DRAGI PODUZETNICI,

Nove informacije, poslovne ponude i zanimljive vijesti možete naći u newsletteru za rujan.


NADOLAZEĆA DOGAĐANJA U MREŽI

VIJESTI IZ MREŽE I OTVORENI NATJEČAJI

PONUDE & POTRAŽNJE POSLOVNE I TEHNOLOŠKE SURADNJE


Nadolazeća događanja u mreži

10.rujna - Poslovni razgovori na Međunarodnom sajmu obrtništva u Celju

Europska poduzetnička mreža i Obrtnička komora Slovenije organiziraju poslovne razgovore pod nazivom International Matchmaking Event - Slovenia 2015 koji će se održati 10. rujna 2015. u Celju (Slovenija) tijekom održavanja 48. međunarodnog sajma obrtništva (MOS). Sudjelovanje na poslovnim susretima je besplatno a više informacija i upute za registraciju možete pronaći na: https://www.b2match.eu/slovenia201510.rujna - Poslovni razgovori na Međunarodnom sajmu namještaja u Poljskoj


Europska poduzetnička mreža organizira poslovne razgovore pod nazivom International Furniture Fair brokerage event koji će se održati 10. rujna 2015. u Ostrodi, u Poljskoj, tijekom održavanja 42. Međunarodnog sajma namještaja u Poljskoj.
Sudjelovanje na poslovnim susretima je besplatno a više informacija i upute za registraciju možete pronaći na: https://b2bharmo.com/ostroda2015/16. - 17.rujna - Poslovni razgovori na Međunarodnom sajmu stočarstva u Francuskoj

Europska poduzetnička mreža organizira poslovne razgovore pod nazivom SPACE 2015 - Livestock and agriculture brokerage event koji će se održati 16. I 17. rujna 2015. u gradu Rennes, u Frrancuskoj,tijekom Međunarodnog sajma stočarstva.

Sajam SPACE važan je međunarodni sajam za profesionalce za uzgoj stoke u sektorima goveda, svinja, peradi, kunića, ovaca i koza. Sudjelovanje na poslovnim razgovorima je besplatno a registracija se vrši na slijedećim Internet stranicama:

https://www.b2match.eu/international-b2b-meetings-space2015


22.rujna - Poslovni susreti u sklopu sajma POLAGRA FOOD FairEuropska poduzetnička mreža i Poljska agencija za razvoj poduzetništva organizirat će Međunarodne poslovne susrete u sklopu sajma „POLAGRA FOOD Fair“, jednom od najvećih sajmova prehrambene industrije u Srednjoj i Istočnoj Europi. Poslovni susreti će se održati 22.rujna u Poznanu.

Događanje je organizirano u okviru ekonomskog programa sudjelovanja Poljske na Svjetskoj izložbi EXPO 2015 u Milanu.
Registracija za poslovne susrete se vrši online putem linka https://www.b2match.eu/b2b-food2015.


22.rujna - Poslovni razgovori Transport & Logistics 2015

Europska poduzetnička mreža organizira poslovne razgovore pod nazivom Transport & Logistics 2015 koji će se održati 22. rujna 2015. u gradu Antwerpenu, u Belgiji tijekom Sajma Antwerp Expo. Ovaj sajam je manifestacija koja se održava svake dvije godine, mjesto susreta tvrtki iz sektora transporta i distribucije, skladištenja i rukovanja te podatkovne komunikacije i softvera.
Kroz poslovne razgovore imate mogućnosti upoznati inovativne tehnologije i pronaći nova rješenja za postojeće probleme. Sudjelovanje na poslovnim razgovorima je besplatno a registracija se vrši na slijedećim Internet stranicama:

https://www.b2match.eu/transport-logistics2015/


29. rujna - Poslovni susreti "Innovative Science for Successful Business"

Cilj ovog događanja je razvijanje i jačanje suradnje između inovativnih tvrtki i sveučilišnih znanstvenika, a rezultat je zajedničke organizacije Sveučilišta pokrajine Štajerske i Koruške kao dio Centra za prijenos znanja - WTZ Süd. Znanstvenici i tvrtke imati će prilike susresti se te razmijeniti kontakte, predstaviti znanstvena dostignuća vezana uz industriju te identificirati područja suradnje od zajedničkog interesa.
Prijave su otvorene do 14.rujna i moguće putem linka https://www.b2match.eu/partneringday201514. - 16.listopada - BIOTECH Misija za klastere i MSP u Japan

Europska komisija i EU-Japan Centar za industrijsku suradnju organiziraju poslovne susrete klastera i njihovih članica (MSP) iz sektora biotehnologije, u okviru međunarodnog poslovnog foruma BioJapan 2015. koji će se održati u Yokohami, 14. i 16. listopada 2015. BioJapan je vodeće azijsko događanje za pronalazak partnera u industriji biotehnologije. Detalje o sudjelovanju možete pronaći putem poveznice.15.listopada - Poslovni susreti u sklopu sajma Pula Boat Fair

Hrvatska gospodarska komora i Europska poduzetnička mreža Hrvatske sa zadovoljstvom Vas pozivaju da sudjelujete na poslovnim susretima koji će se održati 15. listopada 2015 u sklopu Pula Boat Fair-a u Marini Veruda Pula. Događaj je namijenjen tvrtkama koje djeluju u nautičkom sektoru, bilo da su proizvođači ili pružatelji usluga. Sudjelovanje je besplatno, a prijava će uskoro biti moguća putem linka navedenog na stranici.Vijesti iz mreže


Kreću prve razmjene u sklopu programa Erasmus za mlade poduzetnike

Od ukupno 18 prijavljenih sudionika u programu Erasmus za mlade poduzetnike, Tera Tehnopolis je odabrala prva dva poduzetnika za odlaznu razmjenu te im na taj način omogućila stjecanje iskustva kod iskusnog poduzetnika te postizanje konkretnih rezultata odnosno pokretanje svog vlastitog poslovanja.
Erasmus za mlade poduzetnike je međunarodni program razmjene koji mladim i ambicioznim poduzetnicima omogućuje razmjenu iskustva tijekom boravka kod iskusnog poduzetnika..Otvorene prijave za sudjelovanje na izložbi 11. BUDI UZOR®/40. INOVA®


BUDI UZOR®/INOVA® je međunarodna izložba inovacija, prototipova i poslovnih planova namijenjena inovatorima i nositeljima poslovnih ideja koji žele ispitati tržišnu vrijednost svoje inovacije i započeti poslovanje. Izložba se ove godine održava u Karlovcu, gradu s dugogodišnjom inovatorskom tradicijom. Datum održavanja izložbe je od 5.11. do 7.11., a glavni organizatori su Hrvatski savez inovatora, Tera Tehnopolis d.o.o. i Hrvatska udruga inovatora poduzetnika.


Suradnja TERA i VIDRA: Sljedeći korak internacionalizacija inovativnih proizvoda

Tera Tehnopolis d.o.o. i Razvojna agencija Virovitičko-podravske županije VIDRA su nakon postupka prikupljanja inovativnih projektnih prijedloga i njihovog rangiranja, pripremile projekte koji su spremni za prezentaciju, internacionalizaciju te financiranje od strane javnih i privatnih investitora. Radi se o inovativnim projektima kojima se planira podići tehnološka razina i konkurentnost poduzetnika na području Virovitičko-podravske županije.Na jesen Zagreb postaje svjetska start-up destinacija

Grad Zagreb u suradnji s Veleposlanstvom Države Izrael u Hrvatskoj, Hrvatskom agencijom za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) i Zagrebačkim velesajmom organizira veliko start-up događanje Zagreb Connect 2015. koje će omogućiti start-upovima iz Zagreba i regije da svoje poslovne ideje predstave potencijalnim investitorima, ulagačkim institucijama i poslovnim anđelima.
Za ovu godinu organizatori najavljuju velik odaziv nacionalnih i međunarodnih start-upova iz područje razvoja visokih tehnologija, dolazak investitora iz Velike Britanije, Njemačke, Poljske, Bugarske, Izraela te bogate novčane nagrade.Našički mladi poduzetnici u potrazi za prilikama i mogućnostima pokretanja vlastitog posla kroz EU fondove i programe

U petak, 28.8.2015. je održana informativna radionica namijenjena mladim poduzetnicima i poljoprivrednicima, svima onima koji imaju poslovnu ideju ili tek razmišljaju o pokretanju vlastitog posla, kao i svim ostalim zainteresiranim građanima i lokalnim dionicima.

Glavni organizator radionice je Informacijski centar Europe Direct Osijek, koji djeluje u sklopu Regionalne razvojne agencije Slavonije i Baranje, i LAG Karašica, dok je glavni cilj radionice bio svim sudionicima predstaviti samo neke od brojnih mogućnosti za razvoj poduzetništva i poljoprivrednih gospodarstava koje se pružaju iz EU fondova, programa usavršavanja i kroz mreže potpore.Ponude & potražnje poslovne i tehnološke suradnje


Ponude poslovne suradnje
Uputite Vaš upit na
jravlic@hgk.hr
Potražnje tehnologije
Uputite Vaš upit na
lada.benzon@hamagbicro.hr

BRNL20150730001 Traže se partneri u prerađivačkoj industriji

Nizozemska tvrtka traži partnere koji rade u prerađivačkoj industriji ( automobilskoj, strojevi, posebna oprema, energetska elektronika, izdržljiva energija ) i traže zastupnika za nizozemsko ili belgijsko tržište. Ova tvrtka ima iskustva u marketingu i prodaji u prerađivačkoj industriji i nudi svoje usluge u obliku komercijalnog ugovora.

Elektronika, IT i telekounikacije

Naslov: Traže se programeri za ravoj softvera, te testiranje aplikacija
POD Reference: TRDE20141211001
Sažetak: Njemačko malo i srednje poduzeće je softverski i konzalting partner za poslovnu inteligenciju, razvoj poslovnih aplikacija i savjetovanje za informacijske tehnologije, te upravljanje projektima. Tvrtka je razvila Linux virtualni stroj koristeći softverske komponente na bazi otvorenog koda spremne za razvoj softvera. Da bi osigurala sigurnost podataka, oblak će biti smješten na švicarskom teritoriju, a upravljalo bi se iz Njemačke. Tvrtka je u potrazi za test kupcima po ugovoru o uslugama.


BRPL20150612001 Traže se dobavljači alata

Poljska tvrtka, specijalizirana za prodaju alata kao što su svrdla, glodala i vijci, traži proizvođača ili dobavljača sličnih proizvoda, kako bi ih zastupala na lokalnom tržištu. Tvrtka traži partnere, koji će ih opskrbljivati kvalitetnim alatima i tako obogatiti njihov asortiman i ponudu. Tvrtka je spremna potpisati sporazum o uslugama distribucije.

Elektronika, IT i telekounikacije

Naslov: Traži se partner za kliničko istraživanje dermatološkog tretmana transdermalnom primjenom
POD Reference: TRDE20150602001
Sažetak: Njemačko MSP (malo i srednje poduzetništvo) razvilo je vrlo djelotvoran, ne invazivan dermatološki tretman baziran na transdermalnoj primjeni. Tvrtka traži partnera u svrhu razvoja kliničkih ispitivanja za istraživanja tehničkog ili zajedničkog dogovornog pothvata kako bi pokazao efikasnost i testne formulacije.


BRPT20150129001 Traže se proizvođači prehrambenih i delikatesnih proizvoda

Portugalska tvrtka s iskustvom u distribuciji prehrambenih proizvoda, delikatesnih proizvoda i pića za „HoReCa“ kanale (hoteli, restorani i catering ), supermarkete i gurmanske dućane, traži proizvođače i veletrgovce zainteresirane da ponude svoje proizvode na portugalskom tržištu. Tvrtka nudi trgovačko posredničke usluge (kao distributer ili trgovački posrednik).

Elektronika, IT i telekounikacije

Naslov: Tehnologija za puhanje mjehurića od sapunice za industriju igračaka
POD Reference: TRLV20150213001
Sažetak:
Mala tvrka iz Latvije angažirana u proizvodnji igračaka za djecu i pribora za njegu traži tehnologiju za puhanje mjehurića od sapunice koji može stati u tanku igračku. Tvtrka je zainteresirana za zajednički razvoj novog proizvoda i/ili tehnologije spremne za tržište.

BRRO20140506001 Traže se proizvođači strojeva i opreme

Rumunjska tvrtka, specijalizirana za veleprodaju strojeva i opreme, traži partnera u EU, kako bi postala njihov distributer u Rumunjskoj. Rumunjska tvrtka je distributer proizvoda za elektrane, dizel generatora, kućišta i spremnika za generatore, digitalnih kontrolnih ploča, prijenosnih panela proizvedenih od strane različitih međunarodnih tvrtki, te pruža i cjelovita rješenja i punu podršku za upravljanje električnom opremom.

Poljoprivreda i pomorski resursi

Naslov: Tvrtka iz Bugarske traži tehnologiju za proizvodnju ličinki muha
POD Reference: TRBG20150521001
Sažetak: Bugarska tvrtka u proizvodnji mesa od peradi i aktivne razgradnje mesa traži automatsku tehnologiju za proizvodnju ličinki muha (bijeli crvi) koji će biti korišteni za životinjsko hranjenje. Tvrtka traži komercijalni ugovor sa tehničkom asistencijom.

BRPL20150326001 Traže se proizvođači poljoprivrednih strojeva

Poljska tvrtka, koja se bavi prodajom poljoprivrednih strojeva vodećih svjetskih proizvođača, kao i rezervnih dijelova i potrošnog materijala, traži proizvođače poljoprivrednih strojeva koji se mogu koristiti u poljoprivrednim i ratarskim kulturama, zainteresirane za ulazak na poljsko tržište .

Industrijska proizvodnja, materijali i transportne tehnologije

Naslov: Traži se partner za dizajniranje I proizvodnju proizvoda od polimera
POD Reference: TRUK20150528002
Sažetak: MSP tvrtka iz Velike Britanije proizvodi različite vrste plastičnih kanti za recikliranje otpada. Željeli bi razviti separator tekućina kako bi povećali funkcionalnost i vrijednost kante. Traži industrijskog partnera za dizajn, razvoj i proizvodnju prototipa. Predloženi novi dio je u fazi osnovnog koncepta. Od partnera se očekuje da kreira inovativno rješenje. Tvrtka traži ugovor o zajedničkom pothvatu.

BRDK20150716001 Traži se proizvođač sklopivih posuda za jednokratnu upotrebu

Danski poduzetnik s više od 30 godina iskustva u zdravstvu i bolničkom sektoru, dizajnirao je sklopivu posudu za jednokratnu upotrebu, koja se može sterilizirati i koristiti za transplantaciju organa/operacije. Posuda se može preklopiti tako da zauzima vrlo malo prostora (1,5 cm) u usporedbi s ostalim takvim posudama ( između 7,5 do 12 cm) i namijenjena je za uporabu u bolnicama, za „Liječnike bez granica“, kućnu njegu , stomatološke klinike i laboratorije. Budući da je posuda za jednokratnu uporabu, smanjeno je širenje infekcije od čišćenja i sterilizacije. Danska tvrtka traži proizvođača koji može proizvesti posudu prema CE standardu potrebnom za kirurške instrumente. Tvrtka traži dobavljača koji će moći proizvesti proizvod od presvučenog kartona, sa CE oznakom i u najmanje dvije veličine 10x10 cm i 26x26 cm.


Industrijska proizvodnja, materijali i transportne tehnologije

Naslov: Novi visoko učinkoviti metalni proizvodi za proizvodnju hladno prešanih profila u građevinarstvu
POD Reference: TRIT20150309001
Sažetak: Talijanska MSP tvrka traži dobavljača materijala od visoko izdržljivog čelika (vlačne čvrstoće ≥ 500MPa) za procesuiranje hladno prešanom metodom i za proizvodnju strukturnih profila u drvodjelstvu, radi učinkovitijih tanjih i otpornijih strukturnih profila. Komercijalni ugovor sa tehničkom pomoći je zamišljen kao tip suradnje.


BRFR20150618001 Traži se dobavljač makadamia ulja

Francuska tvrtka, specijalizirana za proizvodnju organskih kozmetičkih proizvoda inspiriranih aromaterapijom i terapijom bojama, traži dobavljača organskog makadamia ulja. Tvrtka nudi proizvode za svakodnevnu njegu, čije se kozmetičko djelovanje temelji na potpuno prirodnim sastojcima, bez umjetnih molekula .Tvrtka traži partnere za uspostavu sporazuma o uslugama s veletrgovcima, koji ih mogu opskrbiti organskim makadamia uljem, koje bi se koristilo kao osnovni sastojak za određenu liniju ulja za masažu .
Prehrambena industrija

Naslov: IT alati za nadzor insekata u njihovom prirodnom okruženju
POD Reference: TRPL20150414001
Sažetak: Poljska tvrtka specijalizirana za proizvodnju klopki za insekticide traži IT alate za nadzor insekata i ostalih štetnika u njihovom prirodnom okruženju. Dalnja suradnja je zamišljena komercijalnim ugovorom uz tehničku pomoć.


BRLT20150812001 Traži se dobavljač radnih uniformi/obuće

Litvanska tvrtka, specijalizirana za prodaju radnih uniformi, traži dobavljača radnih uniformi, radne obuće, proizvoda za jednokratnu upotrebu i opremu za osobnu zaštitu. Tvrtka ima 11 podružnica u Litvi i nudi usluge distribucije. Tvrtka nudi usluge distribucije i traži partnera koji će biti proizvođač ili izvoznik radne odjeće, obuće, proizvoda za jednokratnu upotrebu i osobne zaštitne opreme. Tvrtka je posebno zainteresirana za nova rješenja i nove, inovativne proizvode, kako bi proširila asortiman proizvoda tvrtke.
Energija

Naslov: Traži se tehnologija za premazivanje otporna na koroziju pri visoko temperaturnim parama koja sadrži SO2 (sumporni oksid)
POD Reference: TRBE20150128001
Sažetak: Belgijska tvrtka specijalizirana u dizajnu i proizvodnji izmjenjivača topline nove generacije. Tvrtka je posvečena izvlačenju topline iz otpadnih plinova, te traži novu tehniku premaza na sirove materijale radi unaprijeđenja svoje tehnologije kako bi uklopila abrazivno-korozivne uvjete potrebnim specifikacijama. Traže se gotova ili u pripremi rješenja za premaz uz komercijalni ugovor i tehničku pomoć, licenciranje, tehničku i istraživačku suradnju.


BRSI20140611001 Čelične komponente/konstrukcije

Slovenska tvrtka, specijalizirana za proizvodnju i montažu čeličnih komponenti / konstrukcija, traži dobavljača čelika, koji može dostaviti cca 50-100 tona mjesečno čelika, s kojim žele uspostaviti sporazum o proizvodnji i/ili o uslugama distribucije.Tvrtka bi željela pronaći pouzdanog dobavljača za veće, kao i manje količine čelika i drugih metala, budući dažele optimizirati svoje troškove materijala.Energija

Naslov: Mikro hidro turbina za konačno korištenje otpadne vode
POD Reference: TRUK20150415001
Sažetak: Velika Škotska tvrtka vodnih usluga želi istražiti nove potencijale za izvlačenje energije iz otpadnih voda, dopuštajući lokalnim izvorima korištenje obnovljive struje na mjestima gdje to još uvijek nije moguće. Traži se industrijski partner za demonstraciju ili tehnološki razvoj niskocjenovnih mikro hidro rješenja sa mogućnošću rada sa otpadnim vodama.


BRBG20150605001 Bugarska tvrtka nudi zastupstvo

Bugarska tvrtka sa sjedištem u sjeverozapadnoj Bugarskoj specijalizirana za uvoz, distribuciju i trgovinu elektro materijala i rasvjetnih tijela, kao i pružanje konzultantskih usluga, integraciju LED rasvjetnog sustava i održavanje uredskih zgrada, nudi zastupstvo prvenstveno proizvođačima električnih materijala i svjetiljki.

Energija

Naslov: Traži se tehnologija za dugoročno skladištenje solarno-toplinske energije
POD Reference: TRBE20150508001
Sažetak: Belgijska tvrtka aktivna u izradi solarnih sistema u velikim razmjerima i/ili kombiniranih solarnih sustava je u potrazi za dugoročnom tehnologijom za skladištenje toplinske energije. Tvrtka želi da se predložena rješenja integriraju na tržištu kroz ugovore o tehničkoj suradnji.