ZAGREB - Poziv na predavanje: „Inovacija vođena ishodima - Outcome-Driven Innovation“


„Inovacija vođena ishodima - Outcome-Driven Innovation

Prezentacija postupka stvaranja inovacija - novih proizvoda i usluga

 

2.6. 2011. Rijeka, Znanstveno tehnologijski park, 11-13 h

Prijave na step-ri@uniri.hr

 

10.6.2011. Zagreb, HGK  , 11-13 h

Prijave OVDJE

 

 

Pozivamo Vas na prezentaciju Outcome Driven Innovation – globalno najuspješnijeg postupka stvaranja novih i unapređivanja postojećih proizvoda i usluga u kojem proces inovacije ne započinje genijalnom idejom nego jasnim i provjerenim postupkom, a poslovni uspjeh nije ni slučajan ni neizvjestan.

Iskustva primjene Outcome Driven Innovation metodologije pokazuju stopu uspjeha inovacija od čak 86% (u odnosu na uobičajenu stopu uspjeha inovacija od oko 20%) što poduzećima omogućava smanjenje ulaganja u razvoj proizvoda od 75% te fokusiranje napora i resursa na inovacije koje će kupci cijeniti i htjeti platiti odnosno one inovacije koja će poduzećima donijeti rast prihoda, veću konkurentnost i bolju zaradu.

Uzrok uspjeha i glavna prednost Outcome Driven Innovation metodologije u načinu je na koji se u proces razvoja inovacije uključuju kupci: umjesto prikupljanja informacija o potrebama, očekivanjima i rješenjima identificiraju se vrijednosti koje kupci zaista žele, te je omogućeno razumijevanje kako kupci ocjenjuju koristi koje kupuju, u kojim okolnostima i po kojim kriterijima donose odluke.

Outcome Driven Innovation je postupak koji je Harvard Business Review proglasio jednom od najboljih poslovnih ideja za 2002. godinu te je u međuvremenu početna ideja razvijena u preciznu, sustavnu i univerzalnu metodologiju inoviranja, primjenjivu bez obzira na djelatnost, razvijenost ili veličinu poduzeća te tržište primjene i komercijalizacije inovacije.

Metodologiju Outcome Driven Innovation predstavit će Boris Golob, direktor Znanstveno-tehnologijskog parka Sveučilišta u Rijeci. Boris Golob je predavač i savjetnik, sudjelovao je u projektima razvoja i komercijalizacije inovacija proizvoda, usluga i načina poslovanja u trgovini, uslužnim djelatnostima, ugostiteljstvu, metalnoj industriji, proizvodnji roba široke potrošnje, IT sektoru i energetici. 2008. polazi edukaciju Excellence in Innovation Management EFQM Brussels, krajem 2009. objavljuje e-knjigu „Inovacija od ideje do tržišta“ te u 2011. završava edukaciju iz Outcome-Driven Innovation metodologije na Strategyn Institute SAD.

 

Nakon prezentacije u trajanju od dva sata predviđeno je vrijeme za diskusiju uz kavu.

 

Lokacija

Kalendar događanja

Uspješne priče

Vijesti iz mreže

Prikaži sve vijesti
RSS

Prijava na newsletter

Ukoliko želite primati obavijesti iz mreže izravno na e-mail, molimo unesite svoje podatke:
Arhivi newslettera možete pristupiti ovdje.

enterpreneurSHEp croatia
 
HAMAG BICRO TERA TEHNOPOLIS d.o.o. Tehnološki park Varaždin Ured za transfer tehnologije Znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci d.o.o. (STeP Ri)

Hrvatska gospodarska komora
Europska poduzetnička mreža Hrvatske
Rooseveltov trg 2, 10000 Zagreb, Hrvatska
e-mail: een@hgk.hr

European Commission This project has been funded with support from the European Commission.
This publication [communication] reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.