Zagreb, 20. travnja 2009.
U organizaciji Hrvatske gospodarske komore, Sektora za poljoprivredu, prehrambenu industriju i šumarstvo i ureda Europske komisije za tehničku pomoć i razmjenu informacija – TAIEX, u Zagrebu je 20. travnja 2009. godine u hotelu International održan seminar na temu „Primjena načela HACCP-a u malim objektima u poslovanju hranom”
Radionica se fokusirala na pitanja primjene HACCP načela u malim objektima u poslovanju hranom posebno sa zahtjevima Uredbe (EC) 852/2004.
Stručnjaci iz različitih EU zemalja će ukazali su na različitosti primjena HACCP načela u malim i velikim objektima u proizvodnji hrane. Također su prezentirane smjernice Europske komisije po ovom pitanju.
Svoja stručna znanja i iskustva sudionicima seminara prenijeli su stručnjaci iz Hrvatske te zemalja EU odnosno:
• Harald Foetschl (Regionalna vlada Republike Stirie, Austrija)
• Ron Dwinger (Nadležno tijelo za sigurnost hrane i predmeta opće uporabe, Nizozemska)
• Alberto Manusco (Veterinarski inspektor, Italija)
• Milorad Radaković (Food Standards Agency, Velika Britanija)
• Javier Dominguez (Zamjenik direktora, Food Standards Agency, Velika Britanija)
• Tatjana Karačić načelnica Odjela državne veterinarske inspekcije
• Dragutin Premzl, načelnik Sektora veterinarske inspekcije – MPRRR; Uprava za veterinarske inspekcije).
Zanimljivom nizu predavanja uslijedila je aktivna rasprava te brojna pitanja prisutnih.
Koliko je sam seminar bio uspješan i koristan svjedoči i izniman odaziv od preko 150 sudionika iz Ministarstava, privatnih tvrtki, malih klaonica, veterinarskih institucija, itd.
Prezentacije održane na seminaru nalaze se u dokumentima.