DRAGI PODUZETNICI,

Nove informacije, poslovne ponude i zanimljive vijesti možete naći u newsletteru za lipanj!

NADOLAZEĆA DOGAĐANJA U MREŽI
VIJESTI IZ MREŽE I OTVORENI NATJEČAJI
PONUDE & POTRAŽNJE POSLOVNE I TEHNOLOŠKE SURADNJE

Nadolazeća događanja u mreži

7. lipnja 2016. - Poslovni susreti Automotive Slovakiaring 2016,Orechová Potôň, Slovačka

Europska poduzetnička mreža Slovačke organizira poslovne razgovore pod nazivom Automotive Slovakiaring 2016 koji će se održati 07. lipnJa 2016 u okviru prezentacije Slovačkog automotobilskog klastera. Glavni cilj događanja je pomoći tvrtkama pronaći partnere na stranim tržištima u svrhu ostvarivanja buduće suradnje i jačanja pozicije na stranim tržištima. Više informacija na https://www.b2match.eu/automotive2016


8. - 9. lipnja 2016. - Poslovni susreti Mari Match 2016 at Posidonia, Atena, Grčka

Europska poduzetnička mreža organizira međunarodne poslovne susrete pod nazivom MariMatch at Posidonia 2016 koji će se održati od 8 i 9. lipnja 2016. u Ateni u okviru Međunarodnog sajma brodarstva, brodogradnje i prateće industrije Posidonia. Posidonia je posljednjih 40 godina najveći događaj u sektoru brodogradnje koji pruža jedinstvenu mogućnost susreta grčkih i međunarodnih vlasnika i kupaca brodova. Više informacija o događanju možete pronaći na https://www.b2match.eu/posidonia2016.


14. - 15. lipnja 2016. - Poslovni susreti u okviru Međunarodne izložbe gospodarskih i znanstvenih inovacija INTARG, Katowice, Poljska

Europska poduzetnička mreža organizira međunarodne poslovne susrete koji će se održati 14. lipnja 2016. u Poljskoj, Katowice, u okviru Međunarodne izložbe gospodarskih i znanstvenih inovacija INTARG - izložba namijenjena za komercijalizaciju inovacija. Sudjelovanje nije ograničeno na određene sektore djelatnosti, no poseban naglasak je stavljen na slijedeće sektore: nanotehnologije, materijali, IT i medicina.
Više informacija na https://b2bharmo.com/INTARG2016/


16. lipnja 2016. - Poslovni susreti u sklopu Međunarodne konferencije na temu elektroanalize, Bath, Velika Britanija

ESEAC i Europska poduzetnička mreža biti će domaćin međunarodnih poslovnih susreta koji će okupiti znanstvenike i predstavnike industrije (poduzeća, istraživačkih centara i sveučilišta) u sklopu 16. Međunarodne konferencije na temu elektroanalize. Ovaj događaj će omogućiti sudionicima da se upoznaju s potencijalnim poslovnim partnerima tijekom unaprijed dogovorenih 30-minutnih poslovni sastanaka. Više informacija na https://www.b2match.eu/ESEAC2016


17. lipnja 2016. - Poslovni susreti E2Tech4Cities, Bruxelles, Belgija

Europska poduzetnička mreža poziva Vas na poslovne susrete pod nazivom E2Tech4Cities koji će se održati tijekom Europskog tjedna održive energije (eng. EU Sustainable Energy Week) 17. lipnja 2016. u Bruxellesu. Poslovni razgovori namijenjeni su tvrtkama (MSP-ima i velikim tvrtkama), javnim tijelima i općinama, industrijskim udruženjima, sveučilištima te istraživačkim centrima iz područja obnovljivih izvora energije, energetske učinkovitosti u zgradarstvu, energetskog upravljanja, itd. VIše informacija i prijava na sljedećem linku https://www.b2match.eu/e2tech4cities2016


28. lipnja 2016. - Poslovni susreti kreativnih industrija i digitalne tehnologije, Liverpool, Velika Britanija

Kao dio IFB 2016 (International Festival for Business), Eurospka poduzetnička mreža (EEN) sa zadovoljstvom organizira poslovne susrete pod nazivom "Financiranje suradničkih istraživačko-razvojnih projekata u kreativnom sektoru". Ovaj događaj će imati za cilj poticanje suradnje i osiguranja financiranja za razvoj kreativnih i digitalnih projekata u različitim industrijama. Svrha samog događanja je privući ambiciozne, inovativne organizacije iz Europe i izvan nje koje žele postati konkurentniji i uspješniji svojim industrijama pomoću digitalne i kreativne tehnologije. Više informacija možete pronaći putem poveznice.


1. srpnja 2016. - Poslovni susreti TorinoFashionMatch 2016, Torino, Italija

Europska poduzetnička mreža poziva Vas na poslovne razgovore po nazivom TorinoFashionMatch 2016 koji će se održati 01.- 03. srpnja 2016 u okviru Torino Fashion Week-a. Ovo događanje biti će jedinstvena prilika da se na jednom mjestu susretnu tvrtke iz tekstilne i modne industrije, koje će moći pronaći partnere na stranim tržištima u svrhu ostvarivanja buduće suradnje i jačanja pozicije na stranim tržištima. Sudjelovanje na poslovnim razgovorima je besplatno, a zainteresirane tvrtke svoje sudjelovanje mogu prijaviti na https://www.b2match.eu/to1-fashionmatch


Vijesti iz mreže

Najava poslovnih susreta za klastere, Varšava, Poljska

Europska poduzetnička mreža poziva Vas na konferenciju i poslovne razgovore namijenjene klasterima, koja će se održati od 16. - 20. rujna u Varšavi. Ovo događanje predstavlja odličnu prilika za održavanje poslovnih razgovora s vodećim europskim klasterima. Kao i prijašnjih godina, događanje pruža velike mogućnosti umrežavanja, uzbudljiv i interaktivan program. Više informacija na https://www.b2match.eu/cluster-matchmaking-2016


Dubrovnik kao početak novih partnerstava

U Dubrovniku, 12. svibnja 2016. u organizaciji Hrvatske gospodarske komore - Europske poduzetničke mreže održani su poslovni susreti pod nazivom B2B@EUSAIR Forum 2016. Ovo događanje održano je u okviru 1. Foruma Strategije EU za Jadransko jonsku regiju (EUSAIR), kojeg je organizirala Vlada Republike Hrvatske i Europska komisija. Poslovni susreti okupili su sudionike iz 8 zemalja regije te je održano više od 150 razgovora, čime je Europska poduzetnička mreža još jednom pokazala svoju snagu umrežavanja s inozemnim partnerima u organizaciji ovako velikog događanja.


EUREKA - Otvoren natječaj

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) objavila je zajednički poziv za međunarodne suradničke projekte u 2016. godini iz programa EUREKA.

EUREKA je program kojim se potiču mala i srednja poduzeća (MSP) na suradnju sa međunarodnim partnerima u pokretanju istraživačko-razvojnih (IR) aktivnosti. Više informacija o pozivu na poveznici.


Otvoren natječaj "Kompetentnost i razvoj MSP"

U utorak 17. svibnja 2016. Ministarstvo poduzetništva i obrta objavilo je otvoreni poziv na dostavu projektnih prijedloga za dodjelu bespovratnih sredstava pod nazivom „Kompetentnost i razvoj MSP“ kroz koji je osigurano ukupno 867 milijuna kuna. Ovaj natječaj objavljen je kao nastavak prethodno zatvorenih natječaja "Izgradnja proizvodnih kapaciteta MSP i ulaganje u opremu" te "Ulaganje u proizvodnu tehnologiju MSP". Više informacija o natječaju, kao i natječajnu dokumentaciju, možete pronaći putem poveznice.


KICKoff natjecanje: tržište održive energije traži start-upe

Imate li obećavajuće ideje na području održive energetike i tražite mentorstvo, znanje, nove poslovne kontakte i početna sredstva za svoj posao? Prijavite se na http://kickoff.skipsolabs.com

Natjecanje KICkoff, odnosno svojevrsni početni udarac je poslovna ideja kojoj je cilj promicanje poduzetništva među mladima i biranje najboljih projekata za ubrzavanje održivog razvoja energetike u Europi. Isto provodi KIC InnoEnergy, europska tvrtka posvećena promicanju inovacija, poduzetništva i obrazovanja na području održive energetike, u suradnji s Hrvatskom agencijom za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO).


Objavljen do sada najveći natječaj u RH za istraživanje, razvoj i inovacije

Ovaj poziv je trajni otvoreni Poziv na dostavu projektnih prijedloga (bespovratna sredstva) od dana objave Poziva do iskorištenja sredstava te najkasnije do 31. prosinca 2019.
Prihvatljivi partneri su mikro, mali, srednji i veliki poduzetnici i/ili organizacije za istraživanje i širenje znanja koja doprinose svojim znanjem i istraživačkim kapacitetima u provedbi projekata istraživanja i razvoja. Partnerstvo se dokazuje Sporazumom o partnerstvu Korisnika i Partnera. Više informacija, kao i natječajnu dokumentaciju možete pronaći putem poveznice.


Nove prilike u sklopu programa ERASMUS za mlade poduzetnike

Erasmus za mlade poduzetnike je međunarodni program razmjene koji pruža priliku novim i ambicioznim poduzetnicima da uče od iskusnih poduzetnika koji upravljaju tvrtkama malog i srednjeg poduzetništva u drugim zemljama sudionicama.

Od 2015. godine TERA Tehnopolis je kao lokalna kontakt točka uključena u sedmi ciklus programa. Zbog izuzetno uspješne provedbe programa, TERA je dobila dodatne razmjene koje će biti realizirane u narednim mjesecima.


Prijavite se na PROMO BUDI UZOR 2016

Projekt PROMO BUDI UZOR je natjecanje za najbolji studentski poslovni plan. Projekt se održava u tri županije: Karlovačkoj, Osječko-baranjskoj i Vukovarsko-srijemskoj s ciljem promocije poduzetništva i obrta, a ciljna skupina su apsolventi i netom diplomirani. Samo natjecanje provodi se u okviru Međunarodne izložbe inovacija, prototipova i studentskih poslovnih planova BUDI UZOR®/INOVA®. Ovim putem pozivamo sve koji smatraju da su potencijalni sudionici ovogodišnje izložbe 12. BUDI UZOR®/41. INOVA® da se prijave za sudjelovanje. Rok za predaju poslovnih planova je 1.9.2016., a rok za prijavu inovatora 16.9.2016.


Ponude & potražnje poslovne i tehnološke suradnje

Ponude / Potražnje poslovne suradnje
Upit uputite na
jravlic@hgk.hr
Ponude / Potražnje tehnologije
Upit uputite na
renato.vrebac@hamagbicro.hr

BRDE20160510001 Njemačka tvrtka nudi distribuciju proizvoda za pakiranje

Njemačka prodajna agencija, osnovana 1996 , specijalizirana za distribuciju proizvoda za pakiranje (ambalaže) nudi usluge distribucije i marketinšku podršku proizvođačima papirnih vrećica, papira za pakiranje, sklopivih kutija za kozmetičke i farmaceutske proizvode i sličnih proizvoda, koji traže partnere na njemačkom, austrijskom i tržištu Beneluksa.

TRCZ20160427001 Traži se učinkovit način prikupljanja golf loptica na vodenoj površini

Češki golf hotel je u potrazi za tehnologijom ili uređajem koji može prikupljati golf loptice koje upadnu u hotelski ribnjak. Trenutno se prikupljanje vrši na težak, skup i spor način. Prikupljanje golf loptica mora biti mehanizirano ili automatizirano te tehnologija mora biti testirana i spremna za uporabu. Traži se komercijalni ugovor s tehničkom asistencijom.

BRFR20160404003 Francuska dizajnerska tvrtka traži dobavljača čipke

Francuska tvrtka koja dizajnira i prodaje odjeću za žene online, traži dobavljače fine čipke, kao i čipkaste vrpce i nabrane čipke kojima nude partnerstvo u vidu podugovaranja ili ugovora o proizvodnji. Ova francuska modna marka je specijalizirana za odjeću jedostavnog ženstvenog dizajna u minimalističkom stilu, pomiješanim s „vintage“ elementima, s prekrasnom završnom obradom i finim tkaninama.

TRHU20160413001 Proizvodnja baterijskih ćelija i/ili baterija na temelju zadanih specifikacija

Istraživački i razvojni mali i srednji poduzetnik iz Mađarske je razvio i namjerava komercijalizirati električni (hibridni) koncept bespilotnog helikoptera. Baterije su ključni element ove električne i hibridne tehnologije te je stoga presudno smanjiti težinu baterija. Traže se partneri iz Europe i Sjedinjenih Američkih Država koji su u mogućnosti proizvoditi pojedinačne baterije ili baterijske ćelije prema odgovarajućim zadanim parametrima. Traži se ugovor o proizvodnji ili komercijalni ugovor s tehničkom asistencijom.

BRFR20160415001 Traže se dobavljači drva za ogrjev

Francuska tvrtka traži europske dobavljače bukvinog drva za ogrjev. Traži se dugoročno partnerstvo sa stranim dobavljačem uz sporazum o distribuciji.

TRPL20160519001 Poljski proizvođač konditorskih proizvoda traži stroj ili proizvodnu liniju za punjenje tvrdih bombona

Poljska tvrtka koja proizvodi slatkiše specijalizirana je za proizvodnju lizalica različitih oblika i okusa te tvrdih bombona i karamela. Tvrtka planira pokrenuti proizvodnju novih proizvoda – punjenih bombona, te je u potrazi za strojem ili proizvodnom linijom koja bi punila bombone čvrstim ili tekućim punjenjem. Tvrtka traži dobavljača i nudi suradnju uz komercijalni ugovor s tehničkom asistencijom.

BOPL20160223002 Poljski proizvođač zamrznutog sušenog voća i povrća traži distributere

Poljski proizvođač širokog asortimana prehrambenih proizvoda, traži distributere koji su aktivni u sektoru zdrave prehrane, kako bi distribuirali inovativno zamrznuto sušeno voće i povrće. Tvrtka nudi ananas, jagode, borovnice i slatki kukuruz u različitim oblicima: cijele, smrvljene ili kao pire. Tvrtka traži distributere svojih proizvoda: veletrgovce, dućane sa zdravim prehrambenim proizvodima, proizvođače zdrave hrane, tvrtke iz HoReCa sektora (hoteli, restorani, kafići ) i fitness centre.

TRSG20160519001 Traži se automatizirani kiosk za iznajmljivanje sportske opreme

Mali i srednji poduzetnik iz Signapura traži partnere za razvoj automatiziranog samoposlužnog kioska za iznajmljivanje sportske opreme koji bi bio razvijen do kraja 2016. godine. Rješenje mora sadržavati samoposlužni terminal i elektroničko postolje za najmanje 10 kompleta opreme te mora biti opremljen elektromehaničkim mehanizmom za kontrolu zaključavanja. Tražene vrste suradnje su: zajedničko ulaganje, licenciranje, ugovor o proizvodnji, ugovor o pružanju usluge i/ili ugovor o tehničkoj suradnji.

BRNL20160520001 Nizozemska tvrtka nudi distrubuciju podnih obloga

Nizozemska tvrtka, specijalizirana za podne obloge, nudi distribuciju proizvođačima, radi proširenja svog proizvodnog asortimana. Tvrtka je u biti „online“ skladište i nudi podne obloge i proizvode za uporabu u kućanstvu u cjenovnom rasponu od 15 do 25 eura po četvornom metru. Tvrtka traži partnere kao što su distributeri, trgovci na veliko i proizvođači koji nude proizvode i pružaju usluge na području podnih obloga i uređenja doma. Proizvodni asortiman tvrtke sastoji se od laminiranih podova, parketa i tepiha. Tvrtka može isporučiti više od 55 različitih vrsta ovih podnih obloga.

TRUK20160513001 Škotska proizvođač inovativnih, organskih čokoladica traži partnera

Škotska tvrtka je razvila inovativni i zdrav čokoladni proizvod te traži partnera za proizvodnju kako bi proširili posao. Traži se mali ili srednji industrijski partner koji nudi fleksibilnost i ima iskustvo u proizvodnji čokolade. Suradnja bi išla preko ugovora o proizvodnji.

BRUK20160513001 Britanski proizvođač namještaja traži partnere – proizvođače drvenog namještaja

Britanski dobavljač i proizvođač namještaja i pribora za spavaće sobe, jedan je od vodećih proizvođača okvira za krevete po mjeri. Tvrtka bi sada povećala svoj obujam poslovanja te traži proizvođače drvenog namještaja, prvenstveno za dječje sobe, drvenih kreveta, drvenih komponenti i općenito drvenog namještaja za sklapanje dugoročnog sporazuma o proizvodnji

TRRU20160505001 Ruska tvrtka traži nova rješenja za gradnju silo tornjeva

Mala tvrtka iz Rusije (Lipetsk regija) koja dizajnira i gradi traži tehnološke partnere s iskustvom u gradnji ekonomičnih silo tornjeva. Tražena tehnologija bi trebala osigurati nužno brtvljenje i biti u fazi prototipa spremnog za demonstraciju ili već biti na tržištu tehnologije. Tvrtka predlaže ugovor o tehničkoj suradnji.

BRCY20160318001 Traže se proizvođači i dobavljači govedine, svinjetine, piletine i puretine

Ciparska tvrtka čija je glavna djelatnost izvoz prehrambenih proizvoda (smrznuto meso, riba) je u potrazi za europskim proizvođačima i dobavljačima govedine, svinjetine, piletine i puretine kojima bi pružila svoje usluge na drugim tržištima preko komercijalnog agencijskog ugovora ili ugovora o uslugama distribucije.

RDCZ20160503001 Češko sveučilište traži različite partnere za H2020 SFS-10-2017 za rad na istraživanju sekundarnih biljnih metabolita i malih ribonukleinskih kiselina kao alata u obrambenom biljom sustavu

Poznato češko sveučilište traži partnere (istraživačke institucije i različite tvrtke) za prijavu na SFS-10-2017: Istraživanje nastajanja biljnih bolesti i bolesti stoke, akcija istraživanja i inovacija s dvije faze procesa prijave. Cilj projektne ideje je pronaći ulogu sekundarnih biljnih metabolita i malih ribonukleinskih kiselina u održivosti proizvodnje usjeva.

BRSE20160411002 Švedski proizvođač cipela traži partnera za podugovaranje i ugovor o proizvodnji

Švedski proizvođač originalnih švedskih cipela (klompe) traži partnera za podugovaranje ili ugovor o proizvodnji. Tvrtka traži proizvođače obuće ili tvrtke koje nude različite materijale koji se koriste za izradu obuće. Ti materijali mogu biti potplate od drveta, različiti prerađeni kožni predmeti ili drugi materijali vezani za izradu cipela. Potencijalni partner mora imati iskustva u proizvodnji obuće.

BRDK201608512001 Danska tvrtka traži proizvođača metalnih proizvoda za domaćinstvo

Danska tvrtka koja se bavi prodajom različitih proizvoda za domaćinstvo, kojima je dizajn i funkcija u fokusu, traži proizvođača metalnih proizvoda za njihovu ponudu. Traži se sporazum o proizvodnji alata za roštilj od nehrđajućeg čelika, roštilj vilica, roštilj kliješta, roštilj lopatica kao i držača svijeća od mjedi i željeza.