DRAGI PODUZETNICI,


Ukoliko ste danas već dobili newsletter na Vašu e-mail adresu, ali onaj za kolovoz, ispričavamo se, došlo je do greške prilikom administriranja novog broja.

Stoga odvojite malo vremena i pregledajte novo izdanje koje Vam donosi pregršt novih informacija, poslovnih ponuda i otvorenih natječaja - newsletter za rujan!!

NADOLAZEĆA DOGAĐANJA U MREŽI OTVORENI EU NATJEČAJI I VIJESTI IZ MREŽE PONUDE & POTRAŽNJE POSLOVNE I TEHNOLOŠKE SURADNJE

 

Nadolazeća događanja u mreži

 

2. listopad - Radionica na temu upravljanja intelektualnim vlasništvom

Ured za transfer tehnologije Sveučilišta u Splitu (UTT) u suradnji s IPR Helpdesk-om i Europskim patentnim uredom (EPO) organizira 2. listopada 2014. godine u multimedijalnoj dvorani na drugom katu sjevernog tornja Sveučilišne knjižnice u Splitu radionicu na temu upravljanja intelektualnim vlasništvom.

 


6.i 7. listopad - Poslovni susreti mikropoduzetnika u Veneciji

Dana 6. i 7. listopada 2014. u Venceiji održat će se drugo izdanje poslovnih susreta u okviru događanja pod nazivom Izložba mikro poduzetništva (eng. Micro Enterprise Showroom). Ova izložba će obuhvatiti različite događaje s ciljem informiranja i educiranja tvrtki, dok će poslovni susreti služiti kao platforma za istraživanje mogućnosti za suradnju i uspostavu međunarodnih partnerstva.

 


15.listopad - Konferencija: Izvori financiranja EU projekata - mogućnosti i izazovi

Hrvatska banka za obnovu i razvitak i Hrvatska gospodarska komora-Europska poduzetnička mreža organiziraju konferenciju „Izvori financiranja EU projekata-mogućnosti i izazovi“ koja će se održati u srijedu 15. listopada 2014. godine.
Cilj konferencije je upoznati potencijalne korisnike sredstava EU fondova sa svim novostima i mogućnostima vezanim za financiranje njihovih projekata, kao i uslugama koje za korisnike EU fondova nudi Hrvatska banka za obnovu i razvitak.

 


16.listopad - Poslovni susreti Eco - Match 2014, Poznan, Poljska

Hrvatska gospodarska komora, Županijska komora Split kao partner Znanstvenog i tehnološkog parka u Poznanu (Poljska) pri Europskoj poduzetničkoj mreži, poziva poduzetnike, istraživače i predstavnike lokalne uprave i samouprave na sedme po redu poslovne susrete Eco-Match 2014 – BrokerageEvent (16. listopada 2014 u Poznanu, Poljska). Poslovni susreti omogućuju predstavljanje novih proizvoda, poslovnih ideja ili tehnologija te pronalazak partnera koji su vam u mogućnosti pomoći u razvijanju istih.

 


16.listopad - Poslovni susreti u sklopu Pula Boat Fair

Hrvatska gospodarska komora i Europska poduzetnička mreža Hrvatske sa zadovoljstvom Vas pozivaju da sudjelujete na poslovnim susretima koji će se održati 16. listopada 2014 u sklopu Pula Boat Fair-a u Marini Veruda Pula. Pula Boat Fair je najbrže rastući sajam nautičkog sektora na jadranskom području i predstavlja vrlo atraktivnu međunarodnu ponudu tvrtkama koje žele promovirati svoje proizvode i pronaći nove poslovne mogućnosti. Više informacija na http://www.pulaboat.com/, a prijave za poslovne susrete su moguće putem linka http://pulaboat.talkb2b.net/hr.

 


24.listopad - Poslovni susreti: Superwomen Matchmaking 2014, Turku, Finska

Superwomen Matchmaking 2014 je događaj koji organizira Europska poduzetnička mreža u Finskoj i ELY-Centar za jugozapadnu Finsku u okviru Sajma ženskih vještina. Poslovni susreti predstavljaju izvrsnu mogućnost za žene poduzetnice za pronalazak novog poslovnog partnera, proširenje poslovanja na nova tržišta, komercijaliziraju inovacija ili razvoj proizvoda te da postanu konkurentnije na europskom tržištu.

 


3.studeni - 10. BUDI UZOR®/39. INOVA® - ovogodišnja najveća izložba inovacija u jugoistočnoj Europi

Imate ideju. Nedostaje vam prototip? Želite provjeriti inovativnost i mogućnost komercijalizacije vlastite inovacije? Trebate partnera, kupca, dobavljača ili djelatnika? Odgovore na ova te mnoga druga pitanja možete pronaći na ovogodišnjoj izložbi BUDI UZOR®/INOVA®.

 

 


Otvoreni natječaji i vijesti iz mreže

Ponovno otvoren natječaj MINPO-a za Primjenu ICT tehnologija

Ministarstvo poduzetništva i obrta ponovno je otvorilo Pozivu na dostavu projektnih prijava “Primjena informacijske i komunikacijske tehnologije za poboljšanje poslovnih procesa” počevši od 01. rujna 2014. godine., nakon privremene obustave.

Obavijest o ponovnom otvaranju Poziva na dostavu projektnih prijava možete pronaći putem poveznice.


 

Obrazovanje za poduzetništvo i obrt

Otvoren je poziv na dostavu projektnih prijedloga (bespovratna sredstva). Cilj natječaja je podizanje razine kvalitete stručnog obrazovanja i usavršavanja, usvajanje poduzetničkih kompetencija, poticanje poduzetničke kulture u društvu te razvoj pozitivnog odnosa prema cjeloživotnom učenju u poduzetništvu radi rasta i razvoja poduzetništva te povećanja stope samozapošljavanja i zapošljavanja. Više informacija možete doznati ovdje.


 

KREDITOM DO USPJEHA 2014.

Vlada RH usvojila Prijedlog programa poboljšanog kreditiranja poduzetništva i obrta KREDITOM DO USPJEHA 2014. Glavni cilj Programa je povećati financiranje sektora malog gospodarstva, a koji se temelji na Strategiji - Strateški cilj 2. Poboljšan pristup financiranju, a kojim je određeno razvijanje različitih financijskih mogućnosti za subjekte malog gospodarstva.

Tekst Prijedloga možete preuzeti ovdje.


 

Objavljeno prvih 155 primatelja bespovratnih sredstava iz Instrumenta za MSP-ove

Europska komisija danas je objavila popis prvih 155 malih i srednjih poduzeća (MSP-ovi) koja će primiti sredstva iz novog Instrumenta za MSP-ove vrijednog tri milijarde eura. Svaki od 155 MSP-ova iz 21 zemlje dobit će 50 000 eura za financiranje studija izvedivosti za svoje projekte, a na raspolaganju su im do tri dana poslovnog savjetovanja. Njihovi se projekti nakon toga mogu razmatrati za daljnju financijsku potporu Komisije u iznosu do 2,5 milijuna eura.


 

Prijave za European Business Awards 2015.-2016

Europska poslovna nagrada - The European Business Awards – prepoznaje i nagrađuje izvrsnost, najbolju praksu i inovacije u europskim poduzećima. Natjecanje je besplatno i otvoreno je za poduzeća svih veličina i iz svih djelatnosti. Europska poslovna nagrada, koja se održava osam godina, ima tri svrhe za poslovnu zajednicu: omogućava dobre primjere za poduzeća koja tome teže, podržava pojedinačni i organizacijski uspjeh i omogućava studije slučajeva odličnih poduzeća za učenje.


Treći poziv MSP-ima za besplatne savjetodavne usluge u sklopu projekta SMEPASS II

U sklopu EU projekta “Pružanje savjetodavnih usluga malom i srednjem poduzetništvu –SMEPASS II” započinje treći i posljednji poziv za iskaz interesa malih i srednjih poduzetnika za dobivanje besplatnih savjetodavnih usluga s područja osiguranja kvalitete, razvoja proizvoda i marketinga. Posljednji krug prijava kreće 15. rujna i traje do 17. listopada ove godine. Sve potrebne informacije, posebice kriteriji prihvatljivosti, dostupne su na internetskim stranicama Projekta http://www.smepass2.eu.


 

Ponude i potražnje poslovne i tehnološke suradnje


Ponude poslovne suradnje

Uputite Vaš upit na jravlic@hgk.hr

Potražnje tehnologije

Uputite Vaš upit na lada.benzon@bicro.hr

BRIT20140711001 Distribucija parketa na talijanskom tržištu


Talijanska tvrtka, distributer parketa, traži tvrtke specijalizirane za proizvodnju i prodaju parketa kojima bi ponudila distribuciju na talijanskom tržištu.
Tvrtka je zainteresirana za povećanje ponude parketa svojim klijentima te stoga žele u svoj asortiman uvrstiti parkete iz različitih europskih zemalja.

Elektronika, IT i telekomunikacije

Naslov: Traže se proizvodi za analizu društvenih mreža web stranica koji se mogu uključiti u platformu za umrežavanje poslovnih korisnika

POD Reference: TRGR20140807001

Sažetak: Grčki SME koji je razvio on-line platform za povezivanje, umrežavanje i tgovanje na tržištu poslovne potrošnje (B2B) traži tehnologiju za web-analizu koja može rudariti podatke i povećati korištenje transakcija za klijente. Tehnologija mora osigurati podatke u realnom vremenu, pratiti izvještaje, te treba sadržavati kognitivne značajke. Tehnologija treba imati mogućnosti integriranja u platformu. Traži se tehnička suradnja i ugovori o licenci

BRUK20140813001 Proizvodnja posebnog ogrtača za sve vremenske uvjete


Britanska tvrtka, koja je razvila svestran odjevni predmet (ogrtač) otporan na sve vremenske uvjete, namijenjen aktivnostima poput surfanja, vodenih sportova, pecanje, pucanje, kampiranje, odlazak na festivale, itd. traži proizvođača odjeće kako bi se zadovoljila povećana potražnja za njihovim asortimanom. Potencijalni partner može biti tvrtka koja je svestrani proizvođač odjeće, ili koja proizvodi vreće za spavanje, šatore itd, a koja želi diverzificirati svoju proizvodnju.

Elektronika, IT i telekomunikacije

Naslov : Londonski stručnjak za Share Point I .NET nudi mogućnost zastupanja u Velikoj Britaniji

POD Reference: TRUK20140818001

Sažetak:

Londonski SME koji radi sa poduzetnicima i javnim sektorom u području konzaltinga, oblikovanja, razvoja i podrške sustava izgrađenih na Macrosoft Share Point and .NET SharePoint Online proširuje područje poslovanja.

Žele proširiti asortiman rješenja koja mogu ponuditi svojim klijentima i žele raditi s drugim stručnjacima u razvoju novih mogućnosti kroz komercijalni ugovor sa tehničkom podrškom ili uz tehničku suradnju.

BRCZ20140819001 Distribucija dekorativnih proizvoda na češkom tržištu


Češka tvrtka sa vlastitim skladišnim prostorom, specijalizirana za dekorativne proizvode za kuću, traži proizvođača inovativnih dizajnerskih proizvoda, kao što su dekorativni predmeti za unutarnje ili vanjsko uređenje ili namještaja. Tvrtka nudi trgovačko posredništvo, a željeli bi postati ekskluzivni distributer u Republici Češkoj.

Elektronika, IT i telekomunikacije

Naslov: Traže se fleksibilne i tanke baterije ili superpunjači koji bi se integrirali u pametne kartice

POD Reference: TRFR20140520001

Sažetak:

Francuski SME specijaliziran za fleksibilnu elektroniku koja se ugrađuje u razne uređaje koji se napajaju, posebno u pametne kartice, traži partnera koji je u mogućnosti razviti fleksibilne i tanke baterije ili superpunjače . Traženi proizvod namijenjen je napajanju elektronike ugrađenje u pametne kartice.

BOPL20140806001 Poljska tvrtka traži distributera začina


Poljska tvrtka specijalizirana za proizvodnju začina, bilja, sušenog povrća, kockica prepečenog kruha, oraha, grožđica i drugih proizvoda prehrambene industrije, traži distributere. Tijekom procesa proizvodnje tvrtka koristi parni proces sterilizacije – sigurna i ekološka metoda uz jamstvo mikrobiološke čistoće. Tvrtka traži distributere koji imaju iskustva u suradnji s proizvođačima i trgovcima na veliko u prehrambenoj industriji.

Ostale industrijske tehnologije

Naslov: Inovativna automatizirana tehnologija za process selekcije tekstilnih vlakana

POD Reference: TRIT20131212001

Sažetak:

Talijanska tvrtka bavi se automatuziranom separcijom otpadnog tekstilnog vlakna kojoj je cilj oporavak i recikliranje.

Tvrtka traži inovativne automatizirane sustave koji mogu optimizirati process selekcije vlakana. Traži se ugovor o tehničkoj suradnji.

BOES20140827003 Španjolska tvrtka traži distributera obuće


Španjolska tvrtka, proizvođač obuće koju karakterizira udobnost i visoka kvaliteta, zainteresirana je za pronalaženje partnera za distribuciju svojih proizvoda posebno u zdravstvenom sustavu i hotelijerskoj industriji.Glavni proizvodi proizvedeni od strane tvrtke su profesionalna obuća, ulošci koji se lako prilagođavaju na sve vrste obuće. Cipele su rađene u jednom dijelu bez šivanja ili lijepljenja. Potplati izrađeni od poliuretana su vrlo lagani i fleksibilni, budući da se tijekom procesa proizvodnje dvije komponente miješaju, koje reagiraju i učvršćuju se sve dok ne ispune kalup. Njihova struktura se sastoji od mikroskopskih mjehurića zraka.

Ostale industrijske tehnologije

Naslov: Ukljanjanje prašine unutar elektromehaničkih uređaja.

POD Reference: TRUK20140610002

Sažetak:

Britanski ogranak Europskog proizvođača traži inovativnu tehnologiju kojom bi se preveniralo upadanje prašine plastičnih dijelova u optičke komponente. Alternativno se traži način tretiranja ili zaštite komponenti kako bi ih se zaštitilo od prašine u duljem vremenskom period. Ne postoje posebne smjernice za tehnologiju koja bi se koristila, ali trebao bi postojati dokaz koncepta. Priroda ugovora ovisiti će o stupnju razvoja tehnologije I može uključivati licenciranje ili zajednički daljnji razvoj.

BOES20140828003 Konzultantske usluge za ulakaz na španjolsko tržište


Španjolska konzultantska tvrtka nudi svoje usluge. Kao konzultantska tvrtka ima veliko iskustvo u nekoliko sektora i područja te pruža profesionalne usluge podrške i tehničke pomoći u upravljanju projektima iz sljedećih područja poslovanja: financije, vanjski poslovi i poslovna suradnje te strateško savjetovanje. Tvrtka pomaže tvrtkama zaniteresiranim za španjolsko tržište – da učvrste svoju prisutnost ili započnu djelatnost na španjolskom tržištu.

Ostale industrijske tehnologije

Naslov: Profili za LED aplikacije s mogućnošću recikliranja

POD Reference: TRDE20140623001

Sažetak:

Njemačka tvrtka koja razvija i proizvodi električne i rasvjetne sustave traži rješenje za zamjenu profila od lijevanih vlakna aluminija sa mehanički ekvivalentnim profilima koji se mogu reciklirati. Ti profili bi se trebali koristiti za umetanje različitih tipova osvjetljenja uključujući sustave leća koje generiraju osvijetljene površine za upotrebu u zatvornenim prostorima te za vlažne prostore. Tvrtka traži komercijalni ugovor sa tehničkom suradnjom.

BRPL20140812001 Distribucija namještaja i slika na poljskom tržištu


Poljska tvrtka koja posluje putem online shop-a, traži proizvođače namještaja i slika čije bi proizvode distribuirali u Poljskoj. Tvrtka je zainteresirana za to da bude agent / predstavnik tvrtkama zainteresiranim za ulazak na poljsko tržište elegantnog namještaja. Tvrtka nudi samo visoko kvalitetne, moderne i dobro osmišljene proizvode. Kako bi zadovoljili svoje klijente tvrtka je redovito u potrazi za novim zanimljivim proizvođačima namještaja kako bi ih promovirali putem svoje online trgovine i marketinga.

Prehrambena industrija

Naslov: Eko-učinkovita tehnologija za industrijsku liniju obrade oraha, od post-ubiranja do sušenja, koja nudi racionalnu upotrebu vode tijekom procesa te upravljanje ponovnim korištenjem otpadnih voda.

POD Reference: TRPT20140811001

Sažetak:

Portugalska tvrtka koja se bavi aktivnostima vezanim uz poljoprivrednu industriju traži industrijsku proizvodnu liniju za obradu voća sa tvrdom ljuskom (orasi, lješnjaci, bademi). Tehnologija bi trebala biti dokazana sa referencama na tržištu. Tvrtka posebno brine o eko-efikasnosti upotrebe vode koja se koristi u procesu te proizvodnji otpadnih voda. Traženi partner je proizvođač opreme zainteresiran za teničku suradnju ili komercijalni ugovor sa tehničkom podrškom.

AT03092014 Austrijska modna kuća traži partnere za šivanje odijela


Austrijska modna kuća traži hrvatske tekstilne tvrtke koje su u mogućnosti šivati odijela i jakne. Modna kuća traži tvrtke koje bi šivale njihovu kolekciju za proljeće/ljeto i jesen/zimu (muška odijela i ženski sakoi) – otprilike 1000 komada po koleciji, 2000 godišnje. Tvrtka, potencijalni poslovni partner, bi radila sve prema dizajnu austrijske kuće. Materijal, zatvarači, gumbi i ostalo bi nabavila austrijska modna kuća. Potencijalni poslovni partner bi trebao organizirati prijevoz odjeće do Austrije. Austrijska modna kuća naglašava kako je bitno da potencijalni poslovni partner ima iskustvo i potrebno znanje za šivanje odjeće.

Prehrambena industrija

Naslov: Nova tehnologija za spriječavanje promjene boje oguljenih krumpira

POD Reference: TRDE20140508003

Sažetak:

Njemačka proizvodna tvrtka specijalitirana je za preradu poljoprivrednih proizvoda. POduzeće traži inovativnu tehnologiju kojom bi spriječilo promjenu boje oguljenih krumpira. Tvrtka traži partnere iz industrije ili istraživačke organizacije iz područja agrofood industije sa iskustvom u preradi I pakiranju oguljenih krumpira. Potencijalni tip suradnje može biti komercijalni ugovor sa tehničkom podrškom, tehnička suradnja ili licenca.

CZ03092014 Češki distributer odjeće za jedriličare traži partnere u Hrvatskoj


Češka tvrtka, specijalizirana za prodaju odjeće za jedriličare (neoprenska odijela, prsluci, rukavice, itd) i koja je ekskluzivni distributer jedne danske tvrtke i njenog službenog „brenda“, traži zastupnika u Hrvatkoj koji bi prodavao spomenutu odjeću.

Energija

Naslov :Traži se tehnologija koja koristi solarne termalne tehnike za masovnu obradu vode

POD Reference: TRUK20140515002

Sadržaj:

Britanski developer projekata koji se bave projektimaobnovljive energije i voda/ otpadnih voda na internacionalnoj razini traži nove tehnologije korištenja solarnih termalnih tehnika ta masovnu obradu voda do standarda pitkosti. Razmatra se ugovor o tehničkoj suradnji, ugovor o zajedničkom ulaganju i licencni ugovor.

BORO20140817001 Rumunjski špediter nudi svoje usluge svim proizvođačima


Rumunjski neovisni špediter koji djeluje u cijelom svijetu, nudi složene usluge prijevoza. Višejezični timovi tvrtke mogu učinkovito rješavati sve upite, ponuditi savjetovanje i usluge s dodanom vrijednosti: „door to door“, skladištenje, konsolidacija, carinjenje,osiguranje tereta, skladištenje, itd. Tvrtka nudi prijevoz i logističke usluge za proizvođače, dobavljače ili veletrgovce bilo kakvom opremom i proizvodima.

Industrijska proizvodnja, materijali I transportne tehnologije

Naslov: Implementacija tehnologije ekstruzije poliamida za standardni i pojačani tip staklenih vlakana.

POD Reference: TRPL20140724001

Sažetak:

Poljsko malo i srednje poduzeće specijalizirano za implementaciju i upravljanje inovativnim tehnologijama traži partnera koji je u mogućnosti osigurati implementaciju tehnologije za ekstruziju poliamida za standardni i pojačani tip staklenih vlakana. Tehnologija je potrebna za jedan od projekata tvrtke. Tvrtka je zainteresirana za bilo kakav ugovor kojem je cilj implementacija tehnologije koja se traži sa posebnim naglaskom na komercijalni ugovor sa tehničkom suradnjom.