DRAGI PODUZETNICI,

Pregršt novih informacija, poslovnih ponuda i otvorenih natječaja možete naći u newsletteru za listopad!!!

NADOLAZEĆA DOGAĐANJA U MREŽI

OTVORENI EU NATJEČAJI I VIJESTI IZ MREŽE

PONUDE & POTRAŽNJE POSLOVNE I TEHNOLOŠKE SURADNJE


Nadolazeća događanja u mreži

4.-7.studeni - Poziv na poslovne susrete na sajmu Midest u Parizu

Poslovni susreti na sajmu Midest, najvećem svjetskom sajmu industrijskog podugovaranja, biti će mjesto na kojemu će tvrtke koje imaju ciljani i niskobudžetni pristup međunarodnim tržištima imati priliku stvoriti održive odnose i ojačati partnerske veze sa podizvođačima. Sajam MIDEST poznat je kao jedna od najvažnijih svjetskih ključnih platformi za industrijske kooperante na međunarodnoj razini a organiziran je s ciljem da se na jednom mjestu organizira susret sudionika u lancima opskrbe i potražnje u podizvođačkoj zajednici.


6.i 7. Studeni - 4. Poslovni forum podunavske regije (DRBF)

Poslovni forum podunavske regije održat će se po četvrti put u Beču, 6. i 7.studenog, pod pokroviteljstvom Austrijske gospodarske komore.

Više od 500 sudionika i 50 međunarodnih predavača iz sektora prehrambene industrije i prerade hrane, kao i ključnih donositelja odluka iz svih 14 zemalja podunavske regije, usredotočit će se na "Lance vrijednosti u prehrambenoj industriji".


6.- 8.studeni - 10. BUDI UZOR®/39. INOVA® - ovogodišnja najveća izložba inovacija u jugoistočnoj Europi


Imate ideju. Nedostaje vam prototip? Želite provjeriti inovativnost i mogućnost komercijalizacije vlastite inovacije? Trebate partnera, kupca, dobavljača ili djelatnika? Odgovore na ova te mnoga druga pitanja možete pronaći na ovogodišnjoj izložbi BUDI UZOR®/INOVA®.18. i 19.studeni - Otkrijte poslovne mogućnosti koje nudi Cape Verde

Misija za rast će posjetiti Cape Verde u utorak 18. i srijedu 19. studenog 2014. Svrha ove misije je iskoristiti potencijale Cape Verde u različitim aspektima. Cape Verde je član ekonomske zajednice zapadnih afričkih država i kao takva ima pristup tržištu od 300 milijuna stanovnika s kojima je Europska unija upravo sklopila Sporazum gospodarskog partnerstva.


Vijesti iz mreže

Europska komisija potvrdila Partnerski sporazum s Hrvatskom!

Potpredsjednik Vlade i ministar regionalnoga razvoja i fondova EU Branko Grčić potvrdio je 30. listopada 2014. u Banskim dvorima da je Europska komisija potvrdila Sporazum o partnerstvu, krovni strateški dokument za korištenje 10,676 milijardi eura iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova, a koji bi trebali poslužiti kao temelj održivog gospodarskog rasta i zapošljavanja u idućih 7 godina.Ponude i potražnje poslovne i tehnološke suradnje


Ponude poslovne suradnje

Uputite Vaš upit na jravlic@hgk.hr

Potražnje tehnologije

Uputite Vaš upit na lada.benzon@bicro.hr

BRAT20140909001 Distribucija proizvoda na austrijskom tržištu

Austrijska tvrtka, specijalizirana za distribuciju prehrambenih proizvoda, nudi usluge distribucije proizvođačima spomenutih proizvoda (prvenstveno proizvođačima ulja, vina, pjenušca, mineralne vode, organskog voća i soka od povrća). Tvrtka je također zainteresirana za distribuciju proizvoda za zaštitu okoliša (npr. sustava za pročišćavanje vode i proizvoda za filtraciju zraka) i sustava za solarnu energiju. Tržišta na koja tvrtka izvozi su: Azija, Sjeverna/Južna Amerika, južna Afrika i Europa.

Pametan sustav za prepoznavanje kvalitete drva.

POD Referenca: TRIT20140716001

Sažetak: Tvrtka iz italije koja se bavi proizvodnjom mehanizacije za obradu drveta nastoji automatizirati postupak prepoznavanja kvalitete drva optičkom analizom u trenutku rezanja i radnog procesa, time povećavajući preciznost i izbjegavajući potrebu ljudskog operatora u toj fazi. Tehnologija bi trebala biti u fazi razvoja koji omogućuje implementaciju u kratkom roku.Tvrtka traži partnere za potpisivanje ugovora o tehničkoj suradnji.

BRUK20140922002 Proizvodnja električnog bicikla

Britanska tvrtka, sa sjedištem u Londonu, razvila je novi, unaprijeđeni električni bicikl. Iako postoji nekoliko modela koji su dostupni na tržištu, tvrtka je razvila novi dizajn, s kojim je prevladala velike izazove kada je riječ o težini, ugradnji dodatne opreme, kao što su baterije, punjač i motor. Tvrtka traži partnere za zajedničku proizvodnju, kako bi im pomogli u masovnoj proizvodnji e-bicikla i ponudili ga na tržištu.

Traži se ekspertiza za razvoj novih mobilnih i web aplikacija u području zdravstva

POD Referenca:TRUK20140602003

Sažetak: Tvrtka iz sjeverozapadnog dijela Velike Britanije razvija novu metodologiju za kontroliranje stresa koja će se biti dostupna putem interneta i mobilnih uređaja. Projektni tim traži partnera s iskustvom u on-line prodaji i razvoju web aplikacija (App) za kreiranje ulaznog portala, kroz zajedničko ulaganje kao oblik suradnje.

BRRU20140313001 Distribucija prehrambenih namirnica na ruskom tržištu

Ruska tvrtka specijalizirana za veleprodaju prehrambenih namirnica i proizvoda (žitarice, brašno, šećer, itd.) traži dobavljača namirnica, posebno šećera. Drugi proizvodi koji su također poželjni su: žitarice, brašno, začini, čaj i kava. Partnerska tvrtka bi trebala biti u mogućnosti pružiti visoko kvalitetne proizvode po niskim cijenama.

Traži se računalno upravljani sustav za kontrolu proizvodnje i kvalitete proizvoda namijenjen za petoslojne polietilenske folije.

POD Referenca:TRPL20140915001

Sažetak: Poljska tvrtka inače specijalizirana za proizvodnju jednoslojne polietilenske folije traži računalno kontrolirani sustav za kontrolu proizvodnje i kvalitete petoslojne polietilenske folije.Tvrtka je zainteresirana za sklapanje licenčnog ugovora.

BRUK20141010001 Dobavljači začina za britansko tržište

Britanska tvrtka traži dobavljače kvalitetnih začina. Uz jedinstven spektar začina, ovaj proizvođač je zainteresiran i za suradnju sa drugim proizvođačima kvalitetnih začina, kao što su crvena paprika, crni i bijeli papar, kumin,korijander, sol, čili, timijan .

Traži se napredna tehnologija za emanaciju a pare, plina, mirisa u atmosferi po konstantnoj stopi tijekom cijelog vijeka trajanja proizvoda

POD Referenca: TRUK20140924001

Sažetak: UK tvrtka traži uređaj za pasivnu (bez napajanja) difuziju/emanaciju organskih para, mirisa, hlapivih materijala sa podloga (gelovi, plastike, Wick) ili kroz membrane. Sustav bi trebao omogućiti difuziju (emanaciju) koja je konzistentna u intenzitetu i sastavu tijekom dugog vremenskog razdoblja (mjesec do dva). Za partera traže tvrtku ili fakultet za sklapanje licenčnog ugovora ili ugovora o tehničkoj suradnji ili proizvodnji.

BOHU20141016001 Uređaj za električnu stimulaciju mišića

Mađarska tvrtka, koja je razvila i proizvela poseban uređaj za električnu stimulaciju mišića (EMS - electric muscle stimulation), traži distributera. Uređaj se može uspješno i učinkovito koristiti u svrhu rehabilitacije nakon operacije, ozljede u fizikalnoj terapiji, a može značajno poboljšati stanje neaktivnih pacijenata podižući cirkulaciju i metaboličke procese. Uređaj može pridonjeti oporavku mišića i zglobova, bez da ih ošteti. Dvanaest nezavisnih kanala uređaja nježno stimulira glavne mišićne skupine u isto vrijeme, tako da 80% mišića može biti stimulirano. Intenzitet, dubina i frekvencija impulsa su zasebno podesivi, tako da se može stvoriti individualna terapija za svakoga.

Bioaktivne prirodne tvari iz biljnih ekstrakata protiv metaboličkog sindroma i za bolje mentalno zdravlje

POD Referenca:TRDE20140917001

Sažetak: Njemački biotehnološka tvrtka je u potrazi za novim bioaktivnim spojevima biljnog podrijetla kako bi zajedno razvili i/ili licencirali bioaktivne dodatke prehrani za poboljšanje metaboličkog i mentalnog zdravlja. Tvrtka je u potrazi za partnerima iz znanstveno istraživačkog sektora te biotehnološkim i farmaceutskim tvrtkama s kojima bi zajednički razvijali proizvod.

BRUK20130924002 Dobavljači farmaceutskih proizvoda

Britanska tvrtka, s rastućim globalnim izvozom u preko 70 zemalja, s dugogodišnjim iskustvom i suvremenom tehnologijom koja posluje na međunarodnom farmaceutskom tržištu, traži dobavljača novih farmaceutskih proizvoda za distribuciju diljem svijeta.

Traži se djelomično ili potpuno automatizirana tehnologija obrade hrane za proizvodnju punjenih mesnih rola.

POD Referenca: TRLV20140708001

Sažetak: Tvrtka iz Latvije s djelatnošću u prehrambenom sektoru je u potrazi za polu ili potpuno automatskom tehnologijom za preradu mesa u proizvodnji punjenih mesnih rola. Tehnologija bi trebala već biti testirana te u mogućnosti isključiti manualni rad u svim fazama. Tvrtka je u potrazi za partnerima za sklapanje komercijalnog ugovora s tehničkom pomoći, ili u slučaju da tehnologija nije u potpunosti razvijena, za ugovor o tehničkoj suradnji.

BOPL20141009003 Rehabilitacijska i medicibska oprema

Poljska tvrtka specijalizirana za proizvodnju rehabilitacijske i medicinske opreme: bolničkih kreveta, uključujući krevete za dugoročnu skrb, noćne ormariće i drugu bolničku opremu, traži partnere u svim europskim državama te se nudi kao podizvođač. Strani bi partner trebao biti zainteresiran za proizvode koje nudi poljska tvrtka. Tvrtka želi uspostaviti dugoročnu suradnju s tvrtkama koje će biti zainteresirane za kupnju njihovih proizvoda.

Razvoj bioloških organizama za kontrolu gljiva (Biological Control Organisms – BCOs)

POD Referenca: TRES20140707001

Sažetak:Španjolska tvrtka usmjerena prema razvoju i primjeni alternativnih pesticida je u potrazi za ekspertima u industrijskoj proizvodnji mikroorganizama i organizama u bioreaktorima. Mikroorganizmi će se primijeniti za razvoj bioloških i mikrobioloških aplikacija kao alternativa kemijskim.Tvrtka je u potrazi za velikim dobavljačem s kojim bi potpisali ugovor o proizvodnji.

BRRO20141002001 Distribucija IT opreme na rumunjskom tržištu

Rumunjska tvrtka, specijalizirana u veleprodaji IT opreme: računala, prijenosnih računala, servera, printera i skenera, nudi trgovačko posredničke usluge (kao zastupnik ili distributer) na rumunjskom tržištu. Tvrtka planira proširiti svoj asortiman proizvoda, stoga nudi svoje usluge europskim proizvođačima koji su spremni predstaviti svoj proizvod na rumunjskom tržištu.

Solarno termalni sustav grijanja

POD Referenca: TRIL20131007001

Sažetak: Izraelska tvrtka traži tehnologiju za izvedbu solarnog termalno sustava za grijanje velikih razmjera. U idealnom slučaju, tehnologija bi trebala biti odmah spremna za finalnu implementaciju po sistemu „ključ u ruke".

BRUK20131111001 Distribucija vrtlarske opreme i proizvoda

Britanska tvrtka traži nove dobavljače vrtlarskih alata, vrtne elektronike, dekorativnih proizvoda i vodovodnih instalacija u Europi. Tvrtka ima pristup širokom rasponu distribucijskih kanala u Londonu i Velikoj Britaniji, kao i većim maloprodajnim centrima na tržištu.

Solarni pogon za crpljenje podzemnih voda i rješavanje javne rasvjete za poljoprivredne i gradske sredine.

POD Referenca: TRUK20140912002

Sažetak: Tvrtka iz Velike Britanije, koja se bavi strateškim i tehničkim savjetovanje malih i srednjih poduzeća, ima niz projekata u Indiji i drugim tržištima u razvoju, koji zahtijevaju solarni pogon za crpljenje podzemnih voda kao i rješavanje javne rasvjete, a sve sa konačnim ciljem poboljšanja uvjeta života i proizvodnje (kao proizvodnja hrane, sigurnost građana). Traže se potencijalni partneri s tehnologijom za rješavanje tih zahtjeva kako bi sklopili ugovor o tehničkoj suradnji ili ugovor o zajedničkom ulaganju.

BORU20140519003 Projekti u području vodoopskrbe

Ruska tvrtka specijalizirana za projekte u području vodoopskrbe, sustava odvodnje, itd. i provedbu znanstveno-istraživačkih radova, traži istraživačke organizacije i tvrtke zainteresirane za takve usluge ili uključene u razvoj postrojenja za pročišćavanje otpadnih voda. Tvrtka nudi joint venture te traži tvrtke zainteresirane za suradnju na projektima.

Naslov: Tehnologija za pretvaranje energije valova u električnu energiju

POD Referenca:TRIE20140618001

Sažetak: Irska tvrtka traži tehnologiju koja će omogućiti pretvorbu energije valova u električnu energiju za napajanje navigacijskih plutača ili plutača sa senzorima za skupljanje različitih podataka u promjeru oko 2-4m.