i uključivanje u Erasmus program za poduzetnike. Predavanje će se održati 6. svibnja 2015. godine u zgradi Strojarskog fakulteta u Slavonskom Brodu.


MINPO objavilo do sada najveći natječaj za MSP

Ministarstvo poduzetništva i obrta objavilo je 9. travnja 2015. prva dva Poziva na dostavu projektnih prijava iz Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“ 2014.-2020. namijenjena mikro, malim i srednjim poduzetnicima. Bespovratna sredstva dodjeljivat će se putem trajno otvorenih Poziva na dostavu projektnih prijava do 31. prosinca 2020. godine, odnosno do iskorištenja sredstava. Prijave na natječaje kreću od 11. svibnja 2015. godine. Više informacija na http://www.strukturnifondovi.hr/Ponude & potražnje poslovne i tehnološke suradnje

Ponude poslovne suradnje
Uputite Vaš upit na
jravlic@hgk.hr
Potražnje tehnologije
Uputite Vaš upit na
lada.benzon@hamagbicro.hr

BOPL20150105002 Namještaj za događanja na otvorenom

Poljski proizvođač namještaja za događanja na otvorenom, namještaja za parkove i vrtne garniture, traži distributera ili komercijalne agente za prodaju svojih proizvoda u inozemstvu. Tvrtka je na tržištu od 1993. godine, a surađuju s mnogim europskim tvrtkama. Tvrtka proizvode namještaj od masivnog drva.


Elektronika, IT i telekounikacije
Naslov: Foto aplikacija za mobilne telefone
POD Referenca: TRLV20141202001
Sažetak: Tvrtka iz Latvije je u potrazi za foto aplikacijom za Windows, Android i iOS (iPhone). Tvrtka je u potrazi za programerima koji mogu razviti aplikacije prema određenim tehničkim specifikacijama ili već imaju postojeće aplikacije na tržištu. Tvrtka je zainteresirana za sklapanje komercijalnog ugovora s tehničkom pomoći.


BOBG20150320001 Keramički i sanitarni proizvodi

Jedna od vodećih bugarskih tvrtki specijalizirana za trgovanje sa keramičkim proizvodima, kadama, slavinama i mješalicama, kupaonskom opremom i ostalim dodacima,traži distributere i trgovačke zastupnik, kako bi plasirala svoje proizvode na stranim tržištima.


Elektronika, IT i telekounikacijeNaslov: Novi sustavi za mjerenje mase
POD Referenca: TRFR20140321001
Sažetak: Francuska tvrtka je u potrazi za novim mogućnostima vezanim za vaganje sastojaka. Tvrtka želi pronaći nova pametna rješenja za određivanje mase različitih tekućina i/ili čvrstih materijala unutar spremnika. Tvrtka je zainteresirana za tehnologiju koja bi mogla biti postavljena unutar spremnika. Tip ugovora o suradnji koji je tvrtka spremna potpisati ovisiti će o fazi razvoja predložene tehnologije.


BRPL20150119001 Poljska tvrtka nudi distribucija na svom tržištu

Poljski veletrgovac i distributer sirovina, polu-gotovih proizvoda i opreme za pekarnice te industriju slastica i sladoleda i gastronomske institucije u Poljskoj i inozemstvu, nudi distribuciju proizvođačima ovakvih sastojaka.


Elektronika, IT i telekounikacije
Naslov: Tehnologija za proizvodnju proteza i steznika za kralježnicu sa 3D skeniranjem i računalo numeričkim upravljanjem (CNC)
POD Referenca: TRPL20141124001
Sažetak: Poljski proizvođač opreme za rehabilitaciju je u potrazi za tehnologijom za proizvodnju proteza i leđnih steznika /jakni koje bi omogućile 3D skeniranje i računalno numeričko upravljanje (CNC) za obradu odljevaka/modela od plastike i pjene. Linija će biti sastavljen od 3D skenera + softvera prilagođenog za skeniranje ljudskog tijela i CNC stroj za preradu modela od plastike i pjene. Tvrtka traži partnere za sklapanje komercijalnog ugovora s tehničkom pomoći.


BORS20150113001Proizvođač strojeva za pakiranje traži distributere

Srpski proizvođač automatskih strojeva za pakiranje za farmaceutsku, prehrambenu i kemijsku industriju traži distributere. Tvrtka je jedan od najvećih proizvođača profesionalne opreme i strojeva za pakiranje u Srbiji. Tvrtka je osnovana 1992. godine i bavi se projektiranjem, proizvodnjom i ugradnjom strojeva za pakiranje i linijama za punjenje različite vrste proizvoda u određenu vrstu ambalaže.


Elektronika, IT i telekounikacije
Naslov: Treži se partner za razvoj hardver sustava za automatsko testiranje u elektroničkim kontrolnim jedinicama
POD Referenca: TRIT20130808001
Sažetak: Talijanska tvrtka koja djeluje u području embedded sustava je razvila test automation proizvod. Sustav, uglavnom sastavljen od hardverskih i softverskih komponenti, omogućuje automatsko izvršenje skupa testova potrebnih za provjeru elektroničke glavne jedinice. Tvrtka traži partnere zainteresirane za razvijanje hardver sustava koji omogućuje smart konfiguraciju analogno-digitalnih i digitalno-analognih konvertera, s kojima bi sklopili ugovor o proizvodnji ii ugovore o tehničkoj ili znanstvenoj suradnji.


BOME20131021001 Proizvođač prirodnog sapuna od maslinovog ulja traži distributera

Tvrtka iz Crne Gore specijalizirana u proizvodnji kozmetičkih i higijenskih proizvoda – s naglaskom na ručno proizvedeni prirodni sapun od maslinovog ulja, traži trgovačko- posredničke usluge: agente ili distributere. Glavni sastojak je maslinovo ulje i cijeli proces proizvodnje je ručna proizvodnja, što čini proizvod jedinstvenim. Proizvodnja se provodi u hladnom postupku tijekom kojeg maslinovo ulje, kao i svi ostali sastojci, zadržava sve korisne elemente.


Industrijska proizvodnja, materijali i transportne tehnologije
Naslov: Koncept za visoku učinkovitost cilindra motora s unutarnjim izgaranjem
POD Referenca: TRFR 20150317001
Sažetak: Francuska tvrtka specijalizirana za inovativne mehaničke sustave za automobilsku i off road primjenu traži eksperta za novi koncept. Novi koncept obuhvaća motor s unutarnjim izgaranjem bez kontakta između klipa i cilindra kako bi se povećala učinkovitost u pogledu performansi, uključujući i smanjenje štetnih emisija. Tvrtka je u potrazi za tehničkom ili znanstvenom suradnjom (vjerojatno kroz zajednički projekt) za izradu prvog prototipa.


BORU20141222002 Proizvođač dodataka prehrani nudi joint venture

Ruska tvrtka, specijalizirana u proizvodnji prehrambenih dodataka, nudi partnerstvo u obliku zajedničkog ulaganja (joint venture) kako bi organizirali zajedničku proizvodnju i distribuciju inovativnih proizvoda. Tvrtka je lider na ruskom tržištu dodataka prehrani.Industrijska proizvodnja, materijali i transportne tehnologije
Naslov: Savijanje i obrada aluminijskih profila
POD Referenca: TRFR20140516001
Sažetak: Francuska tvrtka, vodeći dobavljač željezničkih sustava i usluga, traži partnera u istočnoj Europi ili Turskoj, koji bi mogao ponuditi tehnologiju za savijanje i obradu aluminijskih profila. Partner mora imati CNC (računalo numeričko upravljanje) strojeve s 5 ili 6 osi, CNC centre opremljene sa sondama i 3D mjerljivosti. Francuska tvrtka traži partnere, idealno s EN 15085 certifikatom, te su spremni potpisati ugovor o proizvodnji ili sporazum o tehničkoj suradnji.


20130517011 BO Ciparska tvrtka traži distributera

Ciparska tvrtka traži agenta ili veletrgovca za promicanje i distribuciju svojih proizvoda: deterdženti za pranje rublja u krutom ili tekućem obliku, tekućine za perilice posuđa, omekšivače rublja, sredstva za čišćenje površina, stakla / prozora, univerzalna sredstva za čišćenje, kuhinjske spužve i krpe, toaletni papir, papirne ubruse, itd.


Industrijska proizvodnja, materijali i transportne tehnologije
Naslov: Traži se Inovativna, isplativa spojke i njene alternative za automobilsku industriju
POD Referenca: TRAT20150305002
Sažetak: Austrijska tvrtka, vodeći dobavljač u automobilskoj industriji , je u potrazi za novim tehnologijama u području inovativnih prijenosnih rješenja. Naime, traži se tehnologija za kontroliranje disconnect funkcije s visokim i skalabilnim kapacitetima okretnog momenta. Isplativost je važan čimbenik i tehnologija mora predstavljati prednost u odnosu na dosadašnja standardna rješenja. Sve oblike suradnje će se uzeti u obzir, bez geografskih ograničenja.


BOES20141230001 Proizvođač gurmanskih proizvoda traži distributera

Španjolski proizvođač inovativnih gurmanskih prehrambenih proizvoda (sol, sušeno voće, konzervirana hrana, ulja, itd) traži zastupnike i distributere. Tvrtka je stvorila liniju različitih morskih soli koje imaju svoje podrijetlo u različitim državama i mjestima, kao što su SAD, Himalaje, Ande, itd. Tvrtka je dobila međunarodno priznanje za svoje jedinstvene proizvode i dizajn ambalaže. Tvrtka tražiti partnere (agenta i distributera) koji su zainteresirani za uvođenje tih proizvoda na nova tržišta.


Energija
Naslov: poljska tvrtka je u potrazi za bušilicom za instaliranje toplinske pumpe.
POD Referenca: TRPL20141229002
Sažetak: Poljska tvrtka specijalizirana za izgradnju svih vrsta sanitarnih instalacija, također se bavi bušotinama i bunarima za toplinske pumpe. U cilju razvoja poslovanja, tvrtka je u potrazi za novim tehnologijama - okomitom bušilicom za bušenje do dubine od 100 m, te su otvoreni za potpisivanje sporazuma o uslugama.


BOPL20140221003 Poljska tvrtka nudi usluge podugovaranja stranim tvrtkama koje žele na poljsko tržište

Poljska tvrtka nudi širok spektar usluga za investitore, tvrtke, fizičke osobe i institucije zainteresirane za ulazak na poljsko tržište. Tvrtka traži poslovne partnere u Poljskoj i nudi kompleksne usluge investitorima, drugim tvrtkama i institucijama.Tvrtka nudi informacije pripremljene u skladu sa specifičnim potrebama klijenata.Tvrtka nudi outsourcing usluge i podugovaranje .


Prehrambena industrija
Naslov: Grčki proizvođač meda traži tehnologiju za anti-smrzavanje
POD Referenca: TRGR20150119001
Sažetak: Grčka tvrtka koja se bavi pakiranjem prirodnog meda je u potrazi za tehnološkim ili know-how rješenjima ili gotovim strojevima za pakiranje koji će spriječiti med od smrzavanja na polici ili tijekom prijevoza, bez utjecaja na prirodna svojstava proizvoda.


BOUK20140724004 Proizvodnja inovativnih proizvoda za britansko tržište

Britanska tvrtka surađuje s raznim proizvođačima kako bi stvorili inovativne nove proizvode. Tvrtka nudi svoje usluge kao podizvođač proizvodnim partnerima u Europi koji žele prodavati nove proizvode i brendove, potičući rast na tržištu u maloprodaji, distribuciji i izravno potrošačima.


Prehrambena industrija
Naslov: traži se nova tehnologija za očuvanje prerađenog povrća (mrkva, krumpir, luk, itd) i kuhanog krumpira redukcijom klica
POD Referenca: TRADE 20140508001
Sažetak: Njemačka prehrambena tvrtka koja se nalazi u Donjoj Saskoj je u potrazi za inovativnim tehnologijama za poboljšanje očuvanje rafiniranog povrća i kuhanog krumpira. Točnije, količinu bakterija potrebno je smanjiti kako bi povrće ostalo duže svježe. Tvrtka je specijalizirana za obradu svježih i smrznutih poljoprivrednih dobara te traži partnere za potpisivanje ugovora o tehničkoj suradnji, komercijalnog ili licenčnog ugovora.