Dvodnevni seminar za poduzetnike na teme vezane za upravljanje inovacijama


OBAVIJEST 15.11.2010.

Sva mjesta za dvodnevni seminar za poduzetnike na teme vezane za upravljanje inovacijama u Zagrebu (06.-07.12.2010.) su popunjena. Zainteresirani za sudjelovanje koji nisu uspjeli osigurati mjesto na seminaru u Zagrebu mogu se prijavljivati za seminar u Splitu (07.-08.12.2010.) do popunjenja kapaciteta.

Poslovno-inovacijski centar Hrvatske - BICRO i Ured za transfer tehnologije Sveučilišta u Splitu u okviru Europske poduzetničke mreže (EEN) organiziraju dvodnevne seminare za poduzetnike na teme vezane za upravljanje inovacijama. Seminar će se održati 6. i 7. prosinca u Zagrebu, te će se ponoviti 7. i 8. prosinca u Splitu.

1. dan - Čimbenici rasta tehnoloških start-up poduzeća

Europska istraživanja o novo-osnovanim tvrtkama ističu postojanje mnogih poteškoća u njihovu daljnjem rastu. Ujedno, nisu brojni modeli koji prate rane faze razvoja novih poslovnih poduhvata i koji mogu dati pouzdane pokazatelje o mogućnostima rasta i razvoja. Seminar se fokusira na skandinavski model Business Platform. Metodologija ovog modela temelji se na ideji da svaka tvrtka koja želi rasti mora postići svoju poslovnu platformu. Modelom je identificirano osam različitih kritičnih čimbenika koji u sinergiji čine osnovu za rast i razvoj tvrtki. Trener je Magnus Klofsten, profesor poduzetništva na Sveučilištu Linköping iz Švedske, ujedno i autor ovog modela.

2. dan - Smjernice za uspješne kolaborativne inovacijske projekte

U današnje vrijeme uvođenje inovacija ključni je izazov za male i srednje poduzetnike. Tržište zahtijeva prilagođavanje prilikama u kratkom roku uz razvoj resursa znanja i sposobnosti u dugom roku. Strateško partnerstvo sa znanstveno-istraživačkim sektorom omogućava poduzetnicima lakši pristup novim znanjima i resursima. Na seminaru će poduzetnicima biti predstavljen alat  smE-MPOWER (rezultat EU projekta) koji daje podršku u stvaranju i vođenju zajedničkih, kolaborativnih inovativnih projekata uključujući razvoj budžeta, podjelu zadataka i aktivnosti te intelektualnog vlasništva. Treneri su Andreas Wolf, suradnik Fraunhofer IFF instituta iz Njemačke te Christoph Meier direktor mreže poslovnih trenera za inovacije Platinn iz Švicarske.

Seminar je namijenjen poduzetnicima, no razmotrit će se prijave i drugih zainteresiranih osoba i organizacija.

Mjesto održavanja: Hotel Dubrovnik, Zagreb (dvorana Stradun IV) i Sveučilišni kampus Visoka, Split

Maksimalan broj sudionika: 40

Radni jezik: ENGLESKI

Za sve zainteresirane seminar je besplatan.

Zbog ograničenog broja mjesta lijepo vas molimo, da svoju nazočnost najavite do 26. studenog 2010. Za seminar u Zagrebu na e-mail een@bicro.hr ili fax 01/2352615, a za seminar u Splitu na e-mail een@utt.hr ili fax 021/302438.

Lokacija
Priloženi dokumenti:

Kalendar događanja

Uspješne priče

Vijesti iz mreže

Prikaži sve vijesti
RSS

Prijava na newsletter

Ukoliko želite primati obavijesti iz mreže izravno na e-mail, molimo unesite svoje podatke:
Arhivi newslettera možete pristupiti ovdje.

enterpreneurSHEp croatia
 
HAMAG BICRO TERA TEHNOPOLIS d.o.o. Tehnološki park Varaždin Ured za transfer tehnologije Znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci d.o.o. (STeP Ri)

Hrvatska gospodarska komora
Europska poduzetnička mreža Hrvatske
Rooseveltov trg 2, 10000 Zagreb, Hrvatska
e-mail: een@hgk.hr

European Commission This project has been funded with support from the European Commission.
This publication [communication] reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.