DRAGI PODUZETNICI,

Nove informacije, poslovne ponude i zanimljive vijesti možete naći u newsletteru za prosinac!

NADOLAZEĆA DOGAĐANJA U MREŽI
VIJESTI IZ MREŽE I OTVORENI NATJEČAJI
PONUDE & POTRAŽNJE POSLOVNE I TEHNOLOŠKE SURADNJE

Nadolazeća događanja u mreži

6. - 9. prosinca 2016. - Poslovni susreti na sajmu MIDEST, Pariz, Francuska

Europska poduzetnička mreža organizira poslovne razgovore koji se održati 6.- 9. prosinca u okviru Sajma MIDEST u Parizu. Ovaj sajam je poznat kao jedan od vodećih svjetskih sajmova i platformi za industrijske kooperanate na međunarodnoj razini, u oblasti know-how i industrijskog podugovaranja (proizvodnja i prerada metala i metalnih proizvoda, proizvodnja strojeva i uređaja, kovanje i lijevanje) koji kupcima nude priliku za interakciju na različitim razinama.


13. prosinca 2016. - Poslovni susreti "Meet - the - buyers", Pariz, Francuska

Europska poduzetnička mreža organizira poslovne susrete pod nazivom Meet-the-buyers (upoznajte kupce) koji će se održati 13. prosinca 2016 u Parizu. Sudionici će imati prilike susresti se sa potencijalnim kupcima svojih proizvoda koji djeluju na području Pariza. Sektori iz kojih dolaze kupci: Transport (pametna pokretljivost), društveno inovativni proizvodi i usluge, tehnologije i oprema, tehnologija informacija i komunikacija, sigurnost, energija, okoliš. Sudjelovanje na poslovnim susretima se naplaćuje 150 eura. Više informacija na sljedećoj poveznici http://www.prbm2016.converve.com/?lang=en


14. - 15. prosinca 2016. - Poslovni susreti "Meet & Match" u sklopu sajma AgriFood Tech, Hertogenbosch, Nizozemska

Europska poduzetnička mreža, u suradnji sa nizozemskim „Mikrocentrom“, organizira besplatne poslovne susrete „Meet & Match“ u sklopu AgriFood Tech sajma, koji će se održati od 14 – 15. prosinca u Hertogenboschu u Nizozemskoj. Sudjelovati mogu tvrtke, sveučilišta i organizacije za istraživanje i razvoj, aktivne u „AgriFood Tech“ sektoru, koje na ovaj način mogu pronaći komercijalne, tehnološke ili partnere za istraživačke projekte iz Europe i šire.
Više informacija na sljedećoj poveznici https://www.b2match.eu/agrifoodtech2016 .


3. - 4. siječnja 2017. - Poslovni susreti MATCHFEST@CES 2017, Las Vegas, SAD

U Las Vegasu (SAD) će se od 03. do 04. siječnja 2017. održavati B2B poslovni razgovori u okviru događanja CES 2017. Consumer Technology Association – CES godišnje je događanje namijenjeno tehnologiji i inovacijama usmjerenim potrošačima (eng. Consumer technology). Na događanju će sudjelovati tvrtke iz SAD-a te strane tvrtke iz svih dijelova svijeta. Prijave su moguće do 1. siječnja, a više o samoj prijavi i događanju možete doznati na sljedećoj poveznici https://www.b2match.eu/eaec-ces2017.


18. - 19. siječnja 2016. - Poslovni susreti u sklopu sajma FUTEX, Marcq-en-baroeul, Francuska

Europska poduzetnička mreža i Clubtex (francuski Cluster posvećen tehničkom tekstilu) organizirati će poslovne susrete na temu interaktivnog tekstila u Marcq-en-baroeul u francuskoj regiji Hauts-de-France 18. i 19. siječnja 2017. godine tijekom glavnog kongresa FUTEX. FUTEX je jedan od glavnih kongresa europske industrije tehničkog tekstila, a održava se svake dvije godine, od 2005. godine. Poslovni susreti u sklopu sajma biti će jedinstvena prilika za pokretanje međunarodne suradnje i dijeljenje inovativnih tehnologija na učinkovit način. Više informacija možete pronaći na sljedećoj poveznici https://www.b2match.eu/futex2017 .


22. - 23. siječnja 2017. - Poslovni susreti EU FashionMatch 6.0 @ Modefabriek Amsterdam, Nizozemska

Europska poduzetnička mreža organizira poslovne razgovore pod nazivom EU FashionMatch 4.0 @ Modefabriek koji će se održati 22.-23. siječnja 2017. u Amsterdamu. Ovi poslovni razgovori odlična su prilika za tvrtke iz tekstilne i modne industrije koje traže potencijalne poslovne partnere u Nizozemskoj i drugim zemljama, te kako bi istražili posljednje trendove i najnovije tehnologije na ovome području. Više informacija na sljedećoj poveznici https://www.b2match.eu/fashionmatch-6thedition/ .


Vijesti iz mreže

12. Budi uzor® / 41. Inova® Pametna specijalizacija

Međunarodna izložba inovacija, prototipova i studentskih poslovnih planova, 12. Budi uzor®/41. Inova®, održana je od 8.11. do 12.11.2016. u Zagrebu u organizaciji TERA Tehnopolis, Hrvatske udruge inovatora – poduzetnika (HUIP), Hrvatskog saveza inovatora (HSI) i Saveza inovatora Zagreba. Studenti s najboljim poslovnim planovima, njih 7, iste su izložili i pred stručnim žirijem tijekom trećeg dana izložbe. Izložba je bila prilika za održavanje poslovnih razgovora u cilju učinkovitije komercijalizacije inovacija i povećanja konkuretnosti na domaćem i europskom tržištu. Osim studenata i inovatora, na izložbi su sudjelovali i predstavnici obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava koji su predstavili svoje delicije u okviru Gastro kutka.


Grand Prix Budi uzor® 216 dodijeljen straživačkoj grupi Sveučilišta u Osijeku

Grand prix Budi uzor® 2016. za najbolju inovaciju Bežična senzorska mreža za mjerenje analognih signala, je dodijeljen istraživačkoj grupi Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek koju vodi dr.sc. Tomislav Matić. Na globalnoj je razini proizvod dobio potvrdu inovativnosti i ušao u zadnju fazu dobivanja američkog patenta i EU patenta u četiri odabrane države. Postupak zaštite se također provodi u Koreji i Kini. Nakon uspješnog razvoja proizvoda u tehnološkom smislu, slijedi komercijalizacija na globalnom tržištu. U cilju komercijalizacije već je objavljen profil proizvoda u bazi Europske poduzetničke mreže.


Ponude & potražnje poslovne i tehnološke suradnje

Ponude / Potražnje poslovne suradnje
Upit uputite na
jravlic@hgk.hr
Ponude / Potražnje tehnologije
Upit uputite na
renato.vrebac@hamagbicro.hr

BOBG20160921001 Bugarska tvrtka traži distributera za svoje zdrave proizvode

Bugarska tvrtka, specijalizirana u proizvodnji različitih zdravih rižinih kolačića, rižinih peciva i čipsa, traži distributera i veletrgovca na EU tržištu, kao i u trećim zemljama. Potencijalni partneri moraju imati jake veze na tržištu zdrave hrane u svojoj zemlji. Proizvodi ove tvrtke pronašli su mjesto na tržištu zdrave prehrane zbog izvrsnog izbora žitarica, koje pridonose boljem radu metabolizma, opskrbljuju organizam dovoljnom količinom vlakana koja pomažu regulirati želučanu floru i mokraćni sustav.

RDDE20161114001 H2020: traže se klasteri uključeni u pametnu proizvodnju

Njemačko sveučilište i istraživački institut u svojstvu suradnika traže partnere za istraživačku suradnju na natječaju FoF-12 (IA) „ ICT Innovation for Manufacturing SMEs “ (IKT inovacije kod MSP-a proizvođača). Cilj planiranog projekta je razmjena iskustva i uključenje koncepta centara kompetencije u ostala područja u Europi. Stoga se traže klasteri koji su povezani s lokalnim tvrtkama i imaju iskustva u savjetovanju MSP-a u vezi pametne proizvodnje. Sveučilište već sudjeluje na europskim projektima. Traži se koordinator.

BRRO20161102001 Rumunjska tvrtka traži proizvođača vodootpornih jakni i košulja

Rumunjski proizvođač proizvoda po narudžbi, traži partnera/ proizvođača vodootpornih muških zimskih jakni s odvojivim rukavima i radnih košulja. Proizvodi su namijenjeni radnicima koji rade na otvorenim prostorima. Rumunjska tvrtka bi podugovorila stranog partnera, koji bi trebao imati vlastiti dizajn i serijsku proizvodnju jakni i košulja. Prvotna narudžba bi bila 100 – 300 jakni/košulja.

RDES20161116001 Zdravstveno-istraživački institut traži partnera (tvrtku ili startup) za razvoj projekta H2020

Španjolski zdravstveno-istraživački institut radi na ponudi u sklopu H2020: NMBP-13-2017. Traži partnere temeljem sporazuma o istraživačkoj suradnji za dizajn modularnih nanobiotehnoloških alata za otkrivanje i izmjenu ključnog signalnog puta fibroze srca in vivo. Cilj projekta je razviti nove biotehnološke module koji stabiliziraju fluorescentni nanokluster za otkrivanje i slikovni prikaz u svrhu pronalaska molekule nedavno uključene u progresiju patološke fibroze.

BRDK20160927001 Danska agencija traži dobavljače građevinskog materijala

Danska agencija, specijalizirana za graditeljstvo i uslužne djelatnosti u graditeljstvu, traži nove dobavljače građevinskog materijala, kao što su betonski proizvodi, peći i proizvodi od čelika. Tvrtka nudi pristup danskom tržištu kroz čvrstu mrežu izvođača radova i drugih tvrtki u građevinskoj industriji. Što se tiče peći, vrlo je važno da su u skladu sa danskim standardima. Osim toga, tvrtka je također zainteresirana za nove i inovativne proizvode koji bi mogli zamijeniti stare proizvode ili proširiti njihov portfelj: Proizvodi od betona, proizvodi od granita, sirovine (cement, žbuka, šljunak, itd), proizvodi od čelika, luksuzne betonske ploče, itd.

BRRU20160816002 Ruski proizvođač dječje odjeće i odjeće traži proizvođače hipoalergenih tkanina

Ruska tvrtka iz regije Kursk je proizvođač dječje odjeće i odjeće za bebe. Tvrtka traži partnere - proizvođače hipoalergenih tkanina u Europi za sklapanje ugovora o proizvodnji.

BOES20161017001 Španjolska tvrtka traži distributera žitarica i brašna

Španjolska tvrtka, specijalizirana za organske žitarice i brašna sa dodanom vrijednošću, traži tvrtke koje su voljne distribuirati njihove proizvode na svom tržištu. To je obiteljska tvrtka sa preko 30 godina iskustva u poljoprivredno prehrambenom sektoru u proizvodnji i trgovini sastojaka (sirovina) za sljedeće industrije: pekarsku i mesnu, proizvodnju slastica i čokolade i proizvodnju piva. Tvrtka proizvodi i žitarice te prerađeno brašno.

BRUK20160226002 Distributer B2B proizvoda za pametne kuće/pametnu energiju iz Ujedinjenog Kraljevstva traži partnere s ponudom softverskih ili hardverskih proizvoda

Ovaj distributer B2B niše pametne energije i sustava kućne automatizacije iz Ujedinjenog Kraljevstva želi povećati svoj portfelj proizvoda suradnjom s partnerima koji nude softverske ili hardverske proizvode pametne energije, za štednju energije ili sustave kućne automatizacije u svrhu sklapanja sporazuma o uslugama distribucije ili zajedničkog pothvatu.

BRES20161103001 Španjolska tvrtka traži dobavljača poliesterske tkanine

Španjolska tvrtka, specijalizirana za proizvodnju tekstilnih proizvoda za domaćinstvo i dekoraciju doma, traži dobavljača 100 postotne poliesterske tkanine, kako bi povećali svoj proizvodni kapacitet. Proizvodi španjolske tvrtke koriste se kao posteljina i u dekorativne svrhe (zavjese, presvlake, jastuci, itd.).

BRUK20161012004 On-line trgovac na malo iz Ujedinjenog Kraljevstva traži europske dobavljače sezonskih ili poklon proizvoda

On-line trgovac na malo specijaliziran za sezonske predmete i darove iz Ujedinjenog Kraljevstva traži europske dobavljače sezonskih i poklon proizvoda. Tvrtka traži nove proizvode koje bi dodala u svoj portfelj. Dobavljači trebaju biti fleksibilni na početku partnerstva dok se ne utvrde proizvodi, a razmotrit će se dobavljači s drop-ship opcijom.

BRUK20161107001 Britanska tvrtka traži proizvođača sportske odjeće

Proizvođač odjeće iz Velike Britanije, specijaliziran za radna odijela i dječju odjeću, želi diversificirati svoj portfelj proizvoda sportskom odjećom i traže iskusne proizvođače sportske odjeće. Proizvod će u početku prodavati u Velikoj Britaniji, ali bi se mogao proširiti i na druga tržišta, ovisno o tome kako će se brand razvijati. Tvrtka traži proizvođača majica kratkih rukava, majica dugih rukava, trenirki, majica s kapuljačom, jakni i prsluka.

BRSE20161031001 Švedski uvoznik traži dobavljača organskih „ pick and mix “ slatkiša visoke kvalitete

Ambiciozni švedski uvoznik želi stvoriti novi tržišni segment visoko profiliranim, kvalitetnim organskim „ pick and mix“ slatkišima. Zainteresirani su za kontakt s proizvođačima koji nude slatkiše, šećerne bombone i čokoladne, u sklopu sektora koji preferira skandinavski ukus.

BRIT20161109001 Talijanski dobavljač traži začine koje bi distribuirao u Italiji

Talijanska tvrtka specijalizirana za visoko kvalitetne prehrambene proizvode, traži proizvođače začina kako bi nadopunili postojeću paletu proizvoda. Tvrtka je zainteresirana za distributere koji mogu osigurati proizvode koji poštuju etičke i održive vrijednosti, kako bi s njima sklopili ugovore o distribuciji i njihove proizvode ponudili svojim Ho.Re.Ca klijentima. Tvrtka ima dobre kontakte s glavnim talijanskim kanalima distribucije i veliku mrežu prodajnih agenata.

BRUK20160708001 Agent iz Ujedinjenog Kraljevstva nudi usluge zastupanja za kancelarijsku i kućansku robu

Mlada tvrtka iz Ujedinjenog Kraljevstva nudi sporazum o trgovačkom zastupanju europskim proizvođačima širokog spektra kancelarijske i kućanske robe i pribora.

BOPL20151209004 Poljska turistička agencija traži poslovne partnere za organizaciju izleta

Poljska tvrtka, specijalizirana za turističke djelatnosti, kao što su kanu, biciklizam i organizacija izleta, traži partnere za proširenje svojih usluga. Tvrtka želi proširiti svoje aktivnosti i zainteresirana je za dugoročnu suradnju sa turističkim operaterima i agencijama. Od partnera se očekuje da ponudi usluge poljske tvrtke svojim klijentima, a poljska tvrtka će organizirati izlete u skladu s potrebama partnera.

TRIT20161007001 Talijanski MSP traži suradnju na konjugaciji bio-molekula (bio-konjugaciji) u sektoru zdravstvene skrbi za proizvodnju farmaceutskih proizvoda

Talijanska biotehnološka tvrtka s ekspertizom iz in vitro dijagnostike, dijagnostike i molekularnog dizajna koji se primjenjuje farmaceutske proizvode. Tvrtka želi transnacionalnu suradnju sa sveučilištima, istraživačkim centrima i privatnom industrijom za daljnje istraživanje procesa i optimizacije tehnologije bio-konjugacije u proizvodnji lijekova. Tražena suradnja uokvirit će se sporazumom o tehničkoj suradnji, ugovorom o proizvodnji ili trgovačkim ugovorom.

BRBG20160407001 Bugarski proizvođač traži dobavljača materijala za izradu namještaja

Bugarska tvrtka, proizvođač kućnog i uredskog namještaja, namještaja za kafiće, barove, trgovine, hotele itd., traži dobavljače materijala za svoje krajnje proizvode. Tvrtka traži proizvođača ili dobavljača materijala za namještaj kako bi sklopili sporazum o proizvodnji. Potencijalni partneri mogu biti proizvođači i dobavljači drveta, metala, stakla, plastike, tkanine, ispuna, kože, itd, svih materijala koji se koriste u proizvodnji namještaja. Proizvodi i materijali potencijalnog partnera moraju biti certificirani u skladu sa EU standardima.

TRLT20161114001 Litvanski MSP traži recept za veganski burger nalik na meso ili partnere za osmišljavanje takvog recepta

Litvanski MSP s iskustvom u veleprodaji prehrambenih proizvoda i poznavanjem distribucije istih želi započeti s tvorničkom proizvodnjom veganskih burgera nalik na meso te je zainteresirana za kupnju recepata za takve burgere temeljem ugovora o licenciranju ili trgovačkog ugovora uz tehničku razvoj vlastitih recepata u suradnji s partnerima temeljem sporazuma o tehničkoj suradnji.

BOIT20161013003 Talijanski proizvođač vrećica traži distributera

Talijanski proizvođač papirnatih vrećica za različite vrste industrije – od prehrambene do kemijske, traži distributera i zastupnika za svoje proizvode. Tvrtka je nastala spajanjem dviju tvrtki – proizvođača papirnatih vrećica i vrećica od polipropilena, stoga su vrećice dostupne i u kombinaciji tih dvaju materijala i u raznim veličinama.

TRCN20160726002 Kineska tvrtka za oglašavanje traži animacijsku/video/informacijsku tehnologiju

Kineska tvrtka za oglašavanje specijalizirana za vizualnu stvarnost, animaciju, dizajn web stranica i dizajn likova iz crtića traži tehnologiju za vizualnu stvarnost, animacijski dizajn likova i dizajn web stranica za korištenje u oglašavanju, odnosima s javnošću i filmskoj industriji. Kineska tvrtka želi surađivati s partnerom u sklopu tehničke suradnje te bi također potpisala ugovor o licenciranju za kupnju patenta od partnera.